renamouu Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Καλησπέρα ,μετά από κόπο και προσπάθεια καταφέραμε φέτος να κλείσουμε ταξίδι στο Παρίσι με τα μικρά μας (8,10).επειδή είχα άγχος για τις περιοχές που θα μέναμε αφού δεν ξέρουμε το Παρίσι και είμαστε κ με παιδια δεν ήθελα airbnb.κλεισαμε στο Novotel Paris 14 Porte d'Orleans (21 Bd Romain Rolland 15, 17, 75014 Paris,)Αν και μας βγήκε λίγο ακριβο. θα ήθελα να ζητήσω οποιαδήποτε εμπειρία ή γνώση σας μας φανεί χρήσιμη κ οικονομικη ,είτε για συγκοινωνία ,φαγητό ,αξιοθέατα,Ντίσνεϋ .τι μας συμφέρει γενικά. ευχαριστω
Swimmer21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Οπωσδήποτε κλείσε την Paris Visite κάρτα για μετακίνηση που περιλαμβάνει και την μετακίνηση από και προς αεροδρόμιο αλλά και προς Disneyland (και Βερσαλίες αν πάτε). Να έχεις και μικρές φωτογραφίες για να σας φτιάξουν την κάρτα, δεν ξέρω μήπως τα μικρά δικαιούται δωρεάν μετακίνηση ή με έκπτωση, δες στο website. Την καρτα υπόψιν την βγάζεις στο σταθμό του αεροδρόμιου, θα δεις μια τεράστια ουρά προς τα ταμεία, αξίζει την αναμονή μισή ώρα για να τελειώνεις. Μετά αν δεν κάνω λάθος παίρνεις το RER τρένο και πας προς Παρίσι Επίσης εμένα με βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ για τις μετακινήσεις μου το Google Maps η λειτουργία του TAXI. Αν γράψεις μια τοποθεσία και πατήσεις να κλεισεις taxi μέσα απο το Google Maps σου δίνει 50% για 10 διαδρομές. Αν το κάνεις εσύ και η σύζυγος θα έχετε 20 διαδρομές μισή τιμή που σημαίνει ότι μπορείς να πηγαίνεις πολύ γρήγορα σε τοποθεσίες (ειδικά αν είναι κουρασμένα τα παιδιά) με λιγότερο από 5€ τα 4 άτομα. Ελπίζω να ισχύει ακόμα. Edit: https://www.ratp.fr/en/titres-et-tarifs/paris-visite-travel-pass από εδώ μπορείς να δεις πόσο κάνει η Paris Visite, εσένα σε ενδιαφέρει για τους τομείς 1 μέχρι 5 για να έχεις μέσα αεροδρόμιο και Disneyland, και έχει και έκπτωση για τα παιδιά. Disneyland ιδανικά πηγαίνετε από πολύ νωρίς και μην χαζεψετε σε μαγαζιά και φαγητό, πηγαίνετε στα πιο διαδεδομένα αξιοθέατα κατευθείαν γιατί 10-11 σκάει πολυς κόσμος και οι αναμονες είναι πάνω από μια ώρα σε κάποια. Κανονιστε κατά τις 2 να πάτε να φάτε κάτι και βρείτε καλό σημείο να κάτσετε στον κεντρικό δρόμο γύρω στις 3 που έχει την παρέλαση. Κατεβάστε την εφαρμογή της Disneyland νωρίτερα και οργανώστε το τι θα δείτε. Και από εδώ μπορείς να μπεις ένα πρωί να δεις ποια εχουν μεγάλη αναμονή. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να υπολογίζεις και ένα επιπλέον budget 100-150€ για να παίρνεις fast pass για κάποια αξιοθέατα και να γλιτώνεις χρόνο. (Συνήθως είναι 5/10€ ανά άτομο και γλιτώνεις και 1 ώρα αναμονή στην ουρά). Εγώ όταν έβλεπα αναμονη σε ένα αξιοθέατο, έγραφα το όνομα του στο YouTube και έβλεπα κριτικές και πως είναι περίπου. Με έσωσε αρκετές φορές γιατί πχ μπορεί να περίμενα στην ουρά 40 λεπτα και να ήταν πολύ μέτρια η εμπειρία η να ήταν τύπου 1 λεπτό εμπειρία. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από Swimmer21 3 3
renamouu Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση .θα κοιτάξω αυτό με την paris visite.φτανουμε αργά βράδυ όμως στο orly και σκέφτομαι από αεροδρόμιο λόγω μικρών να πάρουμε ταξί .μπορώ να πάρω έξω από το αεροδρόμιο;κ αν ξέρεις τις αποστάσεις πόσο μπορεί να μου στοιχήσει;η πρέπει να κλείσω; Θα πάμε ιουνη αλλά θέλω λίγο να οργανωθω 9 λεπτά πριν, renamouu είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση .θα κοιτάξω αυτό με την paris visite.φτανουμε αργά βράδυ όμως στο orly και σκέφτομαι από αεροδρόμιο λόγω μικρών να πάρουμε ταξί .μπορώ να πάρω έξω από το αεροδρόμιο;κ αν ξέρεις τις αποστάσεις πόσο μπορεί να μου στοιχήσει;η πρέπει να κλείσω; Θα πάμε ιουνη αλλά θέλω λίγο να οργανωθω Άρα για πέντε μέρες μας βγαίνει γύρω στα 220€η κάρτα στον τομέα 1-5.θεωρεις ότι μεμονωμένα θα μας βγει τόσο άρα αξίζει η κάρτα;
animor Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Disneyland φροντίστε να μην πάτε Σαββατοκύριακο και να δείτε μην είναι αργια, και να έχετε κλείσει εισιτήρια. Κι αν πάτε με το τρένο, να βγάλετε και την επιστροφή. Έχει δυο πάρκα, αν πάτε για μια μέρα, καλύτερα να βγάλετε εισιτήριο μόνο για το ένα, το κυρίως, και να αφήσετε εντελώς το άλλο. Αλλιώς θα τρέχετε και στα δυο και δεν θα απολαύσετε κανένα. πηγαινετε στο άνοιγμα και χωρίς καθυστέρηση στην ουρά για το big thunder mountain, τρενάκι στο κοκκινο βουνό, ωραίο για όλους, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει ουρά μιας ώρας ή και περισσότερο κατά μέσο όρο, οποτε πηγαίνεις στην αρχή. Και μετά στο Peter Pan, για τα παιδιά, για εσάς αδιάφορο, αλλά είναι τα δυο με τις μεγαλύτερες ουρές. θεωρώ κοροϊδία να δίνεις 16 ευρώ το άτομο για να προσπεράσεις μια ουρά. Μετά το πάτε πιο χαλαρά. Οπωσδήποτε Pirates, Phantom Manor, it’s a small world, αν έχει ξανανοίξει όταν πάτε, star tours. Για πιο εξτριμ, Indiana jones, hyperspace mountain, κι αυτό έχει μεγάλο χρόνο αναμονής συνήθως, αυτά έχουν και όριο ύψους κι ακόμα κι αν το φτάνουν τα παιδιά δεν ξέρω αν θα τους αρέσει, εγώ πάντως στα 10 μου τα ανέβηκα πρώτη φορά, αλλιώς ανέβαινετε μόνοι εναλλάξ. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είναι πιο παιδικά και φαίνονται τι είναι, καρουζέλ, αυτοκινητακια, ιπτάμενοι ελέφαντες… Αν θέλουν να φωτογραφηθούν με κάποια πριγκίπισσα θα περιμένετε ένα 2ωρο, για μένα δεν αξίζει και ούτε μπορεις να διαλέξεις, όποια σου τύχει. κατεβασε το αππ για να βλέπεις λάιβ χρόνους αναμονής για το καθένα, και ωράριο παρελάσεων. Όπως και μενού και τιμές εστιατορίων αν επιλέξετε να καθίσετε να φατε. Για Παρίσι δεν ξέρω τι θέλετε να κάνετε για να σου προτείνω, είναι άπειρα όλα, έτσι γενικά.
mercator84 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βλέπω η κάρτα navigo βγαίνει 30€\ατομο για απεριόριστες μετακινήσεις για μια βδομάδα σε όλες τις περιοχές, ακόμη και Βερσαλίες και Disneyland. Ξέρει κανείς αν μπορείς να την περάσεις στο κινητό και να περνάς με NFC από παντού ή θέλει υποχρεωτικά κάρτα με φωτογραφία Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από mercator84
renamouu Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, animor είπε Disneyland φροντίστε να μην πάτε Σαββατοκύριακο και να δείτε μην είναι αργια, και να έχετε κλείσει εισιτήρια. Κι αν πάτε με το τρένο, να βγάλετε και την επιστροφή. Έχει δυο πάρκα, αν πάτε για μια μέρα, καλύτερα να βγάλετε εισιτήριο μόνο για το ένα, το κυρίως, και να αφήσετε εντελώς το άλλο. Αλλιώς θα τρέχετε και στα δυο και δεν θα απολαύσετε κανένα. πηγαινετε στο άνοιγμα και χωρίς καθυστέρηση στην ουρά για το big thunder mountain, τρενάκι στο κοκκινο βουνό, ωραίο για όλους, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει ουρά μιας ώρας ή και περισσότερο κατά μέσο όρο, οποτε πηγαίνεις στην αρχή. Και μετά στο Peter Pan, για τα παιδιά, για εσάς αδιάφορο, αλλά είναι τα δυο με τις μεγαλύτερες ουρές. θεωρώ κοροϊδία να δίνεις 16 ευρώ το άτομο για να προσπεράσεις μια ουρά. Μετά το πάτε πιο χαλαρά. Οπωσδήποτε Pirates, Phantom Manor, it’s a small world, αν έχει ξανανοίξει όταν πάτε, star tours. Για πιο εξτριμ, Indiana jones, hyperspace mountain, κι αυτό έχει μεγάλο χρόνο αναμονής συνήθως, αυτά έχουν και όριο ύψους κι ακόμα κι αν το φτάνουν τα παιδιά δεν ξέρω αν θα τους αρέσει, εγώ πάντως στα 10 μου τα ανέβηκα πρώτη φορά, αλλιώς ανέβαινετε μόνοι εναλλάξ. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα είναι πιο παιδικά και φαίνονται τι είναι, καρουζέλ, αυτοκινητακια, ιπτάμενοι ελέφαντες… Αν θέλουν να φωτογραφηθούν με κάποια πριγκίπισσα θα περιμένετε ένα 2ωρο, για μένα δεν αξίζει και ούτε μπορεις να διαλέξεις, όποια σου τύχει. κατεβασε το αππ για να βλέπεις λάιβ χρόνους αναμονής για το καθένα, και ωράριο παρελάσεων. Όπως και μενού και τιμές εστιατορίων αν επιλέξετε να καθίσετε να φατε. Για Παρίσι δεν ξέρω τι θέλετε να κάνετε για να σου προτείνω, είναι άπειρα όλα, έτσι γενικά. ΧΊλια ευχαριστώ! 2 ώρες πριν, animor είπε 9 λεπτά πριν, mercator84 είπε Βλέπω η κάρτα navigo βγαίνει 30€\ατομο για απεριόριστες μετακινήσεις για μια βδομάδα σε όλες τις περιοχές, ακόμη και Βερσαλίες και Disneyland. Ξέρει κανείς αν μπορείς να την περάσεις στο κινητό και να περνάς με NFC από παντού ή θέλει υποχρεωτικά κάρτα με φωτογραφία Για μια βδομάδα,παντού;κ ισχύει τόσες μέρες;
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 5 hours ago, renamouu said: Καλησπέρα ,μετά από κόπο και προσπάθεια καταφέραμε φέτος να κλείσουμε ταξίδι στο Παρίσι με τα μικρά μας (8,10).επειδή είχα άγχος για τις περιοχές που θα μέναμε αφού δεν ξέρουμε το Παρίσι και είμαστε κ με παιδια δεν ήθελα airbnb.κλεισαμε στο Novotel Paris 14 Porte d'Orleans (21 Bd Romain Rolland 15, 17, 75014 Paris,)Αν και μας βγήκε λίγο ακριβο. θα ήθελα να ζητήσω οποιαδήποτε εμπειρία ή γνώση σας μας φανεί χρήσιμη κ οικονομικη ,είτε για συγκοινωνία ,φαγητό ,αξιοθέατα,Ντίσνεϋ .τι μας συμφέρει γενικά. ευχαριστω must see https://www.parcasterix.fr/ 3 2
Drift_Wood Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Ειδα τις πληροφοριες και εγω και ευχαριστω εκ των υστερων αν και δεν θα παω με παιδια θα παω με τη συζυγο στο Παρισι οποτε θα παω στα δυο θεματικα θεματικα παρκα η συζυγος δεν θελει θα παει στα μουσεια οποτε μονος μου μια χαρα θα χαλασω δυο μερες σε αυτα
Swimmer21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Από ότι είδα στο Παρίσι, περισσότερο τελικά οι Βερσαλλίες μου άρεσαν (δεν το περίμενα). Βρείτε μια μέρα που να έχει καλό καιρό και κλείστε εισιτήρια. Κάντε μια γρήγορη γύρα το παλάτι και βγείτε στο πάρκο, νοικιαστε 2 ποδήλατα και αραξτε στο γκαζόν με φαγητό δίπλα στις λίμνες. Αν θα άλλαζα κάτι από την δική μου επίσκεψη θα ήταν ίσως το Λούβρο. Οκ ωραία εκθέματα κλπ αλλα πέρα από το ελληνικό κομμάτι δεν άξιζε τόσο. Άσε που δεν σου λένε που είναι η Μονα Λίζα γιατί θα πήγαινες απευθείας εκεί, είναι στυλ Jumbo η φάση 😂. Άλλα που αξίζουν είναι να ανεβείτε στην εκκλησία στη Μονμάρτη και η γκαλερί Λαφαγιέτ στην ταράτσα για την θέα. Επίσης σίγουρα ένα ποτό στον πύργο Μοντπαρνας Le Ciel de Paris Restaurant +33 1 40 64 77 64 https://maps.app.goo.gl/sLabiZ7mPXq6Qtxw5?g_st=ic Ακριβό για φαγητό αλλά μπορείς να φας πρωινό σε καλή τιμή για τέτοια θέα και ένα ποτάκι το βράδυ αξίζει. Και ένα γλυκό στο χέρι από τον Cedric, ένα ταρτακι κάνει 10€ αλλά αξίζει. La Pâtisserie du Meurice par Cédric Grolet +33 1 44 58 69 19 https://maps.app.goo.gl/bbBt49dxHDP1mA717?g_st=ic Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Swimmer21
animor Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Για το Λούβρο προτείνω επίσκεψη Παρασκευή απόγευμα, είναι η μοναδική μέρα που κλείνει στις 9:30 αντί για τις 6 και δεν έχει πολλή αναμονή, εννοείται εισιτήριο από πριν αλλά ακόμα κι έτσι περιμένεις αρκετά για να μπεις, και δεν έχει υπερβολικό κόσμο σε σημείο να μην μπορείς να πλησιάσεις εκθέματα.
Swimmer21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Την ημέρα που θα πάτε Λουβρο θα περπατήσετε δίπλα στο ποτάμι μέχρι την Παναγία των Παρισίων για να δείτε και αυτή τη περιοχή με τις γέφυρες κλπ. Πριν πάτε στο Λούβρο το πρωί περάστε από La Crème de Paris Notre-Dame +33 1 43 26 16 37 https://maps.app.goo.gl/qZAVen9bc9c8vCu67?g_st=ic Για να φάτε φοβερή γλυκιά ή αλμυρή κρέπα μαζί με ένα καπουτσίνο και κρουασάν, πάνω ακριβώς στη διασταύρωση με θέα το Notre Dame. Με ευχαριστείτε μετά 😂 Εκεί δίπλα είναι και η βιβλιοθήκη του Shakespeare. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Swimmer21 1
filip123go Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Πήγα πέρσι, τέλη Αυγούστου εγώ. Υπέροχη εμπειρία και υπέροχη πόλη. Μπορείς να πας ΠΑΝΤΟΥ με μετρό - τρένο. Εγώ δεν είχα βγάλει προσωποποιημένη κάρτα. Απλά πήρα πακέτο εισιτήρια (ήμασταν 2 άτομα βέβαια) . Να ξέρεις είναι πόλη που περπατιέται πολύ ευχάριστα. Από το 1 πάρκο θα βγαίνεις, στο άλλο θα μπαίνεις. DisneyLand πηγαίνεις με τον αντίστοιχο δικό μας προαστιακό. Είναι περίπου 40 λεπτά απόσταση. Να βγάλεις εισιτήριο και για επιστροφή (όπως σου είπαν παραπάνω). Εγω την ημέρα που πήγα, ήμουν απίστευτα τυχερός, γιατί έλεγε στον καιρό ότι θα βρέξει, οπότε δεν είχε έρθει πολύς κόσμος, αλλά τελικά δεν έβρεξε. Παίζει να περίμενα 5 λεπτα μαξ στη είσοδο και attractions. Πήγα μόνο στη disneyland και όχι στα disney studios που είναι δίπλα. Στο Λούβρο πήγα πρωι-πρωι και είχα εισιτήριο από πριν, οπότε δεν περίμενα καθόλου στην ούρα. Εννοείται εισιτήρια ΓΙΑ ΟΛΑ απο πριν. Το αεροδρόμιο δυστυχώς είναι μακριά από την πόλη. Το ταξί θα σου πάρει πολλά χρήματα. Τι ώρα φτάνεις;
animor Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχει διάφορες εταιρίες λεωφορείων που πρα&ματοποιουν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς διαφορά σημεία της πόλης. εγω προτείνω μια βόλτα με τα Μπατο, τα καραβακια, στο Σηκουάνα, την απλή του 45λεπτου, μετά από τη διαδρομή αψίδα θριάμβου Ηλύσια πεδία, πλατεία Κονκόρντ. Από εκεί φεύγουν. Ιδανικά να έχει σκοτεινιάσει λίγο, αλλά όχι πολύ, να έχουν ανάψει τα φώτα, έστω στο δεύτερο μισό της διαδρομής. Έχω ζήσει στο Παρίσι, παρόλα αυτά το κάνω παντα όταν πηγαίνω κι ας είναι πολύ τουριστικό. Αγαοημενα μου μέρη για βόλτα και άσκοπη περιπλάνηση, 3-4ο διαμέρισμα, 5ο-6ο γύρω από Πάνθεον και κήποι του Λουξεμβούργο μετά για καφέ στο cafe de Flore, κι άλλες αγαπημένες βόλτες στο νεκροταφείο του Μονπαρνας, όσο κριπι κι αν ακούγεται, ψάξτε το, και σοκάκια κι ανηφόρες στη Μονμάρτη. Αυτά γενικά, όχι απαραίτητα για τον ts που με τα παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από animor
immortalx Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Τρομερη αυρα το Παρισι. Εχω παει 2 φορες (μια πιτσιρικας, μια με τη συζυγο) και θα πηγαινα αλλες 1000. Τα πιο πολλα τα ειπαν οι προλαλησαντες. Το metro ειναι πανευκολο αλλα προσοχη, γινεται του πορτοφολα το καγκελο! Στους δημοφιλεις σταθμους μυριζονται τους τουριστες απο χιλιομετρα. Τη 2η φορα που ειχαμε παει με group, καποιοι απ'το group καναμε μια μεγαλη παρεα και αλλωνιζαμε για μερες. Αν θυμαμαι καλα δυο ή τρια ατομα ειχαν πεσει θυματα. Εσεις βεβαια θα πατε μεμονωμενα αλλα και παλι, προσοχη! Ευχομαι να περασετε τελεια! 1
renamouu Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 23 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Σας ευχαριστω όλους σημειώνω κ τσεκαρω ότι μου λέτε.οτιδηποτε άλλο ευπρόσδεκτο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα