Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Απαγορεύεται η αυτοδικια 😕

Σύμφωνοι, δεν προτρέπω άλλους να το κάνουν, αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο προκλητικό αυτό που λέω αλλά το θεωρώ δίκαιο, παρκάρει κάποιος αγνοόντας ότι κάνει την ζωή δύσκολη στους γύρω τους και τελικά θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια του άλλου ενώ ο άλλος που τον χτύπησε όχι. 

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διπλπαρκαρισμενος επεσε ο άλλος πανω και το εκανε σμπαραλια,Αποζημιώθηκα μεχρι δεκαρας και η τροχαια που καλεσα δεν μου εκοψε κανενα προστιμο.Αποζημιωθηκε δε και το μεσα αυτοκινητο που χτυπήθηκε απο το δικο μου απο την σφοδροτητα τής συγκρουσης.

Αντιθετα .Πετρελαιοφόρο δεξια δεν χωραω λεω εγω ,χωρας μου λεει αυτός θα σου κανω κουμαντο εγω.Τελικα το σκαλοπατι μου κανει μια γρατζουνια,αυτος τον ανήξερο.Δεν αποζημιωθήκα ποτε καθώς θεωρηθηκα υπαίτιος του ατηχυματος μιας και το πετρελεοφορο ηταν σταματημενο ουτε η τροχαια του εκοψε κληση.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Σύμφωνοι, δεν προτρέπω άλλους να το κάνουν, αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο προκλητικό αυτό που λέω αλλά το θεωρώ δίκαιο, παρκάρει κάποιος αγνοόντας ότι κάνει την ζωή δύσκολη στους γύρω τους και τελικά θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια του άλλου ενώ ο άλλος που τον χτύπησε όχι. 

Να ξέρεις οτι και εσυ που παρκαρεις σε αποσταση 

Μικροτερη των 12 μετρων απο STOP

Μικροτερη των 20 μετρων απο φαναρι

Μικροτερη των 5 μετρων απο διασταυρωση

Εισαι εξίσου παράνομος. 

Αλλά φαντάζομαι τιποτα απο όλα τα παραπάνω δεν έχεις κάνει ποτε. 

Anyway αν και εχει ηδη αναφερθει ορθώς πολλές φορές, ο ένας πληρώνει το πρόστιμο για το παράνομο παρκάρισμα(ΑΝ δε το μετακινήσει ωστοσο και ΑΝ ερθει η τροχαία και ΑΝ το βεβαιώσει..) και ο άλλος του πληρώνει τη ζημιά. 

End of story και thats it. 

Δήλωση γίνεται και ετεροχρονισμένα, αν καλέσεις την ασφαλιστική σου, θα σε καθοδηγήσουν. 

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, AlexTT-zer0 είπε

Καλησπέρα!

Έχθες πηγαίνοντας στη δουλειά (έβρεχε τρελά), σε ένα πυκνοπαρκαρισμένο σημείο με κίνηση, κάπως ανάμεσα στο χαμό πρέπει να "βρηκα" το φανάρι κάποιου παρκαρισμένου αμαξιού. Πάρκαρα λίγο αργότερα και κατέβηκα στο σημείο του εγκλήματος και όντως είχε φύγει το πλαστικό γύρω-γύρω κ είχε σπάσει κ το τζάμι. Βλέποντας το με έναν άλλο κύριο που βρισκόταν εκεί παρατηρήσαμε ότι γενικά το αμάξι ήταν ψιλοπεταμένο κ χτυπημένο και μάλιστα το μισό αμάξι ήταν παρκαρισμένο σε ύψωμα μπροστά απο πάρκινκ για αυτό υπέθεσα ότι μάλλον κάποιος το έχει βάλει πρόχειρα εδω για να μπει σε ένα προποτζίδικο που υπήρχε από δίπλα.

Εισήλθα στο κατάστημα και τελικά όντως ήταν εκεί ένας Κύριος του οποίου ανήκε το αμάξι. Ανέφερα τη τροχαία αλλά αυτός κ η "παρέα" του πρότειναν ότι κρίμα είναι να κουβαλάμε τροχαία για ένα τόσο δα ατύχημα. Μου λένε να πάω "εκεί στη πυροσβεστική απέναντι..." κλπ. να βρω ένα μέρος με ανταλλακτικά κ έτσι. Σε εκείνη τη φάση ένιωσα υπόχρεος παρόλο που θα αργούσα στη δουλειά οπότε πήγα.

