Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να περασω καμποσες κασετες dvi που έχω στο pc.

Αγόρασα λοιπόν μια κάρτα PCI που δινει firewire για τη συνδεση της mini-dv καμερας μου

αλλά δεν μπαινει στη μητρικη μου.

Πριν αρχισω να τη κτυπαω με ενα σφυρακι μπας και σφηνωσει ειπα να ρωτησω εδω αν αυτο που μου πουλησαν οντως

μπαινει στη μητρικη μου.

Παραθετω φωτο με την καρτα και τη μητρικη (απο το μανιουαλ)

firewire.jpg

B450M Pro4.jpg

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ταιριάζουν. Η κάρτα που αγόρασες, όπως σωστά λες, είναι για PCI. Σκέτο PCI. Το παλιό PCI.

Η μητρική σου έχει δύο PCI-Express, η μια εκ των οποίων είναι αυτή που κυκλώνεις. Οι υποδοχές PCI και οι PCI-Express ειναι ασύμβατες.

Ή θα βρεις κάρτα για PCI-Express ή θα ψάξεις ανταπτοράκι PCI-to-PCIExpress με αμφίβολα αποτελέσματα όμως και φυσικά επιπλέον κόστος. Υπάρχει και η λύση να βρεις κάποιο παλιό PC με θυρες PCI να κάνεις τη δουλειά σου με την αγορασμένη κάρτα σου.

Επεξ/σία από GCMH
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω

Την πάτησα λοιπόν. 

Θα μου γινει μαθημα να προσεχω καλύτερα τι αγοραζω

Edit: Παντως ειχα την εντυπωση οτι pciexpress ειναι η πιο μικρη θυρα πανω απο τις κανονικες

Επεξ/σία από gbouros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτα το μαγαζί άμα την αλλάζουν με κάποια που σε κάνει. Το κόστος φαίνεται μικρό, με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο σκρουτζ. Αυτή είναι;

Edit: οι PCI-Express ή πιο σύντομα PCIe μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθη. wiki

Στην εικόνα οι τέσσερις από πάνω προς τα κάτω είναι όλες PCIe. Μόνο η κάτω κάτω είναι PCI.

Επεξ/σία από GCMH
  • Like 1
Δημοσ.

Για να μην ξανακανω λαθος θα ηθελα λιγη ακομα βοηθεια.

Οσες κάρτες καταφερα να βρω λένε PCI-Express revision 1.0a. to IEEE 1394

Η μητρικη μου γραφει οτι εχει: 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot

Είναι το ίδιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, gbouros είπε

Για να μην ξανακανω λαθος θα ηθελα λιγη ακομα βοηθεια.

Οσες κάρτες καταφερα να βρω λένε PCI-Express revision 1.0a. to IEEE 1394

Η μητρικη μου γραφει οτι εχει: 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot

Είναι το ίδιο;

H pci - express 2.0 είναι backward compatible με την 1.0 . Δεν θα έχεις θέμα. Είναι συμβατές.

Νομίζω επίσης ότι είναι συμβατή και με την pci- express 3. Πάντως από ότι βλέπω στην φωτογραφία εχεις και 2 pci express x16 slot κυρίως για κάρτες γραφικών , αλλά συνήθως καρτες FireWire pcie express μπορούν να δουλέψουν και εκεί, ασχέτως  αν το σλοτ είναι μεγαλύτερο , μπαίνουν και δουλεύουν. Προσωπικά έχω 2 κάρτες FireWire 800 pci express και τις έχω δοκιμασει και σε x16 slot και δούλεψαν κανονικά.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.

αφού θ αλλάξεις κάρτα, πρόσεχε, τυχούσα τροφοδοσία , να έχει βύσμα το τροφοδοτικό σου. πχ η παλιά που έχεις πάνω φωτό , η PCI , θέλει φυσάκι από floppy, !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...