vigor10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά! Εγκατεστησα την μητρική MSI MAG B660M MORTAR και τον I3 13100F που είναι συμβατός με το chipset B660. Έχω κάνει όλες τις συνδέσεις, πιστεύω σωστά, αλλά το μηχάνημα δεν μπουταρει. Έχω βγάλει την RAM, τον SSD M.2, κρατώντας τον παλιό SSD, αλλά και πάλι δεν μπουταρει. Έβγαλα ψήκτρα, επεξεργαστή, τα τοποθέτησα ξανά, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αρχίζω και υποπτεύομαι πρόβλημα με τον επεξεργαστή. Είναι αγορασμενος σε box από γνωστό κατάστημα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος αν και σε σφραγισμένο κουτί, τον είδα όταν τον έβγαλα από την πλαστική του θήκη να έχει πάστα. Η ψήκτρα που τον συνόδευε είχε επίσης πάστα. Κάθε συμβουλή και βοήθεια δεκτή. Όταν τυχαίνουν στραβες ειδικά Σαββατοκύριακο πραγματικά με τρελαίνουν γιατί τέτοιες μέρες σε ποιον επαγγελματία να απευθυνθείς.
tasvar Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το κουτί του επεξεργαστή, δεν ήταν σφραγισμένο; Τι bios φοράει η μητρική; Μήπως θέλει καινούριο bios για να τον δεί; Η βάση της μητρικής, μήπως έχει κανένα στραβωμένο pin? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από tasvar
btcminer22 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Ο I3 13100F δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. Έχεις κάποια κάρτα γραφικών στο μηχάνημα ; 3
vigor10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, tasvar είπε Το κουτί του επεξεργαστή, δεν ήταν σφραγισμένο; Τι bios φοράει η μητρική; Μήπως θέλει καινούριο bios για να τον δεί; Η βάση της μητρικής, μήπως έχει κανένα στραβωμένο pin? Απ' ότι είδα στην σελίδα της MSI, έχει AMI BIOS. Σύμφωνα με τα specs της κανονικά πρέπει να τον βλέπει τον επεξεργαστή. Δεν ξεκινάει καν η POST διαδικασία. Δεν ακούγεται το κλασσικό beep. Ο επεξεργαστής ήταν σε σφραγισμένο κουτί. Κάτω από την μητρική να έχει στραβωμενο pin? Θα το κοιτάξω αλλά δεν νομίζω. Έβγαλα τον παλιό δίσκο που ήταν καρφωμένος πάνω για να την χωρέσω στο παλιό κουτί που παίρνειMICROATX μητρικές και πιστεύω ότι την έβαλα σωστά. Το λαμπάκι της ανάβει αρχικά κόκκινο και έπειτα γίνεται άσπρο σταθερό. Γυρνάει το fan του επεξεργαστή κανονικά.
tasvar Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 7D42v18 Αν έχει παλαιότερη έκδοση, θέλει update. Επίσης έχεις κάρτα γραφικών όπως είπε ο φίλος παραπάνω; 2
vigor10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, btcminer22 είπε Ο I3 13100F δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. Έχεις κάποια κάρτα γραφικών στο μηχάνημα ; Ωωω. Και το σκέφτηκα αλλά δεν το έδωσα σημασία. Η Mobo απ' ότι κατάλαβα δεν έχει ενσωματωμένη GPU. Έχω μια MSI GEFORCE GT 710 PCI-E 2.0 αλλά δεν την έχω τοποθετήσει. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από vigor10
Λύση tasvar Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Λύση Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, vigor10 είπε Ωωω. Και το σκέφτηκα αλλά δεν το έδωσα σημασία. Η Mobo απ' ότι κατάλαβα δεν έχει ενσωματωμένη GPU. Έχω μια MSI GEFORCE GT 710 PCI-E 2.0 Τα γραφικά βρίσκονται στον επεξεργαστή. Η σειρα της intel με κατάληξη F, ΔΕΝ έχει γραφικά. Οπότε βάλε την κάρτα γραφικών και ελπίζω να δουλέψει. 1 1
nickol-us Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, tasvar είπε Οπότε βάλε την κάρτα γραφικών και ελπίζω να δουλέψει. και παρακάλα να μη χρειαστείς και bios update καθώς δε διαθέτει bios flash η μητρική. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από nickol-us 2
vigor10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Έπαιξε τελικά με την προσθήκη της GPU που ανέφερα. Επειδή βαριέμαι έκανα boot σε Ubuntu 22.04, με Non UEFI ρύθμιση Bios και ενώ έχω Nvme θα κάνω άλλη μέρα setup σε αυτόν των Win 10. Ευχαριστώ τον Tasvar και τα υπόλοιπα παιδιά για την διαφώτιση. Λόγω οικονομικών είχα να κανω σοβαρο upgrade και να κάνω build 10 χρόνια. Ερώτηση : 1. Για να κάνω boot σε NVME και να βάλω Win 10 πρέπει να έχω UEFI mode σε BIOS? 2. Λέω να διατηρήσω τον παλιό δίσκο SSD με τα Ubuntu γιατί έχει τ αρχεία η μητέρα μου κι έχει πλέον μάθει το περιβάλλον. Θα μπορώ να έχω dual boot ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα