specre Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Παρέλαβα σήμερα. Ωραίο και μικρό. Δεν έχει μέσα NVMe αλλά απλό M2.SSD. Δεν με πειράζει διότι δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις. Έκανα το αρχικό setup των Win11pro μόνο. Από θόρυβο μόνο στην αρχή ακούς τον ανεμιστήρα του (φυσιολογικό) και μετά τίποτα! Πρέπει να κολλήσεις το αυτί σου στο κουτί, για να ακούσεις κάτι. Το laptop μου κάνει περισσότερο θόρυβο (και ας μην κάνει κάτι) . Φυσικά όταν θα το δουλέψω κανονικά θα έχει άλλες επιδόσεις ήχου ο ανεμιστήρας του. Στα ≈276€ είναι "πένα". Από Δευτέρα θα δοκιμάσω το DP σε HDMI. 5
dimos15 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, elias.kaz είπε Σε αυτά τα χρήματα που είναι τώρα νομίζω θα έστηνα έναν asrock x300 με σαφώς ανώτερα specs και πιο future proof. @zacharis1955έχεις να προτείνεις κανένα καλό build για ax300 και κάποιο κατάστημα να αγοραστούν όλα μαζί? εγω θα επαιρνα κατι τετοιο https://www.geeekstore.com/shop/g4-mini-itx-case/ για να εχω κανονικο pc το deskmini εχει sodimm ram οποτε δεν αξιζει να πας σε μεγαλυτερο μεγεθος απο το ace am06 και να εχεις sodimm παλι Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από dimos15
elias.kaz Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε Και' αρχήν ο Asrock X300 δεν είναι mini PC με ην στενή έννοια του όρου! Έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές ότι οι καταλληλότεροι επεξεργαστές για ισχυρά μικροσκοπικά pc είναι οι Ryzen 5 5600U & Ryzen 7 4800U που συνδυάζουν αξιόλογες επιδόσεις: https://bit.ly/3zFRGgj & χαμηλό TDP: Down: 10 W / Up: 25 W. Ο π.χ. δημοφιλής επεξεργαστής desktop AMD Ryzen 5 5600G (TDP: Down: 45W / Up: 65W) θα ψήνεται -με ότι αυτό συνεπάγεται- σε τόσο μικρό κουτί! Τι νόημα έχει να έχεις pc περιορισμένων διαστάσεων με ας πούμε super wow cpu και να σου κάνει throttle και θόρυβο εξαιτίας της θερμοκρασίας? Διάβασα ότι με cooler της noctua δεν ψήνεται γενικά, αλλά δεν είμαι ειδικός αντίθετα από εσένα. τόσο χάλια ο asrock? Αυτός που πρότεινε ο φίλος παρακάτω https://www.geeekstore.com/shop/g4-mini-itx-case/? Αξίζει περισσότερο? 16 λεπτά πριν, dimos15 είπε εγω θα επαιρνα κατι τετοιο https://www.geeekstore.com/shop/g4-mini-itx-case/ για να εχω κανονικο pc το deskmini εχει sodimm ram οποτε δεν αξιζει να πας σε μεγαλυτερο μεγεθος απο το ace am06 και να εχεις sodimm παλι έχεις προτεινόμενο build γι αυτό που πρότεινες?
zacharis1955 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, dimos15 είπε εγω θα επαιρνα κατι τετοιο https://www.geeekstore.com/shop/g4-mini-itx-case/ για να εχω κανονικο pc... 6 ώρες πριν, elias.kaz είπε Διάβασα ότι με cooler της noctua δεν ψήνεται γενικά, αλλά δεν είμαι ειδικός αντίθετα από εσένα. τόσο χάλια ο asrock? Αυτός που πρότεινε ο φίλος παρακάτω https://www.geeekstore.com/shop/g4-mini-itx-case/? ... Mini-ITX (με διπλάσιο μέγεθος), μετά πας σε mini-ΑTX με ακόμα καλύτερες επιλογές hardware και στο τέλος συγκρίνεις ποντίκι με ελέφαντα! Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από zacharis1955 1
elias.kaz Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 38 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Πας σε mini-ITX, μετά πας σε mini-ΑTX με ακόμα καλύτερη επιλογή hardware και στο τέλος συγκρίνεις ποντίκι με ελέφαντα! Κοίτα φίλε μου. όπως είπα δεν είμαι καθόλου ειδικός (και αυτό νομίζω το κατάλαβες). αυτό που πρότεινα είναι ότι στην τιμή του ace magician τώρα μπορείς να φτιάξεις κάτι καλυτερο(asrock). Διαφωνείς σε αυτό? επίσης με προβλημάτισε αυτό που είπες ότι θα ψήνεται. ισχύει όντως? υπάρχει κάτι καλύτερο στα 400 κοντά μικρο σε μέγεθος?
dimos15 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, elias.kaz είπε Κοίτα φίλε μου. όπως είπα δεν είμαι καθόλου ειδικός (και αυτό νομίζω το κατάλαβες). αυτό που πρότεινα είναι ότι στην τιμή του ace magician τώρα μπορείς να φτιάξεις κάτι καλυτερο(asrock). Διαφωνείς σε αυτό? επίσης με προβλημάτισε αυτό που είπες ότι θα ψήνεται. ισχύει όντως? υπάρχει κάτι καλύτερο στα 400 κοντά μικρο σε μέγεθος? Eξαρταται τι εννοεις μικρο μεγεθος. Αν δεν προλαβαινα την προσφορα δεν θα εδινα 400+ για deskmini παντως, θα εφτιαχνα mini itx με 5600g,gigabyte a520i . Βεβαια καλυτερα να ρωτησεις στο pc build γιατι κανουμε spam εδω. Και το δικο μου ace Βουδαπεστη ειναι ..🙃 αντε να δουμε
zacharis1955 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, elias.kaz είπε Κοίτα φίλε μου. όπως είπα δεν είμαι καθόλου ειδικός (και αυτό νομίζω το κατάλαβες). αυτό που πρότεινα είναι ότι στην τιμή του ace magician τώρα μπορείς να φτιάξεις κάτι καλυτερο(asrock). Διαφωνείς σε αυτό? επίσης με προβλημάτισε αυτό που είπες ότι θα ψήνεται. ισχύει όντως? υπάρχει κάτι καλύτερο στα 400 κοντά μικρο σε μέγεθος? Σου έχω απαντήσει ήδη... https://bit.ly/3KFum8x
CleanthisD Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Deskmini Χ300 με 5600g και την μαμά ψύκτρα του χωρίς την στεφάνη για να χωράει στο κουτί. Ρεύματα όλα default και ο ανεμιστήρας στο silent προφίλ. Μόνο το ΧΜΡ στις μνήμες πειραγμένο περίπου ~92c peak με θερμοκρασία δωματίου στους 21c 1
Feigen Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 το AMR5 υπολείπεται πολύ στο θέμα της ethernet. 2πλη ethernet στο am06 της προσφοράς και μάλιστα η μία 2,5gbps που ειναι απαραίτητη σε όσους έχουν FTTH 1gbps, μονη και μολις 1gbps στο amr5. Με απλή 1gbps ethernet δεν εκμεταλλεύεσαι πληρως FTTH 1gbps συνδεση αφου σε κοβει λογω overheads και χάνεις γυρω στα 100mbps της συνδεσης. Εγω θελω να ρωτησω πόσο εύκολο ειναι να ανοιξεις το am06 και να του αλλάξεις δίσκο γιατι η μάρκα του ειναι απ' οτι κατάλαβα εντελώς μουφα. Δε θα ρισκάρω τα δεδομένα μου εκτος αν το εχω μονο για κατεβαστηρι. 2
turbat0s Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 18 λεπτά πριν, Feigen είπε Εγω θελω να ρωτησω πόσο εύκολο ειναι να ανοιξεις το am06 και να του αλλάξεις δίσκο Πολύ εύκολο 3 1
Feigen Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, turbat0s είπε Πολύ εύκολο αρα απ' οτι καταλαβαινω ενα slot εχει για nvme και υποχρεωτικα πρέπει να βγει ο παλιος για να μπει ο νεος. Υποστηρίζει ολους τους nvme? Γραφει για PCIe 3.0x4. Υποστηριζει και PCIe4? Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από Feigen
specre Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Feigen είπε Εγω θελω να ρωτησω πόσο εύκολο ειναι να ανοιξεις το am06 και να του αλλάξεις δίσκο γιατι η μάρκα του ειναι απ' οτι κατάλαβα εντελώς μουφα. Δε θα ρισκάρω τα δεδομένα μου εκτος αν το εχω μονο για κατεβαστηρι. 4 βίδες το καπάκι και 1 βίδα ο δίσκος. 10 λεπτά πριν, Feigen είπε αρα απ' οτι καταλαβαινω ενα slot εχει για nvme και υποχρεωτικα πρέπει να βγει ο παλιος για να μπει ο νεος. Υποστηρίζει ολους τους nvme? Γραφει για PCIe 3.0x4. Υποστηριζει και PCIe4? Από ότι είδα σε διάφορα video και διάβασα σε διάφορα site, μπορεί να μπει ένας PCIe Gen 4, αλλά θα τρέχει με ταχύτητες PCIe Gen 3 https://www.kingston.com/en/blog/pc-performance/pcie-gen-4-explained "Is PCIe Gen 4 backward compatible? PCIe Gen 4 is backward compatible, so a PCIe Gen 4 device connected to a PCIe Gen 3 system will function normally at PCIe Gen 3 speeds. That means if you purchase a PCIe Gen 4 NVMe SSD today, you can use it immediately in your current system even if it does not support PCIe Gen 4. If you upgrade to a PCIe Gen 4 system in the future, you will unlock the full performance of your PCIe Gen 4 NVMe SSD." Μόλις έσβησα τα windows 11 pro και πέρασα τα windows 10 pro. Όντως γίνονται activate χωρίς θέμα 3
Aurumnus Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, specre είπε Μόλις έσβησα τα windows 11 pro και πέρασα τα windows 10 pro. Όντως γίνονται activate χωρίς θέμα Έκανες πρώτα format τον SSD και μετά install τα 10αρια; Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από Aurumnus
specre Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Aurumnus είπε Έκανες πρώτα format τον SSD και μετά install τα 10αρια; Διέγραψα όλα τα partitions και μετά τα 10αρια έφτιαξαν τα δικά τους. Πιο πολύ χρόνο χρειάστηκαν τα windows updates και οι amd drivers, παρά η ίδια η εγκατάσταση. 1
dimos15 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Να ρωτήσω κατι, εχει και sata connector για hdd?
Προτεινόμενες αναρτήσεις