SabotazNic Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 31 λεπτά πριν, zoranb είπε Συγνώμη δεν καταλαβαίνω τι εννοείς :-( https://yellow.piraeusbank.gr/el/yellows/kerdise-yellows/kartes-pou-summetexoun-sto-programma Πχ στην Πειραιώς παίρνεις yellows και σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι στο πρόγραμμα, ενώ παίρνεις περισσότερα yellows σε όσες είναι. Ψάχνεις αντίστοιχα για την τράπεζα σου.
zoranb Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, SabotazNic είπε Πχ στην Πειραιώς παίρνεις yellows και σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι στο πρόγραμμα, ενώ παίρνεις περισσότερα yellows σε όσες είναι. Ενώ στην Εθνική με το GoForMore δεν παίρνεις πόντους σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι στο πρόγραμμα;
SabotazNic Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Ενώ στην Εθνική με το GoForMore δεν παίρνεις πόντους σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι στο πρόγραμμα; https://www.nbg.gr/el/go4more
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 6 hours ago, *nenya* said: Ειναι και θεμα νοοτροπιας και πως εχει μεγαλωσει ο καθένας μας. Δεν τις δαιμονοποιω, απλα δεν μου ταιριαζουν οι πιστωτικες. Θελω να κινουμαι με χρηματα που διαθετω ηδη, με χρηματα που ειναι δικα μου. Δεν θελω να δανειζομαι για να κανω τις αγορες μου, ειναι εναντια στην προσωπική μου ηθικη. Για αλλους δουλευει μια χαρα βεβαια! Δεν λέει κάτι αυτό, και εγώ μεγάλωσα με δραχμές, αναγκαστικά όμως προσαρμόστηκα 🤣 Πάντως αν χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα δεν είναι υποχρεωτικό να δανείζεσαι, όπως ακριβώς θα έκανες τις αγορές σου με μετρητά ή με χρεωστική έτσι ακριβώς μπορείς να τις κάνεις και με πιστωτική, δλδ να αγοράζεις κάτι μόνο αν έχεις το ποσό αυτό στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Εκτός και αν είσαι από αυτούς που ξοδεύουν αλόγιστα, που πληρώνονται αρχές του μήνα και στις 10 ζητάνε δανεικά για να τον βγάλουν, μόνο σε αυτούς δεν ταιριάζουν. Υπόψιν και εγώ ήμουν από αυτούς που δεν ήθελαν να ακούσουν λέξη για πιστωτικές λόγω κακής εμπειρίας (υπόψιν λάθος της τράπεζας και όχι δικό μου), εδώ και ένα χρόνο όμως χρησιμοποιώ μόνο πιστωτική και έχω πάρει με επιστροφή πάνω από 100€. 1
Lucifer Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 όλα χρεωστική, πιστωτική μόνο για ενοικίαση αυτοκινήτου 2
kalmik Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Κάτι που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Και δεν διαφημίζουν οι πιστωτικές. Αν αγοράσεις κάτι με πιστωτική αυτόματα είσαι ασφαλισμένος για πιθανό ελάττωμα. Παράδειγμα πήρες ένα ψυγείο ή τηλεόραση και παρουσιάζει από την αρχή κάποιο πρόβλημα. Αντί να ταλαιπωρηθείς με το service να σου λένε ότι δεν τοαλλάζουμε αλλά απλά θα πάει για επισκευή κλπ. και να μένεις χωρίς το προϊόν που το χρειάζεσαι, απλά τους δηλώνεις. Το έχω αγοράσει με πιστωτική και θα ενημερώσω τους υπεύθυνους της κάρτας ότι αρνούμαι πληρωμή λόγω πραγματικού ελαττώματος. Το έχω κάνει δύο φορές στη ζωή μου μία με ένα λερωμένο στρώμα που έφεραν αντί για καθαρό και μία με ένα ψυγείο που έκανε θόρυβο και οι μάγκες που έκαναν τον αδιάφορο το μάζεψαν αμέσως και έφεραν αμέσως αντικατάσταση. Μάθετε τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε τα. Άρα πιστωτική τουλάχιστον για αγορές κάποιων σημαντικών και ακριβών πραγμάτων που ενδεχομένως και δυνητικά μπορεί να βγάλουν από την αρχή κάποιο ελάττωμα.
*nenya* Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 hour ago, Joshua21 said: Δεν λέει κάτι αυτό, και εγώ μεγάλωσα με δραχμές, αναγκαστικά όμως προσαρμόστηκα 🤣 Εκτός και αν είσαι από αυτούς που ξοδεύουν αλόγιστα, που πληρώνονται αρχές του μήνα και στις 10 ζητάνε δανεικά για να τον βγάλουν, μόνο σε αυτούς δεν ταιριάζουν. Μονο μονο. Με καταλαβες βρε. Γατα εισαι.
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 11 minutes ago, *nenya* said: Μονο μονο. Με καταλαβες βρε. Γατα εισαι. Εγώ απλά έγραψα σε ποιους δεν ταιριάζει, τώρα αν εσύ πιστεύεις πως είσαι από αυτούς δεν είναι δική μου διαπίστωση, δική σου είναι.
*nenya* Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Τα ακριβη σου λογια ειναι οτι ΜΟΝΟ σε αυτους δεν ταιριαζουν I rest my case κ πιστευε το λοιπον αφου ξερεις ολους εμας που δεν επιλεγουμε πιστωτικες.
vs_skg Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Κάποια πράγματα είναι θέμα οικονομικής παιδείας, προσωπικά και καφέ και εισητήριο για το λεωφορείο με πιστωτική παίρνω γιατί αφιέρωσα 10 λεπτά (δεν χρειάζεται παραπάνω) να καταλάβω πως λειτουργεί το μοντέλο χρέωσης, πότε να πληρώνω το υπόλοιπο κλπ. Σέβομαι όμως ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δυνατότητα κατανόησης των οικονομικών.
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 8 minutes ago, *nenya* said: Τα ακριβη σου λογια ειναι οτι ΜΟΝΟ σε αυτους δεν ταιριαζουν I rest my case κ πιστευε το λοιπον αφου ξερεις ολους εμας που δεν επιλεγουμε πιστωτικες. Το ότι ξέρω όλους εσάς που δεν επιλέγετε πιστωτικές είναι δικό σου συμπέρασμα, και μάλιστα αυθαίρετο, όχι δική μου δήλωση.
Maurikycli Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 54 λεπτά πριν, vs_skg είπε Κάποια πράγματα είναι θέμα οικονομικής παιδείας, προσωπικά και καφέ και εισητήριο για το λεωφορείο με πιστωτική παίρνω γιατί αφιέρωσα 10 λεπτά (δεν χρειάζεται παραπάνω) να καταλάβω πως λειτουργεί το μοντέλο χρέωσης, πότε να πληρώνω το υπόλοιπο κλπ. Σέβομαι όμως ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δυνατότητα κατανόησης των οικονομικών. Είσαι δυναμίτης!
pluss Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αγορές με πιστωτική κάρτα πάντα, κυρίως επειδή οι πιστωτικές έχουν καλύτερα προγράμματα ανταμοιβής σε σχέση με τις χρεωστικές κάρτες. Ουσιαστικά, τη διαχειρίζομαι όπως τη χρεωστική κάρτα, αφού την πληρώνω πολύ τακτικά και δεν περιμένω να εκδοθεί ο λογαριασμός για να πληρώσω. 12 ώρες πριν, Helionar είπε Δεν ισχύει αυτό με το credit rating. Δεν είμαστε Αμερική και Αγγλία εδώ. Μια χαρά ισχύει. Και στην Ελλάδα υπάρχει credit scoring, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πώς διαχειρίζεσαι δάνεια, κάρτες, κλπ. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2023 από pluss
Haldol Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Όποιον ενδιαφέρουν τα προγράμματα ανταμοιβής, οι πιστωτικές έχουν σημαντικά καλύτερα προνόμια από τις χρεωστικές. Πειραιώς για παράδειγμα, δίνει Χ2 πόντους σε πιστωτικές, έναντι χρεωστικών. Μάλιστα σε επιχειρήσεις που δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως "συνεργάτες" ή "μεγάλοι συνεργάτες", οι πιστωτικές δίνουν έστω 1 πόντο σε κάθε ευρώ αγορών, ενώ οι χρεωστικές δε δίνουν απολύτως τίποτα. Σε μεγάλα νούμερα αγορών (είτε από μία, ή περισσότερες κινήσεις) μαζεύονται "συμπαθητικά" ποσά. Εάν κάποιος θέλει μεν να χρησιμοποιήσει πιστωτική, αλλά δεν εκτιμά τον ελαφρώς πιο "αόριστο" έλεγχο (π.χ. @*nenya*), ένα κόλπο είναι να στέλνεις πληρωμές στην πιστωτική ανά τακτά διαστήματα, και όχι μία φορά το μήνα. Έτσι, βλέπεις το λογαριασμό (τον καταθετικό, όχι της κάρτας) να... κατεβαίνει, όπως θα γινόταν και με μία χρεωστική. Επειδή κι εγώ είμαι λίγο σάικο στο θέμα του ελέγχου (μιας και στο παρελθόν είχα ξεφύγει άσχημα και ζορίστηκα να τα συμμαζέψω), κάνω ακριβώς αυτό. Για μεγάλες κινήσεις στέλνω άμεσα το ποσό από κάποιο λογαριασμό πίσω στην κάρτα, ενώ για μικρότερες, ανά κάποιο διάστημα (π.χ. μία φορά τη 'βδομάδα, ή όποτε θυμηθώ να μπω στο e-banking). Παρόλα αυτά, το 95% των εξόδων μου περνάνε από πιστωτικές. Δε βλέπω λόγο για το ανάποδο, αφού έχω τη δυνατότητα. 1 1
SabotazNic Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Οπως και να εχει, μπορειτε να ορισετε αυτοματη εξοφληση στην πιστωτικη. Οποτε δεν χρειαζεται καν να ασχολειστε με μικρα/μεγαλα ποσα ανα χ χρονο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα