Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Παρακαλώ μία βοήθεια για τη συμπλήρωση των δαπανών (κωδ. 049), γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τις οδηγίες μεταφοράς των ποσών στον υπο-πίνακα.
Στον προσυμπληρωμένο υπο-πίνακα οι δαπάνες στις στήλες 1,2,3,4,5 είναι:
1: 12.631,34   α:
2: 17,30           β:
3: 424,00         γ:
4: 30,00           δ:
5: 97,00           ε:

Τι ποσά πρέπει να συμπληρώσω στις στήλες α, β, γ, δ, ε ;

Σας ευχαριστώ!

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, senes είπε

Καλησπέρα,

Παρακαλώ μία βοήθεια για τη συμπλήρωση των δαπανών (κωδ. 049), γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τις οδηγίες μεταφοράς των ποσών στον υπο-πίνακα.
Στον προσυμπληρωμένο υπο-πίνακα οι δαπάνες στις στήλες 1,2,3,4,5 είναι:
1: 12.631,34   α:
2: 17,30           β:
3: 424,00         γ:
4: 30,00           δ:
5: 97,00           ε:

Τι ποσά πρέπει να συμπληρώσω στις στήλες α, β, γ, δ, ε ;

Σας ευχαριστώ!

Καλημέρα.

Στο (α) το ποσό που αναφέρεται στο 1.

Στο (β) τίποτα.

Στο (γ) το διπλάσιο του ποσού που αναφέρεται στο 3.

Στο (δ) τίποτα και σε περίπτωση που τυχαίνεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 39Β (δε γνωρίζω ποιες είναι), προσθέτεις το ποσό του 4 στο (α).

Στο (ε) το ποσό που αναφέρεται στο 5.

Τα αναφέρει ξεκάθαρα νομίζω στο σχετικό πίνακα.

Επεξ/σία από prototypegr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πάρει κάποιος εθελουσία έξοδο και πάρει αποζημίωση για το πόσο αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει επιπλέον συναλλαγές με κάρτα?

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν πάρει κάποιος εθελουσία έξοδο και πάρει αποζημίωση για το πόσο αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει επιπλέον συναλλαγές με κάρτα?

Δεν είναι εισοδήμα 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα.

To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο και υποχρεωτικα σε καθε περιπτωση?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα.

Στο (β) τίποτα.

Στο (γ) το διπλάσιο του ποσού που αναφέρεται στο 3.

Στο (δ) τίποτα και σε περίπτωση που τυχαίνεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 39Β (δε γνωρίζω ποιες είναι), προσθέτεις το ποσό του 4 στο (α).

Στο (ε) το ποσό που αναφέρεται στο 5.

Τα αναφέρει ξεκάθαρα νομίζω στο σχετικό πίνακα.

πως βγαίνουν αυτά? :blink:

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

κλικαρεις πανω στο πεδιο του 049

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Η απάντηση που έδωσε ο φίλος πως βγαίνει....

Aν ειναι λαθος διορθωσε την εσυ λοιπον απαντωντας σωστα. Και απαντησε και στη δικη μου για το (α)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Aν ειναι λαθος διορθωσε την εσυ λοιπον απαντωντας σωστα. Και απαντησε και στη δικη μου για το (α)

Μου φαίνεται φταίει ο γραπτός λόγος. Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω πως βγαίνει.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Οι τράπεζες τα δίνουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ.

1 ώρα πριν, rus είπε

Εγώ αυτό καταλαβαίνω και πάντα το βάζω αυτούσιο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Δεν είμαι λογιστής, μην παρεξηγηθούμε και μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου.

"Η στήλη (1) αφορά δαπάνες όλων των κατηγοριών που δεν εμπίπτουν σε κάποια ειδικότερη υποκατηγορία και συμπληρώνονται στη στήλη (α)."

Από τις οδηγίες: "Οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό αναγράφεται από τους φορολογούμενους."

Τώρα ότι και να σου πω, άδικο θα έχω.

Επεξ/σία από prototypegr
Προσθήκη.
Δημοσ.
1 hour ago, rus said:

To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο

Όχι πάντα γιατί δεν μετράνε όλες οι ηλεκτρονικές αγορές για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Π.χ. ενοίκια, αγορές οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές φόρων και δόσεις δανείων ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνονται και ας τα έχει καταγράψει η τράπεζα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δες εδώ και το παράδειγμα που δίνει εδώ. Εκτός αν πλέον (τα links είναι από το 2020 και πίσω) οι τράπεζες φιλτράρουν τις σχετικές δαπάνες και δεν τις στέλνουν στο συνολικό ποσό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tedybear είπε

Όχι πάντα γιατί δεν μετράνε όλες οι ηλεκτρονικές αγορές για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Π.χ. ενοίκια, αγορές οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές φόρων και δόσεις δανείων ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνονται και ας τα έχει καταγράψει η τράπεζα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δες εδώ και το παράδειγμα που δίνει εδώ. Εκτός αν πλέον (τα links είναι από το 2020 και πίσω) οι τράπεζες φιλτράρουν τις σχετικές δαπάνες και δεν τις στέλνουν στο συνολικό ποσό.

Φιλε μου στο (α) για το οποιο ρωτησα ειναι μόνο οι αγορες με καρτα.

Το ερωτημα ειναι, καποιος που δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης του  ειτε βαλει το ποσό αυτο ειτε δεν το βαλει, εχει υποχρεωση να το βαλει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, rus είπε

Ναι .

Τι εννοείς?

Να το 'πειράξεις' ?

11 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Από τις συναλλαγές με κάρτα και e-banking 

10 ώρες πριν, prototypegr είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Οι τράπεζες τα δίνουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ.

Εγώ αυτό καταλαβαίνω και πάντα το βάζω αυτούσιο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Δεν είμαι λογιστής, μην παρεξηγηθούμε και μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου.

"Η στήλη (1) αφορά δαπάνες όλων των κατηγοριών που δεν εμπίπτουν σε κάποια ειδικότερη υποκατηγορία και συμπληρώνονται στη στήλη (α)."

Από τις οδηγίες: "Οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό αναγράφεται από τους φορολογούμενους."

Τώρα ότι και να σου πω, άδικο θα έχω.

Αυτούσιο.

Θέλει και ερώτημα?

8 ώρες πριν, rus είπε

Φιλε μου στο (α) για το οποιο ρωτησα ειναι μόνο οι αγορες με καρτα.

Το ερωτημα ειναι, καποιος που δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης του  ειτε βαλει το ποσό αυτο ειτε δεν το βαλει, εχει υποχρεωση να το βαλει?

Ναι .

Έχουν καταγραφεί.

Δεν είναι χειρόγραφες να πετάξεις μερικές στα σκουπίδια 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...