Xatzz Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Στην περιοχη μου αυτην την στιγμη εχω 100αρα συνδεση cosmote με υποδομες fttc και πιανω γυρω στα 75 με 80 download και 10 upload. Επειδη υπαρχουν συνεχως στο σπιτι πανω απο 5 συνδεδεμενες συσκευες και εγω κανω απαιτητικη χρηση δεν γνωριζω την διαδικασια αιτησης ή εγκαταστασης για ftth. Διαβασα πως παλαιοτερα υπηρχε δυνατοτητα μεσω μιας επιδοτησης του sfbb αλλα πλεον η πλατφορμα ειναι κλειστη. Γνωριζει καποιος ποια ειναι η διαδικασια αιτησης για να εγκατασταθει η οπτικη ινα μεχρι το σπιτι και αν ειναι διαθεσιμο... Ευχαριστω! Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από Xatzz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Engimek Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Ως επι το πλείστον γνωρίζεις εαν έχεις FTTH διαθέσιμο γιατί θα έχει ήδη γίνει σκάψιμο μπροστά από το σπίτι σου για να περαστεί η σωλήνωση των οπτικών ινών. Αν έχουν γίνει τα έργα αυτά, δύσκολο να μην το έχεις πάρει χαμπάρι. Φυσικά ρωτάς και τον πάροχό σου γιατί μπορεί να μην έχει δοθεί διαθεσιμότητα ακόμα παρόλα αυτά. Η διαδικασία αίτησης είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη αίτηση αλλαγής προγράμματος (ή αλλαγής παρόχου αν μεταβείς σε άλλον). Σχετικά με το SFBB πρόγραμμα.. πάει αυτό. Στο μέλλον επίκειται το Ultra fast broadband πρόγραμμα επιδότησης (για αναβάθμιση σε 200 mbps - 1 gbps εφόσον η τρέχουσα ταχύτητά σου δεν είναι μεγαλύτερη από 100 Mbps) αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xatzz Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Engimek είπε Ως επι το πλείστον γνωρίζεις εαν έχεις FTTH διαθέσιμο γιατί θα έχει ήδη γίνει σκάψιμο μπροστά από το σπίτι σου για να περαστεί η σωλήνωση των οπτικών ινών. Αν έχουν γίνει τα έργα αυτά, δύσκολο να μην το έχεις πάρει χαμπάρι. Φυσικά ρωτάς και τον πάροχό σου γιατί μπορεί να μην έχει δοθεί διαθεσιμότητα ακόμα παρόλα αυτά. Η διαδικασία αίτησης είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη αίτηση αλλαγής προγράμματος (ή αλλαγής παρόχου αν μεταβείς σε άλλον). Σχετικά με το SFBB πρόγραμμα.. πάει αυτό. Στο μέλλον επίκειται το Ultra fast broadband πρόγραμμα επιδότησης (για αναβάθμιση σε 200 mbps - 1 gbps εφόσον η τρέχουσα ταχύτητά σου δεν είναι μεγαλύτερη από 100 Mbps) αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Αμα αλλαξω προγραμμα στον ιδιο ομως παροχο υπαρχει χρεωση και αν ναι ειναι μεγαλη (χωρις να εχει ληξει το συμβολαιο) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Xatzz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Στην πλειονότητα των περιπτώσεων σου "αναβαθμίζουν" το συμβόλαιο και δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω (ρήτρα κλπ). Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ως παραπάνω κόστος είναι αυτό της εγκατάστασης της οπτικής ίνας στην κατοικία σου. Δεν γνωρίζω εαν είναι δωρεάν. Παλαιότερα που υπήρχε η δράση με το κουπόνι SFBB το κόστος εγκατάστασης ήταν 50 ευρώ και το κάλυπτε εξ'ολοκλήρου η επιδότηση. Τώρα θα πρέπει να ρωτήσεις τον πάροχό σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xatzz Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, Engimek είπε Στην πλειονότητα των περιπτώσεων σου "αναβαθμίζουν" το συμβόλαιο και δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω (ρήτρα κλπ). Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ως παραπάνω κόστος είναι αυτό της εγκατάστασης της οπτικής ίνας στην κατοικία σου. Δεν γνωρίζω εαν είναι δωρεάν. Παλαιότερα που υπήρχε η δράση με το κουπόνι SFBB το κόστος εγκατάστασης ήταν 50 ευρώ και το κάλυπτε εξ'ολοκλήρου η επιδότηση. Τώρα θα πρέπει να ρωτήσεις τον πάροχό σου. Ρε συ το περιεργο ειναι πως πες οτι μενω για παραδειγμα στην οδο Ελευθεριου Βενιζελου 71 και στην πολη μου δεν υπαρχουν υποδομες σε αυτον τον δρομο. Στην οδο Ελευθεριου Βενιζελου 70 που ειναι ενα τετραγωνο απεναντι εχουν βαλει υποδομες. (Το ονομα της οδου και στην πραγματικοτητα ειναι το ιδιο) Και αυτο ειναι που με μπερδευει. Επισης ενας γνωστος μου που μενει στο κεντρο (400 μετρα μακρια μου) εχει υποδομες απο το 2021 και εδω ακομη τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα