Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής. 

Πόσα gb vram είναι αρκετά για 1080p;

Πόσα για 1440p;

Πόσα για 2160p;

Αν βγάλεις το rt στην άκρη εγώ θα πω 8-10-12.

Τα εκάστοτε βίντεος του κάθε hwunbox ίσως είναι και υποκινούμενα να ωθήσουν τον κόσμο σε αχρείαστη αναβάθμιση. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Aris-leme είπε

Τι συζητάτε ακριβώς??

Απλά τα πράγματα. Είναι τα 8GB λίγα για 1440π είναι, τα 12 οριακά. Αν με δίναν στα 250-300 την 3070 την έπαιρνα με κλειστά μάτια ακόμη και για αναβάθμιση της 6600ΧΤ που έχω. Όλα είναι θέμα τιμής απόδοσης και το κυριότερο τι παιχνίδια παίζεις. Καμία από τις καινούργιες κάρτες δεν είναι κακή αλλά έχουν κακές τιμές και δεν καταλαβαίνω τον λόγο υπεράσπισης τους

ακριβως ,δεν ειναι το θεμα η αποδοση αλλα η τιμη τους ,ομοιως και στις καρτες της amd

• Like 1

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

Αν είχε φτιάξει τη Ραμ σωστά θα είχε dodgάρει το 90% των παραπόνων… τώρα ναι πάντα κάποιοι θα παραπονεθούν για το παραμικρό είναι σημείο κιόλας των καιρών που διανύουμε…

Αν είχε φτιάξει την ram σωστά ξέρεις τι video θα έβγαζε ο hwunboxed τώρα? Παίζω τα ρέστα μου, μέρα νύχτα κράξιμο με τεστ στο Cyberpunk PT που θέλει FG για να παίξεις ανθρώπινα και δεν μας το δίνει και στις ampere ο πέτσας. 

Πάντως για να καταλάβουμε και λίγο τι ζητάμε όταν θεωρούμε normal τα 16 gb vram σε mid range 3ετίας. Χωρίς να έχω γνώσεις επί του θέματος, πολλοί επαγγελματίες (3d artists κλπα) κάνουν κωλοτούμπες απτή χαρά τους με τις 3090 και τις 4090 με τα 24gb vram που πλέον δεν χρειάζονται να τα στάξουν για τις ακριβές επαγγελματικές κάρτες.  Ξέρω legit άτομο που πήρε 5x3090 - τις 2 απλά για backup ( LOL!!). Οπότε δεν μου φαίνεται και τόσο normal όταν ο επαγγελματίας με συστήματα χιλιάδων € κάνει κωλοτούμπες με τα 24gb vram, και τα παιχνίδια ζητάνε 16 για πρωινό. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην εξίσωση πιστεύω. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, bonorov είπε

Το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής. 

Πόσα gb vram είναι αρκετά για 1080p;

Πόσα για 1440p;

Πόσα για 2160p;

Αν βγάλεις το rt στην άκρη εγώ θα πω 8-10-12.

Τα εκάστοτε βίντεος του κάθε hwunbox ίσως είναι και υποκινούμενα να ωθήσουν τον κόσμο σε αχρείαστη αναβάθμιση. 

Tο θεμα ειναι οτι δεν παιρνεις μια καρτα για το σημερα ,ο περισσοτερος κοσμος δλδ , να δωσω 600 με 1000 ευρω για midrange καρτα και σε ενα χρονο να μην μπορω να παιξω σε Ultra  εμενα προσωπικα με χαλαει. Ο καθενας ψηφιζει με το πορτοφολι του ,αν του αρεσει τα σκαει αν δεν του αρεσει τους σκαει ενα φασκελο 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

το θεμα ειναι οτι δεν παιρνεις μια καρτα για το σημερα ,ο περισσοτερος κοσμος δλδ , να δωσω 600 με 1000 ευρω για midrange καρτα και σε ενα χρονο να μην μπορω να παιξω σε Ultra  εμενα προσωπικα με χαλαει. Ο καθενας ψηφιζει με το πορτοφολι του ,αν του αρεσει τα σκαει αν δεν του αρεσει τους σκαει ενα φασκελο 😛

Το ultra περιλαμβάνει και RT? DLSS περιλαμβάνει? Γιατί και με 4090 των 2000€ 4k native + RT δεν παίζει τα πάντα. Δεν μιλάώ για cyberpunk PT, και στο hogwarts θέματα έχει. 

12 λεπτά πριν, Herald είπε

Το ultra περιλαμβάνει και RT? DLSS περιλαμβάνει? Γιατί και με 4090 των 2000€ 4k native + RT δεν παίζει τα πάντα. Δεν μιλάώ για cyberpunk PT, και στο hogwarts θέματα έχει. 

Είπα αφήνουμε στην άκρη το rt. 

Επίσης 1-2 παιχνίδια δεν ορίζουν για το τι είναι ικανή μία κάρτα. 

Υπάρχουν μερικές ακόμα χιλιάδες παιχνιδιων εκεί έξω που αποτελουν κι αυτά κριτήριο. 

19 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν είχε φτιάξει την ram σωστά ξέρεις τι video θα έβγαζε ο hwunboxed τώρα? Παίζω τα ρέστα μου, μέρα νύχτα κράξιμο με τεστ στο Cyberpunk PT που θέλει FG για να παίξεις ανθρώπινα και δεν μας το δίνει και στις ampere ο πέτσας.

Οκ τώρα μιλάς για ένα υποθετικό σενάριο, ακόμα και έτσι αν το fg παίζει και στις ampere τελικά και το φέρει αργότερα, δε θα είναι για τρελό κράξιμο ο Jen ? 

το cyberpunk αλήθεια σου λέω ποτέ δε κατάλαβα γιατί είναι τόσο βαρύ… στα δικά μου μάτια παρόλο που με το pt βελτιώθηκε κι άλλο, είναι κατώτερο οπτικά από το metro… εμένα μου φαίνεται πολύ “πλαστικό” 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Herald είπε

Οχι προσωπικα το rt δεν με πολυ ενδιαφερει ,ουτως η αλλως εκτος εξαιρεσεων ειναι ψιλοαδιαφορο για εμενα  ,πχ το plague tale που το δοκιμασα τωρα με rt θα προτιμησω να ανεβασω αναλυση παρα να βαλω τα rt shadows,δεν προσφερουν κατι . Δεν μιλαω για 4k ρε μιλαω για midrange καρτες. Το dlss ειναι καλο αλλα (και παλι την δικη μου καθαρα αποψη εκφραζω ετσι ) δεν ειναι παντου καλο στα παιχνιδια που παιζω εγω τουλαχιστον. To plague ειναι ενα απο τα οποια δεν ειναι καλο το dlss ειδικα αν πεσεις κατω απο quality και το quality ειναι πολυ χειροτερο απο native.

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι και μιλαω για ολες τις καρτες ,ειναι οτι δυσκολευνται πλεον να κρατησουν 60αρη σε 1440p χωρις dlss σε τιτλους με απαιτησεις και αυτο δεν μου αρεσει καθολου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4

2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Οκ τώρα μιλάς για ένα υποθετικό σενάριο, ακόμα και έτσι αν το fg παίζει και στις ampere τελικά και το φέρει αργότερα, δε θα είναι για τρελό κράξιμο ο Jen ? 

το cyberpunk αλήθεια σου λέω ποτέ δε κατάλαβα γιατί είναι τόσο βαρύ… στα δικά μου μάτια παρόλο που με το pt βελτιώθηκε κι άλλο, είναι κατώτερο οπτικά από το metro… εμένα μου φαίνεται πολύ “πλαστικό” 

Έχεις φάει κόλλημα με το metro ρε :P 

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οχι προσωπικα το rt δεν με πολυ ενδιαφερει ,ουτως η αλλως εκτος εξαιρεσεων ειναι ψιλοαδιαφορο για εμενα  ,πχ το plague tale που το δοκιμασα τωρα με rt θα προτιμησω να ανεβασω αναλυση παρα να βαλω τα rt shadows,δεν προσφερουν κατι . Δεν μιλαω για 4k ρε μιλαω για midrange καρτες. Το dlss ειναι καλο αλλα (και παλι την δικη μου καθαρα αποψη εκφραζω ετσι ) δεν ειναι παντου καλο στα παιχνιδια που παιζω εγω τουλαχιστον. To plague ειναι ενα απο τα οποια δεν ειναι καλο το dlss ειδικα αν πεσεις κατω απο quality και το quality ειναι πολυ χειροτερο απο native

E χωρίς RT όμως μια χαρά γρήγορες είναι όλες οι κάρτες. Πχ. μια 4070 σε 1440p ultra δεν νομίζω να έχει θέμα κάπου. Το μεγάλο το πρόβλημα υπάρχει στο πολύ low end - μέχρι τα 200-250€ δεν υπάρχει αξιοπρεπής κάρτα. Και δεν είναι και λίγα χρήματα τα 200€ για μια GPU, θα έπρεπε να παίρνεις κάτι της φιλοσύνης.  

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Εγώ το φαντάστηκα που το δοκίμασα … μάλιστα… εσυ που δε το δοκίμασες και γράφεις κάθε φορά θολωμένος με τις παρωπίδες λες αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… είπαμε baby fail GIF

Το δοκιμασες και είδες ένα δευτερόλεπτο lag και περιμένεις αυτό το ψέμα να το πιστέψουμε. Οι υπόλοιποι δεν το δοκιμάσαμε ή δεν είμαστε όσο έξυπνος είσαι εσύ ή κάνουμε τα στραβά μάτια για να κερδίσει ο πετσινος. Στον οποίο πέτσινο ακουμπησες 2 χιλιαρικακια χωρις να σου πούμε τίποτα εμείς οι πωλητές του.

Πανωλεθρια στο Μιλάνο και τρικυμία στο μυαλό σου.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι το αναφέρω γιατί έχει όλο το πακέτο rt όποτε μπορεί να γίνει καλύτερη σύγκριση είναι και nvidia sponsored 

metro ,rdr2 ,plague tale ,kingdoms come > cyberpunk change my mind 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Α χα χα χα.

Πάλι τα ίδια.

Εσύ και ο BluRay.x265.1080p όλο τα ίδια λέτε και κάνετε. Με την παραμικρή κριτική στην Nvidia βάζετε την AMD στο παιχνίδι.

Ποια AMD και AMD; Αφού έχει χειρότερο προιόν από κάθε άποψη, σε αυτή τη γενιά και επίσης έχει 4090 ο φίλος.

🤣😂

Ώπα εδώ είσαι κι εσύ που μιλάς με σιγουριά για frame generation ενώ δεν έχεις κάρτα με fg. Αξιόπιστος.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Ναι το αναφέρω γιατί έχει όλο το πακέτο rt όποτε μπορεί να γίνει καλύτερη σύγκριση είναι και nvidia sponsored 

E όχι. Κοίταξε, άλλο να μην σου αρέσει το art direction, και άλλο να μιλάμε τεχνικά. Το RDR2 έχει φοβερό art, αλλά το παιχνίδι σε native με το ΤΑΑ είναι μια απίστευτη θολούρα, απολύτως καμία σχέση με το cyberpunk, ειδικά σε μακρινά τοπία. Τα reflections και το GI που έχει το cyberpunk δεν υπάρχει σε κανένα άλλο παιχνίδι και δεν γίνεται και να υπάξει χωρίς RT. Δεν μιλάω μόνο να βάλεις δίπλα στατικές εικονές, σε κίνηση τα SSR reflections είναι για πέταμα, όσο καλά δουλεμένα και να είναι, αφού απλά κουνάς λίγο την κάμερα και εξαφανίζονται.  Τα shadows επίσης δίνουν τρελή αληθοφάνεια , με το σκέτο RT δεν είχα εντυπωσιαστεί και τόσο, αλλά με το PT τα shadows στο Cyberpunk εμένα μου ρίχνανε σαγόνια. Ειδικά σε πιο κλειστούς χώρους (πχ. μέσα σε ένα αμάξι) βλέπωω απίστευτα πράγματα. 

Βέβαια όλα αυτά γούστα είναι οπότε περί ορέξεος, απλά χωρίς RT κάποια πράγματα όπως τα reflections και τα shadows όσο καλά και να δείχνουν σε στατικές εικόνες θα είναι πάντα μόνιμα λάθος και θα γίνονται exposed εν κινήση. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 3

14 λεπτά πριν, Herald είπε

E χωρίς RT όμως μια χαρά γρήγορες είναι όλες οι κάρτες. Πχ. μια 4070 σε 1440p ultra δεν νομίζω να έχει θέμα κάπου. Το μεγάλο το πρόβλημα υπάρχει στο πολύ low end - μέχρι τα 200-250€ δεν υπάρχει αξιοπρεπής κάρτα. Και δεν είναι και λίγα χρήματα τα 200€ για μια GPU, θα έπρεπε να παίρνεις κάτι της φιλοσύνης.  

Στο plague η 3080 σε 1440p ultra πεφτει και κατω απο 60 οποτε φανταζομαι και η 4070 θα ειναι και χειροτερη. Θεωρω πολλα τα 650ευρω να μην μου δινουν την δυνατοτητα που μου εδινε η 3080 πριν 3 χρονια με 200 ευρω ας πουμε παραπανω. Αυτο βλεπω προσωπικα και χαλιεμαι

8 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

εσενα μαλλον δεν σου αρεσει το γραφικο στησιμο του παιχνιδιου ,αλλο ομως αυτο και αλλο η αποδοση του Rt εφε κλπ

• Like 2

5 λεπτά πριν, Herald είπε

E όχι. Κοίταξε, άλλο να μην σου αρέσει το art direction, και άλλο να μιλάμε τεχνικά. Το RDR2 έχει φοβερό art, αλλά το παιχνίδι σε native με το ΤΑΑ είναι μια απίστευτη θολούρα, απολύτως καμία σχέση με το cyberpunk, ειδικά σε μακρινά τοπία. Τα reflections και το GI που έχει το cyberpunk δεν υπάρχει σε κανένα άλλο παιχνίδι και δεν γίνεται και να υπάξει χωρίς RT. Δεν μιλάω μόνο να βάλεις δίπλα στατικές εικονές, σε κίνηση τα SSR reflections είναι για πέταμα, όσο καλά δουλεμένα και να είναι, αφού απλά κουνάς λίγο την κάμερα και εξαφανίζονται.  Τα shadows επίσης δίνουν τρελή αληθοφάνεια , με το σκέτο RT δεν είχα εντυπωσιαστεί και τόσο, αλλά με το PT τα shadows στο Cyberpunk εμένα μου ρίχνανε σαγόνια. Ειδικά σε πιο κλειστούς χώρους (πχ. μέσα σε ένα αμάξι) βλέπωω απίστευτα πράγματα. 

Βέβαια όλα αυτά γούστα είναι οπότε περί ορέξεος, απλά χωρίς RT κάποια πράγματα όπως τα reflections και τα shadows όσο καλά και να δείχνουν σε στατικές εικόνες θα είναι πάντα μόνιμα λάθος και θα γίνονται exposed εν κινήση. 

Για το rt και αυτά που προσφέρει συμφωνώ απολύτως (ειδικά με το pt σε μερικές εικόνες σκοτεινές έδωσε πολύ) … ίσως να μη το κρίνω αντικειμενικά γιατί δε μου αρέσουν τόσο οι πολύχρωμες εικόνες, όσο οι σκοτεινές και πιο φυσικές … το tw3 ας πούμε έγινε πανέμορφο με rt… εγώ περιμένω πάντως πως και πως stalker με rt εκεί να δεις σαγόνια που θα πέσουν στο πάτωμα και fps φυσικά 😛

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...