Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Έχθες πηγαίνοντας στη δουλειά (έβρεχε τρελά), σε ένα πυκνοπαρκαρισμένο σημείο με κίνηση, κάπως ανάμεσα στο χαμό πρέπει να "βρηκα" το φανάρι κάποιου παρκαρισμένου αμαξιού. Πάρκαρα λίγο αργότερα και κατέβηκα στο σημείο του εγκλήματος και όντως είχε φύγει το πλαστικό γύρω-γύρω κ είχε σπάσει κ το τζάμι. Βλέποντας το με έναν άλλο κύριο που βρισκόταν εκεί παρατηρήσαμε ότι γενικά το αμάξι ήταν ψιλοπεταμένο κ χτυπημένο και μάλιστα το μισό αμάξι ήταν παρκαρισμένο σε ύψωμα μπροστά απο πάρκινκ για αυτό υπέθεσα ότι μάλλον κάποιος το έχει βάλει πρόχειρα εδω για να μπει σε ένα προποτζίδικο που υπήρχε από δίπλα.

Εισήλθα στο κατάστημα και τελικά όντως ήταν εκεί ένας Κύριος του οποίου ανήκε το αμάξι. Ανέφερα τη τροχαία αλλά αυτός κ η "παρέα" του πρότειναν ότι κρίμα είναι να κουβαλάμε τροχαία για ένα τόσο δα ατύχημα. Μου λένε να πάω "εκεί στη πυροσβεστική απέναντι..." κλπ. να βρω ένα μέρος με ανταλλακτικά κ έτσι. Σε εκείνη τη φάση ένιωσα υπόχρεος παρόλο που θα αργούσα στη δουλειά οπότε πήγα.

Για να μην πλατειάζω έφαγα τουλάχιστον ώρα ψάχνοντας μες στη βροχή ένα μερος με καθρέφτες και είτε με στέλναν "να κάπου εκεί έχει έναν" είτε θέλαν το ίδιο το αμάξι εκεί πέρα για να δουν μήπως μπορούν να κάνουν κάτι. Τελικά επέστρεψα στο προποτζίδικο και άφησα το τηλέφωνό μου σε ένα παιδί που δούλευε εκεί μιας κ ο κύριος είχα αποχωρήσει.

Την ίδια μέρα συζητάω το συμβάν με το πατέρα μου και μου λέει ότι σε περίπτωση παράνομου παρκαρίσματος δεν τον καλύπτει η ασφάλεια και μπορεί μάλιστα να τον "βρήκες" επειδή όντως είχε παρκάρει μυστήρια. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί για αυτό να μην θέλαν να καλέσουμε την ασφάλεια και πως μήπως προεξείχε αρκετά και για αυτό και τον "βρήκα".

Την επομένη με καλεί ένας λαμαρινάς και μου λέει "κλπ.κλπ.... 50€ έλα να τα δώσεις". Στο σημείο αυτο σκέφτομαι 2 πράματα - αφού έχουμε ασφάλεια για πιο λόγο να πληρώσω 50 €; + νομίζουν ότι είμαι το πουτανάκι τους όποτε θέλουν να μ λένε πάνε εδώ έλα εκεί ενώ έχω υποχρεώσεις ταυτόχρονα; Συνεπώς του λέω ότι 50 € δεν δίνω και ότι ο Κύριος είχε παρκάρει και παρανομα. Την ίδια στιγμή τελικά ο Κύριος ήταν εκεί - δεν ξέρω γιατί δεν μιλούσα με τον ίδιο - και φυσικά με το που άκουσε την απάντησή μου ξεκίνησαν οι προσβολές.

Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά ανέφερε να ξαναπάμε εκεί που είχε γίνει το συμβάν και να καλέσουμε τότε την ασφάλεια, το οποίο δεν ξέρω καν αν γίνεται ή πως θα γινόταν, θα λέγαμε ψέματα στην ασφάλεια ότι έγινε σήμερα ή όλα όπως έγιναν; Επίσης φαντάζομαι δεν θα το πάρκαρε ξανά όπως το είχε παρκαρισμένο τότε...

Τέλος πάντων, αυτός ξεκίνησε να φορτώνει και του είπα ευγενικά ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω και τον αποχαιρέτησα.

Συνοψίζοντας, συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζω σχεδόν τίποτα για το πως λειτουργεί η ασφάλεια/τροχαία και γενικά τα δικαιώματα του εκάστοτε οδηγού (κακώς για εμένα) και πως άμα έχετε γνώση πάνω στο θέμα ή εάν πιστέυετε συμπεριφέρθηκα λάθος ή όχι θα χαρώ να το ακούσω.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από AlexTT-zer0
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AlexTT-zer0 είπε

Συνοψίζοντας, συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζω σχεδόν τίποτα για το πως λειτουργεί η ασφάλεια/τροχαία και γενικά τα δικαιώματα του εκάστοτε οδηγού (κακώς για εμένα) και πως άμα έχετε γνώση πάνω στο θέμα ή εάν πιστέυετε συμπεριφέρθηκα λάθος ή όχι θα χαρώ να το ακούσω.

Είναι προφανές πως συμπεριφερθήκατε λάθος, εξάλλου από το στυλ γραφής υποθέτω πως το γνωρίζετε ήδη αυτό.

Καλέστε την ασφάλειά σας τώρα. Θα το αναλάβουν.

• Like 5
Δημοσ.

Οπότε να τους καλέσω και να τους πω τι ακριβώς; Δεν χρειάζεται να παρεβρίσκεται εκεί η ασφάλεια στο συμβάν; Μπορείς απλώς να τους καλέσεις, να τους πει τι έγνινε κτέλος;

Δημοσ.

Το ότι αν προκαλέσεις φθορά σε στραβοπαρκαρισμένο έχεις την αποκλειστική ευθύνη είναι κάτι που δεν βγάζει νόημα για μένα.

Αν ο άλλος το έχει αφήσει όπως να'ναι και δυσκολεύει την διέλευση των άλλων οδηγών τότε έχει μέρος και της ευθύνης για όποια επαφή προκληθεί. Αλλιώς γιατί να υφίσταται καν η έννοια του λάθος και του παράνομου

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πας στο ίδιο σημείο, ούτε να επικοινωνήσεις με κανέναν. Κακώς άφησες και το τηλέφωνό σου.

Παίρνεις τηλέφωνο την ασφάλειά σου και θα κλείσεις ραντεβού για να έρθουν στο χώρο σου. Ενημερώνεις τον υπάλληλο ότι την τάδε ημερομηνία και ώρα έφαγες τον καθρέφτη ενός οχήματος και δίνεις πινακίδα, χρώμα και μάρκα του άλλου. Βγάζει φωτογραφίες και μετά δεν ασχολείσαι περαιτέρω, το αναλαμβάνουν αυτοί, για αυτό τους πληρώνεις.

• Like 9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Το ότι αν προκαλέσεις φθορά σε στραβοπαρκαρισμένο έχεις την αποκλειστική ευθύνη είναι κάτι που δεν βγάζει νόημα για μένα.

Αν ο άλλος το έχει αφήσει όπως να'ναι και δυσκολεύει την διέλευση των άλλων οδηγών τότε έχει μέρος και της ευθύνης για όποια επαφή προκληθεί. Αλλιώς γιατί να υφίσταται καν η έννοια του λάθος και του παράνομου

Πρέπει να του το σπάσεις επείδή δεν χωράς να περάσεις;Καλείς τροχαία.Του κοβουν κοστούμι και τέλος.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AlexTT-zer0 είπε

Οπότε να τους καλέσω και να τους πω τι ακριβώς; Δεν χρειάζεται να παρεβρίσκεται εκεί η ασφάλεια στο συμβάν; Μπορείς απλώς να τους καλέσεις, να τους πει τι έγνινε κτέλος;

Δεν χρειαζεται αν παρευρισκεται η ασφαλεια ...Μπορεις και τις επομενς μερες να ακνει δηλωση και να πεις τι εγινε.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, cthulhucarbide said:

Επειδή έχω φάει αμάξι που έκλεινε τον δρόμο και αναγκάστηκα να του κάνω δήλωση μετά, έμαθα την σωστή διαδικασία: σταματάς το αμάξι σου μέσα στη μέση του δρόμου,  καλείς την αστυνομία και κλείνεις εντελώς την κυκλοφορία μέχρι να έρθουν.

• Like 12
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πρέπει να του το σπάσεις επείδή δεν χωράς να περάσεις;Καλείς τροχαία.Του κοβουν κοστούμι και τέλος.

Ποιος είπε την λέξη πρέπει?

Το point που χάνεις είναι ότι αυτοί που έχουν παρκάρει όπως να'ναι αναπόφευκτα θα προκαλέσουν κάποια ατυχήματα, τα όποια δεν θα γινόντουσαν άμα ήταν σωστά παρκαρισμένα. Δεν σημαίνει ότι θα πέσεις επίτηδες πάνω του

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, AlexTT-zer0 είπε

νομίζουν ότι είμαι το πουτανάκι τους

Ισως να μην το νομίζουν.. ισως και να εισαι. Τον τρακαρες και εφυγες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Επειδή έχω φάει αμάξι που έκλεινε τον δρόμο και αναγκάστηκα να του κάνω δήλωση μετά, έμαθα την σωστή διαδικασία: σταματάς το αμάξι σου μέσα στη μέση του δρόμου,  καλείς την αστυνομία και κλείνεις εντελώς την κυκλοφορία μέχρι να έρθουν.

Ουτοπικό σενάριο. (που ισχύει μόνο αν δεν χωράς να περάσεις καθόλου)

Σε κάθε άλλη περίπτωση, έστω και οριακά να χωράς, αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ. Διότι η τροχαία μπορεί να έρθει σε μισή ώρα (θα περιμένεις τόσο?) ή και ποτέ. Και όταν τα αμάξια πίσω σου θα έχουν γίνει 10-20-30 που θα κορνάρουν, θα σε αναγκάσουν να περάσεις έστω και αν χωράς στο χιλιοστό, προφανώς ρισκάροντας να κάνεις επαφή

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ποιος είπε την λέξη πρέπει?

Το point που χάνεις είναι ότι αυτοί που έχουν παρκάρει όπως να'ναι αναπόφευκτα θα προκαλέσουν κάποια ατυχήματα, τα όποια δεν θα γινόντουσαν άμα ήταν σωστά παρκαρισμένα. Δεν σημαίνει ότι θα πέσεις επίτηδες πάνω του

Οπως και να το έχει παρκάρει,δεν χωράς;Δεν περνάς.Καλείς τροχαία.Κοίτα τα λεωφορεία τι κάνουν.Τραβάνε χειρόφρενο και καλούν τροχαία.

• Like 3
Δημοσ.

Άμα ήσουν ένας υπολογιστής και υπολόγιζες το διαθέσιμο πλάτος σε σχέση με το αμάξι τότε θα έβγαζες ένα ντετερμινιστικό αποτέλεσμα για το αν χωράς ή όχι. Επειδή όμως τα αμάξια τα οδηγάνε άνθρωποι αυτό που λες είναι εκτός πραγματικότητας.

Και για να το θέσω πιο απλά. Εσύ, δεν έχεις ακουμπήσει ποτέ άλλο αμάξι? Αν πεις όχι, τότε απλά δεν οδηγείς

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...