runner69 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ReaperX είπε Οπότε ανάλωση βάζω τη διαφορά του κανονικού εισοδήματος σε σχέση με τα τεκμήρια άσχετα από τις αποδείξεις?(γιατί με τις αποδείξεις μιλάμε για διαφορά όλου του ποσού της μηχανής ~7κ) Σωστα. Στη δικη μου περιπτωση ειδα οτι μπορω να χρησιμοποιησω και μικροτερο ποσο για αναλωση σε σχεση με αυτα που εβγαιναν απο την αφαιρεση "εισοδημα-τεκμηρια διαβιωσης-τεκμηρια αγορας μηχανής". Βαλε για αρχη ενα μικροτερο ποσο και αν δεις οτι δεν σου βγαινει να πληρωσεις, μην βαλεις ολη την διαφορα για αναλωση. πχ. εισοδημα 10.000 τεκμηριο διαβιωσης 3.000 (για αγαμο) τεκμηριο συντηρησης ακινητου 3.000 (εφοσον δεν εισαι φιλοξενουμενος - δεν ειναι σταθερο αυτο το ποσο αλλα εξαρτάται απο το ακινητο) τεκμηριο αγορας μηχανης 7.000 Εδω θεωρητικα θα επρεπε να βαλεις 3.000 αναλωση κεφαλαιου (10.000-3.000-3.000-7.000). Ωστοσο αν βαλεις μικροτερο ποσο, παλι δεν θα σου βγει προστιμο. πχ. μπορει να βαλεις 1.000€ και να σου βγει προστιμο και στα 1500€ να μην βγει 13 λεπτά πριν, ReaperX είπε Ανάλωση απλά βάζεις το ποσό στο αντίστοιχο πεδίο και τέλος ή θα ζητάνε μετά διάφορα? (προφανώς όλα είναι από εισοδήματα προηγούμενων ετών,δεν έχω κρύψει ευρώ σε καμία δήλωση) Εφοσον μιλαμε για μικροποσα και δεν εχεις ξανακανει προσφατα αναλωση κλπ οχι δεν θα χρειαστει κατι αλλο. 13 λεπτά πριν, ReaperX είπε Αν το δηλώσω χωρίς ανάλωση και έχω απλά αυτή τη μικρή επιβάρυνση (πρακτικά επιστροφή έχω και στις 2 περιπτώσεις) λες να υπάρχει πρόβλημα? Αν δεν θελεις να μπλεξεις με την αναλωση πληρωνεις αυτο το μικρο προστιμο και ησυχαζεις. (Δεν καταλαβα αυτο με το επιστροφη που ειπες) Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από runner69 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ReaperX Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, runner69 είπε Σωστα. Στη δικη μου περιπτωση ειδα οτι μπορω να χρησιμοποιησω και μικροτερο ποσο για αναλωση σε σχεση με αυτα που εβγαιναν απο την αφαιρεση "εισοδημα-τεκμηρια διαβιωσης-τεκμηρια αγορας μηχανής". Βαλε για αρχη ενα μικροτερο ποσο και αν δεις οτι δεν σου βγαινει να πληρωσεις, μην βαλεις ολη την διαφορα για αναλωση. πχ. εισοδημα 10.000 τεκμηριο διαβιωσης 3.000 τεκμηριο συντηρησης ακινητου 3.000 (εφοσον δεν εισαι φιλοξενουμενος) τεκμηριο αγορας μηχανης 7.000 Εδω θεωρητικα θα επρεπε να βαλεις 3.000 αναλωση κεφαλαιου (10.000-3.000-3.000-7.000). Ωστοσο αν βαλεις μικροτερο ποσο, παλι δεν θα σου βγει προστιμο. πχ. μπορει να βαλεις 1.000€ και να σου βγει προστιμο και στα 1500€ να μην βγει Εφοσον μιλαμε για μικροποσα και δεν εχεις ξανακανει προσφατα αναλωση κλπ οχι δεν θα χρειαστει κατι αλλο. Αν δεν θελεις να μπλεξεις με την αναλωση πληρωνεις αυτο το μικρο προστιμο και ησυχαζεις. (Δεν καταλαβα αυτο με το επιστροφη που ειπες) Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. 👍 Έχω επιστροφή σε όλες τις περιπτώσεις σύμφωνα με την εκκαθάριση.Αν δε δηλώσω την αγορά ή τη δηλώσω 200ε κάτω έχω 60€ αν δηλώσω όλο το ποσό λόγω μικρής διαφοράς τεκμηρίων και πραγματικού εισοδήματος η επιστροφή πέφτει γύρω στα 20. Θα βάλω ανάλωση τα 200ε της διαφοράς μου φαίνεται και έληξε το θέμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, runner69 είπε Πρέπει πρωτα εσυ να το δηλώσεις ως φιλοξενούμενο και μετά το παιδι σου να αποδεχτει αυτή τη δηλωση και να δηλωσει οτι φιλοξενειται και μένει σε αυτη την κατοικια. Διαφορετικά πως μενει στην ιδια κατοικια αφου δεν του ανήκει ; Ναι αυτο εκανα μεχρι τωρα. Δηλ δεν μπορει καποιος να κανει δηλωση αν δε δηλωσει υποχρεωτικα μια κυρια κατοικια Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από adi32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Ναι αυτο εκανα μεχρι τωρα. Δηλ δεν μπορει καποιος να κανει δηλωση αν δε δηλωσει υποχρεωτικα μια κυρια κατοικια Ναι αυτο εκανα μεχρι τωρα. Δηλ δεν μπορει καποιος να κανει δηλωση αν δε δηλωσει υποχρεωτικα μια κυρια κατοικια Και που μένει!!!!! Άστεγος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samsunglife Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κόρη μου. Είναι 21 ετών, αγαμη, χωρίς εισοδήματα και προστατευομενο μέλος αλλά πρέπει φέτος να κάνει δήλωση γιατί το 2022 της αγόρασα αμάξι 3000€ στο όνομα της. α) τα 3000k θα πρέπει να τα δηλώσω σε κάποιο κωδικό ως δωρεά χρημάτων που της έκανα για να δικαιολογησει την αγορά; και β) θα φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια (προσωπικο 3000€ + το αμάξι 3000€ αγορά+ τους μήνες που το ειχε για τεκμηριο συντηρησης) ή είναι αφορογητο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, samsunglife είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κόρη μου. Είναι 21 ετών, αγαμη, χωρίς εισοδήματα και προστατευομενο μέλος αλλά πρέπει φέτος να κάνει δήλωση γιατί το 2022 της αγόρασα αμάξι 3000€ στο όνομα της. α) τα 3000k θα πρέπει να τα δηλώσω σε κάποιο κωδικό ως δωρεά χρημάτων που της έκανα για να δικαιολογησει την αγορά; και β) θα φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια (προσωπικο 3000€ + το αμάξι 3000€ αγορά+ τους μήνες που το ειχε για τεκμηριο συντηρησης) ή είναι αφορογητο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει 😀 Έπρεπε να τα είχες δηλώσει δωρεά, ΤΟΤΕ που έγινε. Τώρα είναι αργά. Η δωρεά χρημάτων είναι αφορολογητη υπό όρους και εσύ δεν τους ακολούθησες Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ReaperX είπε Οπότε ανάλωση βάζω τη διαφορά του κανονικού εισοδήματος σε σχέση με τα τεκμήρια άσχετα από τις αποδείξεις?(γιατί με τις αποδείξεις μιλάμε για διαφορά όλου του ποσού της μηχανής ~7κ) Ανάλωση απλά βάζεις το ποσό στο αντίστοιχο πεδίο και τέλος ή θα ζητάνε μετά διάφορα? (προφανώς όλα είναι από εισοδήματα προηγούμενων ετών,δεν έχω κρύψει ευρώ σε καμία δήλωση) Αν το δηλώσω χωρίς ανάλωση και έχω απλά αυτή τη μικρή επιβάρυνση (πρακτικά επιστροφή έχω και στις 2 περιπτώσεις) λες να υπάρχει πρόβλημα? Xρησιμοποιησε ενα προγραμμα υπολογισμου φορου και δες αν/τι φορο σου βγαζει. Τσεκαρε ποιο ειναι το ακριβες νουμερο που πρεπει να μπει στον 787 για να τον μηδενισεις. 5 ώρες πριν, samsunglife είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κόρη μου. Είναι 21 ετών, αγαμη, χωρίς εισοδήματα και προστατευομενο μέλος αλλά πρέπει φέτος να κάνει δήλωση γιατί το 2022 της αγόρασα αμάξι 3000€ στο όνομα της. α) τα 3000k θα πρέπει να τα δηλώσω σε κάποιο κωδικό ως δωρεά χρημάτων που της έκανα για να δικαιολογησει την αγορά; β) θα φορολογηθεί με βάση τα τεκμήρια (προσωπικο 3000€ + το αμάξι 3000€ αγορά+ τους μήνες που το ειχε για τεκμηριο συντηρησης) ή είναι αφορογητο; Εγινε δωρεα χρηματων απο σενα προς τη κορη σου? Και σε μενα συνεβη κατι τετοιο, δεχτηκα δωρεα μετρητων απο τη μανα μου. Και τα δυο μερη βαζουν το ποσό στους αναλογους κωδικους στις δηλωσεις τους. Εννοειται οτι πρεπει να ακολουθησες τις καταλληλες διαδικασιες, και το χρημα να μεταφερθηκε μεσω τραπεζας, οπως λεει και ο φιλος απο πανω. Το αμαξι φυσικα και ειναι τεκμηριο αλλα ο σχετικος φορος που μπορει να προκυψει απο αυτο θα μηδενιστει οταν συμπληρωσει τον κωδικο 781. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από rus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Έχουμε καμιά ιδέα αν δεν δηλωθούν φορολογημένοι τόκοι και μερίσματα, τι μπορεί να γίνει?!!?!??! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Έχουμε καμιά ιδέα αν δεν δηλωθούν φορολογημένοι τόκοι και μερίσματα, τι μπορεί να γίνει?!!?!??! Παίρνεις ρίσκο. Γιατί να μην δηλωθουν ? Δεν φορολογούνται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Παίρνεις ρίσκο. Γιατί να μην δηλωθουν ? Δεν φορολογούνται Εχει ηδη παρακρατηθει φορος στην πηγη τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 19 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Παίρνεις ρίσκο. Γιατί να μην δηλωθουν ? Δεν φορολογούνται Έχουν φορολογηθεί. Δεν υπάρχει εκκρεμότητα για τη φορολόγηση τους. Αλλά για 5€ χάνεται το Α21. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μήπως έχεις κανέναν κοινό λογαριασμό με κάποιον συγγενή σου για να τους δηλώσει αυτός; Δεν ξέρω τι είναι σωστό σε αυτή την περίπτωση. Το θεωρώ δύσκολο να γίνει έλεγχος σε τέτοια θέματα από την εφορία αλλά δεν ξέρω τι ισχύει. Εγώ είχα 3 κοινούς λογαριασμούς με τον πατέρα μου και 1 δικό μου. Πάντα δήλωνα τους τόκους από τον δικό μου και ο μπαμπάς μου όλα από τους κοινούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 17 λεπτά πριν, The_Judas είπε Μήπως έχεις κανέναν κοινό λογαριασμό με κάποιον συγγενή σου για να τους δηλώσει αυτός; Δεν ξέρω τι είναι σωστό σε αυτή την περίπτωση. Το θεωρώ δύσκολο να γίνει έλεγχος σε τέτοια θέματα από την εφορία αλλά δεν ξέρω τι ισχύει. Εγώ είχα 3 κοινούς λογαριασμούς με τον πατέρα μου και 1 δικό μου. Πάντα δήλωνα τους τόκους από τον δικό μου και ο μπαμπάς μου όλα από τους κοινούς. Δεν έχω. Περισσότερο με απασχολεί αν τα ελέγχουν και αν τα ελέγχουν τι γίνεται? Αν θέλουν να τα ελέγξουν πάντως εύκολο ειναι γιατί ούτως ή αλλως ειναι στη δηλωση εμφανή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mezger Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Δεν έχω. Περισσότερο με απασχολεί αν τα ελέγχουν και αν τα ελέγχουν τι γίνεται? Αν θέλουν να τα ελέγξουν πάντως εύκολο ειναι γιατί ούτως ή αλλως ειναι στη δηλωση εμφανή. Δοκίμασε να μην τα βάλεις, αν δε σου βγάλει προ της τελικής υποβολής μήνυμα ότι θα ελεγχθεί η δήλωση, είναι εξαιρετικά απίθανο να αποφασίσουν να κάνουν κάτι άλλο στο μέλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έχουν φορολογηθεί. Δεν υπάρχει εκκρεμότητα για τη φορολόγηση τους. Αλλά για 5€ χάνεται το Α21. 'Κόβεις' 5€ και ότι γίνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα