Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδιά.

Σχεδιάζω κουζίνες και σκεφτόμουν να ανανεώσω το 6ετων pc και να παρω καινούριο για να κερδίσω σε χρόνους render.

Η αλήθεια είναι οτι δουλεύει άψογα και δεν χρειάζεται πάνω απο 15 δευτερόλεπτα για να μου ανοίξει την εικόνα.

Επειδή δεν εχω σχέση με το αντικείμενο θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει η αναβάθμιση διαθέτοντας ένα ποσο της τάξεως των 1000€

η μήπως είναι καλύτερα να παω σε καινούριο με οριο τα 2000€ ???

Σε περίπτωση που προτείνετε αναβάθμιση θα χαιρόμουν πολύ να μου κάνατε κάποια πρόταση. 

Ευχαριστώ!!

Το PC εχει τα παρακάτω χαρακτηριστικα

CPU Intel Core i7-5820K(2011-3,3.3GH/15M 
Win 8.1 Pro 64bit Greek DSP 

VGA MSI GTX 970 Gaming 4GB 
 Motherboard MSI X99A Raider 2011-3/×99/ 

SSD Samsung 250Gb Sata III 850 EVO

HDD WD SATA III 1TB 64MB BLACK 

RAM DDR4 Teamgroup 16GBKit 2400MHzElite+ 
 CPU Cooler Corsair Hydro Series H60 ED13 
Case Turbo-X Atlas V Black Full Tower 

Turbo-X WiFi & Bluetooth dongle
 Int Opt Samsung Desktop SH-224FB  

Creative Gigaworks T40 SII (2.0) 

Επεξ/σία από mobiliitaliani
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mobiliitaliani είπε

Σχεδιάζω κουζίνες

πιθανότατα ΔΕΝ αξιοποιεί το λογισμικό σου την κάρτα γραφικών αλλά "συμπαθεί" το υψηλό core speed , οπότε πας σε Ι9 13900KF και μεταφέρεις την κάρτα γραφικών που ήδη έχεις. H διαφορά ταχύτητας/ανταπόκρισης που θα δεις θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη και αξίζει το 1000αρικο της αναβάθμισης.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mobiliitaliani είπε

Σχεδιάζω κουζίνες και σκεφτόμουν να ανανεώσω το 6ετων pc και να παρω καινούριο για να κερδίσω σε χρόνους render.

Αν μπορούσες να μας πεις με ποιό πρόγραμμα σχεδιάζεις και κάνεις render θα βοηθούσε ώστε να ξέρουμε πού πρέπει να ρίξεις βάρος. 

Πέρα από αυτό, υποψιάζομαι ότι το σύστημα το έχεις φτιάξει στο Πλαίσιο, έτσι δεν είναι; Κοίτα τί τροφοδοτικό έχεις, γιατί αν είναι Turbo X πρέπει να το αλλάξεις αμέσως... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες μας λιγο με ποιο προγραμμα κανεις render και κανε το εξης->

Ανοιξε την διαχειριση εργασιων (task manager) -πατωντας δεξι κλικ στην μπαρα εργασιων->διαχειριση εργασιων- 

στα γραφηματα (tab επιδοσεις), παρακολουθησε και πες τι(cpu/gpu/ram) και ποσο % χρησιμοποιεις οταν κανεις render.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

πιθανότατα ΔΕΝ αξιοποιεί το λογισμικό σου την κάρτα γραφικών αλλά "συμπαθεί" το υψηλό core speed , οπότε πας σε Ι9 13900KF και μεταφέρεις την κάρτα γραφικών που ήδη έχεις. H διαφορά ταχύτητας/ανταπόκρισης που θα δεις θα είναι ΠΟΛΥ μεγάλη και αξίζει το 1000αρικο της αναβάθμισης.

Πολύ σωστά .

Δεν την αξιοποιει. Η CPU κανει σχεδόν ολη την δουλειά! (Περισσότερα στοιχεία θα βρεις στις εικόνες πιο κάτω)

Δηλαδή αλλάζω τα πάντα κρατάω μόνο την καρτα γραφικών?

Ευχαριστώ, χαίρομαι που μου δίνεις ελπίδες

18 ώρες πριν, pnick είπε

Αν μπορούσες να μας πεις με ποιό πρόγραμμα σχεδιάζεις και κάνεις render θα βοηθούσε ώστε να ξέρουμε πού πρέπει να ρίξεις βάρος. 

Πέρα από αυτό, υποψιάζομαι ότι το σύστημα το έχεις φτιάξει στο Πλαίσιο, έτσι δεν είναι; Κοίτα τί τροφοδοτικό έχεις, γιατί αν είναι Turbo X πρέπει να το αλλάξεις αμέσως... 

Το πρόγραμμα ονομάζεται 2020 Fusion δεν αξιοποιεί την καρτα γραφικών .Έμφαση θα δύσω στην  CPU γιατί αυτη κανει ολη την δουλεια.

Ναι στο Πλαισιο. Προτείνεις κάποιο ?

17 ώρες πριν, @topos είπε

Πες μας λιγο με ποιο προγραμμα κανεις render και κανε το εξης->

Ανοιξε την διαχειριση εργασιων (task manager) -πατωντας δεξι κλικ στην μπαρα εργασιων->διαχειριση εργασιων- 

στα γραφηματα (tab επιδοσεις), παρακολουθησε και πες τι(cpu/gpu/ram) και ποσο % χρησιμοποιεις οταν κανεις render.

Το 2020 Fusion 

CPU απο 0% παει στο 99%

GPU 0%

Memory απο 40% παει στο 48%

Επισυνάπτω και 2 screenshot πριν και κατά την διάρκεια του render

Screenshot 2023-04-03 21.04.21.png

Screenshot 2023-04-03 21.10.25.png

Επεξ/σία από mobiliitaliani
Δημοσ.

Εφόσων είσαι απόλυτα cpu bound και εάν υποθέσουμε πως το κέρδος στην ταχύτητα θα είναι γραμμικά(εάν δλδη αξιοποιεί όλους τους πυρήνες το πρόγραμμα)

Εδώ ένας μπουσουλας στο ποσό πιο γρήγοροι θα είναι οι καινούργιοι cpu σε σχέση με τον δικό σου->

I5 13500-> ~x3 φορές σε σχέση με τον 5820

Ι7 13700-> ~x4,5

I9 13900->~x5,5

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ  για το ενδιαφέρων παιδιά. Επειδή είμαι άσχετος

Μπορείτε να μου προτείνεται σετακι αναβάθμισης που να το κουμπώσω στο υπάρχον (αν είναι δυνατόν με τον i9) που να μην χρειάζεται να αρχίσω από την αρχη τα windows. 

Εχω  προγράμματα των μηχανήματων CAD που θα μου βγει ο πατος να τα ξανα εγκαταστήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mobiliitaliani είπε

Ευχαριστώ πολυ  για το ενδιαφέρων παιδιά. Επειδή είμαι άσχετος

Μπορείτε να μου προτείνεται σετακι αναβάθμισης που να το κουμπώσω στο υπάρχον (αν είναι δυνατόν με τον i9) που να μην χρειάζεται να αρχίσω από την αρχη τα windows. 

Εχω  προγράμματα των μηχανήματων CAD που θα μου βγει ο πατος να τα ξανα εγκαταστήσω.

Γίνεται  (από INTEL σε ΙΝΤΕL θα δουλέψει κατα 90% με αναβάθμιση drivers) μάλλον δεν είναι καλή ιδέα , ενδεχομένως να τα δουλεύεις ταυτόχρονα μέχρι να τα εγκαταστάσεις όλα στο καινούριο με win11. Αν είναι αναγκαίο , κάνε clone στον καινούριο ssd και με 2-3 επανεκινήσεις θα σου περάσει αυτόματα τους νεους drivers (αν είσαι συνδεδεμένος στο internet)

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Λύση
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Γίνεται  (από INTEL σε ΙΝΤΕL θα δουλέψει κατα 90% με αναβάθμιση drivers) μάλλον δεν είναι καλή ιδέα , ενδεχομένως να τα δουλεύεις ταυτόχρονα μέχρι να τα εγκαταστάσεις όλα στο καινούριο με win11. Αν είναι αναγκαίο , κάνε clone στον καινούριο ssd και με 2-3 επανεκινήσεις θα σου περάσει αυτόματα τους νεους drivers (αν είσαι συνδεδεμένος στο internet)

Θελω κατι που θα δουλεψει σιγουρα γιατι εχω καθημερινα πελατες.

Οποτε μονοδρομος το φορματ. 

Δημοσ.
Στις 3/4/2023 στις 11:42 ΠΜ, pnick είπε

γιατί αν είναι Turbo X πρέπει να το αλλάξεις αμέσως... 

Διαθέτοντας και εγώ ένα 650ρι Turbo X τροφοδοτικο που λειτουργει απροβλημάτιστα εδω και παρα, παρα πολλά χρόνια με απίστευτα ενεργοβόρο σύστημα καθώς και overcloking ταυτόχρονα σε κάρτα γραφικών και υπολογιστή, θα μπορούσα να πω με σιγουρια ότι οι Turbo X είναι λίγο παρεξηγημένοι.

Περισσότερες λεπτομέριες εδω: 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pan100 είπε

Διαθέτοντας και εγώ ένα 650ρι Turbo X τροφοδοτικο που λειτουργει απροβλημάτιστα εδω και παρα, παρα πολλά χρόνια με απίστευτα ενεργοβόρο σύστημα καθώς και overcloking ταυτόχρονα σε κάρτα γραφικών και υπολογιστή, θα μπορούσα να πω με σιγουρια ότι οι Turbo X είναι λίγο παρεξηγημένοι.

Περισσότερες λεπτομέριες εδω: 

Έχοντας κάψει σύστημα με τροφοδοτικό turbo x, επιτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη. Εν τω μεταξύ είναι τόσο μάπα τα τροφοδοτικά τους, που να φανταστείς κάηκε το σύστημα και το τροφοδοτικό συνέχισε να λειτουργεί. Το ακριβώς αντίθετο από ό, τι πρέπει να κάνει ένα σωστό τροφοδοτικό. Έχω γνωστό που του κάηκε πληκτρολόγιο (!!!) Turbo x. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι μπορούσε αυτό να συμβεί, να καεί πληκτρολόγιο δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pnick είπε

επιτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη

Φυσικά. Ο καθένας μιλά με τις εμπειρίες που έχει. Όλα τα μηχανηματα μπορουν να έχουν μια αστοχία υλικού. Οι T.X. δεν αποτελουν εξαίρεση φυσικά. Πάντως εαν κάνεις ενα κόπο και δεις το βιντεο που παραθέτω, δεν το λες και κακο τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.2020spaces.com/support/install/

Αν δεν κάνω λάθος, απο φίλη που το δουλεύει , παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών. Ειδικά αν κάνεις update το πρόγραμμα, οπου σε κάθε update γίνεται και πιο βαρύ. Στο παραπάνω λίνκ έχει τα specs που χρειάζονται ανάλογα με το τι χρησιμοποείς.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pan100 είπε

Φυσικά. Ο καθένας μιλά με τις εμπειρίες που έχει. Όλα τα μηχανηματα μπορουν να έχουν μια αστοχία υλικού. Οι T.X. δεν αποτελουν εξαίρεση φυσικά. Πάντως εαν κάνεις ενα κόπο και δεις το βιντεο που παραθέτω, δεν το λες και κακο τροφοδοτικό.

Πάντως σε καθε περίπτωση ο δικος μου φοράει το PSU Corsair CS Series 750 W 80+ Gold

ελπίζω να θεωρείται αξιόπιστος

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mobiliitaliani είπε

ελπίζω να θεωρείται αξιόπιστος

Σαν μάρκα η Corsair θεωρείται  κορυφαία. Απλά, σε κάποια μοντελα οι χρήστες διαμαρτύρονται για τον θορυβο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...