Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Άμα ήσουν ένας υπολογιστής και υπολόγιζες το διαθέσιμο πλάτος σε σχέση με το αμάξι τότε θα έβγαζες ένα ντετερμινιστικό αποτέλεσμα για το αν χωράς ή όχι. Επειδή όμως τα αμάξια τα οδηγάνε άνθρωποι αυτό που λες είναι εκτός πραγματικότητας. Και για να το θέσω πιο απλά. Εσύ, δεν έχεις ακουμπήσει ποτέ άλλο αμάξι? Αν πεις όχι, τότε απλά δεν οδηγείς Οδηγώ εδώ και 32 χρόνια.Εχω ακουμπήσει αμάξι,αλλά αφού ήταν λάθος μου δεν έριξα το φταίξιμο στον άλλον. Να σφηνώσω όμως κάπου δεν το έχω κάνει. 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Αν είχες ακολουθήσει την δικιά σου φιλοσοφία του "αν δεν χωράς, δεν περνάς" τότε δεν θα είχες ακουμπήσει. Αλλά δεν το έκανες διότι είναι μια υπεραπλουστευμένη εξυπνάδα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν συνεχίσεις να οδηγάς για άλλα 32 χρόνια, πάλι θα ακουμπήσεις κάποιον. Και ίσως μέχρι τότε έχεις χρόνο να καταλάβεις για ποιο λόγο πρέπει να παρκάρουμε τα αμάξια σωστά 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Αν είχες ακολουθήσει την δικιά σου φιλοσοφία του "αν δεν χωράς, δεν περνάς" τότε δεν θα είχες ακουμπήσει. Αλλά δεν το έκανες διότι είναι μια υπεραπλουστευμένη εξυπνάδα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν συνεχίσεις να οδηγάς για άλλα 32 χρόνια, πάλι θα ακουμπήσεις κάποιον. Και ίσως μέχρι τότε έχεις χρόνο να καταλάβεις για ποιο λόγο πρέπει να παρκάρουμε τα αμάξια σωστά Εχεις ένα σενάριο στο μυαλό σου και νομίζεις ότι μονο αυτό υπάρχει.Δεν είναι έτσι.
NTC Labs Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Το ότι αν προκαλέσεις φθορά σε στραβοπαρκαρισμένο έχεις την αποκλειστική ευθύνη είναι κάτι που δεν βγάζει νόημα για μένα. Αν ο άλλος το έχει αφήσει όπως να'ναι και δυσκολεύει την διέλευση των άλλων οδηγών τότε έχει μέρος και της ευθύνης για όποια επαφή προκληθεί. Αλλιώς γιατί να υφίσταται καν η έννοια του λάθος και του παράνομου ουτε καν, αυτο ειναι θεμα της ασφαλειας να το αναλαβει και να κρινει η οχι συνυπαιτιοτητα, οχι να το κρινεις εσυ. Για κανενα λογο η "δυσκολια" διελευσης δεν αποτελει νομιμο αλοθι για ζημια σε ξενη περιουσια.
momotis Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, AlexTT-zer0 είπε "βρηκα" το φανάρι κάποιου παρκαρισμένου αμαξιού. αφού έχουμε ασφάλεια για πιο λόγο να πληρώσω 50 €; + με το που άκουσε την απάντησή μου ξεκίνησαν οι προσβολές. Spoiler Δε θέλω χρόνο μαζί σου Ήρθα να δω το χαρτί σου Επεξ/σία 4 Απριλίου 2023 από momotis
GodzillaCover Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Φωναζεις ασφάλεια και δεν ξανασχολεισαι. Η ασφάλεια είτε θα σε βγάλει αποκλειστικά υπαίτιο και θα τον αποζημιωσει ειτε θα βγάλει συνυπαιτιοτητα και θα του αποζημιωσει τα μισά, ενώ η δίκη του ασφάλεια θα αποζημιωσει τη μισή ζημιά σου σε σένα… Αν τώρα νιώθεις αδικημένος και ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο τύπος, πατε πρώτα στο σημείο και εκεί του λες ότι θες να φωνάξεις τροχαία. Δεν πα να χτυπιέται, θα έρθει η τροχαία και θα κάνει καταγραφή, κόβοντάς του πρόστιμο. Μετά καλεις ασφάλεια.
Maurikycli Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Όταν γενικά χτυπάς ακινητοποιημενο όχημα είσαι υπαίτιος. Για να απαλαχτεις πρέπει να συντρέχουν ιδιαίτερες συνθήκες που συνήθως τις κρίνει δικαστήριο
ideal09 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Είσαι δεν είσαι υπαίτιος η ασφάλεια τα πληρώνει όλα οπότε χαλαρά. Παρ' όλα αυτά, στη περιπτωση που ο άλλος ειναι ανασφάλιστος υποθέτω δεν καλύπτει η ασφάλεια του υπαιτιου, σωστα;
makis269 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 τι γρήγορα που ήρθε η παρασκευή ............ πάει και αυτή η εβδομάδα !!! 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ideal09 είπε Είσαι δεν είσαι υπαίτιος η ασφάλεια τα πληρώνει όλα οπότε χαλαρά. Παρ' όλα αυτά, στη περιπτωση που ο άλλος ειναι ανασφάλιστος υποθέτω δεν καλύπτει η ασφάλεια του υπαιτιου, σωστα; Αν ο άλλος δεν έχει ευθύνη για το ατύχημα και είναι ανασφάλιστος θα αποζημιωθεί απο την ασφάλεια του υπαίτιου. Εκεί βέβαια έχει 500€ πρόστιμο και πινακίδες για 2 χρόνια ο ανασφάλιστος. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2023 από Ukforthemoment
kalmik Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 H δήλωση μπορεί να γίνει και επόμενη/ες μέρες αρκεί να μην καθυστερήσειυπερβολικά. Χρειάζονται μόνον τα στοιχεία και των δύο αναφέροντας απλά ότι έφυγες λόγω πίεσης χρόνου και επειδή η ζημιά ήταν ελάχιστη.
Conan2046 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πείτε με ότι θέλετε αλλά εγώ το έχω πει, αν ποτέ τρακάρω κάποιον που είναι παρκαρισμένος έτσι που να δυσκολεύει τόσο τους άλλους να περάσουν θα σηκωθώ και θα φύγω χωρίς να του κάνω δήλωση. Έχω βαρεθεί σε ένα δημοτικό πάρκινγκ να βλέπω παρκαρισμένα αμάξια σε σημεία που προφανώς κάνουν την ζωή δύσκολη στους άλλους μου έχει τύχει και να πάω να πάρω το αμάξι μου και πριν ξεπαρκάρω να βοηθάω με οδηγίες αμάξια να περάσουν λόγο αυτού του "έξυπνου". Αν κάποιο από αυτά τον τράκαρε ή και εγώ θα επιβαρυνόταν/μουν να φτιάξω το δικό μου αμάξι ενώ αυτός θα είχε το δικό του φτιαγμένο από την ασφάλεια και η τροχαία θα του έκοβε τι πρόστιμο; 20 ή 40 ευρώ; Ας αναλάβει το ρίσκο του παρκαρίσματος του. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2023 από Conan2046 3
kax54638 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Και εμένα μου έχει τύχει να χτυπήσω αμάξι, διπλοπαρκαρισμένο που έκλεινε εντελώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Καλέσαμε τροχαία και ασφάλεια. Όταν ανέφερα στην τροχαία, σαν δικό μου "ελαφρυντικό" πως ήταν διπλοπαρκαρισμένος και έκλεινε εντελώς το ρεύμα στο οποίο ήμουν, μου απάντησαν ότι δεν έχει καμία σημασία και πως αυτό είναι θέμα της τροχαίας και αν είναι θα του κόψουν κλήση.
Bitbit Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, Malthador είπε Επειδή έχω φάει αμάξι που έκλεινε τον δρόμο και αναγκάστηκα να του κάνω δήλωση μετά, έμαθα την σωστή διαδικασία: σταματάς το αμάξι σου μέσα στη μέση του δρόμου, καλείς την αστυνομία και κλείνεις εντελώς την κυκλοφορία μέχρι να έρθουν. Είσαι σίγουρος γι αυτό; Δε μου έχει τύχει ποτέ ούτε το έχω ψάξει. Από συζητήσεις έχει πάρει το αυτί μου ότι αυτο γίνεται μόνο αν υπάρχει τραυματισμός. Δηλαδή να κλείσει η κυκλοφορία επειδή κάποιος πήρε τον καθρέφτη κάποιου άλλου μου φαίνεται κάπως. Έχει τύχει κάποιες φορές να είμαι μάρτυρας ή να περνάω από σημείο που έγινε κάποιο ατύχημα χωρίς τραυματισμό και όντως κανείς δε μετακινούσε τα αυτοκίνητα. Ακόμα και σε περίπτωση μικρής ζημιάς. Οπότε ίσως και να ισχύει. Απλά εμένα μου φαίνεται παράλογο. Βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις ο δρόμος δεν είχε κλείσει τελείως, υπήρχε διάδρομος να περάσουν τα αυτοκίνητα. Τι ισχύει τελικά;
Maurikycli Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Πείτε με ότι θέλετε αλλά εγώ το έχω πει, αν ποτέ τρακάρω κάποιον που είναι παρκαρισμένος έτσι που να δυσκολεύει τόσο τους άλλους να περάσουν θα σηκωθώ και θα φύγω χωρίς να του κάνω δήλωση. Έχω βαρεθεί σε ένα δημοτικό πάρκινγκ να βλέπω παρκαρισμένα αμάξια σε σημεία που προφανώς κάνουν την ζωή δύσκολη στους άλλους μου έχει τύχει και να πάω να πάρω το αμάξι μου και πριν ξεπαρκάρω να βοηθάω με οδηγίες αμάξια να περάσουν λόγο αυτού του "έξυπνου". Αν κάποιο από αυτά τον τράκαρε ή και εγώ θα επιβαρυνόταν/μουν να φτιάξω το δικό μου αμάξι ενώ αυτός θα είχε το δικό του φτιαγμένο από την ασφάλεια και η τροχαία θα του έκοβε τι πρόστιμο; 20 ή 40 ευρώ; Ας αναλάβει το ρίσκο του παρκαρίσματος του. Απαγορεύεται η αυτοδικια 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις