Προς το περιεχόμενο

Bridge mode vs PPP

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@poulinosναι αλλά θα είναι σε άλλο όροφο και 

πως εγώ θα κάνω την διαδικασία ρύθμισης στο παλιό ρούτερ? πως θα το συνδέσω στο pc-γραμμη του σπιτιού?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα δυο router πρεπει να ενωθουν με καλωδιο ethernet.οχι τηλεφωνο.ethernet,αν δεν γινεται τοτε απλα δενμπορεις να κανεις αυτο που θες με τον τροπο που λεμε

52 minutes ago, jimis98 said:

@poulinosναι αλλά θα είναι σε άλλο όροφο και 

πως εγώ θα κάνω την διαδικασία ρύθμισης στο παλιό ρούτερ? πως θα το συνδέσω στο pc-γραμμη του σπιτιού?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, poulinos είπε

τα δυο router πρεπει να ενωθουν με καλωδιο ethernet.οχι τηλεφωνο.ethernet,αν δεν γινεται τοτε απλα δενμπορεις να κανεις αυτο που θες με τον τροπο που λεμε

στην σελίδα του παροχου για να κάνω τις ρυθμίσεις,πως θα μπω αφού θα είναι συνδεδεμένα και τα δύο?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, poulinos είπε

με ethernet. πρωτα θα κανεις τις ρυθμισεις στο παλιο σε αυτο που θα γινει access point και μετα θα τα ενωσεις.  η tv θα ενωθει σε μια lan ή ασυρματα.

μερικες παρατηρησεις. α.δεν εχουν πολλα router dhcp relay. β. επισης αν βαλει την 192.168.1.2 θα πρεπει να ορισει τον dhcp στο πρωτο router να δωσει απο την 1.3 και πανω.αλλιως αν βγει απο πανω το παλιο router τοτε ο dhcp θα δωσει την 1.2 καποια στιγμη.και αν συνδεθει το παλιο τοτε θα κανει conflict.

γενικοτερα ειναι πιο ευκολο το παλιο router να παει εκτος ευρους dhcp του πρωτου πχ 192.168.1.254 και να γινει dhcp off απο το να μπλεξει με dhcp relay. θα του ειναι πιο ευκολο με λιγοτερες ρυθμισεις.

Είχα το H108NS για αρκετό καιρό και για μέχρι πριν κανά δίμηνο. Είναι σίγουρο ότι έχει DHCP relay. :) Εγώ μάλιστα, του είχα ορίσει στατική ip xxx.xxx.xxx.4 μετά τα access points μου.

2 ώρες πριν, jimis98 είπε

στην σελίδα του παροχου για να κάνω τις ρυθμίσεις,πως θα μπω αφού θα είναι συνδεδεμένα και τα δύο?

Θα τα συνδέσεις ένα ένα σε κάποιον υπολογιστή σου, θα μπεις στα interfaces τους και θα κάνεις τις ρυθμίσεις. Μάλιστα, αν όλα  πάνε καλά, απο οποιοδήποτε υπολογιστή μέσα στο δίκτυο, θα μπορείς να χτυπάς την ip του κάθε router και να μπαίνεις στις ρυθμίσεις του.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, jimis98 είπε

4 ώρες πριν, jimis98 είπε

Μπορείς να γράψεις αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

Ρωτώ διότι τα μηνύματά σου και οι απορίες που θέτεις είναι αντιφατικά ως προς την λειτουργία ενός Router ως απλό ΑΡ.

Δημοσ.

Έχεις αναφέρει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Την μία για χρήση ΑΡ, την άλλη για VoIP, μετά για σύνδεση 2 Router ταυτόχρονα στην γραμμή κλπ.

Γράψε αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Έχεις αναφέρει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Την μία για χρήση ΑΡ, την άλλη για VoIP, μετά για σύνδεση 2 Router ταυτόχρονα στην γραμμή κλπ.

Γράψε αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

καλα,εχω ενα παλιο ρουτερ και θελω να το τοποθετησω στο ισογειο για να εχω σημα στο ιντερνετ ασυρματο

συνδεσα στο pc το παλιο με το καλωδιο enthernet και δεν ανοιγε την σελιδα για τα μπω στις ρυθμισεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα εξήγησαν αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα. Ουσιαστικά στον δεύτερο Router απενεργοποιείς τον DHCP και του ορίζεις χειροκίνητα μια ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το κύριο Router.

Η ρύθμιση θα γίνει αρχικά συνδέοντας τον Router κατευθείαν με τον υπολογιστή με καλώδιο δικτύου κι εφόσον τελειώσεις, τότε και μόνον τότε θα συνδεθεί ενσύρματα με τον κύριο Router. 

Προϋπόθεση να γνωρίζεις πως αλλάζεις διευθύνσεις χειροκίνητα και στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου, διότι χωρίς αυτό θα χάνεις την σύνδεση μαζί του για τις αρχικές ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Στα εξήγησαν αναλυτικά στην προηγούμενη σελίδα. Ουσιαστικά στον δεύτερο Router απενεργοποιείς τον DHCP και του ορίζεις χειροκίνητα μια ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το κύριο Router.

Η ρύθμιση θα γίνει αρχικά συνδέοντας τον Router κατευθείαν με τον υπολογιστή με καλώδιο δικτύου κι εφόσον τελειώσεις, τότε και μόνον τότε θα συνδεθεί ενσύρματα με τον κύριο Router. 

Προϋπόθεση να γνωρίζεις πως αλλάζεις διευθύνσεις χειροκίνητα και στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου, διότι χωρίς αυτό θα χάνεις την σύνδεση μαζί του για τις αρχικές ρυθμίσεις.

το καλώδιο DSL να το συνδέσω στο παλιό?

στην κάρτα δικτύου του pc γιατί?αφού το ρούτερ θα κάνει την δουλειά 

Δημοσ.
17 hours ago, uniquegr said:

Είχα το H108NS για αρκετό καιρό και για μέχρι πριν κανά δίμηνο. Είναι σίγουρο ότι έχει DHCP relay. :) Εγώ μάλιστα, του είχα ορίσει στατική ip xxx.xxx.xxx.4 μετά τα access points μου.

σε καποια εχω δει και εγω.σε αλλα δεν εχω βρει τετοια επιλογη .πχ σε ενα tp link access point ειχε μονο on/auto .ουτε καν με αφηνε να βαλω off.σου ελεγε auto. και απλα ναι θελει λιγο προσοχη με τις ip διευθυνσεις. τα cisco εχουν να κανεις exclude ip απο τον dhcp.σε αλλα δεν εχω δει.οποτε εγω προσωπικα βαζω ολα τα υπολοιπα στο τελος.δηλαδη αν το router ειναι 192.168.1.1 τα βαζω 192.168.1.240 μεχρι τελος.

56 minutes ago, jimis98 said:

το καλώδιο DSL να το συνδέσω στο παλιό?

στην κάρτα δικτύου του pc γιατί?αφού το ρούτερ θα κάνει την δουλειά 

teleytaia απαντηση απο εμενα και οποιος καταλαβε.

ΣΤΟ router που παιζει το ιντερνετ ηδη δεν πειραζεις τιποτα.οταν λεμε τιποτα εννοουμε τιποτα.

στο δευτερο router που θες να το κανεις access point πρεπει να κανεις αυτα που αναφερθηκαν παραπανω .το λαπτοπ κατευθειαν πανω σε αυτο το router χωρις το router να ειναι συνδεδεμενο καπου αλλου εκτος απο το ρευμα. Οταν το παραμετροποιησεις και κανεις αυτα που ειπαμε τοτε τα ενωνεις μεταξυ τους με καλωδιο ethernet. ξεχνα την dsl στο δευτερο router που το θες για access point. μετα στο ενα router θα μπαινεις με πχ 192.168.1.254 και στο αλλο πχ 192.168.1.1

στο δευτερο router μπορει να βαλεις να εχει ιντερνετ οποιαδηποτε συσκευη ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα.

Δημοσ.

@poulinos ξέρω ότι δεν πειράζω,αλλά στο παλιο ,δοκίμασα και δεν έμπαινε στην σελίδα για ρυθμιση αλλά δεν είχα το DSL καλώδιο συνδεδεμένο 

το σύνδεσα με ρεύμα και το ethernet στο σταθερό pc 

Δημοσ.
4 hours ago, jimis98 said:

@poulinos ξέρω ότι δεν πειράζω,αλλά στο παλιο ,δοκίμασα και δεν έμπαινε στην σελίδα για ρυθμιση αλλά δεν είχα το DSL καλώδιο συνδεδεμένο 

το σύνδεσα με ρεύμα και το ethernet στο σταθερό pc 

το interface ειναι στο router οχι στον παροχο ή στο internet.εχεις δεν εχεις dsl καλωδιο πανω στο μενου του router μπαινεις.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, poulinos είπε

το interface ειναι στο router οχι στον παροχο ή στο internet.εχεις δεν εχεις dsl καλωδιο πανω στο μενου του router μπαινεις.

δεν με άφηνε να μπω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...