Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν υπάρχει κάρτα ανεξαρτήτος vram σε αυτά τα χρήματα για να παίζει ultra σε 1440p. Δεν είναι το πρόβλημα η vram, και 16gb vram να βάλεις στην 3060ti ή στην 4060ti δεν παίζουν 1440p maxed out. 

Εγώ σε 3440x1440 monitor είμαι, μια χαρά μπαλίτσα πάει.Προφανώς με DLSS Q, και προφανώς δεν τρέχω τα πάντα δεξιά, αλλά καμιά κάρτα midrange 3ετίας δεν μπορούσε ποτέ να παίξει τα πάντα ultra. 

Ακριβώς! Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου. Μόλις έκανα την μετάβαση 1080p -1440p είδα ότι στο ίδιο game δεν υπάρχει επαφή σε image quality μεταξύ 1080p ultra και 1440p ultra. Η χαμηλή ανάλυση "κρύβει" τα γραφικά. Οπότε γιατί να πάρεις 1080p ultra capable κάρτα; Πάρε την 6600 που έχει κάτω από 200 που άλλωστε μια χαρά κάνει και 1080p high ή πάρε κονσόλα αν δεν έχεις θέμα. Για 1440p θέλει να ρίξεις χρήμα, δεν υπάρχει middle ground. Η 6700ΧΤ είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση γιατί έχει vram και μπορεί να κάνει 1440p high στα περισσότερα. Αλλά μέχρι πότε; Σύντομα θα θέλει med και εκεί χάνεται το νόημα πλέον. Υποτίθεται ανεβαίνεις ανάλυση για να δεις κάτι καλύτερο, αν αρχίζεις να πετσοκοβεις settings είναι δώρο αδωρον μετά. Ίσως να υπερβάλλω αλλά γενικά είμαι κατά των ημιμετρων. Ή πας τέρμα budget και δεν σε νοιάζει να ρίξεις settings αφού έδωσες πολύ λίγα λεφτά ή ρίχνεις χρήμα και πας για σωστό 1440p ή ακόμη πιο ψηλά σε 4Κ.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, just_a_dude said:

Ακριβώς! Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου. Μόλις έκανα την μετάβαση 1080p -1440p είδα ότι στο ίδιο game δεν υπάρχει επαφή σε image quality μεταξύ 1080p ultra και 1440p ultra. Η χαμηλή ανάλυση "κρύβει" τα γραφικά. Οπότε γιατί να πάρεις 1080p ultra capable κάρτα; Πάρε την 6600 που έχει κάτω από 200 που άλλωστε μια χαρά κάνει και 1080p high ή πάρε κονσόλα αν δεν έχεις θέμα. Για 1440p θέλει να ρίξεις χρήμα, δεν υπάρχει middle ground. Η 6700ΧΤ είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση γιατί έχει vram και μπορεί να κάνει 1440p high στα περισσότερα. Αλλά μέχρι πότε; Σύντομα θα θέλει med και εκεί χάνεται το νόημα πλέον. Υποτίθεται ανεβαίνεις ανάλυση για να δεις κάτι καλύτερο, αν αρχίζεις να πετσοκοβεις settings είναι δώρο αδωρον μετά. Ίσως να υπερβάλλω αλλά γενικά είμαι κατά των ημιμετρων. Ή πας τέρμα budget και δεν σε νοιάζει να ρίξεις settings αφού έδωσες πολύ λίγα λεφτά ή ρίχνεις χρήμα και πας για σωστό 1440p ή ακόμη πιο ψηλά σε 4Κ.

Mα δεν έχει και τόση διαφορά το ultra preset απτό high, μακάρι να είχε.

Το 1080p vs 1440p εξαρτάται απτήν ανάλυση, εγώ είμαι σε 4k 42αρη και έχει χειρότερο ppi από πχ. 24αρι 1080p. Για να πείς ότι τα pixels σου ανεβάζουν το image quality θες 24αρι 1440p ή 27αρι 4k. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Mα δεν έχει και τόση διαφορά το ultra preset απτό high, μακάρι να είχε.

Το 1080p vs 1440p εξαρτάται απτήν ανάλυση, εγώ είμαι σε 4k 42αρη και έχει χειρότερο ppi από πχ. 24αρι 1080p. Για να πείς ότι τα pixels σου ανεβάζουν το image quality θες 24αρι 1440p ή 27αρι 4k. 

Όχι ρε συ. Το ίδιο game από 24αρι 1080p σε 27αρι 1440p δεν συγκρίνεται. Τα textures και η λεπτομέρεια, καμία σχέση. Ήταν τέρμα εμφανές στα μάτια μου μόλις άλλαξα monitor.

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, just_a_dude said:

Όχι ρε συ. Το ίδιο game από 24αρι 1080p σε 27αρι 1440p δεν συγκρίνεται. Τα textures και η λεπτομέρεια, καμία σχέση. Ήταν τέρμα εμφανές στα μάτια μου μόλις άλλαξα monitor.

Mπορεί την διαφορά να την έκανε το monitor, άλλη διαφορά δεν θα είδες, αφού μιλάμε για ακριβώς ίδιο pixel density. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Mπορεί την διαφορά να την έκανε το monitor, άλλη διαφορά δεν θα είδες, αφού μιλάμε για ακριβώς ίδιο pixel density. 

92 έχει το 1080p/24 και 108 το 1440p/27

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.
19 minutes ago, just_a_dude said:

92 έχει το 1080p/24 και 108 το 1440p/27

E ok, από εκεί βλέπεις διαφορά. Δεν είναι η ανάλυση, είναι το pixel density του monitor. 

Το 14αρι laptop μου @ 1600p δείχνει πολύ πιο crispy από την 4k oled μου. Σε φάση ήδη μου περνάνε σκέψεις να την αλλάξω :P 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

E ok, από εκεί βλέπεις διαφορά. Δεν είναι η ανάλυση, είναι το pixel density του monitor. 

Το 14αρι laptop μου @ 1600p δείχνει πολύ πιο crispy από την 4k oled μου. Σε φάση ήδη μου περνάνε σκέψεις να την αλλάξω :P 

Δεν υπάρχουν ρε συ επιλογές για oled 4k σε νορμάλ ιντσες ακόμα..τι να πάρεις?Και το άτιμο το oled μετράει ,βλέπω μέχρι κ εγώ διαφορά που δεν πολυνιωθω..Υποθέτω έχεις c2/c1.Mε την απόσταση που την έχεις έχει παίξει καθόλου?

Δημοσ.
1 minute ago, niko13 said:

Δεν υπάρχουν ρε συ επιλογές για oled 4k σε νορμάλ ιντσες ακόμα..τι να πάρεις?Και το άτιμο το oled μετράει ,βλέπω μέχρι κ εγώ διαφορά που δεν πολυνιωθω..Υποθέτω έχεις c2/c1.Mε την απόσταση που την έχεις έχει παίξει καθόλου?

Nαι την C2 έχω. Για γραφείο πόσο να παίξεις με την απόσταση, είναι ήδη στα 80-90cm. Χρειάζομαι πιο μεγάλο γραφείο :P 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Από τα screen που ανέβασε ο Aten-Ra νόμιζα ότι πρόκειται για τα συνήθη video του hwu με καμιά δεκαριά games όπου αρκετά είναι amd sponsored ή amd friendly(π.χ. Serious Sam).

Από τα 50 games βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα(αυτή που γνωρίζω εδώ και καιρό) που γεννάει εύλογες απορίες γιατί προτείνεται/ε 6700XT εν έτει 2023. Δεν υπάρχουν καλές κάρτες κάτω από 500€ σήμερα. Άντε να βάλω μέσα μέχρι και την 4060Ti των 16GB. Πιο κάτω είναι όλες πετσοκομμένες στον ένα ή τον άλλο τομέα.

Δηλαδή όλες οι προηγούμενες θεωρίες και (παρα)φιλολογίες, ήταν χωρίς καν να ξέρεις σε τί πράγμα αναφερόμαστε.

Nice!

Ακόμα και τώρα, δεν έκανες καν τον κόπο να δεις το video, έμεινες μόνο στο shot που σήκωσα εγώ.

Δες τα χάλια σε lows (αυτά που συχνά-πυκνά χρησιμοποιείς ως επιχείρημα), δες κυρίως πότε/που εμφανίζονται σε σχέση με την "ηλικία" των παιγνιδιών, και τα ξαναλέμε.

Η 6700ΧΤ προτείνεται γιατί δυστυχώς τα έχουν κανει σκ.τά και οι δύο. Προτείνεται στην τωρινή της τιμή, όχι στην τιμή κυκλοφορίας, προτείνεται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, σε σχέση με τις επιλογές που και οι 2 σου δίνουν αυτή τη στιγμή.

Είναι κατάντια να προτείνουμε midrange κάρτα 2.5 χρόνων (που όντως σύντομα θα βρει τοίχο σε πολλά πράγματα) επειδή οι σημερινές επιλογές είναι είτε τραγικές είτε ανύπαρκτες.

PS, αν είναι κάποιος με 6700ΧΤ εδώ Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω αν ενεργοποιείται/λειτουργεί το CF.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Herald είπε

Nαι την C2 έχω. Για γραφείο πόσο να παίξεις με την απόσταση, είναι ήδη στα 80-90cm. Χρειάζομαι πιο μεγάλο γραφείο :P 

Εγω την εβαλα τοίχο με μια επιδαπέδια βάση (δεν ήθελα να τρυπήσω) πίσω από το γραφείο που ήδη τράβηξα  μπροστά να κερδίσω όση απόσταση  μπορώ https://reflecta.de/en/tv-stands/496-reflecta-tv-stand-80-super-slim.html.Περιπου στο 1.10 με 1.20m είναι τώρα αν και κυρίως χρησιμοποιώ ips 27 1440p με βραχίονα σε πιο κοντινή αποσταση.Μπορει να είναι και η ιδέα μου για να πείσω τον εαυτό μου αλλά μου φαίνεται καλύτερα σε μεγαλύτερη αποσταση 😁

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
Just now, niko13 said:

Εγω την εβαλα τοίχο με μια βάση πίσω από το γραφείο που ήδη τράβηξα  μπροστά να κερδίσω όση απόσταση  μπορώ https://reflecta.de/en/tv-stands/496-reflecta-tv-stand-80-super-slim.html.Περιπου στο 1.10 με 1.20 είναι τώρα αν και κυρίως χρησιμοποιώ ips 27 1440p με βραχίονα.Μπορει να είναι και η ιδέα μου για να πείσω τον εαυτό μου αλλά μου φαίνεται καλύτερα σε μεγαλύτερη αποσταση 😁

Ρε τι τραβάμε για τις oled μας, έγω έφτιαξα custom έπιπλο / βιβλιοθήκη / φυτώριο στο ύψος του γραφείο για να κερδίσω άλλα 15 cm :P

3 μήνες με πήρε, για μια μαμημένη oled. Ε ρε φίλε

Δημοσ.

Το ποστάρω και εδώ. 2 συνεχόμενα παιχνίδια BF 2042 με 128 παίκτες. Όλα Ultra, 1440p, DLSS Quality και RT Reflections στο Οn. 88% η VRAM. Αν κλείσεις το RT πρέπει να φτάνει γύρω στο 77%. 

image.png.64ea0bc3d0a8371a3897b6552fb11393.png

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Το ποστάρω και εδώ. 2 συνεχόμενα παιχνίδια BF 2042 με 128 παίκτες. Όλα Ultra, 1440p, DLSS Quality και RT Reflections στο Οn. 88% η VRAM. Αν κλείσεις το RT πρέπει να φτάνει γύρω στο 77%. 

image.png.64ea0bc3d0a8371a3897b6552fb11393.png

Άναψε aircondition κ εσυ ρε φίλε μου 😁.Καλορίζικη και να την χαρεις

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, niko13 είπε

Άναψε aircondition κ εσυ ρε φίλε μου 😁.Καλορίζικη και να την χαρεις

Να είσαι καλά. Το έκλεισα επίτηδες για να δω σε τι θερμοκρασία θα φτάσει! :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...