Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έχω ένα πύργο με samsung ssd 250 και mother Board tomahawk. Θέλω να βάλω ένα δεύτερο σκληρό είτε 250ρι είτε 500ρι να έχω έξτρα χωρητικότητα για games περισσότερο καθώς πλέον αν κατεβάζω τα καινούρια του gamepass φουλάρει απευθείας. Να ρωτήσω 

1)σκέφτομαι να πάρω έναν άλλο. Μπαίνει εκεί κάτω από τη θύρα του πρώτου σωστά? Απλά τον τοποθετώ τον ενώνω μπαίνω στο bios που λογικά τον αναγνωρίζει και δίνω επιλογή να ανοίγει σαν δευτερεύοντα (καθώς εκεί δεν έχω τα windows είναι πχ σαν ένα usb έτσι φαίνεται υποθέτω). Αυτή είναι η διαδικασία πάνω κάτω?? 

2)παιζει ρόλο αν πάρω άλλης μάρκας δεύτερο και όχι samsung? Πχ intenso? 

3)οταν τό αγοράσω θα έχει και καλώδιο ένωσης στο κουτί αγοράς η αυτό το αγοράζω έξτρα? Βασικά χρειάζεται και άλλο καλώδιο πχ για ρεύμα η είναι μόνον ένα καλώδιο που κουμπώνει στην mobo. 

4)παιζει ρόλο αν κάνω τα παιχνίδια εγκατάσταση στον δεύτερο σκληρό που δεν έχουν windows? 

5)γενικά το pc επηρεάζεται στη λειτουργία του αν έχει 2 διαφορετικός σκληρούς? 

Να προσέξω κάτι άλλο? 

Είμαι τέρμα αμπαλος γκαις γιαυτό του έγραψα λίγο μπακαλιστικα

Δημοσ.

Αν έχεις πολλά γράψε-σβήσε στον νέο σκληρό, πάρε ότι καλύτερο μπορείς. Ο samsung είναι πολύ καλή επιλογή. Καλώδιο sata δεν τον συνοδεύει, ωστόσο είναι πάμφθηνο. Πάρε ένα-δυο να έχεις. Σύνδεση προτίμησε την θύρα 3. Το pc θα δουλεύει καλύτερα αν έχει το σύστημα στον πρώτο και τα παιχνίδι στον δεύτερο.

Να προσέξεις μόνο να ψύχονται, πχ, να έχουν τοποθετηθεί πίσω από ανεμιστηράκι.

Μετά την αγορά και την σύνδεση έλα πάλι εδώ, να σου πουμε τι να κάνεις μέσα από την διαχείριση δίσκων, ώστε να τον δει κανονικά.

• Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, snbblp είπε

Σύνδεση προτίμησε την θύρα 3. 

Την sata3 της μητρικής φαντάζομαι εννοείς. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την 3;

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θές ένα καλώδιο sata

51nLVHWXCNL._SX342_.jpg.6c5cdc62d198acbf068dd882e4ed9bcf.jpg

Και το καλώδιο του ρεύματος απο το τροφοδοτικό σου. Λογικά το καλώδιο που είναι συνδεδεμένο ήδη στον πρώτο ssd θα έχει διακλάδωση να συνδέσεις και τον δεύτερο

81srP-66K7L.jpg.6e00876fa223cc8499c89a0fbaf72c11.jpg

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Την sata3 της μητρικής φαντάζομαι εννοείς. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την 3;

Ναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, snbblp είπε

Ναι.

Οκ.... Θες μήπως κιόλας να μας πεις για να μαθένουμε; Η είναι μυστικό;

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.

εγινε παιδες αρα παιρνω τον ssd με ενα sata,τα συνδεω στην μομπο βαζω και ρευμα απο την διακλαδωση ομοιως με τον αλλο ssd ανοιγω μπιος τον ονοματιζω να ανοιγει σαν δευτερος παθητικα δηλ και πεταω τα games εκει,αν κανω καμια πατατα θα επιστρεψω

Δημοσ.

Oι τιμες των ssd, εχουν πεσει αρκετα. Νομιζω οτι σε σχεση τιμης/χωρητικοτητας, συμφερει ενας 1ΤΒ η 2ΤΒ. Ο 250GB ειναι ΟΚ για το λειτουργικο και καποιες εφαρμογες που χρισημοποιεις καθημερινα. Καλο ειναι οι ssd να γεμιζουν μεχρι τα 3/4 περιπου της χωριτηκοτητας τους και 1/4 κενο. Στην θεση 1 της μητρικης βαζουμε αυτον με το λειτουργικο, τους υπολοιπους στις αλλες. Απο το Bios θα ρυθμισεις να μπουταρει ο υπολογιστης απο τον δισκο που εχει το λειτουργικο (1). Αν θελεις να κανεις διαφορες δουλειες στον 2ο δισκο (πχ patrisions) το κανεις απο την διαχειριση δισκων. Απο οτι εχω δει στο δικο μου PC με εναν Μ2 250gb (λειτουργικο) ενα sata ssd 1ΤΒ (παιχνιδια) κι εναν παλαιο hdd (αποθηκη) ειναι πολυ γρηγορο. Αλλα και με 2 sata ssd δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις διαφορες. Θα προτεινα μια αξιοπιστη μαρκα ssd κι ας κοστιζει και 20Ε περισσοτερο. Μπορεις αργοτερα αν χρειαστεις να προσθεσεις κι αλλον ssd.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2023 στις 1:19 ΜΜ, di maria kun είπε

Παιδιά καλησπέρα έχω ένα πύργο με samsung ssd 250 και mother Board tomahawk. Θέλω να βάλω ένα δεύτερο σκληρό είτε 250ρι είτε 500ρι να έχω έξτρα χωρητικότητα για games περισσότερο καθώς πλέον αν κατεβάζω τα καινούρια του gamepass φουλάρει απευθείας. Να ρωτήσω 

1)σκέφτομαι να πάρω έναν άλλο. Μπαίνει εκεί κάτω από τη θύρα του πρώτου σωστά? Απλά τον τοποθετώ τον ενώνω μπαίνω στο bios που λογικά τον αναγνωρίζει και δίνω επιλογή να ανοίγει σαν δευτερεύοντα (καθώς εκεί δεν έχω τα windows είναι πχ σαν ένα usb έτσι φαίνεται υποθέτω). Αυτή είναι η διαδικασία πάνω κάτω?? 

2)παιζει ρόλο αν πάρω άλλης μάρκας δεύτερο και όχι samsung? Πχ intenso? 

3)οταν τό αγοράσω θα έχει και καλώδιο ένωσης στο κουτί αγοράς η αυτό το αγοράζω έξτρα? Βασικά χρειάζεται και άλλο καλώδιο πχ για ρεύμα η είναι μόνον ένα καλώδιο που κουμπώνει στην mobo. 

4)παιζει ρόλο αν κάνω τα παιχνίδια εγκατάσταση στον δεύτερο σκληρό που δεν έχουν windows? 

5)γενικά το pc επηρεάζεται στη λειτουργία του αν έχει 2 διαφορετικός σκληρούς? 

Να προσέξω κάτι άλλο? 

Είμαι τέρμα αμπαλος γκαις γιαυτό του έγραψα λίγο μπακαλιστικα

1) Δεν χρειάζεται καν να μπεις στο bios, ο δεύτερο σκληρός αν δεν τον δει κατευθείαν στον φάκελο "υπολογιστής μου" τότε απλά μπαίνεις στο μενού "σκληροί δίσκοι", τον βλέπεις μη καταχωρημένο, του αναθέτεις ένα γράμμα (πως λέμε C:\ ή D:\ κτλ) και αν χρειαστεί του κάνεις format.

2) Όχι δεν παίζει ρόλο τι μάρκα έχεις, ουσιαστικά είναι σαν να έχεις συνδεδεμένο στικάκι. Όλοι οι σκληροί χρησιμοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο επικοινωνίας.

3) Λογικά δεν θα έχει καλώδιο, οπότε ζητάς καλώδια για ssd. Έχει ένα καλώδιο δεδομένων μικρό και ένα καλώδιο για το ρεύμα λίγο πιο φαρδύ. Συνήθως όταν αγοράζεις την μητρική σου δίνουν 3~4 καλώδια τέτοια για να κάνεις τις συνδέσεις, αν κράτησες το κουτί της μητρικής με τα manual κτλ ίσως έχεις εκεί μερικά καλώδια. Εν τέλη κάνουν 2~3 ευρώ.

4) Όχι μόνο δεν πειράζει, το καλύτερο είναι να βάζεις τα παιχνίδια στον δεύτερο σκληρό για να τρέχουν γρηγορότερα άσχετα με τις διεργασίες που κάνει στον κεντρικό σκληρό το λειτουργικό σου. Ταυτόχρονα αν κάνεις format τα περισσότερα παιχνίδια μπορείς να τα εγκαταστήσεις και να μην χρειαστεί να κάνεις ξανά 30gigabyte download γιατί τα έχεις ήδη στον δεύτερο σκληρό που δεν τον πείραξε το format.

5) Αν επηρεάζεται, τότε επηρεάζεται θετικά γιατί ο ένας σκληρός είναι για το λειτουργικό ενώ ο άλλος για άλλα πράγματα. Αυτό θα το δεις ειδικά να κάνεις video capture κάποιο παιχνίδι, αν έσωζες το live βίντεο στον κεντρικό σκληρό ίσως να έβλεπες lagging και στα windows και στο βίντεο, αν το κάνεις σε δεύτερο σκληρό δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Επίσης θα το δεις αν έχεις πολλά αρχεία backup κτλ, γιατί τα πολλά αρχεία κατακερματίζουν τον σκληρό και αν είναι ο σκληρός του λειτουργικού τότε θα κολλάει όσο πιο πολλά αρχεία έχεις ενώ στον δεύτερο δεν θα έχεις θέμα, ακόμα και να αργεί λόγω κατακερματισμού δεν θα είναι το λειτουργικό που θα έχει πρόβλημα αλλά ενδεχομένως τα αρχεία που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...