kapodistrias Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, γύρισα από τη δουλειά και βρήκα το αυτοκίνητο γρατσουνισμένο εντελώς στο δρόμο (ζαντα, φτερο βαθούλωμα, προφυλακτήρας μπροστά στα πλάγια), polo του 18. Επειδή είναι η δεύτερη φορά, είμαι εκνευρισμένος και σκέφτομαι να το δώσω και να βρω μια άλλη λύση ώστε να μην με πειράζουν γρατζουνιές κτλ ή να είναι οικονομική η επιδιόρθωση τους, γιατί στην Ελλάδα κατέληξα δεν αξίζει καλό αυτοκίνητο και να το προσέχεις. Έχετε καμία λύση να προτείνετε πέρα του leasing; Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από kapodistrias
alexander098 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Κανε μικτη ασφαλεια που να καλυπτει και τετοιες ζημιες. Το leasing αν εισαι ιδιωτης δεν σε συμφερει και πολυ, επισης οταν γυρισεις το αυτοκινητο τυχον ζημιες οπως γρατσουνιες θα στα χρεωσουν. Πιο οικονομικες λυσεις;(που σκεφτομαι εγω) Dashcam(αλλα θελει να μπλεκεις με μηνυσεις), να παρεις ενα δεκαετιας και με εξωτερικες φθορες ωστε να μην σε νοιαζει αν αποκτησει κι αλλες. Ιδιωτικο παρκινγκ αν υπαρχει κοντα εκει που παρκαρεις(δουλεια/σπιτι). Αλλιως ποδηλατο/πατινι.
Haldol Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Κράτα αυτό που έχεις. Εάν επιλέξεις να "πέσεις" κατηγορία, τόσο όσο να μη χρειάζεται να σε απασχολούν οι γραστουνιές, θα πας σε σαράβαλο (π.χ. Getz ή κατώτερο). Και μετά έρχεται και το θέμα της ασφάλειας σε ένα ουσιαστικό συμβάν (όχι σε "φιλάκια" και γρατσουνιές). Προτιμάς ειλικρινά να κινείσαι με μία ταφόπλακα με ρόδες μη τυχόν και δώσεις λεφτά σε μία επισκευή; Και αν η απάντηση είναι "ναι" - τότε πάλι κράτα το αμάξι σου, απλά φτιάξ' το όσο πιο φτηνά γίνεται (π.χ. αγνοείς τις γρατσουνιές, ή βάζεις άβαφο κομμάτι, κ.λπ). Θα σου χαλάει την εικόνα του σίγουρα, αλλά πιστεύεις ότι θα 'χε καλύτερη εικόνα ένα σαραβαλάκι του 2002, που ούτε κι αυτό θα το πρόσεχες;
kapodistrias Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Χωρίς να έχω ακόμη εκτίμηση του κόστους υπολογίζω γύρω στα 600 ευρω στην αντιπροσωπεία. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή ξανά. Και χάνει και την αξία του το αυτοκίνητο. Ειχα πάει πχ σε έναν μάντρα να δώσω ένα άλλο και έλεγχε με μηχανάκι το πάχος του χρώματος. Ακόμα και μικτή δηλαδή να βάλω. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από kapodistrias
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 17 ώρες πριν, kapodistrias είπε Χωρίς να έχω ακόμη εκτίμηση του κόστους υπολογίζω γύρω στα 600 ευρω στην αντιπροσωπεία. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή ξανά. Και χάνει και την αξία του το αυτοκίνητο. Ειχα πάει πχ σε έναν μάντρα να δώσω ένα άλλο και έλεγχε με μηχανάκι το πάχος του χρώματος. Ακόμα και μικτή δηλαδή να βάλω. Μανι-μανι το ξεκινας λαθος μονο απο αυτο! 1
@topos Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Στις 1/4/2023 στις 2:28 ΠΜ, kapodistrias είπε Καλησπέρα παιδιά, γύρισα από τη δουλειά και βρήκα το αυτοκίνητο γρατσουνισμένο εντελώς στο δρόμο (ζαντα, φτερο βαθούλωμα, προφυλακτήρας μπροστά στα πλάγια), polo του 18. Επειδή είναι η δεύτερη φορά, είμαι εκνευρισμένος και σκέφτομαι να το δώσω και να βρω μια άλλη λύση ώστε να μην με πειράζουν γρατζουνιές κτλ ή να είναι οικονομική η επιδιόρθωση τους, γιατί στην Ελλάδα κατέληξα δεν αξίζει καλό αυτοκίνητο και να το προσέχεις. Έχετε καμία λύση να προτείνετε πέρα του leasing; Του 18 polo, φρέσκο αμάξι είναι.Αλλα δεν ειναι και καμιά Φερράρι. Ειδικά εάν είσαι σε αστικό περιβάλλον δεν μπορείς να το αποφύγεις, είναι αναμενόμενο. Ακόμα και σε πυλωτη, κλειστό/πάρκινγκ να το βάζεις και να πληρώνεις με το μήνα(σίγουρα θα πάει πιο ακριβά από τα να δίνεις ένα 600αρη το χρόνο σε διορθώσεις) δεν σου εγγυατε κανείς ότι όταν κάνεις την βόλτα σου δεν θα στο "βρει" κάνεις. Δική μου άποψη απλά να το πάρεις απόφαση.Τα πρώτα σημάδια "πονούν" τα υπόλοιπα δεν τα προσέχεις καν. Υ.γ Εμένα για κάποιο λόγο μου κλέβουν ανταλλακτικά(φανάρια/κομμάτια από προφυλακτήρα/τασια) και δεν μένω και σε καμία παράξενη περιοχή, ούτε έχω και κανένα αμάξι άξιο λόγου Πιο πολύ με ενόχλησε ο χρόνος που έφαγα σε car.gr και sites τύπου autodoc για να βρω τους σκ@τοκωδικους παρά τα 100-200 ευρώ που έδωσα.
kapodistrias Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Κοίταζα μήπως το πουλήσω να πάρω κάποιο seat καινούριο βασική έκδοση μαυρο και να μην χτυπάει στο μάτι. Γιατί το δικό μου με τις 16" ζάντες και ασημί χτυπάει. Αλλιώς σκεφτόμουν leasing αν μπορώ να αποφύγω το ΦΠΑ με κάποιον τρόπο στις τιμές. Μικτή και πάλι δεν αξίζει με απαλλαγή 300 ευρώ. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από kapodistrias
nik0laus Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Το θεμα ειναι να μη σε ενοχλουν οι γρατζουνιες και οι μικρολακούβες... αυτοκινητο είναι , αν τσουλαει και φρεναρει σωστα τοτε ολα ΟΚ... Μαζί σου δε θα το παρεις και καποια στιγμη θα αγορασεις άλλο ... Η αγορα στο μέλλον θα στρωσει (πάντα κυκλους κανει) και τοτε ειτε αβαφο είτε βαμμενο χάλια τιμη θα εχει. Χρησιμοποίησέ το για το σκοπό που κατασκευάστηκε , να σε πηγαινει από το ένα σημειο στο άλλο, και υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πραγματα να ανησυχεις από ένα μάτσο λαμαρίνες και πλαστικά...
kapodistrias Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βασικά έχασα το κουράγιο μου να προσέχω πχ., παρκάρισμα στην εντέλεια να μην χτυπήσω πεζοδρόμιο για τη ζαντα, να αφήνω κενό στα πάρκινγκ μην με χτύπησει κανένας με άνοιγμα της πόρτας, να μην παρκάρω κάτω από δέντρα και άλλα.. Όταν το είχα πρώτο πάρει με είχαν χτυπήσει σε πάρκινγκ του Σκλαβενίτη μια σακαρακα. Εγώ παρκαρισμένος τέλεια σε μια γωνιά. Και ευτυχώς υπήρξε μάρτυρας και κράτησε πινακίδα. Γενικά συνειδητοποίησα ότι όσο το προσέχω εγώ άλλο τόσο δεν το προσέχουν οι άλλοι. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από kapodistrias
bill999r Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Πάρτο απόφαση φίλε... Αυτή είναι η λύση.... Όταν κινείσαι στο δρόμο αυτά θα γίνονται και ειδικά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η Αττική. Αλλά ακόμα κ στην επαρχία να ήσουν πάλι γίνονται, από μικροχτυπηματα σε σούπερ μάρκετ μέχρι να πετάγονται ζώα σε επαρχιακούς δρόμους και να στο κάνουν καλοκαιρινό. Διόρθωσε τα πολύ χοντρά σε ένα φανοποιο ή με τοπική επισκευή τύπου chips away και τα υπόλοιπα άφησε τα. Έτσι κ αλλιώς όσο κυκλοφορείς θα γίνουν κι άλλα. Όταν μαζευτούν πολλά, πχ στον προφυλακτήρα πας και δίνεις 100 ευρώ κ στον βάφουν καινούριο. Δεν αξίζει να τρέχεις με το παραμικρό.
liakinen Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Επαρχία πάντως και κουτσουλιά από πουλί είναι λόγος για καντήλια. Ναι υπάρχει περίπτωση για γρατζουνιές κτλ αλλά επειδή υπάρχει σχετική απλά αυτές είναι σπάνιες και όταν γίνονται είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζεμπεκιές 😋 Βέβαια είναι και πόσο τις κυνηγάς ή σε κυνηγάνε. Γρατζουνιά δεν είχα ποτέ (υπάρχει βέβαια γκαράζ) αλλά μία φορά βρήκα πίσω στο πορτμπαγκάζ μία πάνα μωρού με λαχταριστές σκατούλες που το είχαν πασαλείψει 💩
PLACEBO_89 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Στις 6/4/2023 στις 9:06 ΠΜ, kapodistrias είπε Βασικά έχασα το κουράγιο μου να προσέχω πχ., παρκάρισμα στην εντέλεια να μην χτυπήσω πεζοδρόμιο για τη ζαντα, να αφήνω κενό στα πάρκινγκ μην με χτύπησει κανένας με άνοιγμα της πόρτας, να μην παρκάρω κάτω από δέντρα και άλλα.. Όταν το είχα πρώτο πάρει με είχαν χτυπήσει σε πάρκινγκ του Σκλαβενίτη μια σακαρακα. Εγώ παρκαρισμένος τέλεια σε μια γωνιά. Και ευτυχώς υπήρξε μάρτυρας και κράτησε πινακίδα. Γενικά συνειδητοποίησα ότι όσο το προσέχω εγώ άλλο τόσο δεν το προσέχουν οι άλλοι. Εχει να κανει με την ψυχολογια.. Αν τα χρηματα για να συντηρεις* ενα τετοιο αυτοκινητο τα θεωρεις πολλα αλλαζεις κατηγορια! Μια επιφανειακη γρατζουνια ενα λακκουβακι ειναι μεσα στο προγραμμα γι αυτο και οι περισσοτεροι τ αφηνουν ετσι ωστε να μαζευτουν και να τους ερθει πιο οικονομικα η επισκευη. *Οτι εχει να κανει με εξοδα/χρηματα ειναι συντηρηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα