Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ASUS δεν πρόκειται να αφήσει εταιρείες όπως τη Logitech ή τη Valve να κυριαρχήσουν στην αγορά των φορητών κονσολών για PC παιχνίδια.

ετά από μια ανακοίνωση την 1η Απριλίου που προκάλεσε σκεπτικισμό εξαιτίας της ημέρας, η ASUS επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει τη δική της φορητή παιχνιδοκονσό.α, το ROG Ally. Αν και για την ώρα η εταιρεία δεν μοιράζεται πολλές λεπτομέρειες, σημειώνει ότι το σύστημα θα τρέχει Windows 11 και θα χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο chip AMD Ryzen. Από τα εντυπωσιακά του στοιχεία θα είναι η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικής GPU, απογειώνοντας έτσι τις επιδόσεις.

Σύμφωνα με το YouTube κανάλι Dave 2D, το ROG Ally διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, με αναλογία 16:9, ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης 120Hz σε αντίθεση με το πάνελ 16:10 του Steam Deck που διαθέτει ανάλυση 800p και ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Παρόλα αυτά, η φορητή συσκευή της ASUS είναι στενότερη, λεπτότερη και ελαφρύτερη από την πρόταση της Valve. Φυσικά το ερώτημα είναι αν τα πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά ισοδυναμούν και με μικρότερη αυτονομία, κάτι που για την ώρα δεν είναι σαφές αφού η ASUS δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα σχετικά στοιχεία.

Η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί ακόμα την τιμή του ROG Ally ή έστω πότε θα πρέπει να το περιμένουμε στην αγορά. Ωστόσο τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε μια waiting list προκειμένου να ενημερωθούν για την έναρξη των προπαραγγελιών στο Best Buy. 

Το αν το ROG Ally θα τα πάει καλά ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή και την απόδοσή του σε σχέση με το Steam Deck του οποίου το κόστος ξεκινάει από τα 399 δολάρια. Υπάρχουν ακόμα στην αγορά των φορητών συσκευών προτάσεις υψηλότερων προδιαγραφών, όπως το Ayaneo 2 των 850 δολαρίων με περιορισμένη διαθεσιμότητα όμως. Όπως υποδηλώνει το πρώιμο μάρκετινγκ της ASUS, το Ally έρχεται με ισχυρά πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με το Steam Deck, το οποίο επισήμως περιορίζεται στην εκτέλεση παιχνιδιών της βιβλιοθήκης Steam, το Ally μπορεί θεωρητικά να εκτελέσει σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να «σηκώσει» το hardware του. Και ενώ μάρκες όπως η Ayaneo και η Logitech είναι σχετικά μικρές, η ASUS είναι ένα μεγάλο όνομα, κάτι που πιθανόν μεταφράζεται σε πιο άνετη διαθεσιμότητα όταν φτάσει στην αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Από τα εντυπωσιακά του στοιχεία θα είναι η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικής GPU, απογειώνοντας έτσι τις επιδόσεις. "

Θα έχει διαθέσιμη δίπλα του την εξωτερική gpu και θα κάτσει κάποιος να παίξει σε 7 ίντσες ? Μόνο αν είναι σπασμένη η μεγάλη οθόνη και πρέπει το αρρωστάκι να πάρει την δόση του...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Eloy είπε

"Από τα εντυπωσιακά του στοιχεία θα είναι η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικής GPU, απογειώνοντας έτσι τις επιδόσεις. "

Θα έχει διαθέσιμη δίπλα του την εξωτερική gpu και θα κάτσει κάποιος να παίξει σε 7 ίντσες ? Μόνο αν είναι σπασμένη η μεγάλη οθόνη...

Εμένα θα μου άρεσε αυτό το feature. Όταν είμαι στο σαλόνι να έχω Deck με την εξωτερική GPU και να παίζω στη μεγάλη οθόνη με καλά γραφικά, και όταν είμαι on the go, η αράζω στο κρεβάτι, να παίζω στην μικρή οθόνη, που εκεί, έτσι κ αλλιώς δεν καταλαβαίνεις διάφορα.

Το steam deck πάντως έχει βολέψει απίστευτα σαν φορητή κονσόλα. Το switch πλέον το αγγίζω μόνο για τα exclusives.

• Like 9
Δημοσ.

Χαριτωμένη συσκευή αλλα το όλο selling point που προσπαθούν να κάνουμε με mobile συσκευές με το να παίρνει μεν εξωτερική Gpu ΑΛΛΑ στην συγκεκριμένη οχι thunderbolt , μόνο με το δικό τους βίσμα οπότε μόνο ROG εξωτερικές κάρτες γραφικών η οποίες είναι αποκλειστικά Nvidia mobile gpu's (επειδή η Nvidia απαγορεύει desktop Gpu σε mobile συσκευη από ότι φαινεται, σταυρώστε με αν κάνω λάθος) που εννοείται επειδή είναι ROG θα είναι ακόμα πιο τσιμπημένα οπότε έχεις ένα handheld laptop το οποίο γίνεται desktop στην φθηνή τιμή του ενός νεφρού, απλά κουράζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, filip123go είπε

Εμένα θα μου άρεσε αυτό το feature. Όταν είμαι στο σαλόνι ...

Ρε συ, όταν είσαι στο σαλόνι ή στο κρεβάτι θα πρέπει τότε εκεί δίπλα να έχεις και το pc... Αλλιώς πόσα μέτρα καλώδιο θα χρησιμοποιήσεις ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GCX είπε

Πρωταπριλιά 

όχι ισχύει , το βγάλε και ο dave2dee στο YouTube . 

το μηχάνημα είναι ενδιαφέρον αλλά το θέμα είναι η τιμή του , και αν κρίνουμε από τα Aya μάλλον θα είναι πολύ ακριβό .

το ντεκ στη βασική έκδοση πρόσφατα επαιζε σε sale σε τιμή < 400 ευρώ  ,  παίζοντας πλέον στα χωράφια του switch . Δύσκολο να χτυπήσεις τεοτια τιμή ειδικά όταν έχεις και ένα πολύ καλό λειτουργικό και μια πολύ καλή community από πίσω 

Όπως ανέφερε και συμφορουμιτης , το σουιτς μου θα ειχε φάει σκόνη αν δεν ήταν τα exclusives αλλά και τα physical releases 

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι το παρουν θα τους φωναζουμε Allyτες 😛
Με μια πρωτη ματια δειχνει εντυπωσιακο αρκει να εχει σωστη τιμουλα, αλλιως η Asus θα παρει τα @@ μας

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Eloy είπε

Ρε συ, όταν είσαι στο σαλόνι ή στο κρεβάτι θα πρέπει τότε εκεί δίπλα να έχεις και το pc... Αλλιώς πόσα μέτρα καλώδιο θα χρησιμοποιήσεις ?

Όχι απαραίτητα. Για 20 λεπτά με μισή ώρα  που θα παίξω το βράδυ, μέχρι να με πάρει ο ύπνος, δεν χρειάζομαι σταθερό pc... Άλλο όταν κάνω κανονικά gaming sessions. Επίσης η μικρή οθόνη (εμένα τουλάχιστον) το βράδυ μου φαίνεται πιο ξεκούραστη. Εάν καθήσω το βράδυ να παίξω στην 27ρα, χαιρετίσματα, δεν θα κοιμηθώ ποτέ. Ένω με τη μικρή οθόνη και ξαπλωμένος στο κρεβάτι, σε μισή ώρα μαξ, κλείνουν τα μάτια μου 😝

Τέλος (που εντάξει, αυτό λογικά ισχύει για λίγους) ο μόνος λόγος που κρατάω τα windows στο pc , είναι για να παίζω κανένα game. Εάν το steam deck έπαιζε αξιοπρεπώς τα games στις μεγάλες οθόνες, θα τα είχα ξηλώσει τελείως τα windows.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η AMD με τα νέα APUs. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον και τα ultra light laptops που θα κυκλοφορήσουν με αυτά τα τσιπ.

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με φορητή πρόταση. Το hardware του Steam deck είναι "τόσο όσο" χρειάζεται κάποιος για να απολαμβάνει την τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων του ηλεκτρονικού καταστήματος της Valve. Που και που καμιά ανανέωση όταν βγάζει καινούργια decks αρκεί. Μη πετάτε τα λεφτά σας. Αν θέλετε κάτι ισχυρότερο ψάξτε για PC. Τώρα παίζω Earthlock στο Steam (άσχετο!).  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...