Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Παρατηρώ οτι εδώ και καιρό έχει χαθεί γενικά μια πολύ καλή μάρκα, η XFX. 
Έχω το TS550 τροφοδοτικό απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε... Άπειρες ώρες λειτουργίας, αναβαθμίσεις στο pc αλλα αυτό εκεί. 
Συνεχίζει και δουλεύει 100% άψογα. Δοκίμασα απο περιέργεια o/c τις προάλλες στα όρια των ψυκτικών μέσω που έχω... και δούλευε υποδειγματικά. 
Φυσικά το γύρισα ξανα στοκ το σύστημα αλλα μου κάνει εντύπωση η σταθερή του απόδοση και πραγματικά λυπάμαι που δεν τα βλέπω στην αγορά.

Έχει κανείς ιδέα τι έχει συμβεί και χαθήκανε ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ethnik471 είπε

Καλημέρα σε όλους.

Έχω το TS550 τροφοδοτικό απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε... Άπειρες ώρες λειτουργίας, αναβαθμίσεις στο pc αλλα αυτό εκεί. 
Συνεχίζει και δουλεύει 100% άψογα. Δοκίμασα απο περιέργεια o/c τις προάλλες στα όρια των ψυκτικών μέσω που έχω... και δούλευε υποδειγματικά. 
Φυσικά το γύρισα ξανα στοκ το σύστημα αλλα μου κάνει εντύπωση η σταθερή του απόδοση και πραγματικά λυπάμαι που δεν τα βλέπω στην αγορά.

γενικα

οι καλες εταιρειες δεν χανονται ΠΟΤΕ ή πιο σωστα, υπαρχουν οσο ειναι "βασιλιαδες". Μετα ερχεται ενας αλλος ανταγωνιστης και απο "αγνωστος" γινεται > χαλιφης στην θεση του χαλιφη. Οσο λοιπον ο κοσμος αγοραζει τα προιντα της Χ εταιρειας, ναι ειναι καλα. Μετα ειναι αδιαφορα ....

καποιοι λενε ... παλια τα προιοντα ειχαν καλη κατασκευη και μακροζωια !!!! Καλος ή κακος σημερα ειναι μια αλλη μερα. Δες τα θετικα που εχει

Επεξ/σία από lneam
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ethnik471 είπε

Καλημέρα σε όλους.

Η ελλειψη εμπορικης κινησης λογω του παγκοσμιου προβληματος με τον κοβιντ μαλλον επηρεασε.Επισης η XFX δεν κατασκευαζε τα τροφοδοτικα της,τα επαιρνε απο την Seasonic και δεν επεισε σαν ονομα οσο τα κυκλοφορουσε.Ειχε βγαλει στην αγορα και μια,δυο προβληματικες σειρες και ισως αυτο ηταν αρνητικος παραγοντας.

Θυμαμαι πολυ καλα οτι ειχαν αναφερθει προβληματα με καποια μοντελα απο μελη του ινσομνια σε νηματα που ανοιγαν.Ειχε βγαλει και μερικα εξαιρετικα βεβαια,αλλα πιο πολυ μετρανε τα αρνητικα πραγματα παντα στο εμποριο.

Επισης στις Ηνωμενες Πολιτειες που ειναι μεγαλη αγορα,αλλα και πολλα reviews γινονται απο Αμερικανικα sites και επηρεαζουν και την Ευρωπη,δεν ειχαν ''πεισει'' τοσο,η απλα οι Αμερικανοι πουσαραν περισσοτερο τις δικες τους εταιριες,κυριως την Corsair.(Η οποια επισης δεν κατασκευαζει αλλα και εχει βγαλει στην αγορα κατα καιρους προβληματικα τροφοδοτικα με κορυφαια την περιπτωση πολλων μοντελων της που ''σφυριζαν'' το λεγομενο coil whine.)Επειδη ομως η Corsair ειναι πολυ παλια στην αγορα και επειδη αλλαζε γρηγορα τα προβληματικα units και ειχε αψογη συμπεριφορα προς τους πελατες,παραμενει στην κορυφη.

• Like 3
Δημοσ.

Μάλιστα. 
Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις... Δεν ήξερα οτι τα τροφοδοτικά της XFX ήταν seasonic. Πάντως εμένα ήταν απο τα τέρμα ταπεινά μοντέλα το TS550 και πραγματικά δεν έχω ξανα δει τέτοιο τροφοδοτικό.... Κάποτε τα Tagan 480 για όσους τα θυμούνται...μέχρι που έβγαλε και η tagan κάτι σκάρτα μοντέλα και χάθηκε...
Ευχαριστώ πολύ!

Τουλάχιστον ξέρω οτι εφόσον το επόμενο μου τροφοδοτικό (όταν κάποτε χρειαστεί) εφόσον δεν υπάρχει η xfx, θα είναι seasonic :)

Δημοσ.

Tagan 480 είχα και γω κάποτε, 2 μάλιστα και απροβλημάτιστα από την Checkmate.

Μετά το φιάσκο με τις εκρήξεις τα χάρισα και τα 2 με τις ανάλογες "συστάσεις".

Δημοσ.
Στις 2/4/2023 στις 12:33 ΜΜ, Nikdev είπε

Tagan 480 είχα και γω κάποτε, 2 μάλιστα και απροβλημάτιστα από την Checkmate.

Μετά το φιάσκο με τις εκρήξεις τα χάρισα και τα 2 με τις ανάλογες "συστάσεις".

Οι εκρήξεις αφορούσαν τα τελευταία μοντέλα πριν χαθεί η εταιρία και αν θυμάμαι καλά ήταν κάποια μοντέλα 500+ watt

550 και 530 αν θυμαμαι καλά? Κατι τετοιο αλλα τα 440 και 480 ήταν οτι καλύτερο υπήρχε... κρίμα και για την tagan..

Δημοσ.

Αληθευει, αλλα με την ευκαιρια τα ξεφορτωθηκα και πηγα σε μεγαλυτερο.

παντως μεχρι τοτε ηταν 100% λειτουργικα και αξιοπιστα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seasonic, Superflower, Antec, Enermax: Διαχρονικοί κατασκευαστέςτροφοδοτικών.

Αντίθετα, εταιρίες όπως η XFX, Corsair, EVGA, CoolerMaster, Thermaltake, Be quiet! χρησιμοποιούν κυρίως σχέδια από άλλους κατασκευαστές ή/και αναθέτουν εργολαβικά την κατασκευή τους σε αυτούς. Γιαυτό, από μοντέλο σε μοντέλο ή από σειρά σε σειρά, μπορεί να διαπιστώσει κανείς σημαντικές κατασκευαστικές ή ποιοτικές διαφορές.

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Like 4
Δημοσ.

Προσωπικα προτιμώ να παιρνω τα προιντα απο τον κατασκευαστη. Το εχω αναφερι πολλες φορες σε πολλα threads εδω.

Το παλιο τροφοδοτικο μου ηταν XFX αλλα εχω γυρισει σε superflower τα τελευταια 5 χρονια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...