Προς το περιεχόμενο

Access point & poe/ethernet σύνδεση Help!

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: 

Σε καινούριο σπίτι έχουν περαστεί σε όλους τους χώρους καλώδια δικτύου utp6. 

Σε ένα σημείο υπολόγιζα να βάλω access point ώστε να έχει όλο το σπίτι καλό σήμα wifi και να μην έχω απώλεια σε ταχύτητα που θα χα με κάποιο απλό extender που μπαίνει στην πρίζα. 

Σ εκείνο το σημείο λοιπόν ο ηλεκτρολόγος μου έβγαλε πρίζα δικτύου + πρίζα ρεύματος. 

Εκ των υστέρων έμαθα περί POE...  🙄

Οπότε η ερώτηση είναι η εξης: 

Μπορώ να βρω access point που να συνδέεται στο δίκτυο + στην παροχή ρεύματος, να μη χρειάζεται δλδ poe?? 

Επιπλεον, υπάρχει λόγος, και αν γίνεται (δεν εχει μπει ακόμα πινακας) να μου κάνει ο ηλεκτρολόγος όλα τα utp καλώδια poe? (Και πως θα γινόταν αυτό??🙄) Ή από τη στιγμή που οπου έχω πριζες δικτύου δίπλα έχω και ρεύματος είμαι καλυμμένη? 

Ευχαριστώ!!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Λίγα είναι (και ακριβότερα) τα εσωτερικά ΑΡ που δέχονται (ή δίνουν) ΡοΕ τροφοδοσία, με τα περισσότερα να την παίρνουν από πρίζα ρεύματος.

2. Δεν υπάρχουν διαφορετικά καλώδια δικτύου. Σε όλα περνά τροφοδοσία ΡοΕ (μαζί με τα data), η οποία παρέχεται είτε από τροφοδοτικά που συνδέονται σε πρίζες ρεύματος είτε από συμβατές συσκευές (Router, Switch κλπ).

Υπόψη ότι υπάρχουν active και passive υλοποιήσεις ΡοΕ, που είναι ασύμβατες μεταξύ τους, οπότε χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη ανάλογα τις συσκευές που έχουμε και δουλεύουν με αυτή.

• Like 1
  • Thanks 1

On 03/04/2023 at 17:28, margaritagr said:

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: 

Σε καινούριο σπίτι έχουν περαστεί σε όλους τους χώρους καλώδια δικτύου utp6. 

Σε ένα σημείο υπολόγιζα να βάλω access point ώστε να έχει όλο το σπίτι καλό σήμα wifi και να μην έχω απώλεια σε ταχύτητα που θα χα με κάποιο απλό extender που μπαίνει στην πρίζα. 

Σ εκείνο το σημείο λοιπόν ο ηλεκτρολόγος μου έβγαλε πρίζα δικτύου + πρίζα ρεύματος. 

Εκ των υστέρων έμαθα περί POE...  🙄

Οπότε η ερώτηση είναι η εξης: 

Μπορώ να βρω access point που να συνδέεται στο δίκτυο + στην παροχή ρεύματος, να μη χρειάζεται δλδ poe?? 

Επιπλεον, υπάρχει λόγος, και αν γίνεται (δεν εχει μπει ακόμα πινακας) να μου κάνει ο ηλεκτρολόγος όλα τα utp καλώδια poe? (Και πως θα γινόταν αυτό??🙄) Ή από τη στιγμή που οπου έχω πριζες δικτύου δίπλα έχω και ρεύματος είμαι καλυμμένη? 

Ευχαριστώ!!

η ubiquiti βγαζει poe access points για παραδειγμα.

αν για καποιο λογο θελεις ολα τα καλωδια να ειναι poe (δεν βρισκω λογο) μπαινει poe switch.

εφοσον εχεις πριζα ρευματος διπλα και η πριζα ειναι σε τοιχο τοτε και να μην ειναι poe δεν σε πειραζει. καποιοι εχουν ψευδοροφη και βγαζουν utp στην ψευδοροφη και βαζουν ceiling mount access points οποτε εκει θες να ειναι Poe(σπανια περιπτωση). αν βαλεις παραπανω απο ενα access point για να καλυψεις το χωρο καλο θα ηταν να πας σε mesh ωστε να εχεις και wifi roaming κτλ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...