manolis940 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Dantε είπε Εψαξα και βρηκα ενα δυσκολο σημειο για να δεις. Βλεπεις οτι και στα σημεια που πεφτουν τα fps γενικα ψιλοπεταει χαρταετο η καρτα με usage 70%. Που σημαινει ξεκαθαρα θεμα του παιχνιδιου. Γενικα οτι εχω δοκιμασει ,το τραβαει η καρτα με ελαχιστες παραχωρησεις. Στο control, που το επαιξα προσφατα ζοριστηκε για ολα τερμα αλλα το ψιλοκαταφερνε. Επομενο εχω το tlou οποτε εκει θα δουμε που τραβαει τη vram αβερτα. Γενικα δεν εχω λογο να υποστηριξω amd/nvidia ,μπας και μετοχες εχω,ο καθενας εχει τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα του. Μήπως έχει αφήσει κάποιο μέρος της μνήμης στην RAM λόγο του ότι πάει να γεμίσει, οπότε και όταν τραβάει λόγο της καθυστέρησης, η κάρτα δεν έχει κάτι να επεξεργαστεί και πέφτε το usage; Και γω δεν έχω κάποια μετοχή από την δική μου σκοπιά το βλέπω ως καταναλωτής και παραθέτω τις σκέψεις μου γιατί δεν θα έπαιρνα μία κάρτα με 8GB VRAM αν ξεπερνούσα τα 300€. Αυτό που λέω είναι ότι έχεις μία κάρτα 2 χρονών. Και το παραπάνω που λέω να μην ισχύει, μόλις ανοίξεις RT θα ανέβει η μνήμη στον θεό και θα τα πιάσεις τα 8GB. Αν είχες 12GB με την δύναμη που έχει η συγκεκριμένη κάρτα πιστεύω ότι θα άνοιγες άνετα και το RT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 32 minutes ago, Dantε said: Εψαξα και βρηκα ενα δυσκολο σημειο για να δεις. Βλεπεις οτι και στα σημεια που πεφτουν τα fps γενικα ψιλοπεταει χαρταετο η καρτα με usage 70%. Που σημαινει ξεκαθαρα θεμα του παιχνιδιου. Γενικα οτι εχω δοκιμασει ,το τραβαει η καρτα με ελαχιστες παραχωρησεις. Στο control, που το επαιξα προσφατα ζοριστηκε για ολα τερμα αλλα το ψιλοκαταφερνε. Επομενο εχω το tlou οποτε εκει θα δουμε που τραβαει τη vram αβερτα. Γενικα δεν εχω λογο να υποστηριξω amd/nvidia ,μπας και μετοχες εχω,ο καθενας εχει τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα του. 32 minutes ago, Herald said: Σε κόβει το CPU αβέρτα στο hogsmeade. Αυτό που λέω τόσο καιρό, είναι ανόητο να συζητάμε για τις κάρτες και την vram σε ε΄να παιχνίδι που ομαλά δουλεύυει μόνο με overclocked 13900k Δεν βλέπω στο παρακάτω με την 6700ΧΤ να τον κόβει το CPU, ακόμα και σε 1440p Native τρέχει καλύτερα η 6700XT από ότι η 3070 με 1440P + DLSS Quality, μάλλον έχει πρόβλημα η NVIDIA με CPU Overhead https://youtu.be/GG6jqBjNK4o?t=80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 34 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δεν βλέπω στο παρακάτω με την 6700ΧΤ να τον κόβει το CPU, ακόμα και σε 1440p Native τρέχει καλύτερα η 6700XT από ότι η 3070 με 1440P + DLSS Quality, μάλλον έχει πρόβλημα η NVIDIA με CPU Overhead https://youtu.be/GG6jqBjNK4o?t=80 Άλλο CPU έχεις αυτός αλλά τι σημασία έχει? Το CPU τον κόβει τον dante ξεκάθαρα στο run του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 2 minutes ago, Herald said: Άλλο CPU έχεις αυτός αλλά τι σημασία έχει? Το CPU τον κόβει τον dante ξεκάθαρα στο run του. 5800X δεν έχει ο dante ??? το video είναι με τον 5950Χ, το STP είναι παρόμοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 53 λεπτά πριν, manolis940 είπε παραθέτω τις σκέψεις μου γιατί δεν θα έπαιρνα μία κάρτα με 8GB VRAM αν ξεπερνούσα τα 300€. Δεν θα έπαιρνες γιατί δεν κατανοείς τι βλέπεις στα video. Αν ανοίξεις RT στο hogwarts το πρόβλημα της 3070 δεν είναι vram. Καταλαβαίνεις ότι ούτε η 3090 δεν πιάνει 60 fps σε 1080p με RT ανοιχτό έτσι; Οπότε για ποιά vram συζητάμε? 4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε 5800X δεν έχει ο dante ??? το video είναι με τον 5950Χ, το STP είναι παρόμοιο. Ξέρεις τι ram τρέχει αυτός στο video και τι o dante? Και τελικά τι σημασία έχει κιόλας? Υποστηρίζεις ότι δεν τον κόβει το CPU δηλαδή? Να καταλάβω κιόλας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν θα έπαιρνες γιατί δεν κατανοείς τι βλέπεις στα video. Αν ανοίξεις RT στο hogwarts το πρόβλημα της 3070 δεν είναι vram. Καταλαβαίνεις ότι ούτε η 3090 δεν πιάνει 60 fps σε 1080p με RT ανοιχτό έτσι; Οπότε για ποιά vram συζητάμε? Αν έχουμε Φλεβάρη που πρωτοβγήκε και το game και όχι Ιούνιο που θα μπούμε σε λίγο ίσως ισχύει αυτό που λες.... 23 λεπτά πριν, Herald είπε Ξέρεις τι ram τρέχει αυτός στο video και τι o dante? Και τελικά τι σημασία έχει κιόλας? Υποστηρίζεις ότι δεν τον κόβει το CPU δηλαδή? Να καταλάβω κιόλας Αν έχει 5800X, όχι, δεν τον κόβει η CPU. Τέλος πάντως μέχρι να παραθέσεις και τα δικά σου δεδομένα η συζήτηση εδώ δεν έχει νόημα. Δεδομένο είναι ότι τα games πλησιάζουν ή και ξεπερνάνε τα 8GB Vram άρα τα 8GB δεν είναι αρκετά, το να λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι και να πηγαίνουμε την συζήτηση αλλού δεν βοηθάει πουθενά και κανένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Iσχύει, το να λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι δεν...εδω βλέπουμε την 3090 να πέφτει στα 35fps σε 1440p (4k dlss q) αλλά την 3070 την κόβει η vram , και με 70% usage στην κάρτα δεν την κόβει το CPU, απλά η κάρτα βαριέται να δουλέψει Επεξ/σία 31 Μαΐου 2023 από Herald 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 55 λεπτά πριν, manolis940 είπε Αν έχουμε Φλεβάρη που πρωτοβγήκε και το game και όχι Ιούνιο που θα μπούμε σε λίγο ίσως ισχύει αυτό που λες.... Αν έχει 5800X, όχι, δεν τον κόβει η CPU. Τέλος πάντως μέχρι να παραθέσεις και τα δικά σου δεδομένα η συζήτηση εδώ δεν έχει νόημα. Δεδομένο είναι ότι τα games πλησιάζουν ή και ξεπερνάνε τα 8GB Vram άρα τα 8GB δεν είναι αρκετά, το να λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι και να πηγαίνουμε την συζήτηση αλλού δεν βοηθάει πουθενά και κανένα. Το πρόβλημα δεν είναι η vram. Είναι και η vram σε συγκεκριμένα σενάρια αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε κυρίως με την ισχύ της κάρτας και το πόσο καλογραμμένο είναι το παιχνίδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Armoral είπε Το πρόβλημα δεν είναι η vram. Είναι και η vram σε συγκεκριμένα σενάρια αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε κυρίως με την ισχύ της κάρτας και το πόσο καλογραμμένο είναι το παιχνίδι. Ένα ωραίο review από το digital foundry. Στην αρχή δοκιμάζει 1440p ultra + RT, μια χαρά πάει η 4060ti. Φυσικά θέλει DLSS για να παίξεις με RT σε 1440p. Έχει και την 6700xt στο review ναί αυτή που παίζει και σε 1440p ultra. Έκλαψα απτά αποτελέσματα, με το ζόρι περνάει την 2060s. Εχει πάρει φόρα και κάνει αέρα στα τέτοια της 4060ti - κρίμα τα 12gb vram που πνίγονται απτόν πυρήνα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, Armoral είπε Το πρόβλημα δεν είναι η vram. Είναι και η vram σε συγκεκριμένα σενάρια αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε κυρίως με την ισχύ της κάρτας και το πόσο καλογραμμένο είναι το παιχνίδι. Όταν 1 στα 2 παιχνίδια παίζουν οριακά στα 8GB ή τα ξεπερνάνε τότε η Vram είναι πρόβλημα. 8 GB Vram έχει RX 580 που πήρα πριν 7 χρόνια. 8GB έχουμε σε κάρτες εδώ και 10 χρόνια αν όχι 15. Δεν γίνεται να απαιτούμε ένα κάρο τεχνολογίες πάνω στο παιχνίδι σήμερα όπως το RT και μετά να τα ρίχνουμε στο παιχνίδι που δεν παίζει σε προδιαγραφές δεκαετίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Herald είπε Ένα ωραίο review από το digital foundry. Στην αρχή δοκιμάζει 1440p ultra + RT, μια χαρά πάει η 4060ti. Φυσικά θέλει DLSS για να παίξεις με RT σε 1440p. Έχει και την 6700xt στο review ναί αυτή που παίζει και σε 1440p ultra. Έκλαψα απτά αποτελέσματα, με το ζόρι περνάει την 2060s. Εχει πάρει φόρα και κάνει αέρα στα τέτοια της 4060ti - κρίμα τα 12gb vram που πνίγονται απτόν πυρήνα για πήγαινε στο 8:30 να δεις τι λέει για το cyberpunk...με fg ανοιχτό που τρώει extra μνήμη πανωλεθρία στο μιλάνο παθαίνει η κάρτα πάντως απίστευτο ότι σε αρκετά σενάρια είναι στα ίδια με την 3060ti Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, Tambas91 said: για πήγαινε στο 8:30 να δεις τι λέει για το cyberpunk...με fg ανοιχτό που τρώει extra μνήμη πανωλεθρία στο μιλάνο παθαίνει η κάρτα πάντως απίστευτο ότι σε αρκετά σενάρια είναι στα ίδια με την 3060ti Περίμενε να δεις τι θα λένε σε ένα μηνά που θα βγει η 4060Ti με τα 16GB Εντωμεταξύ το DigitalFoundry δεν δοκίμασε την 4060Ti ούτε στο TLOU, ούτε στο Hogwarts ούτε στο Resident Evil 4, θέλω να δω αν στο review της 16ρας αν θα τα βάλουν αυτά τα παιχνίδια για να δείξουν πόσο καλύτερη είναι η 16ρα στα 500 USD. Επίσης παρατήρησε στο video όταν μιλάει για τα 8GB πόσο προσπάθησε να το πάει πλαγίως λέγοντας διάφορες δικαιολογίες, απλά μην θίξει κάποιους Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 12 ώρες πριν, manolis940 είπε Μήπως έχει αφήσει κάποιο μέρος της μνήμης στην RAM λόγο του ότι πάει να γεμίσει, οπότε και όταν τραβάει λόγο της καθυστέρησης, η κάρτα δεν έχει κάτι να επεξεργαστεί και πέφτε το usage; Και γω δεν έχω κάποια μετοχή από την δική μου σκοπιά το βλέπω ως καταναλωτής και παραθέτω τις σκέψεις μου γιατί δεν θα έπαιρνα μία κάρτα με 8GB VRAM αν ξεπερνούσα τα 300€. Αυτό που λέω είναι ότι έχεις μία κάρτα 2 χρονών. Και το παραπάνω που λέω να μην ισχύει, μόλις ανοίξεις RT θα ανέβει η μνήμη στον θεό και θα τα πιάσεις τα 8GB. Αν είχες 12GB με την δύναμη που έχει η συγκεκριμένη κάρτα πιστεύω ότι θα άνοιγες άνετα και το RT. Μπα οχι ,γιατι συμβαινει σε συγκεκριμενα σημεια, οποτε πιστευω πως σκαλωματα του engine ειναι. Προφανως τωρα καρτα με 8gb και εγω δε θα επαιρνα, εκτος αν ηταν εντελως budget οι απαιτησεις μου. Και με ανοιχτο το RT δεν ανεβαινει η vram usage, οποτε στο συγκεκριμενο παιχνιδι, οχι δε περιοριζεται απο τα 8 gb η καρτα. Προσωπικα απο οσα games εχω παιξει, δε θυμαμαι καποιο σε 1440ρ να με εχει περιορισει η vram. Επαναλαμβανω σε οτι εχω παιξει μεχρι τωρα. Με τα τελευταια που το εχουν ξεσκισει το vram usage προφανως θα υπαρχει θεμα. Οταν ξεκινησω το tlou θα δω τι σημαινει αυτο, ειδικα τωρα που εχει παρει και αρκετα patches και θεωρητικα τα προβληματα εχουν λυθει. Τωρα οσο αφορα τα youtube videos, προσωπικα εμπιστευομαι τα ματια μου. Τα χρησιμοποιω μονο οταν θελω να παρω νεα καρτα και θελω να δω μεσες ακρες αποδοση. Γτ πχ μενα οι μνημες τωρα ειναι XMP και δε τις εχω σφιξει και ειδικα σε ryzen κανουν διαφορα οι σφιγμενες μνημες. Φυσικα η 4060Ti με τα 8 γιγα ειναι DOA και κακη αγορα. Η 16αρα ειναι οκ αλλα δε δικαιολογει η αποδοση της τη τιμη της σε αυτη τη φαση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε για πήγαινε στο 8:30 να δεις τι λέει για το cyberpunk...με fg ανοιχτό που τρώει extra μνήμη πανωλεθρία στο μιλάνο παθαίνει η κάρτα πάντως απίστευτο ότι σε αρκετά σενάρια είναι στα ίδια με την 3060ti Με RT Overdrive. Ελα ρε συ τώρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2023 30 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Περίμενε να δεις τι θα λένε σε ένα μηνά που θα βγει η 4060Ti με τα 16GB Εντωμεταξύ το DigitalFoundry δεν δοκίμασε την 4060Ti ούτε στο TLOU, ούτε στο Hogwarts ούτε στο Resident Evil 4, θέλω να δω αν στο review της 16ρας αν θα τα βάλουν αυτά τα παιχνίδια για να δείξουν πόσο καλύτερη είναι η 16ρα στα 500 USD. Επίσης παρατήρησε στο video όταν μιλάει για τα 8GB πόσο προσπάθησε να το πάει πλαγίως λέγοντας διάφορες δικαιολογίες, απλά μην θίξει κάποιους η κάρτα πάντως είναι γενικά κακή και όχι μονο λόγο μνήμης... 2 χρονια μετά έχει παρόμοιες επιδόσεις με 3070 με μονα + το fg και λίγο καλύτερη κατανάλωση, μιλάμε για κάρτα που έπρεπε να λέγεται 4050ti και να κοστίζει 300 max 7 λεπτά πριν, Herald είπε Με RT Overdrive. Ελα ρε συ τώρα τι σημασία έχει όμως όταν με dlss balanced η κάρτα βγάζει 60+ στα 1440 τρώει stutters λόγο μνήμης έτσι λέει σε εκείνο το κομμάτι άμα δεις αν αυτό συμβαίνει στο cyberpunk φαντάσου τι θα γίνει σε κάνα harry potter και tlou πάντως όπως έχουμε πει πολλές φορες η κάρτα δεν είναι για ultra ...είναι γραφικό να το λέμε συνεχεια θα βάλεις high δε θα καταλάβεις καν διαφορα και θα παίξεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα