uniquegr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, jimis98 είπε οδηγίες το πως να το κάνω? κάτι παλιά του ΟΤΕ ZTE υποστηρίζουν? Το κάνουν, ναι. Πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή dhcp relay και να ορίσεις σαν default gateway την ip του κύριου router. Επίσης, πρέπει να ορίσεις μια στατική ip στο ZTE που να ανήκει στο ip range του δικτύου, π.χ. αν το κεντρικό router είναι 192.168.1.1 μπορείς να δώσεις στο ZTE μια ip απο .2 έως .254 . Το έχω κάνει πάντως, γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με εξαίρεση τις χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με νεότερα routers. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 19 λεπτά πριν, uniquegr είπε Το κάνουν, ναι. Πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή dhcp relay και να ορίσεις σαν default gateway την ip του κύριου router. Επίσης, πρέπει να ορίσεις μια στατική ip στο ZTE που να ανήκει στο ip range του δικτύου, π.χ. αν το κεντρικό router είναι 192.168.1.1 μπορείς να δώσεις στο ZTE μια ip απο .2 έως .254 . Το έχω κάνει πάντως, γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με εξαίρεση τις χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με νεότερα routers. πειράζει που τα παλιό δεν είναι voip? το παλιό ρουτερ πως το συνδέω στην αρχή για να κάνω την ρύθμιση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, jimis98 είπε πειράζει που τα παλιό δεν είναι voip? το παλιό ρουτερ πως το συνδέω στην αρχή για να κάνω την ρύθμιση? Το voip θα το αναλάβει το νέο ρούτερ, το κεντρικό. Μπορείς αν θέλεις να ορίσεις ένα δεύτερο ρούτερ ( voip ) να παρέχει τη σύνδεση του τηλεφώνου και μάλιστα οπουδήποτε μέσα στο ίδιο δίκτυο ( π.χ. εγώ έχω ένα zyxel vmgg8623-t50b και έχω voip ένα τετράγωνο μακριά απο το σημείο που έρχεται η σύνδεση, αλλά χρησιμοποιώ access points της ubuquiti ), θα χρειαστεί όμως να έχεις τα στοιχεία για το voip ( username & password που στα δίνει ο πάροχος ). Για απλή επέκταση του δικτύου όμως, να χρησιμοποιήσεις δηλαδή ένα παλιότερο router σαν access point, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το voip, όπως είπα, αυτό θα έρχεται απο το κεντρικό ρούτερ. Αρχικά, θα πρέπει να συνδέσεις το ZTE σε έναν υπολογιστή μέσω καλωδίου ( κατά προτίμηση, μπορείς και μέσω wifi ) και απο τις ρυθμίσεις LAN να του ορίσεις μια ip στο εύρος διευθύνσεων που είναι ρυθμισμένο το κεντρικό router, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις και αυτό που περιέγραψα σχετικά με τον dhcp server. Στη συνέχεια, συνδέσεις το ZTE σε μια θύρα ethernet του κεντρικού router και θα έχει γίνει η δουλειά. Απο'κει και πέρα, μπορείς να ενεργοποιήσεις το wifi στο ZTE και να το παραμετροποιήσεις όπως σου αρέσει, SSID, κωδικό κλπ. Πάντως, γίνεται, το έκανα για αρκετό καιρό μέχρι που έβαλα το Zyxel. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 6 λεπτά πριν, uniquegr είπε Το voip θα το αναλάβει το νέο ρούτερ, το κεντρικό. Μπορείς αν θέλεις να ορίσεις ένα δεύτερο ρούτερ ( voip ) να παρέχει τη σύνδεση του τηλεφώνου και μάλιστα οπουδήποτε μέσα στο ίδιο δίκτυο ( π.χ. εγώ έχω ένα zyxel vmgg8623-t50b και έχω voip ένα τετράγωνο μακριά απο το σημείο που έρχεται η σύνδεση, αλλά χρησιμοποιώ access points της ubuquiti ), θα χρειαστεί όμως να έχεις τα στοιχεία για το voip ( username & password που στα δίνει ο πάροχος ). Για απλή επέκταση του δικτύου όμως, να χρησιμοποιήσεις δηλαδή ένα παλιότερο router σαν access point, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το voip, όπως είπα, αυτό θα έρχεται απο το κεντρικό ρούτερ. Αρχικά, θα πρέπει να συνδέσεις το ZTE σε έναν υπολογιστή μέσω καλωδίου ( κατά προτίμηση, μπορείς και μέσω wifi ) και απο τις ρυθμίσεις LAN να του ορίσεις μια ip στο εύρος διευθύνσεων που είναι ρυθμισμένο το κεντρικό router, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις και αυτό που περιέγραψα σχετικά με τον dhcp server. Στη συνέχεια, συνδέσεις το ZTE σε μια θύρα ethernet του κεντρικού router και θα έχει γίνει η δουλειά. Απο'κει και πέρα, μπορείς να ενεργοποιήσεις το wifi στο ZTE και να το παραμετροποιήσεις όπως σου αρέσει, SSID, κωδικό κλπ. Πάντως, γίνεται, το έκανα για αρκετό καιρό μέχρι που έβαλα το Zyxel. Έμενα ειναι παλιά αυτό που θέλω για ext και access το ZTE δεν το συνδέω με την τηλεφωνική γραμμή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 33 λεπτά πριν, jimis98 είπε Έμενα ειναι παλιά αυτό που θέλω για ext και access το ZTE δεν το συνδέω με την τηλεφωνική γραμμή? Όχι, το χρησιμοποιείς σαν switch στη πραγματικότητα. Στη τηλεφωνική γραμμή συνδέεις μόνο ένα ρούτερ, αυτό που έχεις και τώρα. Όλα τα άλλα συνδέονται μέσω ethernet. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, uniquegr είπε Όχι, το χρησιμοποιείς σαν switch στη πραγματικότητα. Στη τηλεφωνική γραμμή συνδέεις μόνο ένα ρούτερ, αυτό που έχεις και τώρα. Όλα τα άλλα συνδέονται μέσω ethernet. κατσε μην μπλοκαριστουν και δεν εχω μετα ιντερνετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, jimis98 είπε κατσε μην μπλοκαριστουν και δεν εχω μετα ιντερνετ Αν δεν πειράξεις το κεντρικό ρούτερ ( που δεν υπάρχει και λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο ), δεν υπάρχει περίπτωση να μπλοκαριστούν. Είναι δοκιμασμένο, είχα κι εγώ το ZTE H108NS του OTE και το χρησιμοποιούσα μέχρι πριν κάνα δίμηνο και για τουλάχιστον 5 χρόνια. Διαφορετικά, βρίσκεις ένα φτηνό unmanaged switch και κάνεις την ίδια δουλειά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις χρήματα αφού έχεις στα χέρια σου παλιά router. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 22/09/2024 at 21:18, jimis98 said: οδηγίες το πως να το κάνω? κάτι παλιά του ΟΤΕ ZTE υποστηρίζουν? αν το ενα router ειναι 192.168.1.254 τοτε το αλλο το βαζεις πχ 192.168.1.253 και κλεινεις τον dhcp. τα ενωνεις lan to lan και μετα φτιαχνεις το wifi.μπορεις να το εχεις με αλλο ssid μπορεις να το εχεις με το ιδιο ssid αναλογως τι θες. αν το router ειναι 192.168.1.1 τοτε αυτο που θες να κανεις access point μπορεις να το βαλεις 192.168.1.200 για παραδειγμα.να ειναι εκτος ευρους dhcp του πρωτου router On 22/09/2024 at 22:42, uniquegr said: Το κάνουν, ναι. Πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή dhcp relay και να ορίσεις σαν default gateway την ip του κύριου router. Επίσης, πρέπει να ορίσεις μια στατική ip στο ZTE που να ανήκει στο ip range του δικτύου, π.χ. αν το κεντρικό router είναι 192.168.1.1 μπορείς να δώσεις στο ZTE μια ip απο .2 έως .254 . Το έχω κάνει πάντως, γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με εξαίρεση τις χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με νεότερα routers. και ουτε καν dhcp relay.μπορεις να κανεις off τον dhcp. επισης προσοχη να μην δωσεις ip μεσα στο range του dhcp διοτι θα τραβηξει conflict.συνηθως καλο ειναι να πας στο τερμα.πχ 192.168.1.254 αν το router ειναι το 192.168.1.1 On 22/09/2024 at 23:04, jimis98 said: πειράζει που τα παλιό δεν είναι voip? το παλιό ρουτερ πως το συνδέω στην αρχή για να κάνω την ρύθμιση? δεν σε νοιαζει αν ειναι voip ή οχι. On 22/09/2024 at 23:38, jimis98 said: Έμενα ειναι παλιά αυτό που θέλω για ext και access το ZTE δεν το συνδέω με την τηλεφωνική γραμμή? αφου το κανεις access point γιατι να το συνδεσεις με την τηλεφωνικη γραμμη? lan με lan port ενωνεις και προσοχη να μην ειναι κανα router cosmote που την 4η θυρα lan την εχει ως stb οποτε δεν πρεπει να κουμπωσεις εκει(εκτος αν της αλλαξεις την παραμετροποιηση μεσα απο το router) On 23/09/2024 at 11:35, jimis98 said: κατσε μην μπλοκαριστουν και δεν εχω μετα ιντερνετ το πρωτο router δεν το πειραζεις καθολου αυτο δηλαδη που παει στην τηλεφωνικη γραμμη. οτι κανεις ειναι στο δευτερο router που θα παιξει ως access point.οποτε οτι και να γινει το βγαζεις το δευτερο και ολα ειναι οπως πριν On 23/09/2024 at 11:40, uniquegr said: Αν δεν πειράξεις το κεντρικό ρούτερ ( που δεν υπάρχει και λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο ), δεν υπάρχει περίπτωση να μπλοκαριστούν. Είναι δοκιμασμένο, είχα κι εγώ το ZTE H108NS του OTE και το χρησιμοποιούσα μέχρι πριν κάνα δίμηνο και για τουλάχιστον 5 χρόνια. Διαφορετικά, βρίσκεις ένα φτηνό unmanaged switch και κάνεις την ίδια δουλειά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις χρήματα αφού έχεις στα χέρια σου παλιά router. απλα το unmanaged switch δεν θα του δωσει wifi. μετα θα μπορουσε να αγορασει ενα access point πχ tp link 801nd που οκ θα παιξει με λιγοτερες ρυθμισεις απο οτι το να κανει ενα adsl/vdsl modem router να παιξει ως access point. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από poulinos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου @poulinos η stb για τι ειναι? ειναι καπως σπαζοκεφαλια η διαδικασια lan to lan τα ενωνω με ethernet καλωδιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 8 minutes ago, jimis98 said: @poulinos η stb για τι ειναι? ειναι καπως σπαζοκεφαλια η διαδικασια lan to lan τα ενωνω με ethernet καλωδιο? set top box -> αποκωδικοποιητης πχ της cosmote για τηλεοραση σπαζοκεφαλια ή οχι ειναι το μονο. ναι με ethernet καλωδιο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα