Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις αγορές σας, με τί είδους κάρτα θα προτιμούσατε να κάνετε, Debit ή Credit και ΓΙΑΤΙ;
Ποιά τα πλεονεκτήματα μειονεκτήματα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστωτική λόγω της ευελιξίας που παρέχει. Δεν αναφέρομαι μόνο στις άτοκες δόσεις αλλά και στην δυνατότητα να αγοράσω κάτι τώρα και να πληρώσω αργότερα (πχ χρειάζομαι κάτι σήμερα αλλά πληρώνομαι σε 5 μέρες, το αγοράζω σήμερα ξεχρεωνω αφού πληρωθώ). Πλεονεκτήματα των πιστωτικών επίσης οι προωθητικές ενέργειες και τα καλύτερα (συγκριτικά με χρεωστικές) προγράμματα επιβράβευσης. Φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν πειθαρχία από τον καρτουχο και όχι αλόγιστη χρήση (η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά).

Οι χρεωστικές χάνουν όσον αφορά τα παραπάνω, αλλά θεωρώ με αυτές είναι ευκολότερη η οικονομική διαχείριση, μιας και ανά πάσα στιγμή ξέρεις πόσα χρήματα σου μένουν. Με την πιστωτική έχεις τον βραχνά ότι πρέπει να θυμάσαι πόσο που οφείλεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα όσον αφορά του πόσα χρήματα έχεις διαθέσιμα για να ψωνίσεις (πχ χρωστάω 300€ στην κάρτα, ο λογαριασμός μου έχει 700€ άρα μου μένουν 400€. Με χρεωστική ξέρεις ότι σου μένουν 400€ και τέλος). Βέβαια, αυτό προσωπικά το έχω λύσει με τακτικές πληρωμές της πιστωτικής (πχ μέσα στην εβδομάδα). 

Επεξ/σία από PharmChem
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέμα ασφάλειας υπάρχει;
Αφορολόγητο κτίζει μια πιστωτική;

Επεξ/σία από zoranb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έλεγα ότι συγκριτικά με τις χρεωστικές, οι πιστωτικές παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, τουλάχιστον από ό,τι έχω ακούσει. Added bonus το ότι πολλές φορές έχουν ενσωματωμένες και κάποιες ασφαλιστικές καλύψεις που δεν έχουν οι χρεωστικές (πχ ασφάλεια αν σου κλέψουν κάποια προσωπικά αντικείμενα, καθυστέρηση άφιξης αποσκευών κλπ).

Αμφισβήτηση συναλλαγών σε περίπτωση που πχ γίνει μη εξουσιοδοτημένη αγορά, δικαίου σε να κάνεις και με χρεωστική και με πιστωτική.

Χτίζει κανονικά αφορολογητο, εάν έχει εκδοθεί από Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Επεξ/σία από PharmChem
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Τις αγορές σας, με τί είδους κάρτα θα προτιμούσατε να κάνετε, Debit ή Credit και ΓΙΑΤΙ;
Ποιά τα πλεονεκτήματα μειονεκτήματα;

Πιστωτική πάντα και πληρωμή του λογαριασμού (όλου του ποσού) ! Η χρήση πιστωτικής (χωρίς να την αφήνεις απλήρωτη) αναβαθμίζει το credit rating που έχεις!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Πιστωτική πάντα και πληρωμή του λογαριασμού (όλου του ποσού) ! Η χρήση πιστωτικής (χωρίς να την αφήνεις απλήρωτη) αναβαθμίζει το credit rating που έχεις!

Δεν ισχύει αυτό με το credit rating. Δεν είμαστε Αμερική και Αγγλία εδώ. 

5 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Debit μια ζωη για να κοιμαμαι ησυχη τα βραδια.

Η αλήθεια είναι ότι όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, με την πιστωτική κοιμάσαι ήσυχος γιατί "ρισκάρεις" τα λεφτά αλλού και επίσης υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην ακύρωση / ανάκληση συναλλαγών. Αλλά το γενικό αίσθημα στην Ελλάδα έχει δαιμονοποιησει τις πιστωτικές. 

Δημοσ.
39 minutes ago, Helionar said:

Δεν ισχύει αυτό με το credit rating. Δεν είμαστε Αμερική και Αγγλία εδώ. 

Η αλήθεια είναι ότι όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, με την πιστωτική κοιμάσαι ήσυχος γιατί "ρισκάρεις" τα λεφτά αλλού και επίσης υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην ακύρωση / ανάκληση συναλλαγών. Αλλά το γενικό αίσθημα στην Ελλάδα έχει δαιμονοποιησει τις πιστωτικές. 

Ειναι και θεμα νοοτροπιας και πως εχει μεγαλωσει ο καθένας μας. Δεν τις δαιμονοποιω, απλα δεν μου ταιριαζουν οι πιστωτικες. Θελω να κινουμαι με χρηματα που διαθετω ηδη, με χρηματα που ειναι δικα μου. Δεν θελω να δανειζομαι για να κανω τις αγορες μου, ειναι εναντια στην προσωπική μου ηθικη. Για αλλους δουλευει μια χαρα βεβαια!

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Ειναι και θεμα νοοτροπιας και πως εχει μεγαλωσει ο καθένας μας. Δεν τις δαιμονοποιω, απλα δεν μου ταιριαζουν οι πιστωτικες. Θελω να κινουμαι με χρηματα που διαθετω ηδη, με χρηματα που ειναι δικα μου. Δεν θελω να δανειζομαι για να κανω τις αγορες μου, ειναι εναντια στην προσωπική μου ηθικη. Για αλλους δουλευει μια χαρα βεβαια!

Αν είσαι υπεύθυνος, δεν θα αντιμετωπίσεις θέμα. Στην τελική κάνε αγορά και στείλε κατευθείαν τα χρήματα να τα τραβήξουν. Όπως και να έχει, η χρεωστικη δίνει το 1/10 σε yellows, €πιστροφη κτλ σε αντίθεση με πιστωτική αν δεν κάνω λάθος. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

...αναβαθμίζει το credit rating που έχεις!

Τί σημαίνει Credit Rating?

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Πιστωτικες λογω καλυτερου loyalty προγραμματος. 

Δηλαδή;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δηλαδή;

Απάντησα στο προηγούμενο ποστ. 

24 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

και καφεδάκι με πιστωτική;

Και τσίχλα από το περίπτερο με πιστωτική 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χρεωστική. 
πιστωτική μόνο όπου προσφέρει διευκολύνσεις και απλοποιεί διαδικασίες, κυρίως στο εξωτερικό, για ενοικίαση αυτοκινήτου πχ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Απάντησα στο προηγούμενο ποστ. 

Συγνώμη δεν καταλαβαίνω τι εννοείς :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...