Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , καινούργιος εδώ στο forum. Ελπίζω να έχετε γνώμη για το θέμα.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε για την απαλλοτρίωση οικοπέδου από το κράτος αν έχω την δυνατότητα να το αποφύγω γιατί το ποσό που δίνει είναι λίγο τι  θα πρέπει να κάνω ή είμαι αναγκασμένος να το δεχτώ όσο και αν ορίσει? Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου ότι πρέπει να απαλλωτριωθεί και είπανε ότι  το πράσινο ταμείο  θα δώσει το ποσό. Προσωπικά το ποσό είναι λίγο και το είχαμε αρνηθεί εγώ και ο αδερφός μου μέσω του δικηγόρου μας  και  δεν θέλω να το δώσω. Έχω ακούσει ότι  πρέπει να  ξανά κάνω δικαστήριο να περιμένω πολλά  χρόνια για την απόφαση  για το ποσό που θα ορίσει  το δικαστήριο την τιμή και μετά θα έρθει στην κυριότητα μας εφόσον δεν τα διαθέσουν. 

Αυτό που θεωρώ είναι ότι ο αδερφός μου απλά θέλει να πάρει το ελάχιστο ποσό  σαν συγκύριος και δεν τον νοιάζει . Μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί έχει βγει το κονδύλι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε λίγα παραπάνω. Ο δικηγόρος είναι φίλος του και δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη για το όλο θέμα. 

Γνώμη?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maikl007 είπε

Καλησπέρα σας , καινούργιος εδώ στο forum. Ελπίζω να έχετε γνώμη για το θέμα.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε για την απαλλοτρίωση οικοπέδου από το κράτος αν έχω την δυνατότητα να το αποφύγω γιατί το ποσό που δίνει είναι λίγο τι  θα πρέπει να κάνω ή είμαι αναγκασμένος να το δεχτώ όσο και αν ορίσει? Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου ότι πρέπει να απαλλωτριωθεί και είπανε ότι  το πράσινο ταμείο  θα δώσει το ποσό. Προσωπικά το ποσό είναι λίγο και το είχαμε αρνηθεί εγώ και ο αδερφός μου μέσω του δικηγόρου μας  και  δεν θέλω να το δώσω. Έχω ακούσει ότι  πρέπει να  ξανά κάνω δικαστήριο να περιμένω πολλά  χρόνια για την απόφαση  για το ποσό που θα ορίσει  το δικαστήριο την τιμή και μετά θα έρθει στην κυριότητα μας εφόσον δεν τα διαθέσουν. 

Αυτό που θεωρώ είναι ότι ο αδερφός μου απλά θέλει να πάρει το ελάχιστο ποσό  σαν συγκύριος και δεν τον νοιάζει . Μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί έχει βγει το κονδύλι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε λίγα παραπάνω. Ο δικηγόρος είναι φίλος του και δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη για το όλο θέμα. 

Γνώμη?

Το ποσό που δίνουν είναι η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αξία του οικοπέδου?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πώς το υπολογίζουν, δηλαδή?

Στο βροντο?

Δεν ξέρω πως το έχουν υπολογίσει αν ρωτάς αυτό αλλά αξίζει παραπάνω από την τιμή που προσφέρουν. Έγινε ένσταση στο ποσό γιατί ήταν χαμηλό και ζητήσαμε παραπάνω. Αυτοί είπανε θα δώσουν λίγο παραπάνω από αυτό που είχανε πει.  Μπορώ να αρνηθώ  και να έρθει σε εμας; Γνωρίζεις;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, maikl007 είπε

Δεν ξέρω πως το έχουν υπολογίσει αν ρωτάς αυτό αλλά αξίζει παραπάνω από την τιμή που προσφέρουν. Έγινε ένσταση στο ποσό γιατί ήταν χαμηλό και ζητήσαμε παραπάνω. Αυτοί είπανε θα δώσουν λίγο παραπάνω από αυτό που είχανε πει.  Μπορώ να αρνηθώ  και να έρθει σε εμας; Γνωρίζεις;

Πόσο έδωσαν και πόσο είναι η αντικειμενική? Αυτό είναι το κρίσιμο.

Μα έρθει σε σένα, πολύ δύσκολο.

Μόνο να ζητήσεις με ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ παραπάνω αλλά αυτό: αφενός έχει έξοδα και το κυριότερο, δεν αρκεί στα λόγια να λες ότι κάνει παραπάνω. Πρέπει να βρεις μια αγοροπωλησια εκεί κοντά που να φαίνεται αυτό !!

Λίγο δύσκολο γιατί ακόμα και ΑΝ έχει γίνει μπορεί να έχει δηλωθεί λιγότερο 

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, maikl007 είπε

άσε το ποσό θεωρείς εσύ ότι αξίζει. γράψε μας ποια είναι η αντικειμενική αξία και ποια είναι η τιμή που προσφέρουν.

σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν εμπιστεύεσαι τον δικηγόρο σας, δεν βλέπω άλλη λύση από το να αλλάξεις δικηγόρο (εκτός κι αν ψήνεις να το δώσεις και να τελειώνεις, όπως λέει ο αδερφός σου)

• Like 1
Δημοσ.

Άρθρο 17 του Συντάγματος (Προστασία της ιδιοκτησίας, απαλλοτρίωση):

**4. Η αποζημίωση ορίζεται από τα αρμόδια δικαστήρια. Μπορεί να οριστεί και προσωρινά δικαστικώς, ύστερα από ακρόαση ή πρόσκληση του δικαιούχου, που μπορεί να υποχρεωθεί κατά την κρίση του δικαστηρίου να παράσχει για την είσπραξή της ανάλογη εγγύηση, σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος. Νόμος μπορεί να προβλέπει την εγκαθίδρυση ενιαίας δικαιοδοσίας, κατά παρέκκλιση από το άρθρο 94, για όλες τις διαφορές και υποθέσεις που σχετίζονται με απαλλοτρίωση, καθώς και την κατά προτεραιότητα διεξαγωγή των σχετικών δικών. Με τον ίδιο νόμο μπορεί να ρυθμίζεται ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζονται εκκρεμείς δίκες.
Πριν καταβληθεί η οριστική ή προσωρινή αποζημίωση διατηρούνται ακέραια όλα τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη και δεν επιτρέπεται η κατάληψη.

H αποζημίωση που ορίστηκε καταβάλλεται υποχρεωτικά το αργότερο μέσα σε ενάμισι έτος από τη δημοσίευση της απόφασης για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης και, σε περίπτωση απευθείας αίτησης για οριστικό προσδιορισμό της αποζημίωσης, από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου, διαφορετικά η απαλλοτρίωση αίρεται αυτοδικαίως.
H αποζημίωση δεν υπόκειται, ως αποζημίωση, σε κανένα φόρο, κράτηση ή τέλος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην για να πεις πως δεν δέχεσαι επειδή είναι χαμηλή η τιμή, προσκομισες αποδείξεις για αυτό; Όπως για παράδειγμα την έκθεση πιστοποιημενων εκτιμητών για την  αξία του ακινήτου. Ειδάλλως τζάμπα παιδεύεσαι. Άμα έγινε ήδη το δικαστήριο και δεν ακολούθησες αυτό το βήμα τότε λογικό να μην λάβουν υπόψην τις αιτιάσεις σου. 

Για το πόσα δικαστήρια και τι μπορείτε επιπλέον να κάνετε δεν το ξέρω, να ρωτησεις δικηγόρο. 

Το κράτος πάντα την αντικειμενική αξία προτείνει ως αξία αποζημίωσης. Μερικές υπηρεσίες και δημοι προτεινουν χαμηλότερη αξία, μετά σχεδόν όλοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για να ανεβάσουν την αξία στην αντικειμενική. 

Δεν γνωρίζω αν μπορεί να υποχρεωθεί το δημόσιο να καταβάλλει παραπάνω αξία πέραν της αντικειμενικης, ρώτα δικηγόρο. 

Σε εσάς βέβαια ένα πρόβλημα που εντοπίζω είναι πως δεν συμφωνείτε με τον αδερφό σου, οπότε πρέπει να συνεννοηθείτε πρώτα. Το οικόπεδο σας δεν ξέρω πόσο "φιλετο" είναι. Στην θέση σας αν δεν υπήρχε πιθανότητα να το πουλήσω σε κανέναν και γενικά η περιοχή δεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον κανενός, πχ μόνο χωράφια για καλλιέργειες, η οικόπεδα που δεν επιτρέπεται η δόμηση. Θα δεχόμουν την τιμή που θα μου πρότειναν για να τελειώνω. 

Σε περιπτωση που γνωρίζω σε κάποιο μέρος της επαρχίας που ήθελαν να περάσουν δρόμο ως κομμάτι ενός μεγάλου έργου, ένας γύφτος είχε ένα οικόπεδο και δεν δεχόταν την εξαγορά με αποζημίωση από την κατασκευαστρια εταιρεία στις αξίες που του πρότειναν, τελικά για να μην κολλήσει το έργο συμφώνησε η εταιρεία στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη, η αξία ήταν τεράστια για οικόπεδο ευτελους αξίας. Αλλά όπως είπα μιλάμε για άλλη διαδικασία εκεί και όχι απαλλοτρίωση με δικαστήριο και πληρωμή από το κράτος. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα καλά είναι αυτά που γράφετε. 

Υπάρχει ένας παράγοντας ακόμα που δεν έχω αναφέρει και παίζει ρόλο πιστεύω .Υπάρχει μια διπλανή οικοδομή ,ένας δρόμος  και αμέσως  μετά ένας μεγαλύτερος χώρος από το δικό μου που είναι ήδη του Δήμου και είναι ανεκμετάλλευτος εδώ και πολλά πολλά χρόνια και μπορεί να χτιστεί ή να δημιουργηθεί το οτιδήποτε. Είναι μεγάλο οικόπεδο  και μη εκμεταλλεύσιμο. Μήπως να τους ενημέρωνα για το συγκεκριμένο σε αυτούς ; Ίσως να μην το ξέρουν. Το δικό μου από αυτό χωρίζεται με κτήρια και απέχουν απόσταση τουλάχιστον 70μετρα. 

Πριν κάνω τις ενέργειες που έχετε γράψει ίσως να ήταν καλύτερο να τους ενημέρωνα για αυτό. Γνώμη;

Επεξ/σία από maikl007
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, maikl007 είπε

Όλα καλά είναι αυτά που γράφετε. 

Υπάρχει ένας παράγοντας ακόμα που δεν έχω αναφέρει και παίζει ρόλο πιστεύω .Υπάρχει μια διπλανή οικοδομή ,ένας δρόμος  και αμέσως  μετά ένας μεγαλύτερος χώρος από το δικό μου που είναι ήδη του Δήμου και είναι ανεκμετάλλευτος εδώ και πολλά πολλά χρόνια και μπορεί να χτιστεί ή να δημιουργηθεί το οτιδήποτε. Είναι μεγάλο οικόπεδο  και μη εκμεταλλεύσιμο. Μήπως να τους ενημέρωνα για το συγκεκριμένο σε αυτούς ; Ίσως να μην το ξέρουν. Το δικό μου από αυτό χωρίζεται με κτήρια και απέχουν απόσταση τουλάχιστον 70μετρα. 

Πριν κάνω τις ενέργειες που έχετε γράψει ίσως να ήταν καλύτερο να τους ενημέρωνα για αυτό. Γνώμη;

Γιατί πράγμα μιλάμε?

Σχέδιο πόλης?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Γιατί πράγμα μιλάμε?

Σχέδιο πόλης?

Γενικά ,εκεί που είναι ανήκει σε  κωμόπολη. Σχέδιο πόλης φαντάζομαι λέγετε ειδικότερα. Η λογική είναι ότι δεν αξιοποιουν αυτό που έχουν ίσως γιατί το πράσινο ταμείο δεν το γνωρίζει ότι έχουν μεγαλύτερο ήδη μέρος δίπλα στο δικού μου; Ίσως θα πρέπει να τους το αναφέρω ; 

Επιπρόσθετα , δύο χώροι κοντά   400 τμ το δικό μου και 700 τμ το άλλο δεν έχουν κάποια ωφελιμότητα. Προηγουμένως είπα ότι χωριζονται από πολυκατοικιες και δεν είναι εφικτό να ενωθούν. Το πολύ πολύ να γίνουν δύο  πάρκα -παιδικές χαρές και τα δύο. Προφανώς αν το γνώριζαν νομίζω δεν θα έμπαιναν στην διαδικασία να απαλωτριωσουν το δικό μας μέρος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, maikl007 είπε

Γενικά ,εκεί που είναι ανήκει σε  κωμόπολη. Σχέδιο πόλης φαντάζομαι λέγετε ειδικότερα. Η λογική είναι ότι δεν αξιοποιουν αυτό που έχουν ίσως γιατί το πράσινο ταμείο δεν το γνωρίζει ότι έχουν μεγαλύτερο ήδη μέρος δίπλα στο δικού μου; Ίσως θα πρέπει να τους το αναφέρω ; 

Επιπρόσθετα , δύο χώροι κοντά   400 τμ το δικό μου και 700 τμ το άλλο δεν έχουν κάποια ωφελιμότητα. Προηγουμένως είπα ότι χωριζονται από πολυκατοικιες και δεν είναι εφικτό να ενωθούν. Το πολύ πολύ να γίνουν δύο  πάρκα -παιδικές χαρές και τα δύο. Προφανώς αν το γνώριζαν νομίζω δεν θα έμπαιναν στην διαδικασία να απαλωτριωσουν το δικό μας μέρος.

Εκ του μακρόθεν δεν γίνονται αυτά.

Ξαφνικά έγινε η όλη διαδικασία?

Σε κάθε περίπτωση, καλό και χρήσιμο είναι να κάνεις μια επικοινωνία μαζί τους 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...