Pitt23 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την γνώμη σας για μια προσφορά κατασκευής future - proof σταθερού υπολογιστή που έλαβα. Είχα αναφέρει στο email μου, πως ο συγκεκριμένος σταθερός υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί και για εργασία και για παιχνίδια και έλαβα την παρακάτω πρόταση: Ένας φίλος από την δουλειά με το που το είδε ανέφερε ότι σίγουρα η RAM θα πρέπει να αλλάξει σε 32GB αλλά με παρέπεμψε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες, κάθε γνώμη είναι αποδεκτή και ιδιαίτερα τι θα πρέπει να αλλάξει σε αυτή την προσφορά προκειμένου το σταθερός να αντέξει - όσο είναι δυνατόν - στο πέρασμα του χρόνου. Ευχαριστώ!
PadPoet Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Για future proof PC θα πρότεινα τουλάχιστον 64gb ram. Ξέρω ότι μερικοί το θεωρούν υπερβολικό αλλά με τις τιμές που έχει τώρα η RAM, ιδίως η DDR4 δεν βλέπω την λόγο να μην βάλεις 64gb. Για κάρτα γραφικών θα πήγαινα σε κάτι με τουλάχιστον 16gb VRAM. Σε τι ανάλυση θα παίζεις; 2
Diavolos666 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Η μητρική σου δέχεται μέχρι 128GB RAM (4 slots μέχρι 32GB το κάθε ένα). Θα συμφωνήσω με τον PadPoet να βάλεις 2x16GB (32GB) ώστε όταν θελήσεις να τον φτάσεις και στα 64 για 100% σίγουρο future proofing. Μάλιστα η μητρική σου είναι dual channel που σημαίνει ότι αν δεν χρειαστεί ποτέ να βάλεις παραπάνω μνήμη δεν έχεις να χάσεις κάτι. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ, αν ήταν quad channel τότε 4 τσιπάκια των 8GB (σύνολο 32GB) θα έτρεχαν καλύτερα από ότι δύο τσιπάκια των 16GB (πάλι σύνολο 32GB), γιατί το quad channel έχει 4 κανάλια ενώ το dual channel 2. Έτσι αν τα 32 ήταν υπέρ αρκετά τα 2x8 που βάζεις τώρα θα σου έδιναν την δυνατότητα να βάλεις άλλα 2x8 και να πας στα 32 αλλά να έχεις quad channel χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις πιο ακριβές μνήμες. Εφόσον όμως είναι dual τότε σε συμφέρει να βάλεις τώρα 2x16 (32GB) ώστε να έχεις αρκετή μνήμη, να έχεις το dual channel αλλά να έχεις και την άνεση να βάλεις κι άλλη RAM αν χρειαστεί. Επίσης τα 64GB για να θεωρηθούν λίγα ή θα τρέχεις εφαρμογές που θέλουν τρελή μνήμη ή το pc θα είναι ήδη 15-ετίας οπότε θα είναι όλο παλιό για τις νέες απαιτήσεις των εφαρμογών (μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, τεχνολογία κτλ όλα θα είναι να τα βάψεις χρώμα μπατακί και να τα πετάξεις στον θερμαΐκό). --- Αν το budget δεν σου το επιτρέπει βάλει ένα τσιπάκι των 16GB τώρα και βάλε ένα δεύτερο όταν έχεις χρήματα για το dual channel αλλά και την μεγάλη μνήμη. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από Diavolos666 2
cpc464 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Για υπολογιστή που θα στοιχίσει γύρω στα 2300 θα μπορούσες να πάρεις 13700κ και ddr5 32gb 6000 η 6400, κάρτα γραφικών εάν παίζεις σε υψηλή ανάλυση θέλεις σίγουρα πάνω από 16 gb.
7nisiotis Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) intel 13700K Rtx 4080 32GB RAM 2TB KC3000 GEN4 NVME msi z790 A Pro Επεξ/σία 3 Απριλίου 2023 από 7nisiotis 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Δημοσ. 3 Απριλίου 2023 Στις 1/4/2023 στις 5:09 ΜΜ, Pitt23 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την γνώμη σας για μια προσφορά κατασκευής future - proof σταθερού υπολογιστή που έλαβα. Είχα αναφέρει στο email μου, πως ο συγκεκριμένος σταθερός υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί και για εργασία και για παιχνίδια και έλαβα την παρακάτω πρόταση: Ένας φίλος από την δουλειά με το που το είδε ανέφερε ότι σίγουρα η RAM θα πρέπει να αλλάξει σε 32GB αλλά με παρέπεμψε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες, κάθε γνώμη είναι αποδεκτή και ιδιαίτερα τι θα πρέπει να αλλάξει σε αυτή την προσφορά προκειμένου το σταθερός να αντέξει - όσο είναι δυνατόν - στο πέρασμα του χρόνου. Ευχαριστώ! Συναρμολόγηση =50 ευρώ όταν όλα είναι αγορασμένα από το κατάστημα ; Τι είναι αυτό ρε ;🤣
Pitt23 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Στις 3/4/2023 στις 12:06 ΠΜ, PadPoet είπε Για future proof PC θα πρότεινα τουλάχιστον 64gb ram. Ξέρω ότι μερικοί το θεωρούν υπερβολικό αλλά με τις τιμές που έχει τώρα η RAM, ιδίως η DDR4 δεν βλέπω την λόγο να μην βάλεις 64gb. Για κάρτα γραφικών θα πήγαινα σε κάτι με τουλάχιστον 16gb VRAM. Σε τι ανάλυση θα παίζεις; Θα πάω είτε για 1440p ή για 4κ 17 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Συναρμολόγηση =50 ευρώ όταν όλα είναι αγορασμένα από το κατάστημα ; Τι είναι αυτό ρε ;🤣 Τα εργατικά? 🤣
PadPoet Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Pitt23 είπε Θα πάω είτε για 1440p ή για 4κ 19 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Για 4Κ θες βαρβάτη κάρτα και σίγουρα κάρτα με 16gb ram και πάνω. Για 1440P τώρα όπως έχουνε τα πράγματα θα πήγαινα σε μια απλή RX 6800 (non XT) αν μπορείς να την βρεις κοντά στο 500ρικο. Αυτά αν δεν σε ενδιαφέρει το RT (Ray Tracing) γιατί αν σε ενδιαφέρει πας Nvidia αναγκαστικά, έχει καλύτερη απόδοση. Tώρα για RAM αν δεν θες να δώσεις κοντά στα 150 με 200 για 64gb RAM, δώσε τουλάχιστον 20-30 ευρώ παραπάνω και πήγαινε σε 32GB RAM. Ίδιες μνήμες με αυτές που έχεις στο build σου απλά αντί για 2X8gb = 16gb σύνολο είναι 2X16b = 32gb σύνολο οι παρακάτω. https://www.e-shop.gr/ram-kingston-kf436c18bbk2-32-fury-beast-32gb-2x16gb-ddr4-3600mhz-dual-kit-p-PER.578142 Κάτι που αναφέρθηκε παραπάνω: Δεν ήμουν ποτέ της λογικής "βάλε δυο στικάκια τώρα και μετά βάζεις άλλα δύο" Ακόμα και τα ίδια στικάκια να βάλεις (ίδια εταιρεία, ίδια σειρά από μνήμες), μπορεί να έχουν αλλάξει τα ICs και να έχουν διαφορετική συμπεριφορά οι μνήμες που θα πάρεις μετά σε σχέση με τις προηγούμενες. Άσε που μετά από 1-2 χρόνια μπορεί να μην τις βρίσκεις καν στο εμπόριο. Βάλε λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και πάρε τώρα παραπάνω RAM. Ποτέ δεν πάει χαμένη. Καλύτερα να έχεις παραπάνω RAM και να κάθεται παρά λιγότερη και να σέρνεται το PC επειδή κάνει swap συνέχεια στον σκληρό με page file. 1
Aten-Ra Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Δημοσ. 4 Απριλίου 2023 Περιμένεις λίγο και πας σε Ryzen 7800X3D + 32GB DDR5 6000 CL30 , μαζί με μια 6800 για τώρα. 1
@topos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Στις 4/4/2023 στις 2:52 ΜΜ, PadPoet είπε Κάτι που αναφέρθηκε παραπάνω: Δεν ήμουν ποτέ της λογικής "βάλε δυο στικάκια τώρα και μετά βάζεις άλλα δύο" Ακόμα και τα ίδια στικάκια να βάλεις (ίδια εταιρεία, ίδια σειρά από μνήμες), μπορεί να έχουν αλλάξει τα ICs και να έχουν διαφορετική συμπεριφορά οι μνήμες που θα πάρεις μετά σε σχέση με τις προηγούμενες. Άσε που μετά από 1-2 χρόνια μπορεί να μην τις βρίσκεις καν στο εμπόριο. Βάλε λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και πάρε τώρα παραπάνω RAM. Ποτέ δεν πάει χαμένη. Καλύτερα να έχεις παραπάνω RAM και να κάθεται παρά λιγότερη και να σέρνεται το PC επειδή κάνει swap συνέχεια στον σκληρό με page file. Ειδικά εάν μιλάμε για ddr4 που μάλλον έχουν πιάσει πάτο από τιμή (εκτιμώ ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να ακριβαινουν) καλό είναι να πάρεις παραπάνω τώρα. Για τις ddr5 που θα πέφτει η τιμή τους για αρκετό καιρό ακόμα και έχουν "ζωή" μπροστά τους μπορεί να μην αξίζει να πάρεις τώρα παραπάνω από όση χρειάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση ο ts εφόσων φτιάχνει gaming PC αξιώσεων καλό θα ήταν να πάει σε 32gb. 1
Strategos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 future proof με 16gb ddr4 ram, με dead intel platform , με PCI express 4.0 και 1200 ευρώ gpu δεν υπάρχει. αν θες future proof πάρε 400-500 ευρώ κάρτα και ρίξε τα ρέστα στα υπόλοιπα. 1
@topos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Στις 1/4/2023 στις 5:09 ΜΜ, Pitt23 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την γνώμη σας για μια προσφορά κατασκευής future - proof σταθερού υπολογιστή που έλαβα. Είχα αναφέρει στο email μου, πως ο συγκεκριμένος σταθερός υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί και για εργασία και για παιχνίδια και έλαβα την παρακάτω πρόταση: Ένας φίλος από την δουλειά με το που το είδε ανέφερε ότι σίγουρα η RAM θα πρέπει να αλλάξει σε 32GB αλλά με παρέπεμψε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες, κάθε γνώμη είναι αποδεκτή και ιδιαίτερα τι θα πρέπει να αλλάξει σε αυτή την προσφορά προκειμένου το σταθερός να αντέξει - όσο είναι δυνατόν - στο πέρασμα του χρόνου. Ευχαριστώ! Όταν λες future proof τι ακριβως εννοείς? Ότι θα αντέξει ως έχει στον χρόνο η ότι θα μπορεί να αναβαθμιστεί? Για intel->Εάν δεν σκοπεύεις να κάνεις o/c είναι πολύ καλύτερο vfm ένας 13500 μαζί με b660/b760 μητρική.
Λύση PadPoet Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Λύση Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Στις 6/4/2023 στις 12:56 ΠΜ, @topos είπε Ειδικά εάν μιλάμε για ddr4 που μάλλον έχουν πιάσει πάτο από τιμή (εκτιμώ ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να ακριβαινουν) καλό είναι να πάρεις παραπάνω τώρα. Για τις ddr5 που θα πέφτει η τιμή τους για αρκετό καιρό ακόμα και έχουν "ζωή" μπροστά τους μπορεί να μην αξίζει να πάρεις τώρα παραπάνω από όση χρειάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση ο ts εφόσων φτιάχνει gaming PC αξιώσεων καλό θα ήταν να πάει σε 32gb. Και εγώ αυτό πιστεύω. Πιο πάτο από τώρα δύσκολα να πάνε οι DDR4.
whiteman7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Προτασεις από εμένα 1. Motherboard : Aorus z790 Elite Ax ή Msi Z790-A με υποστηριξη DDR5 6000mhz 2. PSU : BeQuiet 1000W Pure Power 12M 3. Ram : Kingston Fury Beast DDR5 32gb (εγω προτεινω 64gb εύκολα με τις σημερινες τιμές) Από τα παραπάνω θα σου πρότεινα σίγουρα να πας στην Mobo z790, και εγω είμαι fan της κατηγορίας AORUS (GPU) αλλά η Gigabyte εχει προβληματικο software σε σχέση με της MSI, αλλά και στο τροφοδοτικό. Τα 750 ίσως είναι και οριακά Οι αποκλίσεις σε όσα σου προτείνω είναι της τάξης των 100-200 ευρώ (ανάλογα με τηις μνημες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα