Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 minutes ago, Tambas91 said:

σε ένα video που είχα δει το λέγαν... cyberpunk δεν έχω ασχοληθεί, λίγο που το έβαλα πάντως δεν είδα να μου κάνει κάτι τέτοιο εμενα όπως στο βιντεάκι που πόσταρα τώρα στο φίλο που λέει ότι του γεμίζει τη vram ίσως το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό !?! 

όταν είχα πάντως την 980 που είχε 4gb σε αρκετά παιχνίδια πιο καινούργια μου τύχαινε μετά από λίγη ώρα να μη φορτώνει textures η να φαίνονται πράγματα σαν πλαστελίνες χωρίς να χάνω καθόλου σε fps

Εγώ το είχα δει πάρα πολύ στο cp στο patch που το βάλανε, είχα 3090 τότε δεν είχε θέμα με vram. Και το hogwarts το κάνει, έχει τραγικο lod και εκεί, εξαφανιζόνται αντικείμενα στο μισό μετρο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό με το LoD μπορεί να φτιαχτεί εντελώς με την χρήση του tessellation αλλά δεν το έχει εφαρμόσει κανένας dev. Ή με το nanite σε UE 5.

Αυτό συμβαίνει λόγω των κονσολών; Γιατί νομίζω και το anisotropic ακόμη και οι καινούργιες το τρέχουν στο x4 ή στο x8 λογω memory bandwidth. Ή δεν έχει σχέση;

Στις 13/7/2023 στις 10:38 ΠΜ, Πέτρος είπε

Ότι να ΄ναι, version 3723.

Τα "όρια", αναφέρονται σε πόσα παιγνίδια που κάρτα 400+€ δεν μπορεί να πιάσει/κρατήσει 60ρι σε 1440. Τα γέλια με τα min, δεν τα βάζω καν στην κουβέντα.

Εξακολουθείς (κι εσύ), να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί μπαίνει στην κουβέντα η 6700ΧΤ και η 3060Ti. Είναι τόσο κακή (ανεπαρκής, για την ακρίβεια) η 40 που αναγκαστικά τη βάζουμε σε σύγκριση με αυτές, μπας και σταθεί κάπως.

Δεν με ενδιαφέρει αν χάνει από τις παλιότερες στο DOOM, σε παιγνίδι που τερματίζει τα περισσότερα monitor σε 1440.

Το Hog, είναι "αρχαίο" κι αυτό, ε? Τί να την κάνω που είναι μπροστά σε RT με τεράστιο ποσοστό στο CP, όταν είναι εντελώς unplayable? Επειδή θα πατήσω fg? Α, ξέρω...επειδή οι κόκκινες είναι ακόμα χειρότερες, το πετύχαμε!

Τις αστείες διαφορές με τις οποίες βγαίνει μπροστά σε παλιά/καινούρια, σε οτιδήποτε εκτός RT, τις βλέπεις.

Η κάρτα είναι ανεπαρκής από την κυκλοφορία της, εκτός κι αν σε αυτή την τιμή (απο)δεχόμαστε ότι είναι για 1080p μόνο ή recon και τα μυαλά σουβλάκια (και να παρακαλάμε να μη στεγνώνει από μνήμη και δεν φτουράει ούτε το recon/fg).

Εξαιρετική επιλογή για αγορά αυτή τη στιγμή, δεν το συζητάμε. Εμπρός ολοταχώς πίσω στα 1080p με 4+ κατοστάρικα κι όποιος θέλει κάτι ελάχιστα παραπάνω, 6+.

Τώρα περάσαμε στη φάση μετακίνησης των goal posts. Αφού δεν καταφέραμε να βγάλουμε fail την 4060Ti απέναντι στην 6700XT(<90€ "κέρδος" για θυσία τόσων features και performance), ακολουθεί η φάση γκρίνιας με τις 1080p κάρτες που έφτασαν τα 400€ και την άπονη ζωή.

Πες τα στην αγαπημένη σου. Ας ρίξει την 6800XT στα 400€ να πάτε όλοι εκεί. Δεν μπορεί όμως. Δεν της φτάνουν τα λεφτά,...με τόσες δωροδοκίες μπλοκαρίσματος των dlss και XeSS.

• Like 1

Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Τώρα περάσαμε στη φάση μετακίνησης των goal posts. Αφού δεν καταφέραμε να βγάλουμε fail την 4060Ti απέναντι στην 6700XT(<90€ "κέρδος" για θυσία τόσων features και performance), ακολουθεί η φάση γκρίνιας με τις 1080p κάρτες που έφτασαν τα 400€ και την άπονη ζωή.

Πες τα στην αγαπημένη σου. Ας ρίξει την 6800XT στα 400€ να πάτε όλοι εκεί. Δεν μπορεί όμως. Δεν της φτάνουν τα λεφτά,...με τόσες δωροδοκίες μπλοκαρίσματος των dlss και XeSS.

Sorry, δεν ακολουθώ στον παραλογισμό.

HF!

On 13/07/2023 at 12:08, Tambas91 said:

Tώρα έκανα τον κόπο να δώ το video, αυτό που δείχνει στο video δεν έχει να κάνει με το lod που έγραψα, εδώ είναι τα textures. Η έχει κατεβάσει το texture streamingn χαμηλά (αν υπάρχει τέτοια επιλογή στο cp) ή  ξεμένει από vram. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Tώρα έκανα τον κόπο να δώ το video, αυτό που δείχνει στο video δεν έχει να κάνει με το lod που έγραψα, εδώ είναι τα textures. Η έχει κατεβάσει το texture streamingn χαμηλά (αν υπάρχει τέτοια επιλογή στο cp) ή  ξεμένει από vram. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο

Είναι παλιό το βιντεάκι και δεν νομίζω να ξεμένει από VRAM, GTX 1080 Ti έχει. Το είχα παρατηρήσει και εγώ  με 12 GB VRAM. Συμβαίνει κυρίως όταν κάποιο αντικείμενο είναι μακριά και πλησιάζει προς το μέρος σου.

Μηχανή γραφικών για τα μπάζα.

• Like 1

23 λεπτά πριν, Herald είπε

εγώ το ξέρω μη το λες σε εμενα όταν είχα την 980 μου έκανε το ίδιο σε αυτό το παιχνίδι και σε αλλα (χωρίς να χάνει απόδοση)... με την 4090 δε το κάνει.. τώρα τι να κάνω να πάω σπίτι του κολλητού μου να την ξηλώσω για να ανεβάζω βιντεάκια? βαριέμαι μου φτάνουν αυτά για τον 3D :P  οποτε ο κάθε ένας ότι νομίζει

8 minutes ago, Tambas91 said:

εγώ το ξέρω μη το λες σε εμενα όταν είχα την 980 μου έκανε το ίδιο σε αυτό το παιχνίδι και σε αλλα (χωρίς να χάνει απόδοση)... με την 4090 δε το κάνει.. τώρα τι να κάνω να πάω σπίτι του κολλητού μου να την ξηλώσω για να ανεβάζω βιντεάκια? βαριέμαι μου φτάνουν αυτά για τον 3D :P  οποτε ο κάθε ένας ότι νομίζει

Nαι σόρρυ, λάθος μου αυτό που είχα γράψει, δεν είχα δει το video. Σχολιάζω κιόλας σε βίντεο που δεν είδα :P 

Αυτό με το lod είναι μια άλλη παπάτζα που κάνα στο cyberpunk κάποια στιγμή και είναι και ακόμα χειρότερο στο hogwarts που ξεφυτρώνουν πράματα μέσα στη μύτη σου

Με την 2060 πάντως είχα και εγώ κάτι τέτοια παρόμοια. Ή όταν άλλαζες γρήγορα όπλα κάποια φορά το όπλο έκανε ένα pop in. Τώρα με την 4070 δεν έχει τέτοια. Λογικά vram είναι αυτό στο video.

13 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Με την 2060 πάντως είχα και εγώ κάτι τέτοια παρόμοια. Ή όταν άλλαζες γρήγορα όπλα κάποια φορά το όπλο έκανε ένα pop in. Τώρα με την 4070 δεν έχει τέτοια. Λογικά vram είναι αυτό στο video.

"Είναι παλιό το βιντεάκι και δεν νομίζω να ξεμένει από VRAM, GTX 1080 Ti έχει. Το είχα παρατηρήσει και εγώ  με 12 GB VRAM. Συμβαίνει κυρίως όταν κάποιο αντικείμενο είναι μακριά και πλησιάζει προς το μέρος σου.

Μηχανή γραφικών για τα μπάζα."

37 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Πίσω οι μνήμες χωρίς ψύξη; Αναγκαστικά  backplate, όχι βέβαια ότι μπορεί να αντικαταστήσει μία παθητική επιφάνεια ψύξης αλλά τέλος πάντως.

Πάντως η NVIDIA καίει από μόνη της την έκδοση των 8GB καθώς σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να δώσεις 150€ λιγότερα γι αυτήν και προβλέπω στο μέλλον την διαφορά να πέφτει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εδώ και στο εξής, σε όσα παιχνίδια ρίχνουν τα Textures λόγο έλλειψης αναγκαίας Vram , η απόδοση των καρτών αυτών θα πρέπει να θεωρείται ως Cheating και το score της κάρτα να μηδενίζεται από τα performance charts στα review ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν τρέχει σωστά αυτό το παιχνίδι με τα ιδία settings και Image Quality που τρέχουν οι υπόλοιπες κάρτες στο Review.

HWUB-HALO-8-GB.jpg

HWUB-HALO-16-GB.jpg

Παράδειγμα, αν ο παρακάτω πίνακας είναι από το Halo Infinite , στον πρώτο πίνακα είναι χωρίς να λάβουν υπόψη το Texture Degradation  και στον δεύτερο με μηδενισμό της κάρτας που δεν τρέχει με ίδιο Image Quality.

Example-1.jpg

Example-1a.jpg

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 5

13 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Από εδώ και στο εξής, σε όσα παιχνίδια ρίχνουν τα Textures λόγο έλλειψης αναγκαίας Vram , η απόδοση των καρτών αυτών θα πρέπει να θεωρείται ως Cheating και το score της κάρτα να μηδενίζεται από τα performance charts στα review ώστε να γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν τρέχει σωστά αυτό το παιχνίδι με τα ιδία settings και Image Quality που τρέχουν οι υπόλοιπες κάρτες στο Review.

HWUB-HALO-8-GB.jpg

HWUB-HALO-16-GB.jpg

Παράδειγμα, αν ο παρακάτω πίνακας είναι από το Halo Infinite , στον πρώτο πίνακα είναι χωρίς να λάβουν υπόψη το Texture Degradation  και στον δεύτερο με μηδενισμό της κάρτας που δεν τρέχει με ίδιο Image Quality.

Example-1.jpg

Example-1a.jpg

κολπάκι που δε το έφευραν τώρα..  όταν είχα την 980 που έχει μονο 4gb το είχα δει σε αρκετά παιχνίδια γίνετε εδώ και χρονια κατά τη γνώμη μου από το να έχεις stutters καλύτερο αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...