Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, runner69 είπε

Απο ποτε φορολογουνται τα κρυπτο; Απο οσο γνωριζα δεν φορολογουνται αυτα, μονο οι μετοχές.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νόμος ακόμα. 

Από την στιγμή που έχω διαθέσιμο περίσσευμα για τεκμήρια λέω να τα δηλώσω σαν επένδυση φέτος γιατί σε 2-3 χρόνια που μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρω χρήματα σε ελληνική τράπεζα θα πρέπει κάπως να φαίνεται ότι έχω αγοράσει κιόλας. Δική μου σκέψη είναι και δεν ξέρω αν στέκει. Αλλά από την στιγμή που δεν έχω κάτι να χάσω γιατί όχι?

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Extacy156 είπε

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νόμος ακόμα. 

Από την στιγμή που έχω διαθέσιμο περίσσευμα για τεκμήρια λέω να τα δηλώσω σαν επένδυση φέτος γιατί σε 2-3 χρόνια που μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρω χρήματα σε ελληνική τράπεζα θα πρέπει κάπως να φαίνεται ότι έχω αγοράσει κιόλας. Δική μου σκέψη είναι και δεν ξέρω αν στέκει. Αλλά από την στιγμή που δεν έχω κάτι να χάσω γιατί όχι?

Αρα συνεχιζει να ισχυει οτι ακομα δεν φορολογούνται.

Νταξει προφανως κανεις ότι θελεις απλα χανεις το 15% από τα κέρδη , τα οποια εχουν πολυυυυυ ρίσκο για να τα βγαλεις. Προσωπικα το θεωρω αδικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, runner69 είπε

Αρα συνεχιζει να ισχυει οτι ακομα δεν φορολογούνται.

Νταξει προφανως κανεις ότι θελεις απλα χανεις το 15% από τα κέρδη , τα οποια εχουν πολυυυυυ ρίσκο για να τα βγαλεις. Προσωπικα το θεωρω αδικο.

Κοίτα κανονικά πρέπει να δηλώσεις τα κέρδη και να φορολογηθείς αν θέλεις να είσαι εντάξει. Το ότι δεν έχει ασχοληθεί ακόμα κανένας να τα ελέγξει για τους Χ,ψ λόγους είναι άλλο θέμα. Αλλά αν θέλεις να φέρεις ένα σεβαστό κεφάλαιο από τα κέρδη  για αγορά σπιτιού,αμαξιού κλπ νομίζω ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο. Θα εμφανιστεί ένα μεγάλο νούμερο στον λογαριασμό σου. Δεν θα το ψάξει κανείς?

Εξάλλου τώρα μόνο την αγορά θα δηλώσω. Δεν έχει φόρο. Απλά για να είμαι καλυμμένος για το μέλλον.

Επεξ/σία από Extacy156
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, devil-ji είπε

Χρειαζεται να δηλωσουμε ολο το ποσο των ηλεκτρονικων αποδειξεων ή

απλα το ποσό που χρειάζεται για να μην φορολογηθουμε επιπλεον ?

Όσο είναι δηλώνεις.

Ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερο 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, devil-ji είπε

Χρειαζεται να δηλωσουμε ολο το ποσο των ηλεκτρονικων αποδειξεων ή

απλα το ποσό που χρειάζεται για να μην φορολογηθουμε επιπλεον ?

Τα ποσά που έχεις ξοδέψει με ελληνικές κάρτες έχουν περαστεί αυτόματα έτσι κι αλλιώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2023 στις 3:57 ΜΜ, Maurikycli είπε

Το θέμα είναι να βρούμε κάποιο αξιόπιστο μην πάθουμε καμιά ζημιά

Eννοειται οτι θα διασταυρωσεις το αποτελεσμα του με αυτο του gsis, πρεπει να συμφωνουν.

Πχ. υπαρχει ενα καθε χρονο που, επειδη δεν εχει επιλογη για οαεδ, οσοι ειναι στον οαεδ παιρνουν λαθος αποτελεσμα.

Στις 13/4/2023 στις 12:04 ΜΜ, chrisgav είπε

................ ουσιαστικα λεει οτι μπορω να κανω αναλωση κεφαλαιου απο οσο πισω θελω εφοσον προσκομιζω τα εκκαθαριστικα. Αυτο που ρωταω ειναι κατι διαφορετικο. Αυτο που ρωταω ειναι εστω οτι θελω να κανω αναλωση κεφαλαιου απο το προηγουμενο ετος.

Δε διαλεγεις απο ποιο ετος επιλεισαι την αναλωση. Απλα αν υπαρχει θα το επικαλεστεις. Ουτε προσκομιζεις  εκκαθαριστικα. Παλια υπηρχε καποιος πινακας που επρεπε να συμπληρωσεις, τωρα απ οτι μου εχουν πει γινεται αυτοματα, αν το συστημα δει οτι δεν εχεις το ποσό που πας να βαλεις, δε μπορεις να το βαλεις. 

Στις 14/4/2023 στις 1:55 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Όσο είναι δηλώνεις.

Ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερο 

Στο πινακακι του 049 επισης εμφανιζεται ο ενφια που πληρωσες και οι καταβολες δανειακων δοσεων.  Για το ποσο του ενφια  δεν υπαρχει επιλογη να το μεταφερεις στη δηλωση, αλλα για το δανειο υπαρχει. Αυτο μου φαινεται περιεργο, γιατι το δανειο το δηλωνεις στον 727.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.

^ Εννοώ να είναι αξιόπιστο από άποψη ιών,

29 λεπτά πριν, rus είπε

Eννοειται οτι θα διασταυρωσεις το αποτελεσμα του με αυτο του gsis, πρεπει να συμφωνουν.

Πχ. υπαρχει ενα καθε χρονο που, επειδη δεν εχει επιλογη για οαεδ, οσοι ειναι στον οαεδ παιρνουν λαθος αποτελεσμα.

δεδομένων κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rus είπε

Δε διαλεγεις απο ποιο ετος επιλεισαι την αναλωση. Απλα αν υπαρχει θα το επικαλεστεις. Ουτε προσκομιζεις  εκκαθαριστικα. Παλια υπηρχε καποιος πινακας που επρεπε να συμπληρωσεις, τωρα απ οτι μου εχουν πει γινεται αυτοματα, αν το συστημα δει οτι δεν εχεις το ποσό που πας να βαλεις, δε μπορεις να το βαλεις. 

Στο πινακακι του 049 επισης εμφανιζεται ο ενφια που πληρωσες και οι καταβολες δανειακων δοσεων.  Για το ποσο του ενφια  δεν υπαρχει επιλογη να το μεταφερεις στη δηλωση, αλλα για το δανειο υπαρχει. Αυτο μου φαινεται περιεργο, γιατι το δανειο το δηλωνεις στον 727.

Αυτό έχει να κάνει με το ότι οποίοι πληρώνουν δάνειο και ΕΝΦΙΑ πάνω από το 60% του εισοδήματος τους δεν υποχρεούται σε αποδείξεις 30% αλλά μόνο 20%

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αυτό έχει να κάνει με το ότι οποίοι πληρώνουν δάνειο και ΕΝΦΙΑ πάνω από το 60% του εισοδήματος τους δεν υποχρεούται σε αποδείξεις 30% αλλά μόνο 20%

Εγω ρωτησα γιατι στο πινακακι του 049 υπαρχει η επιλογη να μεταφερεις στη δηλωση τους δανειακους τοκους, αφου γιαυτους υπαρχει ο κωδ.727

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Εγω ρωτησα γιατι στο πινακακι του 049 υπαρχει η επιλογη να μεταφερεις στη δηλωση τους δανειακους τοκους, αφου γιαυτους υπαρχει ο κωδ.727

Σου απαντήσα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Σου απαντήσα

Eσυ μιλησες για αποδειξεις, εγω μιλαω για δανειο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

Eσυ μιλησες για αποδειξεις, εγω μιλαω για δανειο.

Ρε φίλε, δεν μπορείς να κατανοήσεις. 

Όποιος έχει υψηλό δάνειο, υποχρεούται σε αποδείξεις 20% αντί για 30. Το ποσό εκεί είναι προς ενημέρωση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Ρε φίλε, δεν μπορείς να κατανοήσεις. 

Όποιος έχει υψηλό δάνειο, υποχρεούται σε αποδείξεις 20% αντί για 30. Το ποσό εκεί είναι προς ενημέρωση.

Ναι, εσυ ομως κατανοησες τι λεω? Το ποσό δεν ειναι απλα εκει προς ενημερωση, εχει επιλογη να το περασεις στη δηλωση. Και γιατι να εχει τετοια επιλογη οταν το ποσο αυτο εχεις περασει στον κανονικο κωδικο του, δηλ. τον 727.

q.png

Δημοσ.

Έχετε υπόψιν πως γίνεται εισαγωγή νέου τέκνου?γιατί στον 8.1 που λέει δεν βγάζω άκρη..δεν επιτρέπει να κάνω εισαγωγή.πρεπει να πάω με κανα χαρτί από εφορία?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rotting είπε

Έχετε υπόψιν πως γίνεται εισαγωγή νέου τέκνου?γιατί στον 8.1 που λέει δεν βγάζω άκρη..δεν επιτρέπει να κάνω εισαγωγή.πρεπει να πάω με κανα χαρτί από εφορία?

Πότε γεννήθηκε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...