Cubicolor Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, bonorov είπε Ναι φτάνουν τα 12 για 1440p. οποτε τα 8 για 1440π πια δεν ειναι αρκετα φιλε μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Cubicolor είπε Spoiler Μπορω να κανω μια ερωτηση σχετικα με την vram? Για 1440π σε τι πρεπει να παω να κοιταξω? σε 8 vram η σε 16 και 24 για να εχω το κεφαλι μου ησυχο? Γιατι βλεπω και απο βιντεος οτι τα περισσοτερα παιχνιδια τρεχουν καλυτερα σε 16 και 24 vram, παρα σε 8 Οποτε τα 8 vram απο εδω και περα και στους επερχομενους και με μελοντικους τιτλους σε αναλυσεις 1440π θα ειναι λιγα? Οποτε το standar απο εδω και περα θα ειναι τα 16 και 24 vram? Οποτε σε αναλυσεις 1440π και πανω στα ποσα vram πρεπει να κοιταμε απο εδω και περα? για τις καρτες γραφικων? Τα 8gb είναι λίγα ακόμα και για 1080p, πρόσφατα η nvidia είπε ότι 4060 ti 8gb είναι για 1080p high setting και η 4060τι 16gb είναι για 1080p ultra, όπως καταλαβαίνεις για 1440p ούτε συζήτησή. Για μένα ελάχιστο είναι τα 12gb αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω με τι settings (medium? high? ) και για πόσο καιρό ακόμα, ray tracing ας πούμε μπορεί να το ξεχνάς γρήγορα μια και έχει extra απαιτήσεις σε δύναμη αλλά και vram , οι κονσόλες έχουν 16gb και αυτό είναι μια ένδειξη των "recommended". Αν μπορείς περίμενε καθώς η AMD δεν έχει βγάλει rx7800, επίσης όλες οι κάρτες είναι χάλια από άποψη τιμής αλλά και future proof vram (cartel AMD-nvidia συν έλλειψη αντίστοιχων μοντέλων από AMD) το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι Ιούλιο ή τέλος καλοκαιριού και αργότερα , (δεν ξέρω πότε) , αλλιώς μπαίνεις σε δίλημμα 4070 12gb ή παλιότερη γενιά, εκτός αν το budget είναι άλλο. edit: Παλιότερη γενιά, δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έχουν ήδη 3 χρόνια ζωής. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2023 από Havik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) oh no !! nvidia fanboy έβαλε γελάκι στο σχόλιο μου! https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-40-series-vram-video-memory-explained/ Λέξεις κλειδιά τα: handful = ότι νέο βγαίνει , κακό port, AMD sponsored etc, δεν έχει σημασία, η 500€ κάρτα σου θα έχει stutter και χάλια low. In most game = 2022/2023 και πίσω. Αλλά είπαμε όσοι κατακρίνουμε την επιλογή σας είμαστε κακοπροαίρετοι, όχι ότι εσείς φοράτε παρωπίδες κ έχετε κόμπλεξ, αλλά έλα που τα πάνω είναι από την ίδια την nvidia. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από Havik 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, Havik είπε Τα 8gb είναι λίγα ακόμα και για 1080p, πρόσφατα η nvidia είπε ότι 4060 ti 8gb είναι για 1080p high setting και η 4060τι 16gb είναι για 1080p ultra, όπως καταλαβαίνεις για 1440p ούτε συζήτησή. Για μένα ελάχιστο είναι τα 12gb αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω με τι settings (medium? high? ) και για πόσο καιρό ακόμα, ray tracing ας πούμε μπορεί να το ξεχνάς γρήγορα μια και έχει extra απαιτήσεις σε δύναμη αλλά και vram , οι κονσόλες έχουν 16gb και αυτό είναι μια ένδειξη των "recommended". Αν μπορείς περίμενε καθώς η AMD δεν έχει βγάλει rx7800, επίσης όλες οι κάρτες είναι χάλια από άποψη τιμής αλλά και future proof vram (cartel AMD-nvidia συν έλλειψη αντίστοιχων μοντέλων από AMD) το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι Ιούλιο ή τέλος καλοκαιριού και αργότερα , (δεν ξέρω πότε) , αλλιώς μπαίνεις σε δίλημμα 4070 12gb ή παλιότερη γενιά, εκτός αν το budget είναι άλλο. edit: Παλιότερη γενιά, δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έχουν ήδη 3 χρόνια ζωής. Βλακείες των εταιρειών και των reviewers είναι αυτά για να τρέχει ο κόσμος να αγοράζει καινούργιες κάρτες. Μια χαρά τα παντα παίζεις 1080 με 8gb κάρτες(εχω rx 6600 και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλημα μέχρι σήμερα)και αντε σε 2-3 προβληματικα παιχνίδια να βάλεις τα settings από ultra σε high ή να περιμενεις κανα χρόνο να τα στρωσουνε με patches.Δεν χάθηκε ο κόσμος. Επίσης με μία 6700xt των 350€ μπορεί με τις ίδιες συνθήκες να παιξει κάποιος 1440p άνετα. Για την επερχόμενη 4060ti των 16gb δεν τον συζητάω καν. Τώρα οποίος γουστάρει να παιζει υψηλές αναλύσεις, όλα ultra,rt,day one το κάθε μαλακισμενο beta game που βγαίνει,πάει κατευθείαν σε 4090 κι εχει το κεφάλι του ήσυχο(και την τσέπη άδεια). 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, bonorov είπε Βλακείες των εταιρειών και των reviewers είναι αυτά για να τρέχει ο κόσμος να αγοράζει καινούργιες κάρτες. Μια χαρά τα παντα παίζεις 1080 με 8gb κάρτες(εχω rx 6600 και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλημα μέχρι σήμερα)και αντε σε 2-3 προβληματικα παιχνίδια να βάλεις τα settings από ultra σε high ή να περιμενεις κανα χρόνο να τα στρωσουνε με patches.Δεν χάθηκε ο κόσμος. Επίσης με μία 6700xt των 350€ μπορεί με τις ίδιες συνθήκες να παιξει κάποιος 1440p άνετα. Για την επερχόμενη 4060ti των 16gb δεν τον συζητάω καν. Τώρα οποίος γουστάρει να παιζει υψηλές αναλύσεις, όλα ultra,rt,day one το κάθε μαλακισμενο beta game που βγαίνει,πάει κατευθείαν σε 4090 κι εχει το κεφάλι του ήσυχο(και την τσέπη άδεια). Nvidia fanboy εισαι και συ ε; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Έτσι όπως βγαίνουν τα ports πλέον ούτε με 4090 έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Π.χ στο Jedi Survivor στο launch με 12900K/4090 έπεφτες στα 35άρια όπως βλέπουμε στο DF. Η κατάσταση είναι τραγική και αν συνεχίσει έτσι την βάψαμε και όχι δεν είναι λύση η κονσόλα μιας και υποφέρουν κι' αυτές από την άθλια δουλειά των devs. Γενικά πρέπει να υπολογίζει κάποιος ότι το εκάστοτε παιχνίδι θα ''κυκλοφορήσει'' 3 ή 6 μήνες μετά το επίσημο launch του. Για παράδειγμα αν ένα παιχνίδι βγει τον Μάρτιο, καλό είναι να το παίξει κάποιος Ιούνιο ή αργότερα για να βγουν τα απαραίτητα patches. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, Havik είπε Τα 8gb είναι λίγα ακόμα και για 1080p, πρόσφατα η nvidia είπε ότι 4060 ti 8gb είναι για 1080p high setting και η 4060τι 16gb είναι για 1080p ultra, όπως καταλαβαίνεις για 1440p ούτε συζήτησή. Για μένα ελάχιστο είναι τα 12gb αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω με τι settings (medium? high? ) και για πόσο καιρό ακόμα, ray tracing ας πούμε μπορεί να το ξεχνάς γρήγορα μια και έχει extra απαιτήσεις σε δύναμη αλλά και vram , οι κονσόλες έχουν 16gb και αυτό είναι μια ένδειξη των "recommended". Αν μπορείς περίμενε καθώς η AMD δεν έχει βγάλει rx7800, επίσης όλες οι κάρτες είναι χάλια από άποψη τιμής αλλά και future proof vram (cartel AMD-nvidia συν έλλειψη αντίστοιχων μοντέλων από AMD) το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι Ιούλιο ή τέλος καλοκαιριού και αργότερα , (δεν ξέρω πότε) , αλλιώς μπαίνεις σε δίλημμα 4070 12gb ή παλιότερη γενιά, εκτός αν το budget είναι άλλο. edit: Παλιότερη γενιά, δεν είναι ότι καλύτερο γιατί έχουν ήδη 3 χρόνια ζωής. Εγώ παίζω σε 3440x1440 με 3060ti. Μην το απαυτώνουμε στην παραπληροφόρηση, κρίμα είναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Έτσι όπως βγαίνουν τα ports πλέον ούτε με 4090 έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Π.χ στο Jedi Survivor στο launch με 12900K/4090 έπεφτες στα 35άρια όπως βλέπουμε στο DF. Η κατάσταση είναι τραγική και αν συνεχίσει έτσι την βάψαμε και όχι δεν είναι λύση η κονσόλα μιας και υποφέρουν κι' αυτές από την άθλια δουλειά των devs. Γενικά πρέπει να υπολογίζει κάποιος ότι το εκάστοτε παιχνίδι θα ''κυκλοφορήσει'' 3 ή 6 μήνες μετά το επίσημο launch του. Για παράδειγμα αν ένα παιχνίδι βγει τον Μάρτιο, καλό είναι να το παίξει κάποιος Ιούνιο ή αργότερα για να βγουν τα απαραίτητα patches. Ότι ακριβώς λες στο τέλος ισχύει. Οι πιέσεις πάντως είναι απ' τα οικονομικά τμήματα των εταιρειών όπου παρατηρούν αυτήν την τάση του κόσμου να παίζει τα παιχνίδια σε beta έκδοση και μάλιστα να πληρώνει γι αυτό, οπότε και το εκμεταλλεύονται. Εγώ παίρνω παιχνίδια πλέον 2 και 3 χρόνων καθώς έχω ελάχιστο χρόνο για gaming και με μία rx 580 8GB και σε ανάλυση 1440p Ultrawide σε high ή mid γραφικά δεν έχω θέματα. Θεωρώ και κάποιος που έχει χρόνο καλό είναι να κάνει μια διακοπή, να ευχαριστηθεί περισσότερο το παιχνίδι που παίζει και ας περιμένει όντως ένα χρόνο, για να μην ξενερώνει κάθε φορά που πάει να ανοίξει ένα game το οποίο χρυσοπλήρωσε. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2023 από manolis940 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 2 hours ago, Aris-leme said: Περιμένω τώρα όλους αυτούς που υπερασπίστηκαν τις 8GB NVIDIA κάρτες να κάνουν το ίδιο και για την 8GB 7600 της AMD. Εγώ από την άλλη απλά θα πω για μια ακόμα φορά ότι 8GB πάνω από 250 Ευρώ είναι DOA για το 2023. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Η 7600 δε πουλιοταν πριν 3 χρονια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Για σήμερα μιλάμε, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Περιμένω τώρα όλους αυτούς που υπερασπίστηκαν τις 8GB NVIDIA κάρτες να κάνουν το ίδιο και για την 8GB 7600 της AMD. Εγώ από την άλλη απλά θα πω για μια ακόμα φορά ότι 8GB πάνω από 250 Ευρώ είναι DOA για το 2023. Το τελευταίο πρόβλημα της 7600 είναι η vram πάντως. Αν είχα να διαλέξω 7600 με 8gb vram στα 200 και 16gb vram στα 250, την 1η θα διάλεγα με κλειστά μάτια. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Herald είπε Το τελευταίο πρόβλημα της 7600 είναι η vram πάντως. Αν είχα να διαλέξω 7600 με 8gb vram στα 200 και 16gb vram στα 250, την 1η θα διάλεγα με κλειστά μάτια. Αν έκανε 200€ θα ήταν η τέλεια μπάτζετ κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, Aris-leme είπε Έχουμε κάνει ένα κάρο συγκριτικά εδώ με σοβαρές κάρτες και ήρθες με το πιο outsider χαρτί στην συζήτηση, την Intel ; 😝 Γενικά δεν υπάρχει λόγος να πας στα 8GB είναι εντελώς λάθος επιλογή. Στα 500€ ταβάνι παίζει η ARC και η 6700 στα 12GB όπου είναι αρκετά ανώτερη σε όλα τα σημεία η δεύτερη. Λίγο πιο πάνω στα 600€ ταβάνι, πας σε 16GB με την 6800xt και φυσικά με καλύτερη απόδοση. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι αν την ARC σε σοβαρό μαγαζί την έβρισκες στα σε λιγότερα χρήματα, για μένα τα 300€ ναι ίσως άξιζε να πας. Πάντως το παραπάνω video κάνει σύγκριση δύο παραδειγμάτων προς αποφυγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα