senes Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, Παρακαλώ μία βοήθεια για τη συμπλήρωση των δαπανών (κωδ. 049), γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τις οδηγίες μεταφοράς των ποσών στον υπο-πίνακα. Στον προσυμπληρωμένο υπο-πίνακα οι δαπάνες στις στήλες 1,2,3,4,5 είναι: 1: 12.631,34 α: 2: 17,30 β: 3: 424,00 γ: 4: 30,00 δ: 5: 97,00 ε: Τι ποσά πρέπει να συμπληρώσω στις στήλες α, β, γ, δ, ε ; Σας ευχαριστώ!
prototypegr Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, senes είπε Καλησπέρα, Παρακαλώ μία βοήθεια για τη συμπλήρωση των δαπανών (κωδ. 049), γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς τις οδηγίες μεταφοράς των ποσών στον υπο-πίνακα. Στον προσυμπληρωμένο υπο-πίνακα οι δαπάνες στις στήλες 1,2,3,4,5 είναι: 1: 12.631,34 α: 2: 17,30 β: 3: 424,00 γ: 4: 30,00 δ: 5: 97,00 ε: Τι ποσά πρέπει να συμπληρώσω στις στήλες α, β, γ, δ, ε ; Σας ευχαριστώ! Καλημέρα. Στο (α) το ποσό που αναφέρεται στο 1. Στο (β) τίποτα. Στο (γ) το διπλάσιο του ποσού που αναφέρεται στο 3. Στο (δ) τίποτα και σε περίπτωση που τυχαίνεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 39Β (δε γνωρίζω ποιες είναι), προσθέτεις το ποσό του 4 στο (α). Στο (ε) το ποσό που αναφέρεται στο 5. Τα αναφέρει ξεκάθαρα νομίζω στο σχετικό πίνακα. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από prototypegr 1
eidikos33 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν πάρει κάποιος εθελουσία έξοδο και πάρει αποζημίωση για το πόσο αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει επιπλέον συναλλαγές με κάρτα? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από eidikos33
GREGORYMO Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 58 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Αν πάρει κάποιος εθελουσία έξοδο και πάρει αποζημίωση για το πόσο αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει επιπλέον συναλλαγές με κάρτα? Δεν είναι εισοδήμα
corsair04 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Καλησπέρα Στον κωδικό 315 συμπληρώνετε αυτόματα ή πρέπει να το δηλώσουμε εμείς …?
rus Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Στο (α) το ποσό που αναφέρεται στο 1. To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο και υποχρεωτικα σε καθε περιπτωση?
dtk-386 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Στο (α) το ποσό που αναφέρεται στο 1. Στο (β) τίποτα. Στο (γ) το διπλάσιο του ποσού που αναφέρεται στο 3. Στο (δ) τίποτα και σε περίπτωση που τυχαίνεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 39Β (δε γνωρίζω ποιες είναι), προσθέτεις το ποσό του 4 στο (α). Στο (ε) το ποσό που αναφέρεται στο 5. Τα αναφέρει ξεκάθαρα νομίζω στο σχετικό πίνακα. πως βγαίνουν αυτά?
rus Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, dtk-386 είπε πως βγαίνουν αυτά? κλικαρεις πανω στο πεδιο του 049
rus Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Η απάντηση που έδωσε ο φίλος πως βγαίνει.... Aν ειναι λαθος διορθωσε την εσυ λοιπον απαντωντας σωστα. Και απαντησε και στη δικη μου για το (α)
dtk-386 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, rus είπε Aν ειναι λαθος διορθωσε την εσυ λοιπον απαντωντας σωστα. Και απαντησε και στη δικη μου για το (α) Μου φαίνεται φταίει ο γραπτός λόγος. Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω πως βγαίνει.....
prototypegr Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε πως βγαίνουν αυτά? Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Οι τράπεζες τα δίνουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. 1 ώρα πριν, rus είπε To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο και υποχρεωτικα σε καθε περιπτωση? Εγώ αυτό καταλαβαίνω και πάντα το βάζω αυτούσιο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Δεν είμαι λογιστής, μην παρεξηγηθούμε και μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου. "Η στήλη (1) αφορά δαπάνες όλων των κατηγοριών που δεν εμπίπτουν σε κάποια ειδικότερη υποκατηγορία και συμπληρώνονται στη στήλη (α)." Από τις οδηγίες: "Οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό αναγράφεται από τους φορολογούμενους." Τώρα ότι και να σου πω, άδικο θα έχω. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από prototypegr Προσθήκη.
tedybear Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 hour ago, rus said: To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο Όχι πάντα γιατί δεν μετράνε όλες οι ηλεκτρονικές αγορές για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Π.χ. ενοίκια, αγορές οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές φόρων και δόσεις δανείων ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνονται και ας τα έχει καταγράψει η τράπεζα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δες εδώ και το παράδειγμα που δίνει εδώ. Εκτός αν πλέον (τα links είναι από το 2020 και πίσω) οι τράπεζες φιλτράρουν τις σχετικές δαπάνες και δεν τις στέλνουν στο συνολικό ποσό.
rus Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, tedybear είπε Όχι πάντα γιατί δεν μετράνε όλες οι ηλεκτρονικές αγορές για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Π.χ. ενοίκια, αγορές οχημάτων, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές φόρων και δόσεις δανείων ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνονται και ας τα έχει καταγράψει η τράπεζα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δες εδώ και το παράδειγμα που δίνει εδώ. Εκτός αν πλέον (τα links είναι από το 2020 και πίσω) οι τράπεζες φιλτράρουν τις σχετικές δαπάνες και δεν τις στέλνουν στο συνολικό ποσό. Φιλε μου στο (α) για το οποιο ρωτησα ειναι μόνο οι αγορες με καρτα. Το ερωτημα ειναι, καποιος που δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης του ειτε βαλει το ποσό αυτο ειτε δεν το βαλει, εχει υποχρεωση να το βαλει?
GREGORYMO Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, rus είπε To ποσό αυτο συμπληρωνεται αυτουσιο και υποχρεωτικα σε καθε περιπτωση? Ναι . Τι εννοείς? Να το 'πειράξεις' ? 11 ώρες πριν, dtk-386 είπε πως βγαίνουν αυτά? Από τις συναλλαγές με κάρτα και e-banking 10 ώρες πριν, prototypegr είπε Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Οι τράπεζες τα δίνουν τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Εγώ αυτό καταλαβαίνω και πάντα το βάζω αυτούσιο. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Δεν είμαι λογιστής, μην παρεξηγηθούμε και μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου. "Η στήλη (1) αφορά δαπάνες όλων των κατηγοριών που δεν εμπίπτουν σε κάποια ειδικότερη υποκατηγορία και συμπληρώνονται στη στήλη (α)." Από τις οδηγίες: "Οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό αναγράφεται από τους φορολογούμενους." Τώρα ότι και να σου πω, άδικο θα έχω. Αυτούσιο. Θέλει και ερώτημα? 8 ώρες πριν, rus είπε Φιλε μου στο (α) για το οποιο ρωτησα ειναι μόνο οι αγορες με καρτα. Το ερωτημα ειναι, καποιος που δεν αλλαζει το αποτελεσμα της εκκαθαρισης του ειτε βαλει το ποσό αυτο ειτε δεν το βαλει, εχει υποχρεωση να το βαλει? Ναι . Έχουν καταγραφεί. Δεν είναι χειρόγραφες να πετάξεις μερικές στα σκουπίδια Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα