Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενω στα windows ειναι ολα ομαλα καποιες φορες με την επαννεκινηση η οταν ανοιγει απο τελειως κλειστο κολλαει στο logo της asrock.Εχω αναβαθμιση στο τελευταιο bios.Φοραει τον 5 5600g με ram gskill 3200 Εβαλα και default τις μνημες αλλα παλι τα ιδια Ειχα συνδεμενο wifi usb μπροστα και ειπα μηπως ειναι αυτο αλλα τα ιδια Παιζει τιποτα με secure boot κλπ Η μητρικη ειναι καινουργια και ο nvme ειναι ο wb blue 570n

Αν θυμαμαι καλα αν βγαλω το full screen logo και δω αν βγαζει καποιο error ,οταν κολλησει βγαζει κατι γραμματα και ενα αριθμο κατω δεξια Α0

Τωρα που το εκανα καποιες επανεκκινησεις χωρις κολλημα αλλα χωρις το full screen logo ,τωρα στην τελευταια επαννεκινηση πρωτου μπει στα windows αλλαξε χρωματα ξ οθονη ,πρασινο μπλε κοκκινο,ασπρο και μετα μπηκε στα win.Αυτους τους χρωματισμους τους εκανε και πριν καπουα στιγμη αλκα δεν εμπαινε στα win Εδω ειχα ανοιχτο ομως το full screen logo απο τα bios

Επεξ/σία από giannis22k
Δημοσ.

Το A0 δεν είναι error νομίζω, αλλα αν περάσεις αυτό και σταματάει, ίσως έχεις storage interface/drive θέμα άρα μάλλον ο NVME?

Bios, αν έχεις κάνα beta, βάλε το τελευταίο stable, όχι beta.

Κάνα software που να δείχνει drive health έχεις? (αν και συνήθως αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα πολλά SSD read/write αλλά με το interface)

Επίσης, αν συνεχίσει, δοκίμασε να τρέξεις κάνα ramtest γιατί αυτό με τα χρωματιστά το'χω ξαναδεί με χαλασμένο ram socket.

Δημοσ.

ολα ειναι καινουργια επανω και ο nvme 100% health

Αυτο που παρατηρω ειναι οτι με enable το csm ενεργοποιημενο το uefi-storage δεν εχω τα κολληματα (αλλα μερικες φορες εχω τα χρωματα που προειπα) αλλα κανονικα μοαινει στα windows Με disable το csm αρα uefi λειτουργια εχω σχεδον παντα τα κολληματα στην αρχη

Υπαρχει τωρα εξηγηση γιαυτο;

(αν θυμαμαι καλα και χωρις nvme επανω τα ιδια κολπα μπυ εκανε)

Παντως οταν βγαζει αυτα τα χρωματα βφαζω-βαζω το hdmi και δεχνει κολλημενο στο logo asrock Νομιζω ειναι ξεκαθαρω γιαυτο με την λειτουργεια csm να ειναι enable 

Θα το εξακριβωσω ξανα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/4/2023 στις 12:24 ΠΜ, giannis22k είπε

Αυτο που παρατηρω ειναι οτι με enable το csm ενεργοποιημενο το uefi-storage δεν εχω τα κολληματα (αλλα μερικες φορες εχω τα χρωματα που προειπα) αλλα κανονικα μοαινει στα windows Με disable το csm αρα uefi λειτουργια εχω σχεδον παντα τα κολληματα στην αρχη

Παρόμοιο θέμα έχω κι εγώ με 1050Ti σε B660 μητρική. Με κλειστό το CSM δεν μπορώ να δω εικόνα στο bios, βλέπω όταν μπει στα Windows, με CSM Enabled και UEFI storage μπαίνει κανονικά BIOS. Με παλαιότερη 750Ti δεν είχα τέτοιο θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις 2 ram δοκίμασε με την μια . Κάποιο στικ έχει θέμα.

Επίσης δες στα boot priorities ότι ο σκληρός που θες να ξεκινήσει είναι επιλεγμένος πρώτος. Αποσυνδεσε  όποιον sata σκληρό έχεις και δες ξανά .

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

MEMTEST και αν βγαζει error ξανατρεχεις ενα ενα dimm σε διαφορετικο slot να ξερεις τι γινετε με ram για να προχωρησεις παρακατω αν ειναι ενταξει.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...