Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους. Ξέρει κανένας να μου πει γιατί είναι έτσι το " πλακάκι " σήμερα που το είδα της αντλίας?? Η χρήση της είναι περίπου 1 και κάτι χρόνο. Η θερμοκρασίες υπόψιν είναι μια χαρά..

IMG_20230330_212230.jpg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ειναι ετσι αντιστοιχα και στον cpu? Ποια παστα ειχες βαλει? Καθαριζει με οινοπνευμα?

Όχι ο cpu είναι μια χαρά. Πάντα με οινόπνευμα ναι . Arctic mx4 βάζω..

Δημοσ.

Παίρνεις μια αλοιφή για γιαλυσμα  και το τρίβεις, χαλκός ειναι θα εχει αλιωσεις με το πέρασμα του χρόνου

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτο που εγραψε ο @Aris_.
Ο χαλκος "μαυρίζει" επιφανειακά με το πέρασμα του χρονου. Δεν σε πειραζει κατι σε αυτο, αν θες να το κανεις σε κατάσταση καινούριου παρε ενα γυαλιστικο "brasso" και θα γινει οπως ήταν καινούριο.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Αυτο που εγραψε ο @Aris_.
Ο χαλκος "μαυρίζει" επιφανειακά με το πέρασμα του χρονου. Δεν σε πειραζει κατι σε αυτο, αν θες να το κανεις σε κατάσταση καινούριου παρε ενα γυαλιστικο "brasso" και θα γινει οπως ήταν καινούριο.

Και γω αυτό σκέφτηκα αλλά δεν ήξερα μην επηρεάσω το πλακάκι της αντλίας..

Δημοσ.
Στις 31/3/2023 στις 6:45 ΜΜ, Aris_ είπε

Παίρνεις μια αλοιφή για γιαλυσμα  και το τρίβεις, χαλκός ειναι θα εχει αλιωσεις με το πέρασμα του χρόνου

Πως δεν το είχα σκεφτεί. Να σαι καλά φίλε. Κοίτα πως έγινε!!

IMG_20230404_182304.jpg

• Like 4
Δημοσ.
13 ώρες πριν, stevepap είπε

Πως δεν το είχα σκεφτεί. Να σαι καλά φίλε. Κοίτα πως έγινε!!

IMG_20230404_182304.jpg

Σα καινούριο έγινε! Ποια αλοιφή χρησιμοποίησες τελικά φίλε μου;

ΥΓ. Φαντάζομαι και να το άφηνες όπως ήταν στην πρώτη φωτο σε θέμα απόδοσης για τη ψύξη της cpu δεν θα άλλαζε κάτι σωστά;

Δημοσ.
2 hours ago, Ronnie1985 said:

ΥΓ. Φαντάζομαι και να το άφηνες όπως ήταν στην πρώτη φωτο σε θέμα απόδοσης για τη ψύξη της cpu δεν θα άλλαζε κάτι σωστά;

αν δεν εφαπτεται σωστα τοτε μπορει να ειχε θεματα.αν δηλαδη δεν ειναι τελειως λεια η επιφανεια και αφηνει μικρα κενα. βεβαια εκει το βοηθαει η  Arctic mx4 που εβαζε αλλα σε καθε περιπτωση καλο ειναι να ειναι οσο πιο λεια η επιφανεια της ψυκτρας που εφαπτεται με την cpu

• Like 3
Δημοσ.
Στις 30/3/2023 στις 9:22 ΜΜ, stevepap είπε

Γειά χαρά σε όλους. Ξέρει κανένας να μου πει γιατί είναι έτσι το " πλακάκι " σήμερα που το είδα της αντλίας?? Η χρήση της είναι περίπου 1 και κάτι χρόνο. Η θερμοκρασίες υπόψιν είναι μια χαρά..

IMG_20230330_212230.jpg

Είναι έτσι επειδή χρησιμοποίησες πάστα πχ αλουμινίου ή άλλου μετάλλου - πλην χαλκού. Λειτούργησε ως διμεταλλική οξείδωση. Θερμικά δεν είναι πρόβλημα, μόνο αισθητικά.
Υπάρχει πάστα πούδρας χαλκού, ωστόσο θέλει πολλή προσοχή στην εφαρμογή για να μην βραχυκυκλώσεις κάτι.

Αναγωγικό υγρό για χαλκό και ορείχαλκο, μαλακό πανάκι (ή δέρμα σαμουά) για τρίψιμο, και στο τέλος καλό καθάρισμα με IPA και σκούπισμα πριν την εφαρμογή νέας πάστας. Και πάντα με γάντια, διότι ακόμα και το ελάχιστο το λίπος του δέρματός μας, προκαλεί επιφανειακή οξείδωση του χαλκού.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, snbblp είπε

Είναι έτσι επειδή χρησιμοποίησες πάστα πχ αλουμινίου ή άλλου μετάλλου - πλην χαλκού. Λειτούργησε ως διμεταλλική οξείδωση. Θερμικά δεν είναι πρόβλημα, μόνο αισθητικά.
Υπάρχει πάστα πούδρας χαλκού, ωστόσο θέλει πολλή προσοχή στην εφαρμογή για να μην βραχυκυκλώσεις κάτι.

Αναγωγικό υγρό για χαλκό και ορείχαλκο, μαλακό πανάκι (ή δέρμα σαμουά) για τρίψιμο, και στο τέλος καλό καθάρισμα με IPA και σκούπισμα πριν την εφαρμογή νέας πάστας. Και πάντα με γάντια, διότι ακόμα και το ελάχιστο το λίπος του δέρματός μας, προκαλεί επιφανειακή οξείδωση του χαλκού.

Την Arctic mx4 χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάγεται σε κατηγορία " αλουμινίου ή άλλου μετάλλου" να σου πω την αλήθεια. Δεν νομίζω όμως.

Δημοσ.
11 minutes ago, stevepap said:

Την Arctic mx4 χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάγεται σε κατηγορία " αλουμινίου ή άλλου μετάλλου" να σου πω την αλήθεια. Δεν νομίζω όμως.

http://arctic-m.com/wp-content/uploads/2018/03/mx_4_material_safety_data_sheet_msds.pdf

και μεσα γραφει.

Screenshot 2023-04-06 at 01-15-04 ARCTIC MX-4 – Material Safety Datasheet - mx_4_material_safety_data_sheet_msds.pdf.png

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Όχι σε καμία περίπτωση δεν θα είχα πρόβλημα και έτσι αν το άφηνα με θερμοκρασίες. Όπως είπε και ο φίλος poulinos ποιο πάνω πολύ σωστά , βάζοντας την Arctic δημιουργεί ένα υπόστρωμα από κάτω οπότε δεν αφήνει να επηρεάσει αυτή η μικρή " διάβρωση" την λειτουργία της αντλίας. Έβαλα αυτήν την αλοιφή. Την βάζαμε πολύ παλιά στα μηχανάκια για να κάνουμε νίκελ διάφορα μεταλλικά parts..

IMG_20230406_012654.jpg

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, stevepap said:

Όχι σε καμία περίπτωση δεν θα είχα πρόβλημα και έτσι αν το άφηνα με θερμοκρασίες. Όπως είπε και ο φίλος poulinos ποιο πάνω πολύ σωστά , βάζοντας την Arctic δημιουργεί ένα υπόστρωμα από κάτω οπότε δεν αφήνει να επηρεάσει αυτή η μικρή " διάβρωση" την λειτουργία της αντλίας. Έβαλα αυτήν την αλοιφή. Την βάζαμε πολύ παλιά στα μηχανάκια για να κάνουμε νίκελ διάφορα μεταλλικά parts..

IMG_20230406_012654.jpg

απλα θα ηταν χαζομαρα να εμενε ετσι.αφου εβαλες υδροψυξη σκοπος ειναι να την χαρεις με τα ολα της ;)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

απλα θα ηταν χαζομαρα να εμενε ετσι.αφου εβαλες υδροψυξη σκοπος ειναι να την χαρεις με τα ολα της ;)

Έτσι ακριβώς. Όπως όλα έτσι και αυτά θέλουν την συντήρησή τους..🤪🤪

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...