mork Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Καλημέρα! Θα παραγγείλω ένα Mac mini από iSystem τις επόμενες μέρες και βλέπω ότι στο θέμα της εγγύησης προσφέρουν δυο διαφορετικές επιλογές. α) το κλασικό AppleCare plan β) μια δική τους επέκταση εγγύησης Από τις περιγραφές δεν μπορώ να παρατηρήσω κάποια μεγάλη διαφορά εκτός απ’ το ο,τι το AppleCare ισχύει και εκτός συνόρων. Έχει κανένας ή καμία παραπάνω εμπειρία με την iSystem σε αυτό το θέμα; Thanks!
M A T R I X Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Θα πρότεινα AppleCare. Βέβαια και το plan της iSystem φαίνεται καλό, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά και θα πρότεινα να μιλήσεις μαζί τους σχετικά με τους όρους. Ρώτησε τους αναλυτικά τι καλύπτουν. Αν ισχύει ότι δίνουν +1 χρόνο και καλύπτουν τα πάντα, θα πρότεινα isystem. 1
takislz Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, mork είπε Καλημέρα! Θα παραγγείλω ένα Mac mini από iSystem τις επόμενες μέρες και βλέπω ότι στο θέμα της εγγύησης προσφέρουν δυο διαφορετικές επιλογές. α) το κλασικό AppleCare plan β) μια δική τους επέκταση εγγύησης Από τις περιγραφές δεν μπορώ να παρατηρήσω κάποια μεγάλη διαφορά εκτός απ’ το ο,τι το AppleCare ισχύει και εκτός συνόρων. Έχει κανένας ή καμία παραπάνω εμπειρία με την iSystem σε αυτό το θέμα; Thanks! τίποτα από τα δύο κράτα τα χρήματα σου για τίποτα άλλο. 1 1
M A T R I X Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, takislz είπε τίποτα από τα δύο κράτα τα χρήματα σου για τίποτα άλλο. Θέλω να πιστεύω ότι εννοεί AppleCare+ και όχι το +1 χρόνο εγγύηση που δεν καλύπτει τίποτα. Άσε που κανονικά έχουν αποσύρει το απλό και υπάρχει μόνο το AppleCare+ edit: για να είμαι πιο ξεκάθαρος, παραπάνω αναφερόμουν στο applecare+ και όχι στο απλό, καθώς δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα σε αυτό το plan. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από M A T R I X 1
enlightened Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Η βασική διαφορά είναι αυτή που λες, δηλαδή ότι ισχύει μόνο στην iSystem και πουθενά αλλού, ενώ το AppleCare έχει παγκόσμια κάλυψη. Πχ αν για κάποιο λόγο κλείσει η iSystem δε θα έχεις κάλυψη. Επίσης είναι στη διακριτική τους ευχέρεια το τι θα αναλάβουν να καλύψουν μιας και το κόστος το επωμίζονται οι ίδιοι σαν iSystem. Βέβαια τα πλάνα αυτά είναι πάνω κάτω ζυγισμένα ώστε να μη χρησιμοποιούνται στη πλειονότητά τους, μιας και τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στους πρώτους μήνες. Επειδή γράφτηκε, να ενημερώσω ότι ο ΟΡ δεν αναφέρεται στο AppleCare+, αλλά στο απλό AppleCare που πωλείται στη χώρα μας μέσω των επίσημων καταστημάτων και ΔΕΝ καλύπτει accidental damage, παρά μόνο κατασκευαστικά ελαττώματα. 1
mork Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 13 hours ago, M A T R I X said: Θα πρότεινα AppleCare. Βέβαια και το plan της iSystem φαίνεται καλό, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά και θα πρότεινα να μιλήσεις μαζί τους σχετικά με τους όρους. Ρώτησε τους αναλυτικά τι καλύπτουν. Αν ισχύει ότι δίνουν +1 χρόνο και καλύπτουν τα πάντα, θα πρότεινα isystem. Ναι πήρα και ένα τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς δεν μου είπαν κάτι παραπάνω απ' όσα είχα ήδη διαβάσει στο website. Απλώς μου τόνισαν ότι η μόνη διαφορά είναι ότι το Apple Care παρέχει worldwide support, ενώ της iSystem είναι μόνο για Ελλάδα. Επέμεινα στο αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά, και αντίστοιχα αυτοί στο ότι παρέχουν ακριβώς τα ίδια. Εφ' όσον η κάλυψη είναι η ίδια, αυτή περιλαμβάνει το technical support, επισκευή σε περίπτωση ελαττώματος, κλπ. Η απορία μου βέβαια παραμένει στο αν παρέχουν την ίδια ποιότητα υποστήριξης και στις 2 περιπτώσεις γιατί φαντάζομαι ότι με το Apple Care οφείλουν να είναι πιο transparent σε σχέση με το δικό τους. 10 hours ago, M A T R I X said: Θέλω να πιστεύω ότι εννοεί AppleCare+ και όχι το +1 χρόνο εγγύηση που δεν καλύπτει τίποτα. Άσε που κανονικά έχουν αποσύρει το απλό και υπάρχει μόνο το AppleCare+ edit: για να είμαι πιο ξεκάθαρος, παραπάνω αναφερόμουν στο applecare+ και όχι στο απλό, καθώς δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα σε αυτό το plan. Το AppleCare+ είναι κάτι που έμαθα πρόσφατα και μου είπαν ότι ΔΕΝ το παρέχουν. Επομένως, θεωρείς ότι η επέκταση με το απλό AppleCare δεν έχει κανένα νόημα;
M A T R I X Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 23 λεπτά πριν, mork είπε Καλησπέρα σε όλους! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι πήρα και ένα τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς δεν μου είπαν κάτι παραπάνω απ' όσα είχα ήδη διαβάσει στο website. Απλώς μου τόνισαν ότι η μόνη διαφορά είναι ότι το Apple Care παρέχει worldwide support, ενώ της iSystem είναι μόνο για Ελλάδα. Επέμεινα στο αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά, και αντίστοιχα αυτοί στο ότι παρέχουν ακριβώς τα ίδια. Εφ' όσον η κάλυψη είναι η ίδια, αυτή περιλαμβάνει το technical support, επισκευή σε περίπτωση ελαττώματος, κλπ. Η απορία μου βέβαια παραμένει στο αν παρέχουν την ίδια ποιότητα υποστήριξης και στις 2 περιπτώσεις γιατί φαντάζομαι ότι με το Apple Care οφείλουν να είναι πιο transparent σε σχέση με το δικό τους. Το AppleCare+ είναι κάτι που έμαθα πρόσφατα και μου είπαν ότι ΔΕΝ το παρέχουν. Επομένως, θεωρείς ότι η επέκταση με το απλό AppleCare δεν έχει κανένα νόημα; Προσωπικά δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στο απλό applecare, αλλά και στην εγγύηση της isystem (εφόσον καλύπτουν τα ίδια πράγματα) καθώς το να εμφανίσει ένα device κάποιο πρόβλημα στο 3ο έτος, είναι απίθανο. Έχει συμβεί μερικές φορές αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Η διαφορά με το applecare+ είναι ότι έχει και unlimited accidental damage με κάποια fees βέβαια, ανάλογα την περίπτωση (πολύ χαμήλα fees) και επίσης σου δίνει έξτρα χρόνο. Άποψη μου, είναι ότι το applecare+ αξίζει μόνο αν έχεις προχωρήσει σε αγορά κάποιας ακριβής συσκευής, κυρίως BTO έκδοσης. Συγκεκριμένα για mac mini δεν θα αγόραζα κάποιο plan, γιατί ούτε οθόνη έχει να προκαλέσεις κάποια ζημιά εσύ ο ίδιος, ούτε το μετακινείς συχνά όπως ένα mbp ούτε τίποτα. Τα 2 χρόνια που δίνει η apple, νομίζω ότι είναι αρκετά. Επίσης το applecare+ μπορείς να το αγοράσεις μόνο από εξωτερικό αν έχεις κάποιον γνωστό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 1 1
mork Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 12 hours ago, M A T R I X said: Προσωπικά δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στο απλό applecare, αλλά και στην εγγύηση της isystem (εφόσον καλύπτουν τα ίδια πράγματα) καθώς το να εμφανίσει ένα device κάποιο πρόβλημα στο 3ο έτος, είναι απίθανο. Έχει συμβεί μερικές φορές αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Η διαφορά με το applecare+ είναι ότι έχει και unlimited accidental damage με κάποια fees βέβαια, ανάλογα την περίπτωση (πολύ χαμήλα fees) και επίσης σου δίνει έξτρα χρόνο. Άποψη μου, είναι ότι το applecare+ αξίζει μόνο αν έχεις προχωρήσει σε αγορά κάποιας ακριβής συσκευής, κυρίως BTO έκδοσης. Συγκεκριμένα για mac mini δεν θα αγόραζα κάποιο plan, γιατί ούτε οθόνη έχει να προκαλέσεις κάποια ζημιά εσύ ο ίδιος, ούτε το μετακινείς συχνά όπως ένα mbp ούτε τίποτα. Τα 2 χρόνια που δίνει η apple, νομίζω ότι είναι αρκετά. Επίσης το applecare+ μπορείς να το αγοράσεις μόνο από εξωτερικό αν έχεις κάποιον γνωστό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Thanks και πάλι για τον χρόνο σου! Τελικά προχώρησα με το iSystem plan. Το κόστος είναι σχετικά μικρό μπροστά στην τελική αξία του mac mini (ΒΤΟ με 16GB ram) και είπα ας το πάρω και ας είναι αχρείαστο. Στα θετικά το ό,τι διάβασα και καλά σχόλια για το customer support της iSystem. Ναι το έψαξα για applecare+, αλλά είναι λίγο δύσκολο να κανονίσω κάτι αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να έρθει σύντομα στην Ελλάδα γιατί πραγματικά φαίνεται το μόνο care plan που να συμφέρει και τον customer ως ένα βαθμό!
M A T R I X Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 18 λεπτά πριν, mork είπε Thanks και πάλι για τον χρόνο σου! Τελικά προχώρησα με το iSystem plan. Το κόστος είναι σχετικά μικρό μπροστά στην τελική αξία του mac mini (ΒΤΟ με 16GB ram) και είπα ας το πάρω και ας είναι αχρείαστο. Στα θετικά το ό,τι διάβασα και καλά σχόλια για το customer support της iSystem. Ναι το έψαξα για applecare+, αλλά είναι λίγο δύσκολο να κανονίσω κάτι αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να έρθει σύντομα στην Ελλάδα γιατί πραγματικά φαίνεται το μόνο care plan που να συμφέρει και τον customer ως ένα βαθμό! Το support όντως θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Προσωπικά έχω πάει mbp 3-4 φορές και κάποια άλλα πράγματα και έχω μείνει φουλ ευχαριστημένος. Από τη στιγμή που έχει χαμηλό κόστος το plan, καλά έκανες. Όσο για το μηχάνημα καλή επιλογή. Έχω και εγώ το mac mini το 16αρι (το m1 όμως) και το θεωρώ ως την καλύτερη μου αγορά. Θα το ευχαριστηθείς. Με γεια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα