Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/4/2023 στις 9:07 ΠΜ, Fotis_Greece είπε

Απο αλλου ξεκινησε η συζητηση και αλλου κατεληξε, δεν υπαρχει η εννοια οτι εισαι φορολογικος κατοικος σε πανω απο μια χωρα, μπορεις να εχεις επιχειρηματικα συμφεροντα σε πολλες χωρες, να κανεις business σε ολο τον κοσμο αλλα σε μια μονο χωρα εισαι φορολογικος κατοικος και γιαυτο υπαρχουν οι συμφωνιες αποφυγης διπλης φορολογιας.

κάνεις λάθος. Έχω παραθέσει και σύνδεσμο πιο πάνω αλλά και dual residence να ψάξεις θα βρεις όλες τις αναφορές. Οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, όταν υπάρχουν, είναι για να μην υπερπληρώνει ακριβώς αυτός που είναι φορολογικός κάτοικος σε δύο χώρες. 

Στις 4/4/2023 στις 11:05 ΠΜ, Tromso είπε

Μπορεί να είναι παράνομος ή μπορεί αυτά που είπα παραπάνω να μην ισχύουν.

το πρώτο, γιατί καταλαβαίνει αυτό που σου είπα ότι δεν πρόκειται να τον βρουν. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, vs_skg είπε

κάνεις λάθος. Έχω παραθέσει και σύνδεσμο πιο πάνω αλλά και dual residence να ψάξεις θα βρεις όλες τις αναφορές. Οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, όταν υπάρχουν, είναι για να μην υπερπληρώνει ακριβώς αυτός που είναι φορολογικός κάτοικος σε δύο χώρες.

Αν το σκεφτεις αυτο που ειπες θα καταλαβεις και μονος σου οτι ειναι λαθος. Εαν θα μπορουσες να εισαι φορολογικος κατοικος σε δυο χωρες, δεν θα χρειαζονταν οι συμφωνιες αποφυγης διπλης φορολογιας, γιατι απλα θα πληρωνες full φορους και στις δυο χωρες!!

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Αν το σκεφτεις αυτο που ειπες θα καταλαβεις και μονος σου οτι ειναι λαθος. Εαν θα μπορουσες να εισαι φορολογικος κατοικος σε δυο χωρες, δεν θα χρειαζονταν οι συμφωνιες αποφυγης διπλης φορολογιας, γιατι απλα θα πληρωνες full φορους και στις δυο χωρες!!

Δεν βγάζει νόημα αυτό που είπες. Φορολογικός κάτοικος ή κάτοικος για φορολογικούς λόγους, είναι κάποιος στου οποίου τα εισοδήματα αποκτά δικαιώμα άσκησης φόρου η εκάστοτε χώρα. Σε κάποιες χώρες, αυτό συμβαίνει μόνο μέσω της διαμονής 186 μέρες τον χρόνο ωστόσο σε άλλες, πχ Ελλάδα συμβαίνει και μέσω της διατήρησης ζωτικών συμφερόντων. 

https://www.litrg.org.uk/tax-guides/migrants/residence-and-domicile/what-dual-residence

Παρέθεσα πηγές γι αυτό που λέω, μπορείς να βρεις κάτι που να λέει ότι δεν μπορείς να είσαι φορολογικός κάτοικος σε πάνω από μια χώρες, η με... τη σκέψη το πήγες; 

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αλλη φορολογικη οντοτητα η εταιρια, αλλη το φυσικο προσωπο, πλην της περιπτωσης της Ατομικης επιχειρησης. Μπορεις να εχεις οσες εταιριες θελεις, οπου θελεις, αλλα ως φυσικο προσωπο θα φορολογηθεις εκει που κατοικησες 183 μερες μεσα στο ετος, ενω τα εσοδα που θα εχεις απο τις διαφορες εταιριες σου, θα τα φορολογηθεις ως μερισματα. Επιπλεον, καθε εταιρια θα φορολογηθει στον τοπο που δραστηριοποιειται.

Με λιγα λογια φορολογια εταιριων ΕΠΙΤΟΠΟΥ, φορολογια δικη σου στη χωρα που ζεις συν το φορο μερισματων 

Αυτα ισχυουν για τις βασικοτερες μορφες εταιριων, οπως ΕΠΕ, ΙΚΕ, κλπ που δινουν μερισματα. Για εταιριες που δε δινουν μερισματα, οπως ΕΕ, το πραγμα μπερδευεται περισσοτερο και μονο λογιστης μπορει να σε βοηθησει (αν μπορει)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/4/2023 στις 6:57 ΠΜ, Tromso είπε

Καλησπέρα σας,

θα ηθελα να ρωτήσω τους λογιστές της παρέας εάν είναι νόμιμο να έχεις εταιρία (ΕΕ) στην Ελλάδα και να ζεις σε άλλη χώρα;

Εχω ρωτήσει τον λογιστή μου και μου λέει όχι αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα. Όλες οι άλλες χώρες σε αφήνουν να το κανείς αυτό και η Ελλάδα όχι; Δηλαδή τόσες εταιρείες του εξωτερικού που υπάρχουν στην Ελλάδα πως τα κατάφεραν;

Σας ευχαριστώ πολύ και εάν γνωρίζατε θα ήθελα την γνώμη σας.

Ναι, είναι εφικτό να έχεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να ζείς σε άλλη χώρα.

Βέβαια αυτό εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης με βάση  τη νομοθεσία της Ελλάδας, καθώς και από τους νόμους της χώρας όπου θέλεις να ζήσεις. Βέβαια αν σκεφτείς ότι η Ελλάδα έχει 22% φόρο δεν ξερω κατά ποσο σε συμφέρει. Θεωρώ πως θα ήταν πιο εφικτό  για εσένα από θέμα φορολογίας να ιδρύσης μια εταιρία στο εξωτερικό με χαμηλο φορο και πιο πολλα θετικά για την επιχειρηση σου,για να σου μένει και ενα μεγάλο μπατζετ . Κατά την δική μου γνώμη θα σου πρότεινα να απευθυνθείς  σ έναν ειδικό. Αμα θέλεις όντως και ενδιαφέρεσαι πες μου εχω εναν πολυ καλο λογιστή ο  οποίος θα σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρες! Έβγαλε μήπως κάποιος άκρη;

Ενδιαφέρομαι και εγώ για εταιρία στην Ελλάδα, όντας κάτοικος εξωτερικού, και αν καταλαβαίνω καλά, αν μπορεί να γίνει, μπορεί να γίνει μόνο με ΙΚΕ; (ενδιαφέρομαι μόνο για μονοπρόσωπη εταιρία)

Επεξ/σία από crazychicken

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...