Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 minutes ago, Tambas91 said:

κολπάκι που δε το έφευραν τώρα..  όταν είχα την 980 που έχει μονο 4gb το είχα δει σε αρκετά παιχνίδια γίνετε εδώ και χρονια κατά τη γνώμη μου από το να έχεις stutters καλύτερο αυτό

Δεν έχω πρόβλημα στο να ρίχνει τα Texture για να μπορείς να τρέξεις το παιχνίδι, το πρόβλημα μου είναι ότι στα review σου δείχνει τις δυο κάρτες ως εφάμιλλες στο performance ενώ δεν είναι αφού η μια κάνει render με άλλα Textures από την άλλη.

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στην περίπτωση του Halo Infinite δεν τα ρίχνει απλά, τα καταργεί..Γενικά τα 8GB πλέον είναι για κατέβασμα σε high με το καλημέρα.

Να δούμε και από Σεπτέμβριο τι θα δούμε στα Starfield κλπ..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Starfield λόγω AMD παίζει να γεμίζει και τα 12GB σε 1440p με όλα δεξιά αν και αμφιβάλω ότι θα το δικαιολογούν τα visuals. Δεν λέω ότι θα δείχνει άσχημο, αλλά θα τρώει πολύ vram γι' αυτό που είναι. Όπως τα RE. Αν είναι δυνατόν το RE3 για παράδειγμα που είναι linear με ένα ψευτο-ray tracing που βάλανε να τρώει παραπάνω vram απ' το CP77 με Psycho RT και όλα δεξιά. 

Επεξ/σία από just_a_dude

Στα RE είναι θέμα engine αλλά δεν με χαλάει προσωπικά γιατί τα παιχνίδια είναι stutter-free. Το πρόβλημα είναι να ζητάει τη μάνα του και τον πατέρα του και να εξακολουθεί να έχει stutters.

• Like 1

Στις 22/7/2023 στις 1:19 ΜΜ, Aten-Ra είπε

Δεν έχω πρόβλημα στο να ρίχνει τα Texture για να μπορείς να τρέξεις το παιχνίδι, το πρόβλημα μου είναι ότι στα review σου δείχνει τις δυο κάρτες ως εφάμιλλες στο performance ενώ δεν είναι αφού η μια κάνει render με άλλα Textures από την άλλη.

Μαζί σου αλλά ποιος θα στο πει αυτό; Η nvidia που πουλάει κουτσαλογα στο mid-low range; Στο διαγραματακι θα δεις τις μπάρες και θα πεις όλα καλα…τώρα in game πλαστελινες…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Στα RE είναι θέμα engine αλλά δεν με χαλάει προσωπικά γιατί τα παιχνίδια είναι stutter-free. Το πρόβλημα είναι να ζητάει τη μάνα του και τον πατέρα του και να εξακολουθεί να έχει stutters.

το ότι είναι stutter free δεν έχει να κάνει με το ότι χρησιμοποιεί παραπάνω vram όμως.

Επεξ/σία από just_a_dude

Και δυστυχώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός μόνο καμία 6700xt αξίζει σε αυτές τις κατηγορίες όποτε πρέπει να λες και ευχαριστώ … καλα fg σε αυτήν την κατηγορία με 8gb vram γελάνε και τα δερμάτινα του συμπαθέστατου κατά τα αλλά σχιστοματι 😂

Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

Και δυστυχώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός μόνο καμία 6700xt αξίζει σε αυτές τις κατηγορίες όποτε πρέπει να λες και ευχαριστώ … καλα fg σε αυτήν την κατηγορία με 8gb vram γελάνε και τα δερμάτινα του συμπαθέστατου κατά τα αλλά σχιστοματι 😂

Αυτοί ετοιμάζουν το τσιπάκι για το PS5 Pro τώρα, χέστηκαν για το PC..Μόνο να βάλουμε κάνα εμπόδιο στο DLSS implementation και να αυξήσουμε τις απαιτήσεις για VRAM στο θεό.

• Like 2

3 hours ago, Tambas91 said:

Μαζί σου αλλά ποιος θα στο πει αυτό; Η nvidia που πουλάει κουτσαλογα στο mid-low range; Στο διαγραματακι θα δεις τις μπάρες και θα πεις όλα καλα…τώρα in game πλαστελινες…

To review

31 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

To review

το review μπορεί να το επισημάνει αλλα  δε μπορούν να βρουν όλες τις περιπτώσεις που γίνεται … στα περισσότερα απλά τρέχουν το bench σου βγάζουν νούμερα, τέλος … επίσης ανάλογα με τη vram άλλου μπορεί να γίνει πιο ορατό πχ να συμβαίνει σε μικρό βαθμό σε κάποιον που έχει 4070(και ίσως να μη το παίρνει καν πρέφα) , και πολύ περισσότερο σε κάποιον με 8gb… εγώ περιμένω να δω starfield και stalker πως θα τα πάνε!

Just now, Tambas91 said:

το review μπορεί να το επισημάνει αλλα  δε μπορούν να βρουν όλες τις περιπτώσεις που γίνεται … στα περισσότερα απλά τρέχουν το bench σου βγάζουν νούμερα, τέλος … επίσης ανάλογα με τη vram άλλου μπορεί να γίνει πιο ορατό πχ να συμβαίνει σε μικρό βαθμό σε κάποιον που έχει 4070(και ίσως να μη το παίρνει καν πρέφα) , και πολύ περισσότερο σε κάποιον με 8gb… εγώ περιμένω να δω starfield και stalker πως θα τα πάνε!

Είναι απλό, παρακολουθείς το benchmark run και αν δεν κάνει render σωστά τότε μηδενίζεις την κάρτα σε αυτά τα settings. Αν δεν το δείχνουν τα review τότε δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, η οποία είναι να πληροφορούν τον κόσμο που τα βλέπει.

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Είναι απλό, παρακολουθείς το benchmark run και αν δεν κάνει render σωστά τότε μηδενίζεις την κάρτα σε αυτά τα settings. Αν δεν το δείχνουν τα review τότε δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, η οποία είναι να πληροφορούν τον κόσμο που τα βλέπει.

Στο bench μπορεί να μη προλάβει καν… στα περισσότερα πρέπει να παίξεις λίγο να φορτώσει καλα η vram και μετά αρχίζουν τα περίεργα … αλλά ναι άμα φανεί πρέπει να το επισημαίνουν 👍

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι κατα τα άλλα που το εδώ θέμα υποτίθεται αφορά ΟΛΕΣ τις κάρτες ΟΛΩΝ των εταιρειών, και σε μόνιμη βάση ασχολούμαστε με συγκεκριμένες κάρτες της πράσινης.

Ε ρε με τι ασχολείται ο κόσμος καλοκαιριάτικα....

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

To stalker είναι nvidia sponsored (νομίζω), οπότε δεν θα τρώει τζάμπα vram παραπάνω και έχει και dlss που ρίχνει λίγο το usage.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...