lefta_yparxoun Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 22 ώρες πριν, visualizer είπε Aν πάρεις τον i5 13600k σου εύχομαι καλή τύχη με αυτή την ψύκτρα... Εδώ με dark rock pro 4 και undervolt σε benchmarks χτυπάει 75άρια. Δεν λέω ότι δεν θα δουλέψει αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλότερες και θα πρέπει οι ανεμιστήρες να δουλευουν σε υψηλότερες στροφές που σημαίνει περισσότερος θόρυβος. Στην θέση σου θα έβαζα ένα φθηνότερο nvme και θα έριχνα τα λεφτα για καλύτερη ψύκτρα. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι καλύτερο σε ψύκτρα; ή να πάω σε χαμηλότερου χρονισμού επεξεργαστή αν είναι να του κάνω undervoltage
visualizer Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Με την μητρική που έχεις θα πήγαινα με κλειστά μάτια σε i5 13500 και με την ψύκτρα που έχεις επιλέξει δεν θα έχεις κανένα θέμα.Χάνεις μεν σε συνολική απόδοση αλλά όχι κάτι ουσιαστικό που στον μέσο χρήστη θα φανεί μεγάλη διαφορά. Eπίσης απο ότι καταλαβαίνω δεν σε ενδιαφέρει overclock-underclock κτλπ οπότε σου πέφτει κουτί! Ενδεικτικά στα benchmarks : Αν πάλι για οποιοδήποτε λόγο σε ψήνει ο i5 13600k ψύκτρα η dark rock pro 4 είναι μια χαρά .Με το undervolt(-40mv) που του εχω κανει εχω κερδίσει 2-3 βαθμούς , τίποτα ιδιαίτερο . Οι 75-80c σε benchmark ειναι normal .Σε ψιλοβαριά χρήση δεν τον έχω δεί πάνω απο 60-65C .Aπο ότι κοίταξα είναι συμβατή με το συστημά σου ,αλλά κοίταξε και εσυ αναλυτικά τις διαστάσεις ram -κουτι για να δεις οτι χωράει σίγουρα https://www.bequiet.com/en/cpucooler/1378. Απλά σιγουρέψου ότι έχει το mount kit για τον 13600k γιατί οι παλιές εκδόσεις δεν τον έχουν και πρέπει να στείλεις στην εταιρεία που στο στέλνει δωρεάν. Στο έθεσα σαν μέτρο σύγκρισης , με την ψύκτρα που έχεις βάλει σίγουρα θα ανεβάζει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες . Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2023 από visualizer 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Χθες αυτό το pc που φτιάξαμε ενώ έπαιζε ο γιος minecraft κρασάρισε και έβγαζε μπλέ οθόνες με ένα QR code Που όμως δεν μπόρεσα να σκανάρω. Μετά την μπλέ οθόνη έδινε κάποιες επιλογές, με την επανεκκίνηση έφτανε ξανά στο ίδιο, δοκίμασα επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση χωρίς να χαθούν τα αρχεία αλλά καταργόντας τα εγκατεστημένα προγράμματα, κατέβασε τα απαραίτητα αρχεία και ξανά μπλε οθόνη. Έβγαλα την μία μνήμη [RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT] και το μηχάνημα άνοιξε κατεθείαν. Έτρεξα την εντολή sfc /scannow και τελειώνοντας μου έβγαλε ότι επιδιόρθωσε κάποια αρχεία. Σε πρώτη σκέψη θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες, να φταίει η μνήμη, το slot της μητρικής, ή κάτι άλλο που δεν το έχω βρει ακόμα όπως λάθος drivers . Να δοκιμάσω να βάλω τις μνήμες στις άλλες δυο θέσεις τουλάχιστον να αποκλείσω ότι είναι θέμα μητρικής. Σκέφτεστε κάτι άλλο; Πως θα αποδείξω στο e-shop ότι φταίει η μνήμη; Πιθανά να ζητήσουν και τις δύο μαζί για έλεγχο. Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case, Black Τροφοδοτικό CORSAIR CP-9020262-EU RM750E V2 750W 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B760M DS3H DDR4 Μνήμες RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT NVME με λειτουργικό SSD KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB M.2 2280 NVME PCIE GEN4 X4 2ος NVME Samsung 980 1Tb CPU COOLER ARCTIC FREEZER I35 RGB Επεξεργαστής Intel Core i5-13500 Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB windows 11 pro με κλειδί από κλειδάδικο Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από lefta_yparxoun
leros2004 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 11 hours ago, lefta_yparxoun said: Χθες αυτό το pc που φτιάξαμε ενώ έπαιζε ο γιος minecraft κρασάρισε και έβγαζε μπλέ οθόνες με ένα QR code Που όμως δεν μπόρεσα να σκανάρω. Μετά την μπλέ οθόνη έδινε κάποιες επιλογές, με την επανεκκίνηση έφτανε ξανά στο ίδιο, δοκίμασα επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση χωρίς να χαθούν τα αρχεία αλλά καταργόντας τα εγκατεστημένα προγράμματα, κατέβασε τα απαραίτητα αρχεία και ξανά μπλε οθόνη. Έβγαλα την μία μνήμη [RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT] και το μηχάνημα άνοιξε κατεθείαν. Έτρεξα την εντολή sfc /scannow και τελειώνοντας μου έβγαλε ότι επιδιόρθωσε κάποια αρχεία. Σε πρώτη σκέψη θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες, να φταίει η μνήμη, το slot της μητρικής, ή κάτι άλλο που δεν το έχω βρει ακόμα όπως λάθος drivers . Να δοκιμάσω να βάλω τις μνήμες στις άλλες δυο θέσεις τουλάχιστον να αποκλείσω ότι είναι θέμα μητρικής. Σκέφτεστε κάτι άλλο; Πως θα αποδείξω στο e-shop ότι φταίει η μνήμη; Πιθανά να ζητήσουν και τις δύο μαζί για έλεγχο. Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case, Black Τροφοδοτικό CORSAIR CP-9020262-EU RM750E V2 750W 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B760M DS3H DDR4 Μνήμες RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT NVME με λειτουργικό SSD KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB M.2 2280 NVME PCIE GEN4 X4 2ος NVME Samsung 980 1Tb CPU COOLER ARCTIC FREEZER I35 RGB Επεξεργαστής Intel Core i5-13500 Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB windows 11 pro με κλειδί από κλειδάδικο Η μνήμη που έβγαλες είναι ο 1ο ύποπτος... Βάλτη μόνη της στη θέση της λειτουργικής μνήμης. Αν έχει θέμα λογικά δεν θα bootαρει 2
nickol-us Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε Χθες αυτό το pc που φτιάξαμε ενώ έπαιζε ο γιος minecraft κρασάρισε και έβγαζε μπλέ οθόνες με ένα QR code Που όμως δεν μπόρεσα να σκανάρω. Μετά την μπλέ οθόνη έδινε κάποιες επιλογές, με την επανεκκίνηση έφτανε ξανά στο ίδιο, δοκίμασα επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση χωρίς να χαθούν τα αρχεία αλλά καταργόντας τα εγκατεστημένα προγράμματα, κατέβασε τα απαραίτητα αρχεία και ξανά μπλε οθόνη. Έβγαλα την μία μνήμη [RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT] και το μηχάνημα άνοιξε κατεθείαν. Έτρεξα την εντολή sfc /scannow και τελειώνοντας μου έβγαλε ότι επιδιόρθωσε κάποια αρχεία. Σε πρώτη σκέψη θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες, να φταίει η μνήμη, το slot της μητρικής, ή κάτι άλλο που δεν το έχω βρει ακόμα όπως λάθος drivers . Να δοκιμάσω να βάλω τις μνήμες στις άλλες δυο θέσεις τουλάχιστον να αποκλείσω ότι είναι θέμα μητρικής. Σκέφτεστε κάτι άλλο; Πως θα αποδείξω στο e-shop ότι φταίει η μνήμη; Πιθανά να ζητήσουν και τις δύο μαζί για έλεγχο. Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX Case, Black Τροφοδοτικό CORSAIR CP-9020262-EU RM750E V2 750W 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B760M DS3H DDR4 Μνήμες RAM G.SKILL F4-3600C19D-32GVRB 32GB (2X16GB) DDR4 3600MHZ RIPJAWS V DUAL KIT NVME με λειτουργικό SSD KINGSTON SKC3000D/2048G KC3000 2TB M.2 2280 NVME PCIE GEN4 X4 2ος NVME Samsung 980 1Tb CPU COOLER ARCTIC FREEZER I35 RGB Επεξεργαστής Intel Core i5-13500 Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB windows 11 pro με κλειδί από κλειδάδικο Αποκλείεις την περίπτωση ελαττωματικής μνήμης σε πρώτη φάση. Ας βεβαιωθούμε ωστόσο οτι έχεις τοποθετήσει τις μνήμες σωστά. Σε ποιά σλοτ τα είχες; Το σωστό είναι να γεμίσεις σε A2 και Β2 https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_b760m-ds3h-series_e_1101.pdf?v=35485c681bbcdfa8aa992f336f32c61d page 14 Δες αν έχουν προφιλ οι μνήμες να τις κατεβάσεις στα 3200 ή βάλτες χειροκίνητα και άσε τα όλα στο auto. Μετά θα πρέπει να βεβαιωθείς οτι οι μνήμες δε βγάζουν σφάλματα. Το eshop μπορεί να επικαλεστεί θέματα ασυμβατότητας, ειδικά σε χρονισμούς όπως τα 3600 που θεωρούνται oc. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από nickol-us 2
lefta_yparxoun Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη. Οι μνήμες είναι τοποθετημένες σωστά στις θέσεις Α2 & Β2 και λειτουργούν από την αρχή στα 3200. Όλα τα άλλα είναι auto δεν έχουμε λόγο να κάνουμε OC. Μίλησα με ένα φίλο που μου πρότεινε να την ξαναβάλω επάνω για αρχή, την έβαλα κατά τις 2 το μεσημέρι και δούλεψε το μηχάνημα με τις δύο μνήμες πάνω από 5 ώρες με τα ίδια περίπου παιχνίδια (minecraft & lol) χωρίς να παρουσιάσει πρόβλημα. λοιπόν, πήγα τώρα και δοκίμασα σκέτη την μνήμη που είχα βγάλει, μόνη της, και κρασάρισε αμέσως, θα ανεβάσω και φωτογραφίες σε 1-2 λεπτά. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2023 από lefta_yparxoun 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τρέχω διαγνωστικό στην μνήμη mdsched.exe και ενώ στην μια ολοκληρώθηκε χωρίς σφάλματα στην δεύτερη έβγαλε σφάλμα από το ξεκίνημα. Οι μνήμες είναι αγορασμένες από MG Manager και όχι από e-shop όπως είπα παραπάνω Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από lefta_yparxoun
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν έβγαλε σφάλμα και χωρίς το xmp στα 2133 όπως βλέπω τότε μιλάμε σίγουρα για ελαττωματική. Φαντάζομαι έκανες τους ελέγχους στο ίδιο σλοτ ενώ η μία πέρασε επιτυχώς. Κάλεσε τους και ζήτησε αντικατάσταση Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από nickol-us 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Φαντάζομαι έκανες τους ελέγχους στο ίδιο σλοτ ενώ η μία πέρασε επιτυχώς. Ναι τους ελέγχους τους έκανα στο ίδιο σλοτ, στο A2
BlancoVerde Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Καλησπερα.ειχα ενα παρομοιο θεμα και εγω με Asus b660m μητρικη και σκεφτηκα να βοηθησω.Στη δικη μου περιπτωση ηταν ελλατωματικη η μητρικη.Φυσικα εγινε αντικατασταση.Αρχικα δοκιμασα σε Α2 κ Β2 τη καθεμια ραμ ξεχωριστα και ή στο Α2 ή Β2(δεν θυμαμαι ακριβως) το πισι εβγαζε μπλε οθονες.Δομιμασα τις ραμ σε αλλο συστημα και ετρεχαν κανονικα.Αν εχεις αλλο συστημα ,μπορεις να τις δοκιμασεις σε εκεινο μηπως και δεν φταινε οι ραμ και αν παιζουν κανονικα ζητα αντικατασταση της μητρικης! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα