Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.7c61fcb8fd2aa5d54b05789f1692f3f5.png

Αυτό ειναι το μόνο που εμφανίζεται (στο app του κινητού λέει και σε πόσες μέρες λήγει η προσφορά αλλά έχει και πλαίσιο διαλόγους για να κάνω αίτηση online ) αλλά εγώ θέλω να μάθω πράγματα για τους όρους και γιαυτό πήρα τηλέφωνο ή μάλλον πάτησα το κουμπί για να με πάρουν εκείνοι.. 

Το θέμα ειναι ότι πουθενα στο site της vodafone δεν βρήκα όρους για το συγκεκριμένο ή άλλο καρτοπρόγραμμα μόνο για την καρτοκινητή... και ερωτώ ειναι νόμιμο αυτό; τι κάνει η ΕΕΤΤ; θέλω να πω δεν γίνεται απλά να πλασάρεις τις γυαλιστερές πέτρες στους ιθαγενείς και να μην έχει link με 101% αναλυτικότατους όρους προϋποθέσεις κτλ...  όλα τα σχετικά link της vodafone ειναι απλά λακωνικά splashpage της πλάκας (πχ https://www.vodafone.gr/vodafone-kartoprogramma/)  με πλαίσιο για να βάλεις το νούμερο σου να σε καλέσει ο πλασιέ να σου πει τα δικά του..  

Και έρχομαι εδώ στην πλασιέ που μεταξύ άλλων μου είπε πως η προσφορά λήγει σήμερα (αυτό όταν της είπα πως θα το σκεφτώ) ενώ λήγει (βάσει του τι λέει το τηλέφωνο μου τουλάχιστον μιας και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΟΥΣ καπου! ) σε 20 μέρες απο τώρα..

Μου είπε ότι δεν χρειάζεται ΔΕΚΟ (όταν της είπα δεν έχω ΔΕΚΟ στο όνομα μου) ενώ στο app για να κάνεις αίτηση εκτός απο upload ταυτότητα θέλει και ΔΕΚΟ..

Μου είπε ότι ειναι 24 μήνες το σύμβόλαιο (ενώ όπως βλέπετε η εικόνα μιας και δεν έχει όρους κάπου γράφει για 18 μήνες...)  και πως μετά τους 12 μήνες ενδέχεται να χρεωθώ με 1,5 ευρώ λόγω πληθωρισμού (τώρα το ενδέχεται δεν σημαίνει σίγουρα και γενικά αυτό μεταφράστε το όπως θέλετε πάλι... μιας και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ) 

Τέλος μου είπε ότι σε περίπτωση διακοπής πληρώνω 50 + 11 (την διαφορά της έκπτωσης, τώρα γιατί την διαφορά και όχι 100% δεν ξέρω και αυτό μου το είπε όταν την πίεσα για λεπτομέρειες γιατί στην αρχή απλά μου είπε 50 ευρώ και πήγε να αλλάξει την κουβέντα στο ότι τι καλό πρόγραμμα ειναι να μην τα σκέπτομαι αυτά) αλλά για κάθε μήνα τα 11 ευρώ πχ αν αλλάξω γνώμη στους 11 μήνες θα πληρώσω 110 ευρώ +50!!!! Πράγμα που μου το είπε μεν αλλά δεν νομίζω να ισχύει υπάρχει μια "πυραμίδα" στο "πρόστιμο" όταν σπάς συμβόλαιο κάπου στην μέση ειναι το πιο μεγάλο και στην αρχή ή στο τέλος τα τέλη για διακοπή ειναι μικρότερα... 

Οπότε τι παίζει με αυτό; είναι όπως μου τα είπε δηλαδή ανεξάρτητα πότε θα το κόψω θα πάει μήνας *11 ; ξέρει κανείς; 

Και γενικά η όλη εμπειρία στο τηλέφωνο με την εκπρόσωπο μου θύμισε την ταινία Ζόχαν

Επίσης την ρώτησα (λόγω το ότι λέγεται καρτόπρόγραμμα και όχι σκέτο συμβόλαιο - και επίσης ειναι θεμιτό ή/και νόμιμο να υπάρχει αυτο το ψευδές υπονοούμενο αν ο χαρακτήρας της δέσμευσης ειναι ακριβώς ο ίδιος; -)  το άλλο που με ενδιαφέρει .. δηλαδή αν πχ ξεκινήσω 1η απριλίου το καρτοπρόγραμμα αυτό και δεν πληρώσω  Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο επειδή δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω (ειναι 2ο κινητό ) εντάξει θα μου βάλουν φραγή (και άρα δεν θα χρησιμοποιώ την υπηρεσία) αλλά για να βγεί η φραγή τον Σεπτέμβριο που θα θέλω να το χρησιμοποιήσω θα πρέπει να πληρώσω μόνο ένα τέλος;

Στο livechat μου είπαν μόνο τέλος επανασύνδεσης που ειναι 5 ευρώ (πράγμα που συμφωνεί και με το googlάρισμα μου) στο τηλέφωνο μου είπε θα πρέπει να πληρώσω και όλους τους μήνες της φραγής + τέλος επανασύνδεσης δηλαδή κανονικά σαν συμβόλαιο... οπότε ποια η διαφορά; στα λόγια

Ξέρετε τι ισχύει;

Επίσης δεν καταλαβαίνω το καρτοπρόγραμμα θα πρέπει να ειναι πιο flex κάτι δηλαδή μεταξύ κάρτας και συμβολαίου κάτι σαν subscription (πχ στο netflix) δηλαδή όχι σαν συμβόλαιο θα ήταν τέλειο αν πλήρωνες μόνο ένα (λογικό ) τέλος επανασύνδεση αν είχες καιρό αν πληρώσεις για "κάρτα" και να έχεις στο ενδιάμεσο φραγή φυσικά.. 

Δεν λέω και σαν συμβόλαιο δεν ειναι άσχημες οι παροχές αλλά 24 μήνες δέσμευση για το 2ο τηλέφωνο δεν ξέρω...  

Επεξ/σία από KostasRepos
Δημοσ.

H διαφορά του καρτοπρογράμματος από το συμβόλαιο είναι ότι όταν σου τελειώσουν τα λεπτά ομιλίας ή τα SMS , σταματάει να   λετουργεί εκτός και αν αγοράσεις πακέτο ομιλίας, είναι δηλαδή κ΄τι μεταξύ συμβολαίου και καρτοκινητού , προφανώς είναι περισσότερο συμβόλαιο μιας και έχει μηνιαία πληρωμή είτε το χρεισημοποιήσεις είτε  όχι. 

Τους όρους μπορείς να τους ζητήσεις να σου τους στείλουν με ένα e-mail , 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα την ιδια προσφορα οπου εν τελει την εκλεισα χθες, πρώτη φορα καρτοσυμβολαιο, με την μονη διαφορα οτι εμενα ηταν στα 9,07€ γιατι εχω απαλλαγή ΦΠΑ και φοιτητικό. Το προβλημα σε εμενα ηταν οτι στην αρχη ζητουσαν εγγύηση 50€, τα οποια λεει θα τα επεστρεφαν στο τελος του συμβολαίου. Ε δεν ηθελα να το προχωρήσω για αυτον τον λογο, τους το ειπα, οποτε χθες μετα απο 2 βδομαδες με πηρε μια κοπελα και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται εγγύηση και το προχώρησα.Τωρα στα αρνητικά, τα πακετα που εχει να ενεργοποιήσεις ειναι πανακριβα σε περίπτωση που τελειώσουν οι παροχές που δίνει, οτιδήποτε ειχα ήδη, κατι χιλιαδες sms και λεπτα ομιλίας... εξαφανίστηκαν (απο το φοιτητικό καθε μηνα μαζεύονται, δεν λήγουν). Επίσης 100gb δεν εχω δει ακόμα.. 

Το περίεργο που αναφέρεις με το οτι ζητάει ΔΕΚΟ κτλπ απο το site ενω απο το τηλέφωνο τίποτα απο αυτα, το παρατήρησα κι εγω. Απο το τηλεφωνο ζητησε μονο ΑΦΜ και ΑΔΤ. Γενικα ειναι λίγο οντως σαν να μην ξερουν τι τους γινεται, μια ζητανε εγγύηση, απο το site ζητάνε αλλα πράγματα ενω απο το τηλέφωνο αλλα. +1 Για το θεμα, ειχα κι εγω καποιες απορίες. 😂

2 ώρες πριν, KostasRepos είπε

Μου είπε ότι ειναι 24 μήνες το σύμβόλαιο (ενώ όπως βλέπετε η εικόνα μιας και δεν έχει όρους κάπου γράφει για 18 μήνες...)  και πως μετά τους 12 μήνες ενδέχεται να χρεωθώ με 1,5 ευρώ λόγω πληθωρισμού (τώρα το ενδέχεται δεν σημαίνει σίγουρα και γενικά αυτό μεταφράστε το όπως θέλετε πάλι... μιας και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ) 

Οταν πας να αποδεχτείς το συμβόλαιο απο το sms που σου στέλνει, μπορεις να δεις το συμβόλαιο σου και να το κατεβάσεις.

Επεξ/σία από TehJoHnX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Το προβλημα σε εμενα ηταν οτι στην αρχη ζητουσαν εγγύηση 50€, τα οποια λεει θα τα επεστρεφαν στο τελος του συμβολαίου. Ε δεν ηθελα να το προχωρήσω για αυτον τον λογο, τους το ειπα, οποτε χθες μετα απο 2 βδομαδες με πηρε μια κοπελα και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται εγγύηση και το προχώρησα

Αυτό μάλλον η "δικιά" μου πλασιέ το μετέφρασε ως

6 ώρες πριν, KostasRepos είπε

Τέλος μου είπε ότι σε περίπτωση διακοπής πληρώνω 50 + 11

Δεν την μπορώ αυτή την ανοργανωσιά σε αυτή την χώρα οκ δεν θέλουν να εκπαιδεύσουν υπαλλήλους θέλουν ένα mill με χαμηλόμισθους πχ των 400 ευρώ (ή τζάμπα με ποσοστά ενδεχομένως) 100% αναλώσιμους βάλε όμως ρε φίλε τους όρους σε ευδιάκριτο σημείο εκει που αναφέρεις την προσφορά σε κάθε ISP κτλ στο εξωτερικό κάτω απο την προσφορά έχει ένα "i" ή ένα άλλο link για όλες τις λεπτομέρειες δεσμεύσεις και δικαιώματα/απολαβές του συμβολαίου!!

Και ο οτε τα ίδια να μην πω.. ειναι απλά καρτέλ και βαριούνται και να πουλήσουν σου πετάνε δήθεν e-shop αλλά θα πρέπει να σε καλέσει κάποιος πρώτα έτσι και αλλιώς και συνήθως παίρνει μέρες και γενικά και εκει τεράστια ανοργανωσιά (και LAGGGGGGGGGGGGGGG) στο site όταν είσαι ISP και κολλάει η σελίδα σου τι να πει κανεις; Σαν να είσαι φούρναρης και να ειναι μουχλιασμένα τα ψωμιά σου... Αξύριστος και με μεγάλα κατσαρά και λαδωμένα μαλλιά αλλά κομμωτής ...  αλλά δεν έχει άλλον το χωριό οπότε που θα πάει σε αυτόν θα πάνε στο τέλος.. 

3 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Οταν πας να αποδεχτείς το συμβόλαιο απο το sms που σου στέλνει, μπορεις να δεις το συμβόλαιο σου και να το κατεβάσεις.

Ναι πρώτα να πάρω γουρούνι στο σακί και μετά αφού υπογράψω μου λένε και τι έχει μέσα... αλλά πες ρε φιλε τι το έχεις μυστικό τελικά 24 μήνες ειναι ή 18 ? :P 

Επεξ/σία από KostasRepos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, KostasRepos είπε

Ναι πρώτα να πάρω γουρούνι στο σακί και μετά αφού υπογράψω μου λένε και τι έχει μέσα... αλλά πες ρε φιλε τι το έχεις μυστικό τελικά 24 μήνες ειναι ή 18 ? :P 

Οχι, βγαζει σε μια σελιδα και λεει αν θες να κανεις λήψη τους ορους και απο κατω εχει κουμπι να το αποδεχτείς. Μπορεις να το κατεβασεις πριν το αποδεχτείς αλλα και μετά στο ξανα βγάζει. Στην δικια μου περίπτωση ειναι 24 μήνες. 

Δημοσ.

Πάντως σε εμένα το ίδιο πρόγραμμα χωρίς απαλλαγή κτλ το δίνουν στα 9.98. Δηλαδη από οτι λεει 55% έκπτωση. Και λογικά πάει μέχρι 65% πιστευω.

Δημοσ.
Στις 31/3/2023 στις 10:19 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Πάντως σε εμένα το ίδιο πρόγραμμα χωρίς απαλλαγή κτλ το δίνουν στα 9.98. Δηλαδη από οτι λεει 55% έκπτωση. Και λογικά πάει μέχρι 65% πιστευω.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων που γράφει είναι πραγματικά ανέκδοτα. Κάθε 45 μέρες περίπου αλλάζει η προσφορά και εδώ και περίπου δυο χρόνια έχω δει μέχρι και 85% έκπτωση να αναγράφει, η οποία όμως είναι εντελώς πλασματική. Είχε δηλαδή μια αρχική γύρω στα 60 ευρώ και καλά το πακέτο και το έπαιρνα λίγο κάτων από 9 Ευρώ, αλλά οι παροχές ήταν εντελώς αναντίστοιχες.

Btw, το φθηνότερο που μου έχει βγάλει ποτέ ήταν 7,15 Ευρώ αλλά πάει πάνω από χρόνος. Τώρα μου έχει στα 8,42 απεριόριστες κλήσεις, 5GB και νομίζω 100 SMS.

Βρίσκω πολύ σπαστικά τόσο την ενδεχόμενη αύξηση έως 1,50 Ευρώ μετά τους 12 μήνες όσο και το γεγονός ότι τα επιπλέον 100GB έχουν διάρκεια 12 μήνες και όχι όλη την διάρκεια του συμβολαίου, κάτι που θεωρώ "παγίδα" αν συνηθίσεις να τα ξεπερνάς.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα μου εβγαλε προσφορα 13.30 για 18μηνο + 1.5 ευρω μετα τους 12 μηνες με 7 GB και 1600 λεπτα. Τωρα με το φοιτητικο που εχω δινω 12 ευρω, στην ουσια, αλλα το ψιλοσκεφτομαι για να μην χρειαζεται να βαζω πακετο καθε μηνα και για να εχω ακομα περισσοτερα data. Oχι πως δεν με φτανουν αυτα που ηδη εχω.

Το θεμα ειναι το εξης: Mετα τους 18 μηνες τι γινεται? Θα παραμεινει στα 15 ευρω η θα σου ζητανε παλι αυξηση?

Επεξ/σία από ardi21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...