Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο plague η 3080 σε 1440p ultra πεφτει και κατω απο 60 οποτε φανταζομαι και η 4070 θα ειναι και χειροτερη. Θεωρω πολλα τα 650ευρω να μην μου δινουν την δυνατοτητα που μου εδινε η 3080 πριν 3 χρονια με 200 ευρω ας πουμε παραπανω. Αυτο βλεπω προσωπικα και χαλιεμαι

Το ιδανικό θα ήταν τα 399$ να σου δίνουν - έστω οριακό - 1440p native ultra 60αρι. Δυστηχώς εδώ που φτάσαμε θες 600+. Το κατά πόσο φταίει γενικά το hardware ή τα games είναι για πέταμα βέβαια είναι άλλο ζήτημα. Το Forza Horizon 5 στα μάτια  μου τουλάχιστον δείχνει πεντακάθαρο σε native resolution και είναι αρκετά ελαφρύ. Από την άλλη έχεις το TLOU το οποίο δεν το χώνεψα ποτέ και πάει άστα να πάνε. 

Από την άλλη έχω δώσει 2 απανωτά 2χίλιαρα στον πέτσινο οπότε δεν δικαιιούμαι να μιλάω για τιμές και πρέπει να κάνω μόκο :P 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, Tambas91 είπε
23 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχεις φάει κόλλημα με το metro ρε :P 

Ναι το αναφέρω γιατί έχει όλο το πακέτο RT ...

Κι όμως δεν έχει όλο το πακέτο. Ούτε το CP-Overdrive το έχει.

Το Metro Exodus EE, έχει Global Illumination με πολλαπλά light-bounces accumulation, δεν έχει light-bounces στα reflections όμως και χρειάζεται SSR, και το accumulation θα πει αργά transitions από φωτεινές σε σκοτεινές εναλλαγές.

Από την άλλη το Path Tracing του CP έχει 2 light-bounces και επίσης χωρίς transparency-reflections, οπότε τα reflections είναι μεν RT, αλλά όχι Globally-illuminated. Είναι όπως του Control.

3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Για το rt και αυτά που προσφέρει συμφωνώ απολύτως (ειδικά με το pt σε μερικές εικόνες σκοτεινές έδωσε πολύ) … ίσως να μη το κρίνω αντικειμενικά γιατί δε μου αρέσουν τόσο οι πολύχρωμες εικόνες, όσο οι σκοτεινές και πιο φυσικές … το tw3 ας πούμε έγινε πανέμορφο με rt… εγώ περιμένω πάντως πως και πως stalker με rt εκεί να δεις σαγόνια που θα πέσουν στο πάτωμα και fps φυσικά 😛

Το θέμα είναι ότι δεν σπρώχνει και η AMD λίγο το RT να δούμε θαύματα - εκεί στον πάτο να παλεύυει με τα 200gb vram. Είναι και αυτοί αδικαιολόγητοι ρε φίλε. Το RT είναι ακόμα gimickια αφού στα μισά games που μπαίνει είναι απλά για να έχει το ΤΙΚ στο κουτάκι - συνήθως στα AMD sponsored. Σκέψου να δείς κανά RDR2 στημένο όπως το cyberpunk με GI shadows και Reflections, απλά θα κατουρηθείς πάνω σου. Και εσύ και εγώ μαζί σου. Ειδικά τα shadows στο RDR2 θα είναι έπος. Αλλά ανταυτού βγαίνουν κάτι dirt 5 / god fall / farcry 6 και λοιπές αήδιες με RT shadows σε ένα δέντρο πίσω στο background για να μην φανεί η ανεπάρκεια μερικών καρτών. 

• Like 1

18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο plague η 3080 σε 1440p ultra πεφτει και κατω απο 60 οποτε φανταζομαι και η 4070 θα ειναι και χειροτερη. Θεωρω πολλα τα 650ευρω να μην μου δινουν την δυνατοτητα που μου εδινε η 3080 πριν 3 χρονια με 200 ευρω ας πουμε παραπανω. Αυτο βλεπω προσωπικα και χαλιεμαι

εσενα μαλλον δεν σου αρεσει το γραφικο στησιμο του παιχνιδιου ,αλλο ομως αυτο και αλλο η αποδοση του Rt εφε κλπ

Spoiler

Μη χαλιέσαι. Πάντα υπάρχουν λύσεις:D.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Armoral είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Μη χαλιέσαι. Πάντα υπάρχουν λύσεις:D.

Βγάλτε το παρακάτω post screenshot γιατί δεν θα με ξαναδείτε να κράζω nvidia.

Το έχει παρα****μήσει η nvidia με τις τιμές, η 4070ti και η 4080 είναι εντελώς ανέκδοτα εδώ που τα λέμε, είναι πέραν πάσης λογικής τέτοιες τιμές - και προτιμώ να σκιπάρω και να πάω σε 4090 ή να μην αγοράσω τίποτα παρά αυτές τις κάρτες. Και θα μου πεί τώρα ο atenra, γιατί δεν τα γράφεις αυτά τόσο καιρό. Ε γιατί ρε φίλε όταν βλέπω και τις τιμές της AMD, αισθάνομαι ηλίθιος να κράζω την nvidia. Όταν είδα launch price 4070ti στα 950€ (ή κάτι τέτοιο παλαβό) λέω ντάξει, το έχει γυρίσει στα σκληρά ο πέτσινος, αλλά ρε φίλε όταν την ίδια στιγμή η 7900xt ήταν στα 1100€, ε τον δικαιολογώ τον τύπο. Γιατί να δώσει την 70ti φτηνότερα όταν η Λίζα δίπλα σου ζητάει θυσία τον πρωτότοκο. Γιαυτό είχα γράψει τότε, θα πρέπει να του λέμε και ευχαριστώ. Ο τύπος θυσία έκανε και μας έδωσε παρόμοια κάρτα με την AMD σε φθηνότερη τιμή. Άσχετα που η τιμή της είναι εκτός λογικής, δίπλα στην 900xt μοιάζει με ευκαιρία τρεχάτε να προλάβετε η φάση. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 7

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Βγάλτε το παρακάτω post screenshot γιατί δεν θα με ξαναδείτε να κράζω nvidia.

Το έχει παρα****μήσει η nvidia με τις τιμές, η 4070ti και η 4080 είναι εντελώς ανέκδοτα εδώ που τα λέμε, είναι πέραν πάσης λογικής τέτοιες τιμές - και προτιμώ να σκιπάρω και να πάω σε 4090 ή να μην αγοράσω τίποτα παρά αυτές τις κάρτες. Και θα μου πεί τώρα ο atenra, γιατί δεν τα γράφεις αυτά τόσο καιρό. Ε γιατί ρε φίλε όταν βλέπω και τις τιμές της AMD, αισθάνομαι ηλίθιος να κράζω την nvidia. Όταν είδα launch price 4070ti στα 950€ (ή κάτι τέτοιο παλαβό) λέω ντάξει, το έχει γυρίσει στα σκληρά ο πέτσινος, αλλά ρε φίλε όταν την ίδια στιγμή η 7900xt ήταν στα 1100€, ε τον δικαιολογώ τον τύπο. Γιατί να δώσει την 70ti φτηνότερα όταν η Λίζα δίπλα σου ζητάει θυσία τον πρωτότοκο. Γιαυτό είχα γράψει τότε, θα πρέπει να του λέμε και ευχαριστώ. Ο τύπος θυσία έκανε και μας έδωσε παρόμοια κάρτα με την AMD σε φθηνότερη τιμή. Άσχετα που η τιμή της είναι εκτός λογικής, δίπλα στην 900xt μοιάζει με ευκαιρία τρεχάτε να προλάβετε η φάση. 

Όχι ρε το post είναι περισσότερο πλάκα προς τον akoinonito.

Εννοειται η καλύτερη επιλογή είναι να περιμένεις προσφορά για να αγοράσεις.

Αλλά από την άλλη και η 4090 στο 2 με 2.5 χιλιαρικα άθλια τιμή έχει άσχετα με το ποσό είχε η προηγούμενη γενιά.

Και στα 1600 ευρώ άθλια είναι για καρτα γραφικωνν όσο δυνατή και να είναι αλλά αυτή είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει σε αυτή τη γενιά. Δυστυχώς.

• Like 1

23 λεπτά πριν, Herald είπε

Το θέμα είναι ότι δεν σπρώχνει και η AMD λίγο το RT να δούμε θαύματα - εκεί στον πάτο να παλεύυει με τα 200gb vram. Είναι και αυτοί αδικαιολόγητοι ρε φίλε. Το RT είναι ακόμα gimickια αφού στα μισά games που μπαίνει είναι απλά για να έχει το ΤΙΚ στο κουτάκι - συνήθως στα AMD sponsored. Σκέψου να δείς κανά RDR2 στημένο όπως το cyberpunk με GI shadows και Reflections, απλά θα κατουρηθείς πάνω σου. Και εσύ και εγώ μαζί σου. Ειδικά τα shadows στο RDR2 θα είναι έπος. Αλλά ανταυτού βγαίνουν κάτι dirt 5 / god fall / farcry 6 και λοιπές αήδιες με RT shadows σε ένα δέντρο πίσω στο background για να μην φανεί η ανεπάρκεια μερικών καρτών. 

από amd μη περιμένεις θαύματα πάντα μια γενιά πίσω θα είναι (rt) σιγά μη ρίξει πόρους να φτάσει πέτσινο αφού στο τέλος πάλι η πλειοψηφία nvidia θα πάρει, μη γελιόμαστε... το θέμα όμως δεν είναι η amd αλλα οι κονσόλες... όταν το 99% των παιχνιδιών φτιάχνεται για να παίζει εκεί σιγά μη κάτσουν να βάζουν pt, gi, rt και πράσινα άλογα.. και χωρίς αυτά πάλι με το ζόρι τα τρέxουν.... πρέπει να βρεθούν software λύσεις τύπου fsr,dlss,fg και να ενσωματωθούν και εκεί μπας και πάρουν λίγο τα πάνω τους αλλιώς ένα game την 5ετια θα βλέπουμε με τέτοια καλούδια (ναι και αυτό θα είναι sponsored by πέτσα)...

40 λεπτά πριν, aki είπε

Κι όμως δεν έχει όλο το πακέτο. Ούτε το CP-Overdrive το έχει.

Το Metro Exodus EE, έχει Global Illumination με πολλαπλά light-bounces accumulation, δεν έχει light-bounces στα reflections όμως και χρειάζεται SSR, και το accumulation θα πει αργά transitions από φωτεινές σε σκοτεινές εναλλαγές.

Από την άλλη το Path Tracing του CP έχει 2 light-bounces και επίσης χωρίς transparency-reflections, οπότε τα reflections είναι μεν RT, αλλά όχι Globally-illuminated. Είναι όπως του Control.

μιλάω για την έκδοση πριν το overdrive ίδια rt effects δεν είχαν cp και metro?

Μιας και αναφέρθηκε και το ΡΤ.

Όταν κάποιοι λέμε δε μας ενδιαφέρει όταν κοιτάμε μια κάρτα γραφικών και οι απαντήσεις είναι του στιλ είσαι τρελός εξωγήινος κτλ.

Εχω αυτές τις ώρες στο στιμ ....

image.png.cf3d6f6c22b122d6429e0f7ea9de1313.png

και από αυτές σε ΡΤ παιχνίδια τις παρακάτω

image.png.6914239977c9a019015652c129502e70.png

Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει αν έχει καλό ΡΤ μια κάρτα?

• Like 1
  • Confused 1

1 ώρα πριν, Armoral είπε

Το δοκιμασες και είδες ένα δευτερόλεπτο lag και περιμένεις αυτό το ψέμα να το πιστέψουμε. Οι υπόλοιποι δεν το δοκιμάσαμε ή δεν είμαστε όσο έξυπνος είσαι εσύ ή κάνουμε τα στραβά μάτια για να κερδίσει ο πετσινος. Στον οποίο πέτσινο ακουμπησες 2 χιλιαρικακια χωρις να σου πούμε τίποτα εμείς οι πωλητές του.

Πανωλεθρια στο Μιλάνο και τρικυμία στο μυαλό σου.

dota-2-lag-everywhere-funny.jpg

13 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Όταν κάποιοι λέμε δε μας ενδιαφέρει όταν κοιτάμε μια κάρτα γραφικών και οι απαντήσεις είναι του στιλ είσαι τρελός εξωγήινος κτλ.

Σε raster ποσες έχεις να πούμε αν είναι στον Τζενσεν να σταματήσει το RT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Γιατί φαντάζομαι τα παιχνίδια που έχεις τις υπόλοιπες 15.493 ώρες παίζουν και στην παλιά σου κάρτα. Και εγώ έχω μερικές χιλιάδες ώρες dota 2 ας πούμε αλλά δεν πήρα ούτε 1080ti, ούτε 3090 ούτε 4090 για να παίζω dota. 5-10 παιχνίδια είναι σε κάθε γενιά για τα οποία χρειάζεσαι καινούργια κάρτα. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 4

@Armoral μετά την τεράστια επιτυχία του GPU pass, μήπως στο αποψινό debate των αρχηγών θα δώσουν διευκρινήσεις για το επερχόμενο RT pass? Θα μπορέσουμε και μεις οι πληβείοι να πάρουμε το απαραίτητο RayTraycing? 😂

12 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

@Armoral μετά την τεράστια επιτυχία του GPU pass, μήπως στο αποψινό debate των αρχηγών θα δώσουν διευκρινήσεις για το επερχόμενο RT pass? Θα μπορέσουμε και μεις οι πληβείοι να πάρουμε το απαραίτητο RayTraycing? 😂

Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να καθορίζεσαι ή να χαρακτηρίζεσαι από το αν μπορείς ή θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν ή όχι.

Από την άλλη δούλεψέ το λίγο με το χιούμορ γιατί δε σου βγαίνει. Τίμια προσπάθεια αλλά δεν αρκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...