Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον 5800x και κάρτα γραφικών 4070 ti. Παίζω σε 4k καθώς έχω για οθόνη μία LG C2.
Αν αναβαθμίσω σε 5900x θα έχω καλύτερες επιδόσεις; Επίσης θα αξιοποιηθεί καλύτερα μία πιθανή μελλοντική αναβάθμιση της κάρτας γραφικών (π.χ. 4080);

Στο internet έχω διαβάσει τα δύο άκρα. Δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μέχρι ότι υπάρχει 30% + .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Έχω τον 5800x και κάρτα γραφικών 4070 ti. Παίζω σε 4k καθώς έχω για οθόνη μία LG C2.
Αν αναβαθμίσω σε 5900x θα έχω καλύτερες επιδόσεις; Επίσης θα αξιοποιηθεί καλύτερα μία πιθανή μελλοντική αναβάθμιση της κάρτας γραφικών (π.χ. 4080);

Στο internet έχω διαβάσει τα δύο άκρα. Δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μέχρι ότι υπάρχει 30% + .

O 5900 δεν θα δώσει κάτι ιδιαίτερο σε gaming, καθώς δεν έχει διαφορά ουσιαστική σε single core, απλώς είναι με 2 ccd και 12 πυρήνες
Από 5800 θα δεις διαφορά σε ορισμένους τίτλους αν πας σε 5800x3d.
Αν θεωρείς πως σε κόβει το cpu (δύσκολο γενικά για την ανάλυση και την κάρτα που έχεις) για να δεις ουσιαστική διαφορά θα πρέπει να πας σε 7800x3d και νέο motherboard.

Και νέες μνήμες ddr5, αν δεν είσαι σίγουρος πως σε κόβει το cpu στα games που παίζεις δεν αξίζει να αλλάξεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, @ngelos είπε

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το gaming πουλάς το δικό σου και πας στον 5800x3d. Ο 5900x δε θα σε βοηθήσει. Βασικά θα σου βελτιώσει τα lows και και θα σου δώσει την καλύτερη δυνατή απόδοση ακόμη και για την ανάλυση που παίζεις.

Δημοσ.

Για 4k κρατάς τον 5800x. 

Είχα τον 5800x3d από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και 18 Δεκέμβρη όπου και χάλασε (συνεχόμενα restarts, whea errors).   

Μέσω AMD-RMA πήρα 5900x γιατί δεν είχαν 5800x3d διαθέσιμο (RMA από 20/01/2023 μου έστειλαν τον 5900X στις 31/03/2023 😡). Για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τον 5900x. Δεν υπάρχουν διαφορές σε 4k, τουλάχιστον όχι με 6800xt.

Αν πρόκειται βέβαια να παίξεις σε 1440p ή στη χειρότερη 1080p (λόγω αυξημένων απαιτήσεων παιχνιδιών), τότε ένας 5800x3d θα είναι καλύτερος.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...