tunic Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας. Το παρόν Pc μου έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του (Ι5 3570k 16gb ram rx580 + 2ssd και 3hdd). Ποσό γύρο στα 850-900 Χρήση οπώς και στον τίτλο photoshop, davinci resolve, insta360 studio (ίσως premiere). Render 360º footage και 4κ. Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν ερασιτεχνική χρήση, gaming αδιάφορο. Θα κρατησω από το παλιό τους δίσκους και την κάρτα rx580( θα αναβαθμιστεί μελοντικά) Έχουν αγοραστεί kingston kc3000 1tb nvme , corsair rm650x. Η επιλογή ΑΜ5 έχει να κάνει με το παράθυρο αναβάθμισης (αν τελικά εχει την πορεία του ΑΜ4). Σκέφτομαι για τα παρακάτω: CPU AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM5 σε Κουτί https://www.skroutz.gr/s/37822611/AMD-Ryzen-7-7700X-4-5GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM5-σε-Κουτί.html Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Motherboard ATX με AMD AM5 Socket. https://www.skroutz.gr/s/38676002/Gigabyte-B650-Aorus-Elite-AX-rev-1-x-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Μνήμες Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 https://www.skroutz.gr/s/38350573/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEK2-32.html Κουτί δεν εχώ ιδέα τι παίζει αλλά θέλω να έχει σίτες (είναι χαμηλά στο πάτωμα) ισως χρησιμοποιήσω το παλιο corsair carbide 300r (εφόσον χωράει η αερόψυκτρα, 155mm clearance αν θυμάμαι καλά) Θα προτιμούσα αερόψυξη αλλά δεν εχω ιδέα τι να επιλέξω και τι απαιτήσεις έχει ο επεξεργαστής. Συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα, καταστήματα για αγορά αδιάφορο. Κάποια πρόταση για κλειδί Win και Office. Αναμένω προτάσεις, συμβουλές, αλλαγές κτλ. Ευχαριστώ.
@topos Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, tunic είπε Καλησπέρα σας. Το παρόν Pc μου έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του (Ι5 3570k 16gb ram rx580 + 2ssd και 3hdd). Ποσό γύρο στα 850-900 Χρήση οπώς και στον τίτλο photoshop, davinci resolve, insta360 studio (ίσως premiere). Render 360º footage και 4κ. Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν ερασιτεχνική χρήση, gaming αδιάφορο. Θα κρατησω από το παλιό τους δίσκους και την κάρτα rx580( θα αναβαθμιστεί μελοντικά) Έχουν αγοραστεί kingston kc3000 1tb nvme , corsair rm650x. Η επιλογή ΑΜ5 έχει να κάνει με το παράθυρο αναβάθμισης (αν τελικά εχει την πορεία του ΑΜ4). Σκέφτομαι για τα παρακάτω: CPU AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM5 σε Κουτί https://www.skroutz.gr/s/37822611/AMD-Ryzen-7-7700X-4-5GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM5-σε-Κουτί.html Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Motherboard ATX με AMD AM5 Socket. https://www.skroutz.gr/s/38676002/Gigabyte-B650-Aorus-Elite-AX-rev-1-x-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Μνήμες Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 https://www.skroutz.gr/s/38350573/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEK2-32.html Κουτί δεν εχώ ιδέα τι παίζει αλλά θέλω να έχει σίτες (είναι χαμηλά στο πάτωμα) ισως χρησιμοποιήσω το παλιο corsair carbide 300r (εφόσον χωράει η αερόψυκτρα, 155mm clearance αν θυμάμαι καλά) Θα προτιμούσα αερόψυξη αλλά δεν εχω ιδέα τι να επιλέξω και τι απαιτήσεις έχει ο επεξεργαστής. Συναρμολόγηση θα γίνει από εμένα, καταστήματα για αγορά αδιάφορο. Κάποια πρόταση για κλειδί Win και Office. Αναμένω προτάσεις, συμβουλές, αλλαγές κτλ. Ευχαριστώ. Γενικά δεν το σκέφτεσαι άσχημα για την αναβάθμισημοτητα του am5. Την παλεύει η 580 σε davinci σε 4κ? Μια σκεψη->Εάν πήγαινες σε 13500 με b660/b760 και ddr4 ίσως σου έβγαινε στο budget και μια 3060 ,πέρα από την αναβάθμισημοτητα θα ήσουν ακριβώς στα ίδια σε επιδοσεις. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2023 από @topos
tunic Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, @topos είπε Γενικά δεν το σκέφτεσαι άσχημα για την αναβάθμισημοτητα του am5. Την παλεύει η 580 σε davinci σε 4κ? Μια σκεψη->Εάν πήγαινες σε 13500 με b660/b760 και ddr4 ίσως σου έβγαινε στο budget και μια 3060 ,πέρα από την αναβάθμισημοτητα θα ήσουν ακριβώς στα ίδια σε επιδοσεις. Καλημέρα. Έχω την εντύπωση ότι το render γίνεται μόνο με το CPU στην free έκδοση του davinci resolve. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. Την περίπτωση του Intel δεν κρύβω ότι πέρασε από το μυαλό μου αλλά χάνω την ενδεχόμενη αναβάθμιση CPU στο μέλλον, αν και εφόσον το επιτρέψει η AMD. Ddr4 την παρούσα στιγμή αν και αρκετά οικονομικό σε παγιδεύει imo και σε περίπτωση αναβαθμίσεις στα 64gb σε ένα χρόνο πχ δεν ξέρω πόσο θα κοστίζουν, στο ddr3 είχαν πάρει τα πάνω τους οι τιμές. Ενώ με ddr5 μόνο προς τα κάτω ή αύξηση επιδόσεων με ίδιο κόστος. Η rx580 αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί θα αντικατασταθεί με κάποια Nvidia ή AMD. Αν και στο παρόν σύστημα όταν πατάω render χάνεται ο κόσμος 😀. Ευχαριστώ για την πρόταση, Μ.Φ.Χ. Spoiler
@topos Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, tunic είπε Καλημέρα. Έχω την εντύπωση ότι το render γίνεται μόνο με το CPU στην free έκδοση του davinci resolve. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. Την περίπτωση του Intel δεν κρύβω ότι πέρασε από το μυαλό μου αλλά χάνω την ενδεχόμενη αναβάθμιση CPU στο μέλλον, αν και εφόσον το επιτρέψει η AMD. Ddr4 την παρούσα στιγμή αν και αρκετά οικονομικό σε παγιδεύει imo και σε περίπτωση αναβαθμίσεις στα 64gb σε ένα χρόνο πχ δεν ξέρω πόσο θα κοστίζουν, στο ddr3 είχαν πάρει τα πάνω τους οι τιμές. Ενώ με ddr5 μόνο προς τα κάτω ή αύξηση επιδόσεων με ίδιο κόστος. Η rx580 αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί θα αντικατασταθεί με κάποια Nvidia ή AMD. Αν και στο παρόν σύστημα όταν πατάω render χάνεται ο κόσμος 😀. Ευχαριστώ για την πρόταση, Μ.Φ.Χ. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για τις μνήμες->Ναι πιθανότατα όσο περνάει ο καιρός θα πάρουν αύξηση οι ddr4, όμως τωρα με τα ίδια χρήματα περίπου για 32gb ddr5 πας σε ddr4 64gb. Για το davinci (free)->δουλεύει την κάρτα σε διάφορα σεναρια.Ειδικα στο deliver την τελικιαζει (τουλάχιστον με h265/h264)και ο cpu έχει πολύ μικρό φόρτο. Μηπως έχεις παλιότερη έκδοση?
tunic Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Ναι είναι παλιά η έκδοση του davinci που έχω. Για το ddr4 έχεις δίκιο θα το σκεφτώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα