Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εγω παντως μια χαρα στα Ultra το παιζω με τη 3070 και καρφωμενο στα 75 fps που εχω βαλει limit. 

Και δε γεμιζει καν και η Vram. Που τα βλεπετε ρε παιδια αυτα και τα γραφετε δω και κει;

Παραδοσιακά με κάρτες των 350€ δεν έκανες ποτέ παραχωρήσεις. Όλα ultra τα έπαιζες. Θυμάμαι ένας φίλος έχτισε ένα πανάκριβο PC πίσω στο 2012 κάπου, 3770k και όλα τα καλούδια. Όταν ήρθε η ώρα της GPU του λέω πάρε ρε παιδί μου κάτι overkill να σου κρατήσει. Toν έπεισα και πήρε μια 7950hd στο 500€. Γυρνάμε σπίτι, το στήνουμε, βάζουμε crysis 3 να το τερματίσουμε στα 200 fps όλα ultra σε 1080p.. Ναι....that went well 🤣

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Παραδοσιακά με κάρτες των 350€ δεν έκανες ποτέ παραχωρήσεις. Όλα ultra τα έπαιζες. Θυμάμαι ένας φίλος έχτισε ένα πανάκριβο PC πίσω στο 2012 κάπου, 3770k και όλα τα καλούδια. Όταν ήρθε η ώρα της GPU του λέω πάρε ρε παιδί μου κάτι overkill να σου κρατήσει. Toν έπεισα και πήρε μια 7950hd στο 500€. Γυρνάμε σπίτι, το στήνουμε, βάζουμε crysis 3 να το τερματίσουμε στα 200 fps όλα ultra σε 1080p.. Ναι....that went well 🤣

Ε καλα τα Crysis ηταν ιδιαιτερες περιπτωσεις για πολλους λογους. Περα απο το tesselation πισω απο τους τοιχους φυσικα.

Θυμαμαι για το 1, ειχα μια 3870. Πηρα 2η 3870 για CF. Μετα ειχα CF 4870+4850. Ε δε θυμαμαι να το επαιξα ποτε με ολα τερμα και >60 fps 😁

Το θεμα ειναι οτι βγαινουν συμπερασματα σε αυτο το θεμα για καρτες και παιχνιδια απο μη κατοχους. Θελει καποιος να δει αν φτανουν τα 8GB vram για ενα παιχνιδι; Πολυ ευχαριστως να τρεξω και να βαλω μετρησεις μιας και με τις 3070/Ti εχουν κολλησει μερικοι μερικοι. Λες και θα παει να δωσει κανενας 400+ τωρα για να παρει 3070. Η λες και δεν υπαρχουν απο amd παλαιοτερες καρτες στην αγορα που δε δικαιολουν την αγορα αλλα απλα ειναι ξεχασμενες.

Παντως το Hogwarts Legacy μια χαρα τρεχει σε 1440p ολα Ultra, DLSS Quality αλλα χωρις RTX γιατι εχω εκδοση απο θειο και δεν εχω updates και με το RTX εχει θεματα που κανουν μπαμ οτι δεν ειναι λογω ανεπαρκειας της καρτας αλλα του παιχνιδιου. Πχ αν βαλεις RTX Ultra, κοιτας ενα τοιχο, εχεις 25 fps και αν γυρισεις λιγο αλλου και μετα ξανα εκει η πατησεις escape και ξαναμπεις, τοτε ανεβαινει στα 60+fps. Αλλα το θεμα ειναι οτι συμβαινει τοσο συχνα που απλα εκλεισα το RTX. Φανταζομαι με τα patches θα διορθωθηκαν βεβαια αυτα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ε καλα τα Crysis ηταν ιδιαιτερες περιπτωσεις για πολλους λογους. Περα απο το tesselation πισω απο τους τοιχους φυσικα.

Θυμαμαι για το 1, ειχα μια 3870. Πηρα 2η 3870 για CF. Μετα ειχα CF 4870+4850. Ε δε θυμαμαι να το επαιξα ποτε με ολα τερμα και >60 fps 😁

Το θεμα ειναι οτι βγαινουν συμπερασματα σε αυτο το θεμα για καρτες και παιχνιδια απο μη κατοχους. Θελει καποιος να δει αν φτανουν τα 8GB vram για ενα παιχνιδι; Πολυ ευχαριστως να τρεξω και να βαλω μετρησεις μιας και με τις 3070/Ti εχουν κολλησει μερικοι μερικοι. Λες και θα παει να δωσει κανενας 400+ τωρα για να παρει 3070. Η λες και δεν υπαρχουν απο amd παλαιοτερες καρτες στην αγορα που δε δικαιολουν την αγορα αλλα απλα ειναι ξεχασμενες.

Παντως το Hogwarts Legacy μια χαρα τρεχει σε 1440p ολα Ultra, DLSS Quality αλλα χωρις RTX γιατι εχω εκδοση απο θειο και δεν εχω updates και με το RTX εχει θεματα που κανουν μπαμ οτι δεν ειναι λογω ανεπαρκειας της καρτας αλλα του παιχνιδιου. Πχ αν βαλεις RTX Ultra, κοιτας ενα τοιχο, εχεις 25 fps και αν γυρισεις λιγο αλλου και μετα ξανα εκει η πατησεις escape και ξαναμπεις, τοτε ανεβαινει στα 60+fps. Αλλα το θεμα ειναι οτι συμβαινει τοσο συχνα που απλα εκλεισα το RTX. Φανταζομαι με τα patches θα διορθωθηκαν βεβαια αυτα.

E γιαυτό ανέφερα το crysis, γιατί και το hogwarts τερματισμένο με RT είναι κάτι αντίστοιχο, με εξαίρεση το PT cyberpunk πρέπει να είναι το βαρύτερο παιχνίδι αυτή τη στιγμή.

Το ξέρω ρε ότι παίζει μια χαρά, 3060ti έχω σε 3440x1440p monitor. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει με τα τελευταία patch - δεν έχω δοκιμάσει καθόλου πλέον, αλλά στα αρχικά patch έπαιζες με textures ultra, τα έβαζες σε low και το game σερνόταν στα 10-15 fps. Έπρεπε να κάνεις load το save απτήν αρχή για να στρώσει. Γενικά πολύ κακή διαχείριση των resources. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Το θεμα ειναι οτι βγαινουν συμπερασματα σε αυτο το θεμα για καρτες και παιχνιδια απο μη κατοχους. Θελει καποιος να δει αν φτανουν τα 8GB vram για ενα παιχνιδι;

Συνήθως έτσι δεν επιλέγουμε μια κάρτα γραφικών; Δεν βλέπουμε μετρήσεις άλλων και πάμε παρακάτω; Είναι απαταιώνες όλοι όσοι παραθέσαμε εδώ; Διαφώτισε μας!

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Παντως το Hogwarts Legacy μια χαρα τρεχει σε 1440p ολα Ultra, DLSS Quality αλλα χωρις RTX γιατι εχω εκδοση απο θειο και δεν εχω updates

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Φανταζομαι με τα patches θα διορθωθηκαν βεβαια αυτα.

Για να κάνουμε μια σωστή σύγκριση καλό είναι να την δούμε στην τελευταία version του παιχνιδιού. Φυσικά μπορεί να διορθώθηκαν bugs και λογικά θα πρέπει να έχει γίνει και καλύτερο optimization. Ωστόσο δεν είναι τα πάντα λογικά. Μπορεί να διορθώθηκε το θέμα του RTX τρώγοντας όμως περισσότερη Vram.

Θα με ενδιέφερε πάντως έστω και ένα μικρό απόσπασμα που δείχνει πως αποδίδει η κάρτα σου με(όσο δεν bugάρει) ή χωρίς RTX.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Συνήθως έτσι δεν επιλέγουμε μια κάρτα γραφικών; Δεν βλέπουμε μετρήσεις άλλων και πάμε παρακάτω; Είναι απαταιώνες όλοι όσοι παραθέσαμε εδώ; Διαφώτισε μας!

Για να κάνουμε μια σωστή σύγκριση καλό είναι να την δούμε στην τελευταία version του παιχνιδιού. Φυσικά μπορεί να διορθώθηκαν bugs και λογικά θα πρέπει να έχει γίνει και καλύτερο optimization. Ωστόσο δεν είναι τα πάντα λογικά. Μπορεί να διορθώθηκε το θέμα του RTX τρώγοντας όμως περισσότερη Vram.

Θα με ενδιέφερε πάντως έστω και ένα μικρό απόσπασμα που δείχνει πως αποδίδει η κάρτα σου με(όσο δεν bugάρει) ή χωρίς RTX.

Στο Hogwarts day one release (χωρίς patches ή τίποτα) η 3060 ti σε 3440x1440p DLSS Q  RT Ultra + όλα ultra εκτος από shadows low και textures σε high βγάζει περίπου 65 fps μέσα στο hogwarts 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Στο Hogwarts day one release (χωρίς patches ή τίποτα) η 3060 ti σε 3440x1440p DLSS Q  RT Ultra + όλα ultra εκτος από shadows low και textures σε high βγάζει περίπου 65 fps μέσα στο hogwarts 

Άρα φτάσαμε σχεδόν 70 σελίδες σε αυτό το thread για να μας πείτε ότι τόσοι εκεί έξω που λένε ότι έχουν και μας δείχνουν προβλήματα με τις RTX 3070 τους για παράδειγμα όπως και το Video του πρώτου ποστ μας λένε ψέματα;
Δεν νομίζω. Όταν το Game θέλει 11GB Vram σε μια κάρτα που τα διαθέτει ενώ σε μία που δεν φτάνει τα 7.8GB τα υπολειπόμενα πάνε στην RAM. Μπορεί να τρέχει το game στα 65 όπως αλλά θα υπάρχουν drops όταν χρειαστεί να διαβαστούν δεδομένα μέσα απ' την RAM.

Τέλος πάντων. Τα τελευταία Games έχουν δείξει προς τα που θα κινηθούν, οπότε όποιος θέλει future proof κάρτα πρέπει να πάει στα 16GB.
Η Nvidia απλά σε μοντέλα όπως 4070 και 3070 δεν βάζει παραπάνω μνήμη όχι για το κόστος αλλά για να πάρεις σε 2 χρόνια νέα κάρτα.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Άρα φτάσαμε σχεδόν 70 σελίδες σε αυτό το thread για να μας πείτε ότι τόσοι εκεί έξω που λένε ότι έχουν και μας δείχνουν προβλήματα με τις RTX 3070 τους για παράδειγμα όπως και το Video του πρώτου ποστ μας λένε ψέματα;

To video του πρώτου πόστ τα τρέχει όλα ultra. Τέσπα, με άτομα που είναι ειδικοί του youtube δεν έχει νόημα να συζητάμε,doa η 3070, δεν παίζει παιχνίδια πλέον. 

25 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Η Nvidia απλά σε μοντέλα όπως 4070 και 3070 δεν βάζει παραπάνω μνήμη όχι για το κόστος αλλά για να πάρεις σε 2 χρόνια νέα κάρτα.

Τότε είναι βλάκες εκεί στην nvidia που μας δίνουν DLSS και FG αν θέλουν  να αναβαθμίζουμε κάθε 2 χρόνια. Πάρε ένα τηλέφωνο τον Jensen και εξηγήσε του 2 πράματα γιατί δεν του κόβει 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Arkin είπε

Κοίτα για καινούρια 6800 στα 400 ναι τίμια τιμή συγκριτικά με ανταγωνισμό. Απλά και πάλι αν μετρήσουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά χάνει αρκετά. Είναι 6% μπροστά από 4060ti η οποία πέρα από vram σε όλα τα άλλα είναι μπροστά. 450 επρεπε να έχει η 6800xt νέα σήμερα 350 η 6800 για να αξίζουν. 

Καλά εγώ προσωπικα 450€ για κάρτα με 8gb vram δεν έδινα ουτε με σφαίρες. 

Στο 300αρι το συζητουσα. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Εγω παντως μια χαρα στα Ultra το παιζω με τη 3070 και καρφωμενο στα 75 fps που εχω βαλει limit. 

Και δε γεμιζει καν και η Vram.

Ακριβώς τα ίδια με 2070 Super σε 21:9

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bonorov είπε

Καλά εγώ προσωπικα 450€ για κάρτα με 8gb vram δεν έδινα ουτε με σφαίρες. 

Στο 300αρι το συζητουσα. 

Αλοιμονο δεν προτεινα να αγοραστει η 4060ti στα 450 απο το οταν βγηκε λεω οτι θα αξιζει οταν ειναι στα 350 οχι παραπανω το εχω γραψει αρκετες φορες. Λιγο υπομονη ακομα ηδη επεσε 100 ευρω και παει βολιδα προς τα 400. Δεν θα αργησει να πλησιασει τα 350 αυτη ειναι η τιμη της η σωστη οπως ειναι και της 6800 για σημερα παντα που της λειπει το δυνατο RT και οι 2 τεχνολογιες DLSS. Απο τη μια χανεις vram και λιγο raster απο την αλλη rt dlss fg και καταναλωση. 

Δημοσ.

Λολ,αν κάποιος πάρει 4060ΤΙ στα 350 ενώ η 6800 που είναι 15% γρηγορότερη με διπλάσια vram/bus θα είχε 400,του αξίζει να παίζει στα medium  από δω και πέρα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Herald είπε

To video του πρώτου πόστ τα τρέχει όλα ultra. Τέσπα, με άτομα που είναι ειδικοί του youtube δεν έχει νόημα να συζητάμε,doa η 3070, δεν παίζει παιχνίδια πλέον. 

Για Ultra μίλησες και εσύ. Στα shadows θα τα χαλάσουμε; . Όπως και να χει βγάλε τα δικά σου settings και το δικό σου gameplay και μπορούμε να μιλήσουμε.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εψαξα και βρηκα ενα δυσκολο σημειο για να δεις. Βλεπεις οτι και στα σημεια που πεφτουν τα fps γενικα ψιλοπεταει χαρταετο η καρτα με usage 70%. Που σημαινει ξεκαθαρα θεμα του παιχνιδιου.

Γενικα οτι εχω δοκιμασει ,το τραβαει η καρτα με ελαχιστες παραχωρησεις. Στο control, που το επαιξα προσφατα ζοριστηκε για ολα τερμα αλλα το ψιλοκαταφερνε. Επομενο εχω το tlou οποτε εκει θα δουμε που τραβαει τη vram αβερτα.

Γενικα δεν εχω λογο να υποστηριξω amd/nvidia ,μπας και μετοχες εχω,ο καθενας εχει τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα του.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Για Ultra μίλησες και εσύ. Στα shadows θα τα χαλάσουμε; . Όπως και να χει βγάλε τα δικά σου settings και το δικό σου gameplay και μπορούμε να μιλήσουμε.

Μα όλο το πρόβλημα με την vram είναι λόγω textures. Αν βάλεις τα textures στο high  στο hogwarts δεν έχεις θέμα με την Vram. Μιλάμε για το Hogwarts με RT ανοιχτό, με κλειστό το RT παίζει με τα textures στο ultra κανονικά χωρίς θέμα. 

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Εψαξα και βρηκα ενα δυσκολο σημειο για να δεις. Βλεπεις οτι και στα σημεια που πεφτουν τα fps γενικα ψιλοπεταει χαρταετο η καρτα με usage 70%. Που σημαινει ξεκαθαρα θεμα του παιχνιδιου.

Γενικα οτι εχω δοκιμασει ,το τραβαει η καρτα με ελαχιστες παραχωρησεις. Στο control, που το επαιξα προσφατα ζοριστηκε για ολα τερμα αλλα το ψιλοκαταφερνε. Επομενο εχω το tlou οποτε εκει θα δουμε που τραβαει τη vram αβερτα.

Γενικα δεν εχω λογο να υποστηριξω amd/nvidia ,μπας και μετοχες εχω,ο καθενας εχει τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα του.

Σε κόβει το CPU αβέρτα στο hogsmeade. Αυτό  που λέω τόσο καιρό, είναι ανόητο να συζητάμε για τις κάρτες και την vram σε ε΄να παιχνίδι που ομαλά δουλεύυει μόνο με overclocked 13900k :P 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα όλο το πρόβλημα με την vram είναι λόγω textures. Αν βάλεις τα textures στο high  στο hogwarts δεν έχεις θέμα με την Vram. Μιλάμε για το Hogwarts με RT ανοιχτό, με κλειστό το RT παίζει με τα textures στο ultra κανονικά χωρίς θέμα. 

μα φου άμα βάλεις ultra +native έχεις καλύτερο αποτέλεσμα απ ότι high με dlss μη λέμε τα ίδια κάθε φορα κούρασες :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...