Για να μην πλατειάζω έφαγα τουλάχιστον ώρα ψάχνοντας μες στη βροχή ένα μερος με καθρέφτες και είτε με στέλναν "να κάπου εκεί έχει έναν" είτε θέλαν το ίδιο το αμάξι εκεί πέρα για να δουν μήπως μπορούν να κάνουν κάτι. Τελικά επέστρεψα στο προποτζίδικο και άφησα το τηλέφωνό μου σε ένα παιδί που δούλευε εκεί μιας κ ο κύριος είχα αποχωρήσει.

Την ίδια μέρα συζητάω το συμβάν με το πατέρα μου και μου λέει ότι σε περίπτωση παράνομου παρκαρίσματος δεν τον καλύπτει η ασφάλεια και μπορεί μάλιστα να τον "βρήκες" επειδή όντως είχε παρκάρει μυστήρια. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί για αυτό να μην θέλαν να καλέσουμε την ασφάλεια και πως μήπως προεξείχε αρκετά και για αυτό και τον "βρήκα".

Την επομένη με καλεί ένας λαμαρινάς και μου λέει "κλπ.κλπ.... 50€ έλα να τα δώσεις". Στο σημείο αυτο σκέφτομαι 2 πράματα - αφού έχουμε ασφάλεια για πιο λόγο να πληρώσω 50 €; + νομίζουν ότι είμαι το πουτανάκι τους όποτε θέλουν να μ λένε πάνε εδώ έλα εκεί ενώ έχω υποχρεώσεις ταυτόχρονα; Συνεπώς του λέω ότι 50 € δεν δίνω και ότι ο Κύριος είχε παρκάρει και παρανομα. Την ίδια στιγμή τελικά ο Κύριος ήταν εκεί - δεν ξέρω γιατί δεν μιλούσα με τον ίδιο - και φυσικά με το που άκουσε την απάντησή μου ξεκίνησαν οι προσβολές.

Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά ανέφερε να ξαναπάμε εκεί που είχε γίνει το συμβάν και να καλέσουμε τότε την ασφάλεια, το οποίο δεν ξέρω καν αν γίνεται ή πως θα γινόταν, θα λέγαμε ψέματα στην ασφάλεια ότι έγινε σήμερα ή όλα όπως έγιναν; Επίσης φαντάζομαι δεν θα το πάρκαρε ξανά όπως το είχε παρκαρισμένο τότε...

Τέλος πάντων, αυτός ξεκίνησε να φορτώνει και του είπα ευγενικά ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω και τον αποχαιρέτησα.

Συνοψίζοντας, συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζω σχεδόν τίποτα για το πως λειτουργεί η ασφάλεια/τροχαία και γενικά τα δικαιώματα του εκάστοτε οδηγού (κακώς για εμένα) και πως άμα έχετε γνώση πάνω στο θέμα ή εάν πιστέυετε συμπεριφέρθηκα λάθος ή όχι θα χαρώ να το ακούσω.

Ευχαριστώ!

1. Έχεις ευθύνη 

2. Πληρώνεις ασφάλεια ακριβώς για να μην πληρώνεις από την τσέπη σου. Όταν ο άλλος σε έπεισε να μην καλέσετε την ασφάλεια τι ακριβώς σκεφτόσουν; 

3. Αν θέλεις να ασχοληθείς παραπάνω πάρε την ασφάλεια σου και πες τι έγινε 

4. αν δεν θέλεις να ασχοληθείς παραπάνω θεωρώ απίθανο να σου κάνει κάτι ο άλλος πέρα από 1-2 ενοχλητικά τηλ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Επειδή έχω φάει αμάξι που έκλεινε τον δρόμο και αναγκάστηκα να του κάνω δήλωση μετά, έμαθα την σωστή διαδικασία: σταματάς το αμάξι σου μέσα στη μέση του δρόμου,  καλείς την αστυνομία και κλείνεις εντελώς την κυκλοφορία μέχρι να έρθουν.

Και μετά πας μέσα για παρακωλυση συγκοινωνιων

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ο παρκαρισμενος που εμποδίζει πάει όχι αυτός που δεν χωράει 

Με τη λογική ναι, στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει λογική, κυριεύει η λογική του παραλόγου,  οπότε κρατάω μικρό καλάθι.

• Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, AlexTT-zer0 είπε

Καλησπέρα!

Έχθες πηγαίνοντας στη δουλειά (έβρεχε τρελά), σε ένα πυκνοπαρκαρισμένο σημείο με κίνηση, κάπως ανάμεσα στο χαμό πρέπει να "βρηκα" το φανάρι κάποιου παρκαρισμένου αμαξιού. Πάρκαρα λίγο αργότερα και κατέβηκα στο σημείο του εγκλήματος και όντως είχε φύγει το πλαστικό γύρω-γύρω κ είχε σπάσει κ το τζάμι. Βλέποντας το με έναν άλλο κύριο που βρισκόταν εκεί παρατηρήσαμε ότι γενικά το αμάξι ήταν ψιλοπεταμένο κ χτυπημένο και μάλιστα το μισό αμάξι ήταν παρκαρισμένο σε ύψωμα μπροστά απο πάρκινκ για αυτό υπέθεσα ότι μάλλον κάποιος το έχει βάλει πρόχειρα εδω για να μπει σε ένα προποτζίδικο που υπήρχε από δίπλα.

Εισήλθα στο κατάστημα και τελικά όντως ήταν εκεί ένας Κύριος του οποίου ανήκε το αμάξι. Ανέφερα τη τροχαία αλλά αυτός κ η "παρέα" του πρότειναν ότι κρίμα είναι να κουβαλάμε τροχαία για ένα τόσο δα ατύχημα. Μου λένε να πάω "εκεί στη πυροσβεστική απέναντι..." κλπ. να βρω ένα μέρος με ανταλλακτικά κ έτσι. Σε εκείνη τη φάση ένιωσα υπόχρεος παρόλο που θα αργούσα στη δουλειά οπότε πήγα.

Για να μην πλατειάζω έφαγα τουλάχιστον ώρα ψάχνοντας μες στη βροχή ένα μερος με καθρέφτες και είτε με στέλναν "να κάπου εκεί έχει έναν" είτε θέλαν το ίδιο το αμάξι εκεί πέρα για να δουν μήπως μπορούν να κάνουν κάτι. Τελικά επέστρεψα στο προποτζίδικο και άφησα το τηλέφωνό μου σε ένα παιδί που δούλευε εκεί μιας κ ο κύριος είχα αποχωρήσει.

Την ίδια μέρα συζητάω το συμβάν με το πατέρα μου και μου λέει ότι σε περίπτωση παράνομου παρκαρίσματος δεν τον καλύπτει η ασφάλεια και μπορεί μάλιστα να τον "βρήκες" επειδή όντως είχε παρκάρει μυστήρια. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί για αυτό να μην θέλαν να καλέσουμε την ασφάλεια και πως μήπως προεξείχε αρκετά και για αυτό και τον "βρήκα".

Την επομένη με καλεί ένας λαμαρινάς και μου λέει "κλπ.κλπ.... 50€ έλα να τα δώσεις". Στο σημείο αυτο σκέφτομαι 2 πράματα - αφού έχουμε ασφάλεια για πιο λόγο να πληρώσω 50 €; + νομίζουν ότι είμαι το πουτανάκι τους όποτε θέλουν να μ λένε πάνε εδώ έλα εκεί ενώ έχω υποχρεώσεις ταυτόχρονα; Συνεπώς του λέω ότι 50 € δεν δίνω και ότι ο Κύριος είχε παρκάρει και παρανομα. Την ίδια στιγμή τελικά ο Κύριος ήταν εκεί - δεν ξέρω γιατί δεν μιλούσα με τον ίδιο - και φυσικά με το που άκουσε την απάντησή μου ξεκίνησαν οι προσβολές.

Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά ανέφερε να ξαναπάμε εκεί που είχε γίνει το συμβάν και να καλέσουμε τότε την ασφάλεια, το οποίο δεν ξέρω καν αν γίνεται ή πως θα γινόταν, θα λέγαμε ψέματα στην ασφάλεια ότι έγινε σήμερα ή όλα όπως έγιναν; Επίσης φαντάζομαι δεν θα το πάρκαρε ξανά όπως το είχε παρκαρισμένο τότε...

Τέλος πάντων, αυτός ξεκίνησε να φορτώνει και του είπα ευγενικά ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω και τον αποχαιρέτησα.

Συνοψίζοντας, συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζω σχεδόν τίποτα για το πως λειτουργεί η ασφάλεια/τροχαία και γενικά τα δικαιώματα του εκάστοτε οδηγού (κακώς για εμένα) και πως άμα έχετε γνώση πάνω στο θέμα ή εάν πιστέυετε συμπεριφέρθηκα λάθος ή όχι θα χαρώ να το ακούσω.

Ευχαριστώ!

1 - το πενηνταρακι θα ηταν το αυριανο στοιχημα-κινο-τζοκερ, επεσες σε αυτο που λενε useless class .

2 - 1000 % η τροχαια δεν θα εκοβε κανενα απολυτος προστιμο, οσον αφορα απαγορευτικα , στενα , εξεχει , κλεινει εισοδους κλπ , γιατι δεν ηταν παρων . πως θα βεβαιωσουν κατι που δεν ειδαν .

3 - για τον πατερα σου οπου και αν το εχει παρκαρει , ειναι παρκαρισμενο και δεν εχει καμια ευθυνη για τις υλικες, πολυ απλα δεν ειχε οδηγο , δεν ηταν σε κινηση ,

4 - να ξερεις ΔΕΝ ειχε ασφαλεια γι αυτο ξυνησαν , επρεπε να καλεσεις αστυνομια να φαει το 500αρι.

5 - ενημερωσε την ασφαλιστικη σου τωρα , να τους κοπει η μαγκια .

• Like 3
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Titanik είπε

Και μετά πας μέσα για παρακωλυση συγκοινωνιων

Πάω μέσα κιόλας επειδή τράκαρα!

Ε ρε τι μαθαίνει κανεις μια Τρίτη στο insomnia.

7 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

5 - ενημερωσε την ασφαλιστικη σου τωρα , να τους κοπει η μαγκια .

Είχε δεν είχε, τώρα το έχει ασφαλίσει, καμία μαγκιά δε θα του κόψεις.

• Confused 1
Δημοσ.

Και πολυ ασχοληθηκες. Ας προσεχε ο τυπος να μην το παρκαρε σε σημειο που εμποδιζει ή δυσχεραινει τους υπολοιπους.

* αποσαφηνιζω, οχι να μην το παρκαρε παρανομα, αλλα να μην το παρκαρε σε σημειο που εμποδιζει ή δυσχεραινει τους υπολοιπους.

Ουτε ασφαλεια ουτε φραγκο ουτε τιποτα, να παει να κουρευεται και να μαθει να παρκαρει σαν ανθρωπος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε

Είχε δεν είχε, τώρα το έχει ασφαλίσει, καμία μαγκιά δε θα του κόψεις

1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε

Είχε δεν είχε, τώρα το έχει ασφαλίσει, καμία μαγκιά δε θα του κόψεις.

Δεν έχω γνωση του τι πράττει η τροχαία και οι αρχές σε αυτό το ζήτημα με το κλείσιμο δρόμου. 

Εξαρτάται το τρακάρισμα και την περίπτωση νομίζω. Εδώ σε εμένα που έχουν γίνει άπειρα τρακαρισματα, κλείνει για πολύ λίγο η κυκλοφορία και αν μπορούν να μετακινηθούν τα αμάξια τα πάνε στην άκρη για να μην κλείνουν την κυκλοφορία εντελώς μέχρι να έρθουν από τις ασφαλιστικές, τροχαιες κτλ. 

Αν ο άλλος εμποδίζει την κυκλοφορία και εσύ φαίνεται ότι δεν μπορείς να να περάσεις και θα χτύπησες με τον άλλον, και δεν μπορείς ούτε όπισθεν διότι υπάρχουν άλλοι από πίσω, ε τότε αναγκαστικά κλείνει ο δρόμος, δεν φταις εσύ σε κάτι.

Τώρα άμα πας για ψύλλου πηδημα να κλείνεις τον δρόμο επειδή κάπου προεξέχει το ΙΧ κάποιου και εσύ φοβάσαι να περάσεις, λέω ίσως να έχει διαφορετική κρίση το όργανο που θα έρθει εκεί και δει τι γίνεται. 

53 λεπτά πριν, lector είπε

Και πολυ ασχοληθηκες. Ας προσεχε ο τυπος να μην το παρκαρε σε σημειο που εμποδιζει ή δυσχεραινει τους υπολοιπους.

* αποσαφηνιζω, οχι να μην το παρκαρε παρανομα, αλλα να μην το παρκαρε σε σημειο που εμποδιζει ή δυσχεραινει τους υπολοιπους.

Ουτε ασφαλεια ουτε φραγκο ουτε τιποτα, να παει να κουρευεται και να μαθει να παρκαρει σαν ανθρωπος.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως άμα πας και χτυπήσεις κάποιον ή προκαλέσεις φθορες σε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο επειδή εμποδίζει αυτός η προκαλεί προβλήματα στον οποιονδήποτε, εσύ δεν θα έχεις ευθύνες μετά για αποκατάσταση της ζημιάς. 

Και το έχω ξαναγράψει εδώ, γνωριζω περιπτωση πεζού που ανέβηκε και πάτησε επάνω στην λαμαρίνα από το παρμπρίζ ενός ΙΧ επειδή το πεζοδρόμιο ήταν πιασμένο και ο δρόμος είχε μόνιμη κυκλοφορία αμαξιών. 

Το ΙΧ ήταν παρκαρισμένο επάνω σε πεζοδρόμιο και το έκλεινε όλο, μάλιστα μιλάμε για μεγαλο πεζοδρόμιο με αρκετό χώρο που το είχε καβαλήσει όλο το ΙΧ και δεν άφηνε χώρο, όχι κάτι πεζοδρόμια μισό μέτρο εδώ που συχνά πυκνά παρκάρουν προσωρινά κάποιοι και δεν μπορείς να περάσεις. 

Ο οδηγός ήταν κοντά εκεί, είδε τον πεζό και κάλεσε το 100. Έγινε αγωγή για αποζημίωση της ζημιάς. Το δικαστήριο αποφάσισε ο πεζός να πληρώσει την ζημιά που προκάλεσε και ο οδηγός να πληρώσει πρόστιμο για την παράβαση που έκανε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Ναι. Το εχω δει μπροστα μου εξω απο το παλιο ΙΚΑ Ν.Ιωνιας πριν 15 χρονια. Τρακαρε πελατισσα μου , πεφτοντας επανω σε πεζοδρομιο που ηταν παρκαρισμενο μηχανακι και σπίτι. Ο βαρεμενος εμπλεκομενος δεν την αφηνε να μετακινησει το αμαξι για να το δει η αστυνομια "επανω στο σπιτι του". Μετα απο 5 ωρες που ηρθε η Τροχαια, τον πηραν τον καραγκιοζη κατευθειαν στο πισω καθισμα του περιπολικου. Αφου επενεβει και ευθαρσώς είπα στους αστυνομικους να τον αφησουν διοτι ειναι απλα ηλίθιος, τον έπεισα να κάνει ακριβως οτι του λέω για να αποζημιωθεί. Το βούλωσε, άκουσε με προσοχή και αποζημιώθηκε.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως άμα πας και χτυπήσεις κάποιον ή προκαλέσεις φθορες σε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο επειδή εμποδίζει αυτός η προκαλεί προβλήματα στον οποιονδήποτε, εσύ δεν θα έχεις ευθύνες μετά για αποκατάσταση της ζημιάς. 

Και το έχω ξαναγράψει εδώ, γνωριζω περιπτωση πεζού που ανέβηκε και πάτησε επάνω στην λαμαρίνα από το παρμπρίζ ενός ΙΧ επειδή το πεζοδρόμιο ήταν πιασμένο και ο δρόμος είχε μόνιμη κυκλοφορία αμαξιών. 

Το ΙΧ ήταν παρκαρισμένο επάνω σε πεζοδρόμιο και το έκλεινε όλο, μάλιστα μιλάμε για μεγαλο πεζοδρόμιο με αρκετό χώρο που το είχε καβαλήσει όλο το ΙΧ και δεν άφηνε χώρο, όχι κάτι πεζοδρόμια μισό μέτρο εδώ που συχνά πυκνά παρκάρουν προσωρινά κάποιοι και δεν μπορείς να περάσεις. 

Ο οδηγός ήταν κοντά εκεί, είδε τον πεζό και κάλεσε το 100. Έγινε αγωγή για αποζημίωση της ζημιάς. Το δικαστήριο αποφάσισε ο πεζός να πληρώσει την ζημιά που προκάλεσε και ο οδηγός να πληρώσει πρόστιμο για την παράβαση που έκανε. 

Γι'αυτο εχει σημασια να ειμαστε προσεκτικοι, αν εχουμε σκοπο να προκαλεσουμε ζημια σε καποιον που το αξιζει (ή και σκοπο να μην εχουμε αλλα να γινει κατα λαθος), να μην υπαρχουν μαρτυρες.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Malthador είπε

Επειδή έχω φάει αμάξι που έκλεινε τον δρόμο και αναγκάστηκα να του κάνω δήλωση μετά, έμαθα την σωστή διαδικασία: σταματάς το αμάξι σου μέσα στη μέση του δρόμου,  καλείς την αστυνομία και κλείνεις εντελώς την κυκλοφορία μέχρι να έρθουν.

Γιατί να κλείσεις όλη την κυκλοφορία; Ρωτάω από περιέργεια. Δηλαδή εννοώ αν πάω λίγο πιο κάτω και μετά καλέσω αστυνομία για να μην δυσκολεύω τους υπόλοιπους θα γίνει κάτι ; 
ευχαριστώ!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...