Levs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Καλημερες! Σκοπεύω να παραγγείλω τον 5800x3d σύντομα. Αναβάθμιση απο 5600x τον οποιο σκοπευω να πουλησω κι ολας ωστε να βγει πιο worth.. δεν περιμενω για 7800x3d γτ ξεφευγει το μαλλι.. τεσπα.. Θα κουμπώσει πάνω σε μια asrock B550m pro4 με 32gb ram. Μήπως τυχαίνει να έχει κανείς το ίδιο σετ cpu-mb να μου πει με ποιο bios το δουλευει; γτ εγω εχω το p1.40 απο το δεκεμβρη του 20 απ'οσο θυμαμαι. Δεν το εχω κανει update εφοσον μεχρι τωρα δουλευει ρολοι. Απ'οτι βλέπω στο site της μητρικης, δε χρειαζεται καποιο συγκεκριμενο bios για να μπει ο 3d. ούτε για να αναβαθμισω στο τελευταιο να κανω καποιο σαν αλυσιδα πιο πριν.
alxnt Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Θα σ πρότεινα να περάσεις τουλάχιστον agesa 1.2.0.3c(και για το 5600x). Δε φαίνεται να θέλει ενδιάμεσες αναβαθμίσεις.
Ronnie1985 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Levs είπε γιατι το συγκεκριμενο; βελτιωνει κατι; Βάλε το τελευταίο stable bios που έχει βγει για τη μητρική σου να ξεμπερδευεις. Έχουν βελτιωθεί-διορθωθεί αρκετά πράγματα απ' το 2020 που είναι το δικό σου bios. Δε τα βγάζουνε για πλάκα τα bios updates. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Ronnie1985 2 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Δε τα βγάζουνε για πλάκα τα bios updates. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν παίζει χωρίς πρόβλημα είναι απαραίτητο , εξάλλου το αναφέρει και η ίδια η Asrock " If the system is working properly, we recommend keeping the current BIOS / firmware." H λογική πίσω από αυτό λέει ότι από την στιγμή που παίζει δεν το πειράζεις , αν κάνεις update μπορεί να μην γίνει κάτι μπορεί και να γίνει όμως γιατί να το ρισκάρεις ; ΥΓ. Προσωπικά πάντα βάζω το τελευταίο bios. 13 ώρες πριν, Levs είπε Καλημερες! Σκοπεύω να παραγγείλω τον 5800x3d σύντομα. Αναβάθμιση απο 5600x τον οποιο σκοπευω να πουλησω κι ολας ωστε να βγει πιο worth.. δεν περιμενω για 7800x3d γτ ξεφευγει το μαλλι.. τεσπα.. Θα κουμπώσει πάνω σε μια asrock B550m pro4 με 32gb ram. Μήπως τυχαίνει να έχει κανείς το ίδιο σετ cpu-mb να μου πει με ποιο bios το δουλευει; γτ εγω εχω το p1.40 απο το δεκεμβρη του 20 απ'οσο θυμαμαι. Δεν το εχω κανει update εφοσον μεχρι τωρα δουλευει ρολοι. Απ'οτι βλέπω στο site της μητρικης, δε χρειαζεται καποιο συγκεκριμενο bios για να μπει ο 3d. ούτε για να αναβαθμισω στο τελευταιο να κανω καποιο σαν αλυσιδα πιο πριν. O 5800x3d θέλει από το 2,3 bios και πάνω. 2
Ronnie1985 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Αυτό δεν σημαίνει ότι αν παίζει χωρίς πρόβλημα είναι απαραίτητο , εξάλλου το αναφέρει και η ίδια η Asrock " If the system is working properly, we recommend keeping the current BIOS / firmware." H λογική πίσω από αυτό λέει ότι από την στιγμή που παίζει δεν το πειράζεις , αν κάνεις update μπορεί να μην γίνει κάτι μπορεί και να γίνει όμως γιατί να το ρισκάρεις ; ΥΓ. Προσωπικά πάντα βάζω το τελευταίο bios. Και εγώ συμφωνώ με το κανόνα για τα pc (χρόνια τώρα) ότι όταν κάτι δουλεύει δε το πειράζουμε. Αλλά ο φίλος που άνοιξε το θέμα θέλει να κάνει upgrade σε cpu και να βάλει τον 5800x3d (φαντάζομαι είναι gamer). Είναι με bios του 2020. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και έχουν διορθώσει όπως, ram combatibility και ανεκτικότητα σε OC, performance, stability, μειωμένη απόδοση σε games σε Windows 11 με ryzen επεξεργαστές, το stuttering που υπήρχε και οφειλόταν στο fTPM in bios κλπ κλπ, και αφού λοιπόν θα κάνει που θα κάνει bios update, ας βάλει το τελευταίο stable bios που υπάρχει για τη δική του μητρική να ξεμπερδεύει. Δεν έγραψα κάτι λάθος θεωρώ.
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε . Δεν έγραψα κάτι λάθος θεωρώ. Δεν είπε κάποιος ότι έγραψες κάτι λάθος , επιλογή του καθενός είναι (για bios update) δεν σημαίνει ότι είναι σωστό η λάθος.
Ronnie1985 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν είπε κάποιος ότι έγραψες κάτι λάθος , επιλογή του καθενός είναι (για bios update) δεν σημαίνει ότι είναι σωστό η λάθος. Οκ. Οπότε εσύ του προτείνεις να κάτσει με του 2020 το bios; Γιατί ζήτησε την άποψη μας το παιδί που δημιούργησε το νήμα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Ronnie1985
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε Οκ. Οπότε εσύ του προτείνεις να κάτσει με του 2020 το bios; Έγραψα πιο πάνω για τον 5800x3d η μητρική χρειάζεται το 2,3 και πάνω. Για τον 5600x που έχει τώρα και να μην αναβαθμίσει δεν τρέχει κάτι (από την στιγμή που μας λέει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.)
Ronnie1985 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Έγραψα πιο πάνω για τον 5800x3d η μητρική χρειάζεται το 2,3 και πάνω. Για τον 5600x που έχει τώρα και να μην αναβαθμίσει δεν τρέχει κάτι (από την στιγμή που μας λέει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.) Και εγώ για τον 5800X3D του απάντησα που θα παραγγείλει σύντομα όπως ανέφερε. Θα χρειαστεί bios update. Άρα συμφωνούμε και του λέμε το ίδιο. Τώρα γιατί αναφέρεις σε μένα ότι η ίδια η asrock προτείνει να μη πειράζουμε το pc με bios updates αν δουλεύει οκ, και να ρισκάρεις κλπ δε ξέρω. Ελπίζω ο φίλος πιο πάνω να πήρε την απάντηση που έψαχνε. Καλή συνέχεια. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2023 από Ronnie1985
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τώρα γιατί αναφέρεις σε μένα ότι η ίδια η asrock προτείνει να μη πειράζουμε το pc με bios updates αν δουλεύει οκ, και να ρισκάρεις κλπ δε ξέρω. Γιατί του προτείνεις (έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνει κάποιος από τον τρόπο που το έγραψες) να βάλει τελευταίο όπως και να έχει χωρίς να του εξηγήσεις ότι ο λόγος που πρέπει να το κάνει είναι επειδή θα βάλει τον 3D που είναι καινούργιος και υποστηρίζεται από την έκδοση 2,3 και πάνω ενώ αυτός φοράει το 1,4.
Levs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Της αποψης του αμα δουλευει κατι δε το αλλαζεις ημουν και εγω γιατι με εναν παλιο 1600x ειχα κανει bios update το 2018 και ειχε φριζαρισματα το πισι. Οποτε λεω αστο. Αλλα τωρα εννεοιται οτι θα εκανα και γι αυτο ρωτησα αν ξερει κατι καποιος παραπανω ή εχει το ιδιο setup.
Levs Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Για να κάνω update το bios σήμερα το πρωί μου, ζητούσε να κλείσω το ftpm το οποίο έκανα. Να το ενεργοποιήσω πάλι τώρα που τελείωσα τη διαδικασία;
Ronnie1985 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 Δημοσ. 1 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Levs είπε Για να κάνω update το bios σήμερα το πρωί μου, ζητούσε να κλείσω το ftpm το οποίο έκανα. Να το ενεργοποιήσω πάλι τώρα που τελείωσα τη διαδικασία; Εφόσον περάστηκε σωστά και επιτυχώς το νέο BIOS ότι χρειάζεται το χει κάνει μόνο του. Εσύ τώρα κάνε προληπτικά ένα optimized defaults μέσα στο bios και restart. Ξαναμπές bios, ενεργοποίησε XMP/DOCP και είσαι έτοιμος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα