Levs Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Κουμπωσα σήμερα τον 5800x3D (από 5600x + latest bios) και στο πρώτο boot, πριν μου εμφανίσει να πατήσω delete για να μπω bios για να κάνω fresh install τα 11 (τα οποία είχα και πριν) μου πετάει error που λέει: New cpu installed, ftpm/psp nv corrupted or ftpm/psp nv structure changed. Press Y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled, the system will not boot without a recovery key. Press N to keep previous fTPM record and continue system boot, ftpm will not enable in new cpu, you can swap back to the old cpu to recover tpm related keys and data. Έψαξα στο ίντερνετ και διαβασα ότι αν δεν ξέρω αν είχα bitlocker και τα σχετικά, το οποίο δεν ξέρω σε τι αναφέρεται..(αν είχα βάλει pin πριν μπω στα windows εννοεί; ) , να πατήσω το N, το οποίο και πάτησα και μου φόρτωσε τα παλιά windows 11 και μπήκα μέσα κάνοντας ρεσετ το pin που είχα. Όταν κάνω επανεκκίνηση για να πάω να κάνω φορμάτ με usb, πάλι πριν πατήσω το delete ξαναπεταει το ίδιο μήνυμα . Ξαναπατήσω Ν και σπαμαρω DEl και με βάζει στα bios. Το ftpm και το secure boot είναι ανοικτά. Save settings-Exit και μου ξαναβγαζει αυτό με το Press Y και Ν. Πατάω Ν , μπαίνει στο setup για win11 και μου λέει αυτό με την ασυμβατότητα, ότι και καλά δεν μπορώ να τα περάσω ..τι φάση; Ξέρει κανείς τίποτα; Έγραψα πολλα, απλά προσπαθησα να αναφέρω ακριβώς τα γεγονότα με τη σειρά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Λύση filipprin Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Λύση Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, Levs είπε Press Y to reset fTPM 2 λεπτά πριν, Levs είπε fresh install τα 11
Levs Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Σε ευχαριστώ φίλε μου. Όντως ήταν αυτό και εγώ παιδευόμουν 1 μισή ώρα πατώντας Ν , άνοιγα secure boot , έκλεινα, το ίδιο με ftpm.. λέω δε μπορεί έχει μπαγκαρει 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα