Προς το περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις 2023

Nabuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, Sazerac είπε

Μια απορία ρε παιδιά, αν γνωρίζει κάποιος, μπας και γλυτώσω λογιστή.

Μέχρι τον Ιούλιο του 22 είχα εισόδημα στην Ελλάδα, μετά έφυγα εξωτερικό (Ολλανδία) και είχα εισόδημα εκεί για 4 μήνες. Δεν έχω μεταφέρει ακόμα τη φορολογική μου κατοικία στην Ολλανδία γιατί δεν είχα τις απαραίτητες μέρες στο εξωτερικό.

Τώρα κάνω τη φορολογική δήλωση. Πού ακριβώς δηλώνω το εισόδημα που είχα στην Ολλάνδία;
Το εισόδημα στον κωδικό 389 "Καθαρό ποσό από μισθούς, συντάξεις κλπ αλλοδαπής προέλευσης όπου η Ελλάδα έχει δικαίωμα φορολόγησης" και τους φόρους που μου κράτησαν στον κωδικό 651 "Φόρος που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή για το εισόδημα των περ. 14, 17,20 και 2"

Ή δηλώνω μόνο το εισόδημα στον κωδικό 391 "Καθαρό ποσό από μισθούς, συντάξεις κλπ αλλοδαπής προέλευσης όπου η Ελλάδα, βάσει ΣΑΔΦ, έχει αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης"; 

Επειδή η Ολλανδία με την Ελλάδα έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας βάσει ΣΑΔΦ, αυτό σημαίνει οτί απλά δηλώνω το εισόδημα στο 391 και πουθενά τον φόρο που μου κράτησαν;

Ευχαριστώ

Μπορείς να προσκομίσεις όσα αναφέρεις παραπάνω με επίσημη μετάφραση με σφραγίδα της χάγης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 659
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, famas είπε

Μπορείς να προσκομίσεις όσα αναφέρεις παραπάνω με επίσημη μετάφραση με σφραγίδα της χάγης;

εννοείς αν μπορώ να προσκομίσω την ολλανδική φορολογική δήλωση με σφραγίδα Χάγης στην ελληνική εφορία; Αν ναι, τότε ναι φαντάζομαι πως μπορώ. Γιατί;

2 λεπτά πριν, Sazerac είπε

εννοείς αν μπορώ να προσκομίσω την ολλανδική φορολογική δήλωση με σφραγίδα Χάγης στην ελληνική εφορία; Αν ναι, τότε ναι φαντάζομαι πως μπορώ. Γιατί;

Αν τα εισοδήματα τα οποία αναφέρεις προέρχονται από μισθους π.χ. τότε μια βεβαίωση αποδοχων με αναλυτική κατάσταση των κρατήσεων και φόρων θα σου ήταν χρήσιμη, σε πρίπτωση που κληθείς να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου. Όλα αυτά βέβαια αν επιλέξεις  να μην φορολογηθείς στην Ελλάδα.

4 λεπτά πριν, famas είπε

Αν τα εισοδήματα τα οποία αναφέρεις προέρχονται από μισθους π.χ. τότε μια βεβαίωση αποδοχων με αναλυτική κατάσταση των κρατήσεων και φόρων θα σου ήταν χρήσιμη, σε πρίπτωση που κληθείς να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου. Όλα αυτά βέβαια αν επιλέξεις  να μην φορολογηθείς στην Ελλάδα.

εννοείς να μην δηλώσω καθόλου στην ελληνική δήλωση το εισόδημα μου στην ολλανδία; Δεν θα με κυνηγάνε μετά όταν μεταφέρω τη φορολογική μου κατοικία και μάθουν το ολλανδικό μου ΑΦΜ και ανταλλάξουν πληροφορίες τα κράτη;

1 λεπτό πριν, Sazerac είπε

εννοείς να μην δηλώσω καθόλου στην ελληνική δήλωση το εισόδημα μου στην ολλανδία; Δεν θα με κυνηγάνε μετά όταν μεταφέρω τη φορολογική μου κατοικία και μάθουν το ολλανδικό μου ΑΦΜ και ανταλλάξουν πληροφορίες τα κράτη;

Όχι, εννοώ να το δηλώσεις επιλέγοντας να φορολογηθείς αποκλειστικά στην Ελλάδα. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη για τι ύψους ποσά μιλάμε.

Αν είσαι σίγουρος όμως  ότι εμπίπτεις  στη ΣΑΔΦ και μπορείς να φέρεις βεβαιώσεις με apostile, τότε δηλώνεις εισοδήματα στον 389 και στον 651 τον φόρο ώστε να πιστωθεί.

2 λεπτά πριν, famas είπε

Όχι, εννοώ να το δηλώσεις επιλέγοντας να φορολογηθείς αποκλειστικά στην Ελλάδα. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη για τι ύψους ποσά μιλάμε.

Αν είσαι σίγουρος όμως  ότι εμπίπτεις  στη ΣΑΔΦ και μπορείς να φέρεις βεβαιώσεις με apostile, τότε δηλώνεις εισοδήματα στον 389 και στον 651 τον φόρο ώστε να πιστωθεί.

το δοκίμασα να τα βάλω στο 389 και 651 και μου βγάζει τα κέρατά του να πληρώσω. Μάλλον δεν το γλιτώνω.

2 λεπτά πριν, Sazerac είπε

το δοκίμασα να τα βάλω στο 389 και 651 και μου βγάζει τα κέρατά του να πληρώσω. Μάλλον δεν το γλιτώνω.

Δεν συμψηφίζει το φόρο που πλήρωσες στην αλλοδαπή;

14 λεπτά πριν, famas είπε

Δεν συμψηφίζει το φόρο που πλήρωσες στην αλλοδαπή;

κι εγώ αυτό περίμενα, αλλά από ό,τι φαίνεται όχι. Δεν μου φαίνεται όμως λογικό να βγαίνει χρεωστικό το 15% των καθαρών αποδοχών μου όμως

Μιλησα με λογιστη, και μου ειπε σε κανεναν μηνα και αν, κανουν δηλωσεις....ετσι κανουν καθε χρονο λεει! Γιατι στο taxis καθε χρονο εχουν λαθη!!!! Και αν καποιος βιαστει να την κανει, μπορει να την πατησει. Θα κανει λεει μονο τις μηδενικες δηλωσεις τωρα, καμια αλλη!

Μιλαμε για τοση αξιοπιστια στο taxis και την ολη οργανωση.

:(

Μετά βγαίνουν οι αβανταδόροι δημοσιογράφοι και σκούζουν γιατί να δοθεί παράταση δηλώσεων, τόσους μήνες είχαν μπροστά τους οι ράθυμοι φορολογούμενοι 😕

Καλησπέρα 

Εγώ απευθύνθηκα σε λογιστή αλλά παρατήρησα ότι στους κωδικούς 315, και 667 και 675 δεν έχει δηλώσει τόκους και τον φόρο που παρακρατήθηκε …

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, runner69 είπε

Ξερει καποιος αν τα fuel pass, power pass (ΔΕΗ) τα δηλώνουμε στην φορολογική; Αν ναι σε ποιον κωδικο; Οχι οτι θα φορολογηθουν.

Ειχε βγει μια ειδηση οτι θα ειναι προσυμπληρωμενα αλλα δεν ειναι τελικα.

Kαλη ερωτηση, λες να πρεπει να δηλωνουμε και τα pass? (fuel, power, market, allazosyskevi κλπ)

Παντως το κεα υπαρχει και προσυμπληρωμενο.

9 ώρες πριν, MikeJ είπε

Εγώ έκανα την φορολογική μια βδομάδα αφότου άνοιξαν και τώρα βλέπω πως προστέθηκαν στα εισόδηματα ένα μικρό επίδομα από ΟΑΕΔ που πριν δεν είχε περαστεί.

Βιάστηκες... αυτοι μας λενε μεν να την κανουμε το συντομοτερο δυνατο, αλλα αν ο φορολογουμενος δεν εχει λαβει ολα τα στοιχεια του, τοτε πρεπει να τα περιμενει.

Επεξ/σία από rus

21 ώρες πριν, MikeJ είπε

Εγώ έκανα την φορολογική μια βδομάδα αφότου άνοιξαν και τώρα βλέπω πως προστέθηκαν στα εισόδηματα ένα μικρό επίδομα από ΟΑΕΔ που πριν δεν είχε περαστεί.

Σου ήρθε κάποια ενημέρωση για αυτό (εμαιλ ή κάτι που να λέει, πχ, ότι έχουν μεταβληθεί τα στοιχεία ενώ έχεις ήδη κάνει οριστική υποβολή) ή το είδες μόνος σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...