Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, Damned7 said:

Πήρα και εγώ ένα APC Pro 900 αλλά έχει coil whine όπως όλη η σειρά Prο με κακής ποιότητας σε μετασχηματιστες και πυκνωτές .

Το έκανα επιστροφή την επόμενη μέρα.

Έχει πέσει πολύ η ποιότητα στα APC καμία σχέση με τα παλιά μοντέλα.

Και όχι δεν έχουν όλα το UPS coil whine.

πολυ καλυτερη σειρα ειναι τα smart και ειναι sinewave αλλα ανεβαινει η τιμη.και σε αυτα βεβαια αν πλησιασεις αυτη κοντα θα ακουσεις τον μετασχηματιστη.εχουν και Fan αλλα παιζει μονο On batteries και επισης παλι δεν ακουγεται πολυ γιατι συνηθως ειναι 8cm

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

πολυ καλυτερη σειρα ειναι τα smart και ειναι sinewave αλλα ανεβαινει η τιμη.και σε αυτα βεβαια αν πλησιασεις αυτη κοντα θα ακουσεις τον μετασχηματιστη.εχουν και Fan αλλα παιζει μονο On batteries και επισης παλι δεν ακουγεται πολυ γιατι συνηθως ειναι 8cm

Υπάρχει το smc1000 που είναι fanless και ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις που θέλεις ησυχία. Σε eco mode ο μετασχηματιστής δεν μένει φορτισμένος και δεν ακούγεται το γνωστό humming noise. Φυσικά υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση ηχείου. Δε ξέρω κατά πόσο το λες μικρό βέβαια. 

Τα πιο μεγάλα και η smt σειρά έχουν ανεμιστήρα. Δεν ανοίγει μόνο σε μπαταρία αλλά και σε load (ακόμη και on-grid) και σε όριο θερμοκρασίας. Καλοκαίρι σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμό ανοιγοκλείνει συνέχεια και ακούγεται πολύ το κλασσικό 80ρι 24v που βάζει η apc.

Δημοσ.
2 minutes ago, CMOS_Z said:

Υπάρχει το smc1000 που είναι fanless και ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις που θέλεις ησυχία. Σε eco mode ο μετασχηματιστής δεν μένει φορτισμένος και δεν ακούγεται το γνωστό humming noise. Φυσικά υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση ηχείου. Δε ξέρω κατά πόσο το λες μικρό βέβαια. 

Τα πιο μεγάλα και η smt σειρά έχουν ανεμιστήρα. Δεν ανοίγει μόνο σε μπαταρία αλλά και σε load (ακόμη και on-grid) και σε όριο θερμοκρασίας. Καλοκαίρι σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμό ανοιγοκλείνει συνέχεια και ακούγεται πολύ το κλασσικό 80ρι 24v που βάζει η apc.

Στις καινουριες σειρες  (Με την Lcd) δεν ξερω τι εχουν κανει με τα Fans ειναι η αληθεια.οσα δουλεψα smart με οθομη lcd ήταν rack mount.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω είναι λογικό το UPS να κάνει θόρυβο όταν είναι σε λειτουργία μπαταρίας αλλά όχι σε κατάστασης αναμονής χωρίς φορτίο επάνω.

500 ευρώ είναι πολλά για UPS για οικιακή χρήση.

Θα πάρω το BX1200MI που διάβασα ότι δεν έχει coil whine και μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερη μπαταρία.

Αν κάνει και αυτό θόρυβο σε κατάσταση αναμονής θα γίνει επιστροφή  όπως έκανα και με το Pro.

Είχα APC UPS 20 χρόνια που σε κατάσταση αναμονής είχε 0 db θόρυβο. και όχι 40-45 db που έχουν τώρα.

Επεξ/σία από Damned7
Δημοσ.

η APC απο τοτε που την αγορασε η Schneider εχει χαμηλη ποιοτητα τουλαχιστον στα οικιακα ειδη. Ταυτοχρονα εμφανιστηκαν πολλοι ανταγωνιστες απο Ασια με χαμηλες τιμες (και ποιοτητα) και η μαζα τους επιλεγει

Δημοσ.

Αν εννοείς τα Cyberpower εγώ δεν θα τα αγόραζα ας έχουν καθαρό ημιτόνιο.

Έχουν μεγάλο χρόνο εναλλαγής από ρεύμα σε μπαταρία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Δημοσ.
On 16/04/2023 at 08:47, Damned7 said:

Νομίζω είναι λογικό το UPS να κάνει θόρυβο όταν είναι σε λειτουργία μπαταρίας αλλά όχι σε κατάστασης αναμονής χωρίς φορτίο επάνω.

500 ευρώ είναι πολλά για UPS για οικιακή χρήση.

Θα πάρω το BX1200MI που διάβασα ότι δεν έχει coil whine και μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερη μπαταρία.

Αν κάνει και αυτό θόρυβο σε κατάσταση αναμονής θα γίνει επιστροφή  όπως έκανα και με το Pro.

Είχα APC UPS 20 χρόνια που σε κατάσταση αναμονής είχε 0 db θόρυβο. και όχι 40-45 db που έχουν τώρα.

συνηθως ακουγεται κατι.και σε smart ακους αν πλησιασεις κοντα.σε καποια πιο μεγαλα πχ smart 1000 ειχε τυχει να ακουσω λιγοτερο θορυβο απο smart 750

On 16/04/2023 at 10:02, lneam said:

η APC απο τοτε που την αγορασε η Schneider εχει χαμηλη ποιοτητα τουλαχιστον στα οικιακα ειδη. Ταυτοχρονα εμφανιστηκαν πολλοι ανταγωνιστες απο Ασια με χαμηλες τιμες (και ποιοτητα) και η μαζα τους επιλεγει

τα smart που ειναι μια καλυτερη σειρα δυστυχως η τιμη τους ποναει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...