Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, Herald said:

Επισυναπτεις ένα review για να "αποδείξεις" αυτό που θες, και όσα νουμερα στο review δεν ταιριάζουν με το αφήγημα είναι λάθος. Που το ξέρεις ότι της 4060 είναι λάθος? Μπορεί να είναι της 4060ti. 

Σε όλα τα παιχνίδια στο ίδιο review η 3070 έχει παραπάνω και Average και Lows και από την 4060Ti και από την 4060, λες στο FarCry 6 η 4060 να βγάζει σχεδόν τα διπλάσια Lows από την 3070 και λες ότι έχει γίνει λάθος στα Lows της 4060Ti και όχι στην 4060 ??

2 hours ago, Herald said:

Εγω για αυτό δεν κάθομαι να ασχολούμαι με τα reviews, εσύ και ο kkatzos που ασχολείστε αυτή τη δουλειά κάνετε? Ότι νούμερο δεν σας αρέσει το πετάτε εκτός και κρατάτε τα υπόλοιπα? Εγώ όταν δω ένα προβληματικό νούμερο σε review, πετάω ολο το review. 

Όταν φτιάξεις έστω και ένα δικό σου review και το ανεβάσεις online θα καταλάβεις πόσο λάθος είσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ή 4070+ ή κονσόλα ή άντε καμιά 6600 αν θες μόνο 1080p med-low ή valorant, apex και τα σχετικά. Τίποτα άλλο δεν αξίζει. Γιατί και η 4060Ti 16GB θα έχει 500 ευρά, πιθανώς και παραπάνω. Καλύτερα δώσε λίγα ακόμη και πήγαινε στην 4070

• Like 1

2 minutes ago, just_a_dude said:

Ή 4070+ ή κονσόλα ή άντε καμιά 6600 αν θες μόνο 1080p med-low ή valorant, apex και τα σχετικά. Τίποτα άλλο δεν αξίζει. Γιατί και η 4060Ti 16GB θα έχει 500 ευρά, πιθανώς και παραπάνω. Καλύτερα δώσε λίγα ακόμη και πήγαινε στην 4070

Ανάλογα τι budget έχει ο καθένας και τι ζητάει από το hardware, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ανάλογα τι budget έχει ο καθένας και τι ζητάει από το hardware, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.

Υπάρχουν αλλά δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου πάντα. Δυστυχώς αν δεν έχεις budget πλέον, δεν... Ή απλά πας σε κονσόλα που μια χαρά εμπειρία είναι, μην τρελαθούμε, απλά θέλει λίγο συνήθεια η μετάβαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, just_a_dude said:

Υπάρχουν αλλά δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου πάντα.

Δεν υπάρχει δεν αξίζουν, υπάρχει τι θέλεις να κάνεις και τι budget θέλεις/έχεις να διαθέσεις για να κάνεις αυτό που θέλεις. Προσωπικά πχ η 4090 δεν αξίζει αλλά για άλλους κάνει αυτό που θέλουν και είναι μέσα στο budget τους.

Επεξ/σία από Aten-Ra

1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Δεν υπάρχει δεν αξίζουν, υπάρχει τι θέλεις να κάνεις και τι budget θέλεις/έχεις να διαθέσεις για να κάνεις αυτό που θέλεις. Προσωπικά πχ η 4090 δεν αξίζει αλλά για άλλους κάνει αυτό που θέλουν και είναι μέσα στο budget τους.

Ποια θα έλεγες ότι αξίζει πέρα από αυτές που ανέφερα; Ίσως η 6700 ΧΤ μόνο, οκ

Just now, just_a_dude said:

Ποια θα έλεγες ότι αξίζει πέρα από αυτές που ανέφερα; Ίσως η 6700 ΧΤ μόνο, οκ

Όχι μόνο, ακόμα και οι 4060/4060τι/3060/3060τι κλπ κλπ μπορεί να κάνουν για κάποιο σενάριο καλύτερα από άλλες.

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Όχι μόνο, ακόμα και οι 4060/4060τι/3060/3060τι κλπ κλπ μπορεί να κάνουν για κάποιο σενάριο καλύτερα από άλλες.

8GB σε κάρτα των 300+ ευρω; (Η 3060 πεθαίνει και αυτή, δεν θα τραβάει ο πυρήνας, τι να τα κάνει τα 12GB;)

Danny Devito No GIF by reactionseditor - Find & Share on GIPHY

Καλύτερα κονσόλα. Βέβαια απλά η γνώμη μου εννοείται.

• Like 1

Just now, just_a_dude said:

8GB σε κάρτα των 300+ ευρω; (Η 3060 πεθαίνει και αυτή, δεν θα τραβάει ο πυρήνας, τι να τα κάνει τα 12GB;)

Ρε μην είστε κολλημένοι, μίλησα για σενάρια όχι γενικά. Για ΑΑΑ καινούργια παιχνίδια και γενικά δεν θα πρότεινα 8GB φέτος , αλλά αν θέλει μόνο να παίξει Indie/esport σε 1080p 166/240hz μπορεί να πάει πχ και σε 4060τι.

Το είπα και πριν, ανάλογα τι θέλεις να κάνεις και το budget που έχεις υπάρχουν πολλές κάρτες να διαλέξεις.

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Ρε μην είστε κολλημένοι, μίλησα για σενάρια όχι γενικά. Για ΑΑΑ καινούργια παιχνίδια και γενικά δεν θα πρότεινα 8GB φέτος , αλλά αν θέλει μόνο να παίξει Indie/esport σε 1080p 166/240hz μπορεί να πάει πχ και σε 4060τι.

Το είπα και πριν, ανάλογα τι θέλεις να κάνεις και το budget που έχεις υπάρχουν πολλές κάρτες να διαλέξεις.

μα αυτά τα παίζει και με μια 6600. σε αυτά τα games τα βάζεις όλα low κλάιν. μια χαρά fps βγάζει και αυτή σε 1080p και έχει κάτω από 200 ευρώ. Απλά θεωρώ ότι για τέτοιο usage που λες είναι δεν αξίζει να δώσεις 300+ για κάρτα. 

9 minutes ago, just_a_dude said:

Μια  χαρά  είναι τα 8gb vram, δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόση βαβούρα. Το μοναδικόο πρόβλημα που είχα με την 3060ti ήταν στο TLOU, όχι για κάποιιον άλλον λόγο αλλά γιατί επίτηδες στις πρώτες εκδόσεις τα high textures ήταν επιπέδου playstation 1. Αυτό φτιάχτηκε με patch - σε ότι άλλο έχω δοκιμάσει τραίνο πάει η κάρτα.

• Like 1

3 minutes ago, just_a_dude said:

μα αυτά τα παίζει και με μια 6600. σε αυτά τα games τα βάζεις όλα low κλάιν. μια χαρά fps βγάζει και αυτή σε 1080p και έχει κάτω από 200 ευρώ. Απλά θεωρώ ότι για τέτοιο usage που λες είναι δεν αξίζει να δώσεις 300+ για κάρτα. 

Αν σκέπτονταν όλοι έτσι δεν θα είχαμε τόσο μεγάλο segmentation και θα πούλαγε μόνο η 6600 η 4070 και η 4090. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική γιατί ο κάθε καταναλωτής έχει διαφορετικές ανάγκες, ιδεολογίες, budget κλπ κλπ.

Just now, Herald said:

Μια  χαρά  είναι τα 8gb vram, δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόση βαβούρα. Το μοναδικόο πρόβλημα που είχα με την 3060ti ήταν στο TLOU, όχι για κάποιιον άλλον λόγο αλλά γιατί επίτηδες στις πρώτες εκδόσεις τα high textures ήταν επιπέδου playstation 1. Αυτό φτιάχτηκε με patch - σε ότι άλλο έχω δοκιμάσει τραίνο πάει η κάρτα.

Όχι ακόμα και σήμερα με τα τελευταία patch έχουν πρόβλημα οι κάρτες με 8GB στο TLOU.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Aten-Ra said:

Όχι ακόμα και σήμερα με τα τελευταία patch έχουν πρόβλημα οι κάρτες με 8GB στο TLOU.

High textures κανένα πρόβλημα, από τα 10-11 gb που ζήταγε πλέον θέλει κάτω από 6. Και ταυτόχρονα τριπλασιάστηκε το texture resolution, lol 

Επεξ/σία από Herald

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι αλλά τα 8GB δεν φτάνουν για 1440p ακόμη και σε games που δεν έχουν θέμα με τη vram, Τώρα να δώσεις 300 ευρά τουλάχιστον, για να παίζεις σε 1080p; Ε meh

1 minute ago, just_a_dude said:

Ναι αλλά τα 8GB δεν φτάνουν για 1440p ακόμη και σε games που δεν έχουν θέμα με τη vram, Τώρα να δώσεις 300 ευρά τουλάχιστον, για να παίζεις σε 1080p; Ε meh

Δεν υπάρχει κάρτα ανεξαρτήτος vram σε αυτά τα χρήματα για να παίζει ultra σε 1440p. Δεν είναι το πρόβλημα η vram, και 16gb vram να βάλεις στην 3060ti ή στην 4060ti δεν παίζουν 1440p maxed out. 

Εγώ σε 3440x1440 monitor είμαι, μια χαρά μπαλίτσα πάει.Προφανώς με DLSS Q, και προφανώς δεν τρέχω τα πάντα δεξιά, αλλά καμιά κάρτα midrange 3ετίας δεν μπορούσε ποτέ να παίξει τα πάντα ultra. 

Aκριβώς στο 4:38 του βίντεο, νομίζω τα λέει όλα. 1.5gb λιγότερη vram και τα textures είναι 3 φορές καλύτερα....speaks for itself ότι μιλάμε καθαρά για θέμα optimization.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...