Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που ίσως να γνωρίζει καλά για το πώς λειτουργεί η θέρμανση και η ψύξη σε ένα αμάξι.Με ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι του αέρα που αναπνέουμε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.Τί εννοώ με αυτό.

Όταν ανάβουμε την θέρμανση στο αμάξι ο αέρας που έρχεται από τους αεραγωγούς στο ταμπλό έχει κάποια επικοινωνία με την μηχανή του αυτοκινήτου;Δηλαδή αναπνέουμε και τις αναθυμιάσεις της μηχανής;

Την ίδια απορία έχω και με τον κλιματισμό.Εδω όμως έχουμε δύο επιλογές.Η μια είναι το κουμπί της ανακύκλωσης όπου ανακυκλώνεται ο αέρας στο αμάξι εντός της καμπινας και η άλλη επιλογή είναι όταν τραβάει αέρα από έξω προς τα μέσα.Εγω πάντα πατάω το κουμπί της ανακύκλωσης γιατί μια φορά ήμουν πίσω από λεωφορείο και είχα κλιματισμό ανοιχτό χωρίς να πατήσω την ανακύκλωση και μου ήρθε όλο το ντουμάνι από την εξατμιση του λεωφορειου το πετρέλαιο δηλαδή απο το λεωφορείο μέσα στην καμπίνα.

Στον κλιματισμό τί ισχύει λοιπόν;Εμπλέκεται η μηχανή του αυτοκινήτου μας με τις αναθυμιάσεις στον αέρα της καμπινας;

Εν ολίγοις αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο αέρας που αναπνέουμε μέσα στην καμπίνα του οδηγού εμπλέκεται με τις αναθυμιάσεις της μηχανής του αυτοκινήτου ή αν ο αέρας είτε αφορά θέρμανση είτε ψύξη είναι αποκομμενος από την μηχανή του αυτοκινητου και προέρχεται καθαρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Φιλτρο αερα. Οσο για τις αναθυμιασεις του κινητηρα, πιθανως θα το καταλαβαινες απο τη μυρωδια του αερα. Επισης σκεψου το, να βγαζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες αυτοκινητα που αφηνουν τους ρυπους του ιδιου του αυτοκινητου να περνανε και στη καμπινα. Ειναι σαν να λες χτιζω ενα τζακι και στην καμιναδα εκανα δυο τρυπες να περναει καπνα και μεσα στο σπιτι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε T/S τα καυσαέρια και οι αναθυμιάσεις που παράγονται από το αυτοκίνητό μας οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν φροντίσει να οδηγούνται στην εξατμιση και να αποβάλλονται από το πίσω μέρος.

Αρα δεν κινδυνεύουμε από τα δικά μας καυσαέρια αλλα από τα καυσαέρια των μπροστινών μας αυτοκινητών για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από το να οδηγούμε σε κάποια απόσταση και οχι κολημένοι στο ένα μέτρα και να αλλαζουμε συχνά το φίλτρο καμπίνας.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που ίσως να γνωρίζει καλά για το πώς λειτουργεί η θέρμανση και η ψύξη σε ένα αμάξι.Με ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι του αέρα που αναπνέουμε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.Τί εννοώ με αυτό.

Όταν ανάβουμε την θέρμανση στο αμάξι ο αέρας που έρχεται από τους αεραγωγούς στο ταμπλό έχει κάποια επικοινωνία με την μηχανή του αυτοκινήτου;Δηλαδή αναπνέουμε και τις αναθυμιάσεις της μηχανής;

Την ίδια απορία έχω και με τον κλιματισμό.Εδω όμως έχουμε δύο επιλογές.Η μια είναι το κουμπί της ανακύκλωσης όπου ανακυκλώνεται ο αέρας στο αμάξι εντός της καμπινας και η άλλη επιλογή είναι όταν τραβάει αέρα από έξω προς τα μέσα.Εγω πάντα πατάω το κουμπί της ανακύκλωσης γιατί μια φορά ήμουν πίσω από λεωφορείο και είχα κλιματισμό ανοιχτό χωρίς να πατήσω την ανακύκλωση και μου ήρθε όλο το ντουμάνι από την εξατμιση του λεωφορειου το πετρέλαιο δηλαδή απο το λεωφορείο μέσα στην καμπίνα.

Στον κλιματισμό τί ισχύει λοιπόν;Εμπλέκεται η μηχανή του αυτοκινήτου μας με τις αναθυμιάσεις στον αέρα της καμπινας;

Εν ολίγοις αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο αέρας που αναπνέουμε μέσα στην καμπίνα του οδηγού εμπλέκεται με τις αναθυμιάσεις της μηχανής του αυτοκινήτου ή αν ο αέρας είτε αφορά θέρμανση είτε ψύξη είναι αποκομμενος από την μηχανή του αυτοκινητου και προέρχεται καθαρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ.

Ο ίδιος αέρας είναι και στην θέρμανση και στον κλιματισμό,απο όπου το βάλεις να τραβάει στο ένα θα τραβάει και στο άλλο.Δεν επικοινωνεί με την μηχανή,αν σου έρχονται αναθυμιάσεις απο την μηχανή τότε κάπου έχεις διαρροή και πρέπει να το φτιάξεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, sonikk said:

Αν ίσχυε το πρώτο, τότε κανένας οδηγός αυτοκινήτου δεν θα επιζούσε.

• Thanks 1
Δημοσ.

καμιά ιδέα γιατί όταν έχω έχω κλειστά τα παράθυρα και αναμμένο το καλοριφέρ μυρίζει καυσαέριο?

όταν κινούμε πάλι με κλειστά τα παράθυρα δεν μυρίζει τίποτα.

με ανακύκλωση του αέρα πάλι δεν μυρίζει τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.

μηπως εχεις φιατ; anyway καποια αυτοκινητα ιδιως παλιοτερα δεν ειχαν φιλτρα καμπινας και οπως σου εγραψε καποιος ισως εχεις καποια διαροη απο σωληνωσεις

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλό ειναι να προσδιορίσεις την μυρωδιά.Είναι απο την εξάτμιση;Εχεις διαρροή λαδιού που καίγεται στην εξάτμιση;Μυρίζει παραφλού;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σε όλους!

Σας ευχαριστώ.

Η εισαγωγή αέρα γίνεται απο αεραγωγούς που υπάρχουν στο κάτω μέρος του μπροστινού παρπρίζ, απέξω απο την καμπίνα επιβατών. Στην ανακύκλωση τραβάει αέρα, μέσα απο την καμπίνα.

Τα καυσαέρια του αυτοκινήτου, βγαίνουν απο την εξάτμιση.

Οπότε που καταλήγουμε?

Αν έχεις την εισαγωγή αέρα απ εξω, τότε θα τραβάει τον αέρα που ούτως ή αλλως θα ανάπνεες απ έξω. Αν σε ενοχλεί η γύρη και οι ρύποι, βάζεις φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο όμως θέλει 2-3 φορές το χρόνο αλλαγή. 

1 ώρα πριν, valadsk είπε

καμιά ιδέα γιατί όταν έχω έχω κλειστά τα παράθυρα και αναμμένο το καλοριφέρ μυρίζει καυσαέριο?

όταν κινούμε πάλι με κλειστά τα παράθυρα δεν μυρίζει τίποτα.

με ανακύκλωση του αέρα πάλι δεν μυρίζει τίποτα.

Κάπου υπάρχει τρύπα στο κύκλωμα ή στην εξάτμιση σου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Η εισαγωγή αέρα γίνεται απο αεραγωγούς που υπάρχουν στο κάτω μέρος του μπροστινού παρπρίζ, απέξω απο την καμπίνα επιβατών. Στην ανακύκλωση τραβάει αέρα, μέσα απο την καμπίνα.

Οπότε δεν είναι παράλογο αν είσαι σταματημένος με ανοιχτή μηχανή και ανοιχτό κλιματισμό χωρίς ανακύκλωση να σου έρχονται που και που αναθυμιάσεις από την εξάτμιση.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οπότε δεν είναι παράλογο αν είσαι σταματημένος με ανοιχτή μηχανή και ανοιχτό κλιματισμό χωρίς ανακύκλωση να σου έρχονται που και που αναθυμιάσεις από την εξάτμιση.

Είναι παράλογο. Αν γίνεται, υπάρχει πρόβλημα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

η εξάτμιση του αυτοκινήτου σου είναι πίσω όμως και οι αεραγωγοί μπροστά.Αν εννοείς απο την εξάτμιση του μπροστινου σου τότε οκ.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Είναι παράλογο. Αν γίνεται, υπάρχει πρόβλημα. 

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

η εξάτμιση του αυτοκινήτου σου είναι πίσω όμως και οι αεραγωγοί μπροστά.Αν εννοείς απο την εξάτμιση του μπροστινου σου τότε οκ.

Μισό.

Τα αυτοκίνητα εκπέμπουν ρύπους/καυσαέρια, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο.

Η εξάτμιση μπορεί να είναι πίσω, αλλά όταν είσαι σταματημένος δεν είναι παράλογο να μυρίσει και γύρω απ' το υπόλοιπο αυτοκίνητο, μη μου πείτε ότι δε σας έχει τύχει κάτι τέτοιο.

Αν βάλεις στη εξίσωση και ότι η εισαγωγή ρουφάει αέρα, δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο να γίνεται κάτι τέτοιο.

Θα παίζει ρόλο και πώς φυσάει εκείνη την ώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μισό.

Τα αυτοκίνητα εκπέμπουν ρύπους/καυσαέρια, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο.

Η εξάτμιση μπορεί να είναι πίσω, αλλά όταν είσαι σταματημένος δεν είναι παράλογο να μυρίσει και γύρω απ' το υπόλοιπο αυτοκίνητο, μη μου πείτε ότι δε σας έχει τύχει κάτι τέτοιο.

Αν βάλεις στη εξίσωση και ότι η εισαγωγή ρουφάει αέρα, δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο να γίνεται κάτι τέτοιο.

Θα παίζει ρόλο και πώς φυσάει εκείνη την ώρα.

Εσυ μιλάς για το 0,5% των περιπτώσεων. Είναι τόσο ελάχιστες οι πιθανότητες για αυτά που γράφεις, που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί καν.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...