Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πολλοί κάνουν το ίδιο...βρίσκοντας απλά μια διαφορετική δικαιολογία.

Έκανα μια ξεκάθαρη δήλωση για το τι θα έκανα και τους λόγους. Καταλαβαίνω να μην συμφωνούν μαζί μου και να το αιτιολογούν δεν καταλαβαίνω τα σχόλια περί παράνομου παρκαρίσματος λόγο απόστασης από διασταύρωση, κάτι τελείως διαφορετικό ή τα σχόλια περί δικαιολογιών 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τόσα χρονια που οδηγαω 2 φορές ακούμπησα οτν καθρέφτη (και της δυο φορές ήταν μισό στον δρόμο)

την μια δεν έπαθε τπτ απλα τον έκλεισε αφου τσέκαρα οτι όλα οκ άφησα ένα τηλ να με πάρει (όπως και έκανε ο άνθρωπος και μου επιβεβαιώσει οτι ολα οκ)
την δεύτερη που έγινε έφαγε γρατζουνιά το καπάκι του καθρέφτη (με μηχανη τον πέτυχα αυτή την φορά)
πάλι αφίσα νούμερο και κανονίσαμε να γίνει μέσο ασφαλιστικής (θέλει να στίσεις το θέμα)|

το χτυπάω και φεύγω ειναι στο δνα του ελληνα (και το βλέπουμε καθημερινά να γινεται εξάλλου ) απλά μια παράκληση όποιος μπορει να καταπολεμήσει αυτόν τον κώδικα στο δνα μπας και γίνουμε κάποτε άνθρωποι

• Like 2
Δημοσ.
Στις 4/4/2023 στις 11:40 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Το ότι είναι παράνομα παρκαρισμένο δεν σημαίνει ότι αν το τρακάρεις δεν φταις.Εκείνος είναι παράνομος και του κόβει κλήση η τροχαία."Εσύ" πληρώνεις για την ζημιά που έκανες.Καλείς την ασφάλεια σου και αναφέρεις το συμβάν μαζί με ότι στοιχεία έχεις.

Δηλαδη εαν μπω παρανομα σε μονοδρομο και τρακαρω καποιον που βγαινει απο το παρκινγκ του θα μου καλεσουν την τροχαια να μου κοψει κληση που ΕΙΜΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ δηλαδη 200ευρω που εαν πληρωθει αμεσα ειναι 100ευρω. Ο αλλος θα με πληρωσει που νομιμα εβγαινε απο το παρκινγκ του και επεσε πανω στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Αυτο λεμε;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, safridia είπε

Δηλαδη εαν μπω παρανομα σε μονοδρομο και τρακαρω καποιον που βγαινει απο το παρκινγκ του θα μου καλεσουν την τροχαια να μου κοψει κληση που ΕΙΜΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ δηλαδη 200ευρω που εαν πληρωθει αμεσα ειναι 100ευρω. Ο αλλος θα με πληρωσει που νομιμα εβγαινε απο το παρκινγκ του και επεσε πανω στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Αυτο λεμε;

Αν δεν κάνω κάποιο μεγάλο λάθος, θα είναι συνυπαιτιοτητα σε αυτήν την περίπτωση.

Ο ένας πήγαινε ανάποδα στον μονόδρομο και ο άλλος βγήκε γιούρια από το πάρκινγκ ενώ έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα (δεν έχει σημασία αν είναι νομιμος ή παράνομος ο πρώτος, έχει προτεραιότητα). Μάλλον 50-50.

Η διαφορά με το να χτυπήσεις παρκαρισμένο είναι ότι, στο δικό σου παράδειγμα, δεν είναι ακίνητο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, safridia είπε

Αυτο λεμε;

Το μισό πρόστιμο ξέχνα το.Εχει καταργηθεί.

Πως θα σε πληρώσει ο νόμιμος δεν το κατάλαβα.

Αλλά αν το έψαχνες λίγο 

Να σημειωθεί επίσης ότι σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ο οδηγός που χρησιμοποιεί παράνομα τον μονόδρομο κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που προβλέπει ο ΚΟΚ και επισημαίνεται και από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης κατά την είσοδο του σε αυτόν δεν καλύπτεται ούτε από την ασφαλιστική του εταιρεία, ενώ το φταίξιμο θα χρεωθεί πάλι σε αυτόν αν εξέλθει από μονόδρομο παράνομα και αυτή η πράξη του οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα.

Παράλληλα ξεκάθαρος είναι και ο Κώδικας Κυκλοφορίας αφού σύμφωνα με την 7η παράγραφο του άρθρου 16, το οποίο αναφέρεται γενικότερα στη θέση ενός οχήματος επί του οδοστρώματος, «Σε μονόδρομους (οδός μοναδικής κατεύθυνσης), οι οποίοι έχουν ειδικά σημανθεί, ο οδηγός δεν επιτρέπεται να οδηγεί αντίθετα με την κατεύθυνση του μονόδρομου.»

Αν το κάνει αυτό ο οδηγός που κινείται αντίθετα ρισκάρει επίσης και διοικητικό πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

https://www.carandmotor.gr/nea/antitheti-kinisi-se-monodromo-poio-prostimo

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Αν δεν κάνω κάποιο μεγάλο λάθος, θα είναι συνυπαιτιοτητα σε αυτήν την περίπτωση.

Ο ένας πήγαινε ανάποδα στον μονόδρομο και ο άλλος βγήκε γιούρια από το πάρκινγκ ενώ έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα (δεν έχει σημασία αν είναι νομιμος ή παράνομος ο πρώτος, έχει προτεραιότητα). Μάλλον 50-50.

Η διαφορά με το να χτυπήσεις παρκαρισμένο είναι ότι, στο δικό σου παράδειγμα, δεν είναι ακίνητο.

Αυτή η περίπτωση είναι πιο περίπλοκη καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος να κοιτάς και από την πλευρά που κανονικά δεν έρχονται οχήματα καθώς είναι μονόδρομος.

Πιστεύω εκεί πάει 100% υπευθυνότητα το διερχόμενου ανάποδα.

Τώρα αν πας να το κάνεις επίτηδες για να του κόψεις τη φόρα όπως έγραφε και ένας τύπος τις προάλλες που ήθελε να ξεκάνει όσους με μηχανάκια πάνε ανάποδα τι να σου πω...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αυτή η περίπτωση είναι πιο περίπλοκη καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος να κοιτάς και από την πλευρά που κανονικά δεν έρχονται οχήματα καθώς είναι μονόδρομος.

Τώρα αν πας να το κάνεις επίτηδες για να του κόψεις τη φόρα όπως έγραφε και ένας τύπος τις προάλλες που ήθελε να ξεκάνει όσους με μηχανάκια πάνε ανάποδα τι να σου πω...

Μπορεί να μην έρχονται οχήματα αλλά μπορεί να έρχεται πεζός.

Οι ασφαλιστικές γενικά δεν τα πάνε πολύ καλά με τις συνυπαιτιότητες και τα ποσοστά τους, είναι πιο συνηθισμένο να δίνονται συνυπαιτιότητες σε διάφορους βαθμούς στα δικαστήρια. Στις ασφαλιστικές συνήθως κοιτάζουν τα πιο άμεσα. 

Περνάς STOP, έρχεσαι από πίσω, πηγαίνεις σε μονόδρομο κ.ο.κ. φταις 100%. 

11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Να σημειωθεί επίσης ότι σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ο οδηγός που χρησιμοποιεί παράνομα τον μονόδρομο κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που προβλέπει ο ΚΟΚ και επισημαίνεται και από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης κατά την είσοδο του σε αυτόν δεν καλύπτεται ούτε από την ασφαλιστική του εταιρεία, ενώ το φταίξιμο θα χρεωθεί πάλι σε αυτόν αν εξέλθει από μονόδρομο παράνομα και αυτή η πράξη του οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα.

Αυτό δεν το έχω διαβάσει ποτέ σε κανένα όρο ασφαλιστικής στις εξαιρέσεις.

Επεξ/σία από Conan2046
Δημοσ.
5 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Ποιος το λέει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος;

Σε αντίστοιχη περίπτωση που προσπερνούσα παράνομα και ο άλλος παραβίασε στοπ, βγήκε 50-50. 

Αν θες τη γνώμη μου, κανονικά θέλει πρόστιμο σε αυτόν που κινείται ανάποδα και 100% υπαιτιότητα αυτουνού που βγαίνει από είσοδο, αλλά δεν έχει σημασία η γνώμη μου. 50-50 βγαίνει.

Δημοσ.
Στις 5/4/2023 στις 11:30 ΠΜ, tilaverboy είπε

Θα σου πω από την εμπειρία μου. 

Κάποια στιγμή η αδερφή μου ήταν σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Είχε φανάρι πράσινο και ξεκινάει, της βγαίνει κάθετα μηχανάκι από φανάρι που είχε και αυτός λογικά αυτός με κόκκινο και πέφτει ο μηχανόβιος στην πόρτα της. Αυτός τραυματίζεται αλλά λέει δεν θέλω αστυνομία κτλ όλα καλά. Η αδερφή μου τα χάνει καθότι 24 τότε και με παίρνει τηλέφωνο να κατέβω να τη βοηθήσω να βγάλουμε μια άκρη. Με πιάνει ένας δικηγόρος περαστικός και μου λέει μην τολμήσεις και φύγεις κάλεσε τώρα την αστυνομία. Εάν πάει σε ένα νοσοκομείο μπορεί να την καταγγείλει την αδερφή σου για εγκατάλειψη ατυχήματος. Ο τραυματίας με τις εκδορές μας ζητάει χρήματα για να φύγει. Καλώ την αστυνομία. Έρχεται η αστυνομία. Άκρη δεν βγαίνει. Ζητάω να γίνει αλκοτέστ και στην αδερφή μου και σε αυτόν. Η αδερφή μου δεν είχε καταναλώσει τίποτα. Αυτός είχε καταναλώσει 6 φορές πάνω από το όριο αλκοόλ. Απορώ και που μας έβλεπε και μας μιλούσε. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ότι μα ότι και να γίνει χωρίς αστυνομία δεν πας πουθενά. Καλές οι ασφαλιστικές αλλά το πρώτο που θα σε ζητήσουν αν δεν τα βρουν μεταξύ τους είναι το χαρτί της αστυνομίας.

Εν κατακλείδι του πάρκαραν τη μηχανή αυτουνού και του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν μέσα στο περιπολικό. Shit happens. Αυτός έκλαιγε αλλά όλα καλά.

Παρομοια περιπτωση που θυμαμαι...

Χτυπαει μεθυσμενος οδηγος ορισμενα παρκαρισμενα αυτοκινητα.

Ερχονται οι γονεις και παρακαλανε να μην καλεσουν την αστυνομια για να μην εχει προβλημα ο γιοκας που ειχε πιει αλκοολ και οτι θα καλυψουν τις ζημιες.

Τελικα εννοειται οτι δεν αποζημιωθηκαν ποτε απο τον γιοκα και τους γονεις.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Ερχονται οι γονεις και παρακαλανε να μην καλεσουν την αστυνομια για να μην εχει προβλημα ο γιοκας που ειχε πιει αλκοολ και οτι θα καλυψουν τις ζημιες.

Aς πρόσεχαν.Θα τους αποζημίωνε η ασφάλεια του μεθυσμένου.Μετά η ασφάλεια θα στρεφόταν εναντίων του αλλά δεν έπρεπε να τους νοιάζει.

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Εκει τους δινεις 10 λεπτα να σου φερουν ενα 10χιλιαρο σε μετρητα, αν οχι, τροχαια.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Γιατί απλά δε φώναζαν την ασφάλεια να κάνει μια δήλωση ο μεθυσμένος και να πάνε σπίτια τους, αφού ήθελαν να τον βοηθήσουν;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Γιατί απλά δε φώναζαν την ασφάλεια να κάνει μια δήλωση ο μεθυσμένος και να πάνε σπίτια τους, αφού ήθελαν να τον βοηθήσουν;

Μπορεί να ήταν τόσο ντίρλα που να μην ήθελαν να το ρισκάρουν να φωνάξουν την φροντίδα. 

Ιστορία, με παίρνει τηλέφωνο ένας έλα στο τάδε μέρος που έχω τρακάρει. Πάω, τον βλέπω σε διπλανό καφενείο σε μεγάλα κέφια, κάτσε να πιείς κι εσύ ένα ποτό μου λέει, έπινε και αυτός, του λέω πας καλά; Θα έρθει η φροντίδα και θα σε δει μεθυσμενο όπως πάει. Όχι μου λέει, έβαλα άλλον να πει ότι ...οδηγούσε γιατί εγώ έπινα πριν τον τρακάρω. Και συνέχισε το γλέντι του. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Μπορεί να μην έρχονται οχήματα αλλά μπορεί να έρχεται πεζός.

Δεν αναφέρθηκα σε πεζό αλλά σε όχημα.

3 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Ποιος το λέει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος;

Σε αντίστοιχη περίπτωση που προσπερνούσα παράνομα και ο άλλος παραβίασε στοπ, βγήκε 50-50. 

Αν θες τη γνώμη μου, κανονικά θέλει πρόστιμο σε αυτόν που κινείται ανάποδα και 100% υπαιτιότητα αυτουνού που βγαίνει από είσοδο, αλλά δεν έχει σημασία η γνώμη μου. 50-50 βγαίνει.

Ανόμοιες περιπτώσεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...