Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Το νεότερη κάρτα δεν είναι ούτε προτέρημα ούτε μειονέκτημα. Η 4060ti είναι καλύτερη κάρτα και φαίνεται και απτά γραφήματα, αφού κερδίζει στο 85-90% των παιχνιδιών,και έχει περισσότερα και καλύτερα features. 

Οπότε το μόνο που απομένει είναι η τιμη, πόσα παραπάνω δηλαδή έχει νόημα να δώσεις. Γιατί στην ίδια τιμή νομίζω είναι no brainer. 

Φτάσαμε στο σημείο, δηλαδή, κάρτα νεότερης γενιάς στα ίδια (κι ούτε καν) χρήματα να είναι με το ζόρι (με ότι RT υπάρχει στο full) 5-10% μπροστά σε μ.ο. (εκτός κι αν κάποιον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το RT) από κάρτα 2+χρόνων και λέμε ότι "δεν έχει σημασία"?

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, Πέτρος said:

Φτάσαμε στο σημείο, δηλαδή, κάρτα νεότερης γενιάς στα ίδια (κι ούτε καν) χρήματα να είναι με το ζόρι (με ότι RT υπάρχει στο full) 5-10% μπροστά σε μ.ο. (εκτός κι αν κάποιον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το RT) από κάρτα 2+χρόνων και λέμε ότι "δεν έχει σημασία"?

Όταν πας να αγοράζεις κάτι - οτιδήποτε, ασχολείσαι με το ποσό παλιό είναι? Εγώ το μόνο που κοιτάω είναι επιδόσεις - τιμή - κατανάλωση. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι καν στο top 100. Πιο σημαντικό θεωρώ πχ το χρώμα του κουτιου του προϊόντος πάρα το πότε κυκλοφόρησε. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Όταν πας να αγοράζεις κάτι - οτιδήποτε, ασχολείσαι με το ποσό παλιό είναι? Εγώ το μόνο που κοιτάω είναι επιδόσεις - τιμή - κατανάλωση. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι καν στο top 100. Πιο σημαντικό θεωρώ πχ το χρώμα του κουτιου του προϊόντος πάρα το πότε κυκλοφόρησε. 

Επίτηδες τα γράφεις, ε?

Δημοσ.
Just now, Πέτρος said:

Επίτηδες τα γράφεις, ε?

Όχι σοβαρά το λέω. Κοιτάς εσύ ημερομηνία κυκλοφορίας οταν πας να αγοράσεις κάτι? Αν κάτι μένει πίσω σε επιδόσεις επειδή είναι παλιό τότε η τιμή του θα πρέπει να το αντικατοπτριζει. Αν η τιμή του δεν το αντικατοπτριζει τότε το πρόβλημα δεν είναι η παλαιότητά του προϊόντος αλλά η τιμή. 

Δημοσ.

Η 6700xt κοστίζει όσο η 4060 πάντως, όχι όσο η 4060ti, πάλι σαφώς χειρότερη είναι σε RT, πάλι δεν έχει FG, πάλι στα 1080p πρακτικά ο upscaler της είναι subpar. 

Κανονικά στα 350 τελική ράφι έπρεπε να φέρει την 7700xt 12gb η AMD, ας φύγει μία το old stock και βλέπουμε.

Μέχρι τότε θα βασίζεται σε αμπαλιές games που θα θέλουν αχρείαστα πολύ vram και σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές να πετάει εκτός τις τεχνολογίες του ανταγωνιστή, μπας και τα σαπάκια φανούν decent, έστω και σε τιμή sell out.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Herald είπε

Όχι σοβαρά το λέω. Κοιτάς εσύ ημερομηνία κυκλοφορίας οταν πας να αγοράσεις κάτι? Αν κάτι μένει πίσω σε επιδόσεις επειδή είναι παλιό τότε η τιμή του θα πρέπει να το αντικατοπτριζει. Αν η τιμή του δεν το αντικατοπτριζει τότε το πρόβλημα δεν είναι η παλαιότητά του προϊόντος αλλά η τιμή. 

Όλα θέμα τιμής είναι, πάντα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει χρόνια αυτό.

Το ζήτημα "παλιά/νέα" έχει να κάνει αποκλειστικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, όχι με τα χρώματα στα πλαστικά.

Δημοσ.
17 minutes ago, Πέτρος said:

Όλα θέμα τιμής είναι, πάντα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει χρόνια αυτό.

Το ζήτημα "παλιά/νέα" έχει να κάνει αποκλειστικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας, όχι με τα χρώματα στα πλαστικά.

Φυσικά από εξέλιξη τεχνολογίας μόνο πρόοδο στη κατανάλωση είχαμε. Από επιδόσεις είναι πάτος. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Φυσικά από εξέλιξη τεχνολογίας μόνο πρόοδο στη κατανάλωση είχαμε. Από επιδόσεις είναι πάτος. 

Και γιατί το πάμε πέρα-δώθε, ωρέ, και είμαι με 4 ώρες ύπνο? Δεν τα είπαμε πόσες φορές αυτά τόσο καιρό?

Δημοσ.
3 minutes ago, Πέτρος said:

Και γιατί το πάμε πέρα-δώθε, ωρέ, και είμαι με 4 ώρες ύπνο? Δεν τα είπαμε πόσες φορές αυτά τόσο καιρό?

Γιατί από το review έκανε cherry pick ο Aten ra τα 3 παιχνίδια που κερδαει η 6700xt και αγνόησε τα 45 που χάνει για να δημιουργήσει πάλι την ψευδή εικόνα ότι η 6700 είναι καλύτερη ενώ απλά δεν είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Γιατί από το review έκανε cherry pick ο Aten ra τα 3 παιχνίδια που κερδαει η 6700xt και αγνόησε τα 45 που χάνει για να δημιουργήσει πάλι την ψευδή εικόνα ότι η 6700 είναι καλύτερη ενώ απλά δεν είναι. 

Σοβαρέψου. Εκεί είναι το review.

Δημοσ.
22 minutes ago, Herald said:

Αν δεν το έχεις πάρει πρέφα, στο εδώ topic μιλάμε για την Vram και όχι vs τις κάρτες. Δεν προσπαθώ να βγάλω την 6700ΧΤ καλύτερη από καμία κάρτα, τα 8GB θέλω να δείξω ότι έχουν αρχίσει και έχουν πρόβλημα σε παιχνίδια.

• Like 3
Δημοσ.

Και τα 12gb σε ορισμένα παιχνίδια δεν αρκούν αλλά γαργάρα τα κάνουν ορισμένοι που τάχα μου θέλουν να δείξουν τα περί Vram, γιατί μετά χαλάει το αφήγημα.

Το πόσταρα και στο δίπλα θέμα και όλως τυχαίως ασχολίαστο πέρασε. Οτι ακριβώς έγραφα και στο last of us part 1. Και αυτό τάχα μου για την Vram των nvidia καρτών το ανέφεραν ορισμένοι, ασχέτως που έπαιρνε μπάλα και πόσες Amd κάρτες.

Resident Evil 4 Remake PC Performance Review and Optimisation Guide

Κοινώς και τα 10gb της 6700 πχ που έχουν κάποιοι, δεν είναι αρκετά σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ας αναφέρουμε για 10000φορά πάλι συγκεκριμένες nvidia κάρτες, για να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα. 

Στις 22/3/2023 στις 3:24 ΜΜ, Od1sseas είπε

Τρέξτε να πάρετε την 4060 Ti 8GB με 600$ για να παίζετε σε 1080p και να χρειάζεται να ρίξετε τα textures η να κλείσετε το Ray Tracing 🤣

Και όσο για το εδώ θέμα, φαίνεται και από αυτόν που το άνοιξε, τι ρόλο βαράει...

• Thanks 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Aten-Ra said:
17 minutes ago, Aten-Ra said:

Αν δεν το έχεις πάρει πρέφα, στο εδώ topic μιλάμε για την Vram και όχι vs τις κάρτες. Δεν προσπαθώ να βγάλω την 6700ΧΤ καλύτερη από καμία κάρτα, τα 8GB θέλω να δείξω ότι έχουν αρχίσει και έχουν πρόβλημα σε παιχνίδια.

Ναι σωστά, μονο οι nvidia κάρτες έχουν 8gb vram

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20 minutes ago, Fulgore said:

Και τα 12gb σε ορισμένα παιχνίδια δεν αρκούν αλλά γαργάρα τα κάνουν ορισμένοι που τάχα μου θέλουν να δείξουν τα περί Vram, γιατί μετά χαλάει το αφήγημα.

Το πόσταρα και στο δίπλα θέμα και όλως τυχαίως ασχολίαστο πέρασε. Οτι ακριβώς έγραφα και στο last of us part 1. Και αυτό τάχα μου για την Vram των nvidia καρτών το ανέφεραν ορισμένοι, ασχέτως που έπαιρνε μπάλα και πόσες Amd κάρτες.

Μια χαρά τρέχει η 3060/6700ΧΤ με τα 12GB Vram στο RE4 σε 1080p +RT + Ultra Textures .  Γιατί αυτός ο αρνητισμός να παραδεχτείτε ότι κάρτες όπως η 3070/3070Ti/4060/4060Ti κλπ που έχουν δύναμη να τρέξουν το παιχνίδι αλλά της κόβει η Vram και χάνουν και από χειρότερες κάρτες όπως η 3060/6700ΧΤ  με Ultra Textures ??

https://youtu.be/9O7Ij5rOqso?t=765

Daniel-Owen-RE4-1080p-Max-RT.jpg

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Κοινώς και τα 10gb της 6700 πχ που έχουν κάποιοι, δεν είναι αρκετά σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ας αναφέρουμε για 10000φορά πάλι συγκεκριμένες nvidia κάρτες, για να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα. 

Και όσο για το εδώ θέμα, φαίνεται και από αυτόν που το άνοιξε, τι ρόλο βαράει...

Αυτό είναι ''allocation'' όμως, το θέμα είναι αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα σε gameplay και απ' οτι φαίνεται δεν υπάρχει αν έχεις 12GB VRAM ενώ με τα 8GB πάει το stuttering σύννεφο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...