Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Εγώ τα λέω όπως τα βλέπω και τα στραβά και τα καλά … δε κάνω το άσπρο μαύρο ούτε πουλάω κάρτες αυτά σε άλλους … ούτε κάνω πιρουέτες ανάλογα με το τι αγοράζω 2 απτά 4 PC που έχω είναι full amd. Το 1 PC είναι 50/50. Το άλλο PC είναι full intel + nvidia. Βαμμένος amdακιας δηλαδή Σε laptop αγοράζω αποκλειστικά amd, η IGPU κάνει δουλίτσα σε παιχνίδια. Φυσικά αν πας για productivity εκεί θες Intel + nvidia. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, Herald είπε 2 απτά 4 PC που έχω είναι full amd. Το 1 PC είναι 50/50. Το άλλο PC είναι full intel + nvidia. Βαμμένος amdακιας δηλαδή Σε laptop αγοράζω αποκλειστικά amd, η IGPU κάνει δουλίτσα σε παιχνίδια. Φυσικά αν πας για productivity εκεί θες Intel + nvidia. Για εσένα τα έχουμε πει πολλές φορές ότι είσαι andακιας απλά κανεις πείσματα στον ατενρα και το Νικολι 😛 πλακα πλάκα και εγώ πάντα σχεδόν intel είχα και nvidia … το λαπτοπ επίσης ιντελ που πήρα πριν ένα χρόνο … απλά εδώ μέσα έμαθα ότι άμα πεις μισή κακή κουβέντα και χαλάσει το αφήγημα μερικών γίνεσαι αυτόματα κόκκινο φρουρός 😂 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostol. Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) @Herald@Arkin και σε ολους, Προφανως δεν υποστηριζω τον hwunboxακια, αυτος βρηκε μια edge case και το εχει κανει γλειφιτζουρι. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι φτανουν τα 8gb και θα φτανουν για χρονια. Δεν το ενστερνιζομαι αυτο. Μπορει να ειναι edge case τωρα αλλα σε λιγο καιρο θα ειναι νορμα. Γιατι 8gb εχουμε απο το 16. Τωρα εχουμε 23, δεν ειναι δυνατον να μπορει ο πυρηνας και να μενει απο vram, εστω και στα λιγα παιχνιδια που γινεται. Η Vram δεν κοστιζει τιποτα. Οι κονσολες αναλογα το config του καθε παιχνιδιου εχουν 12+gb διαθεσιμα, οπου για αυτες φτιαχνονται τα παιχνιδια και μετα γινονται πορτ. Και στο μελλον θα γινει χειροτερη η κατασταση, ολο και περισσοτερα παιχνιδια θα ζητανε περισσοτερη vram. Κριμα δεν ειναι να μπορει ο πυρηνας αλλα να μενει απο vram γιατι ο πετσινος θελει να πουλησει τις 80-90? Το θεμα μου λοιπον ειναι με την nvidia γιατι θα μπορουσε πολυ ευκολα να βαλει +4 +8 gb vram στις καρτες τις και να αφησει την amd να τρωει σκονη για χρονια.Αλλα δεν το κανει γιατι ολοι μετα θα αγοραζουν 4060 - 4070. Και οπως ειπα και πριν δεν ειμαι με κανεναν, ο,τι κανει τωρα η nvidia θα εκανε και η amd στην θεση της. Εταιριες με μονο σκοπο το κερδος ειναι. edit: Και για να μην με κατηγορησει κανεις οτι υποστηριζω amd δηλωνω οτι, εκτος απο κατι ακυρες ati, ποτε δεν ειχα amd καρτα, μονο nvidia. Μετα απο κατι S3 αρχισα με riva tnt και riva tnt 2 και μετα μονο nvidia. Δυστυχως δεν ειχα ποτε 3dfx. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από Apostol. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Εγώ τα λέω όπως τα βλέπω και τα στραβά και τα καλά … δε κάνω το άσπρο μαύρο ούτε πουλάω κάρτες αυτά σε άλλους … ούτε κάνω πιρουέτες ανάλογα με το τι αγοράζω Ευτυχώς δίνεις πολύ ακριβείς πληροφορίες στους χρήστες του φόρουμ για το ένα δευτερόλεπτο input lag με το FG. Αγαπούλα πούλα που λέγανε και πας Amd άμεσα να σωθείς. Αν τα γεγονότα τα αντιλαμβάνεσαι ως οτιδήποτε άλλο επειδή φαντάζεσαι πράγματα η διαβάζεις "τα reviews" το θέμα το έχεις εσύ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Armoral είπε Ευτυχώς δίνεις πολύ ακριβείς πληροφορίες στους χρήστες του φόρουμ για το ένα δευτερόλεπτο input lag με το FG. Αγαπούλα πούλα που λέγανε και πας Amd άμεσα να σωθείς. Αν τα γεγονότα τα αντιλαμβάνεσαι ως οτιδήποτε άλλο επειδή φαντάζεσαι πράγματα η διαβάζεις "τα reviews" το θέμα το έχεις εσύ. Εγώ το φαντάστηκα που το δοκίμασα … μάλιστα… εσυ που δε το δοκίμασες και γράφεις κάθε φορά θολωμένος με τις παρωπίδες λες αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… είπαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Apostol. είπε @Herald@Arkin και σε ολους, Προφανως δεν υποστηριζω τον hwunboxακια, αυτος βρηκε μια edge case και το εχει κανει γλειφιτζουρι. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι φτανουν τα 8gb και θα φτανουν για χρονια. Δεν το ενστερνιζομαι αυτο. Μπορει να ειναι edge case τωρα αλλα σε λιγο καιρο θα ειναι νορμα. Γιατι 8gb εχουμε απο το 16. Τωρα εχουμε 23, δεν ειναι δυνατον να μπορει ο πυρηνας και να μενει απο vram, εστω και στα λιγα παιχνιδια που γινεται. Η Vram δεν κοστιζει τιποτα. Ρε συ τώρα, δεν υπάρχει σωτηρία - ότι και να κάνει η nvidia θα τα ακούσει. Και 16gb vram να έβαζε κάποιος κάτι θα έβρισκε να παραπονεθεί. Δες και τις ada, φόλα η 4080 γιατί έχει μόνο 256 memory bus στα 1200$, αμάν έπρεπε να λέγεται 4060 - 4070 (αυτά διαβάζαμε). Το 2022 βγήκε η 6950xt στα 1200$ MSRP με 256 bit bus. Είδες κανά ρουθούνι να ανοίγει? Την αποκάλεσε κανείς 5700xt (256bit bus είχε αυτή και βγήκε στα 399$ πίσω στο 2018). Στην προηγούμενη γενιά η 3080 είχε μεγαλύτερο die και πολύ μεγαλύτερο bus width από την αντίστοιχου κόστους 6800xt. Άνοιξε κανά ρουθούνι? Τίποτα, φτερό δεν κουνήθηκε. Κατάφερε φέτος η nvidia να στριμώξει ένα κάρο transistors σε μικρά die και βγήκανε τα pitchforks, μικρό die και μικρό bus width η 4080, DOA. Δεν υπάρχει σωτηρία, όλα στραβά τα κάνει η nvidia. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, Armoral είπε Αγαπούλα πούλα που λέγανε και πας Amd άμεσα να σωθείς. Α χα χα χα. Πάλι τα ίδια. Εσύ και ο BluRay.x265.1080p όλο τα ίδια λέτε και κάνετε. Με την παραμικρή κριτική στην Nvidia βάζετε την AMD στο παιχνίδι. Ποια AMD και AMD; Αφού έχει χειρότερο προιόν από κάθε άποψη, σε αυτή τη γενιά και επίσης έχει 4090 ο φίλος. 🤣😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, Herald είπε Το 2022 βγήκε η 6950xt στα 1200$ MSRP με 256 bit bus. Είδες κανά ρουθούνι να ανοίγει? Την αποκάλεσε κανείς 5700xt (256bit bus είχε αυτή και βγήκε στα 399$ πίσω στο 2018). Have you heard of a little trick called "infinity cache"? Μια χαρά τα άκουσε η ΑΜΔ από πριν ακόμα την κυκλοφορία των 6χχχ για το δίαυλο, μια χαρά τα άκουσε και κατά την κυκλοφορία, αφού το κολπάκι έπιανε μέχρι και 1440P, αλλά σε 4Κ ξέμενε από το πραγματικό b/w για αυτό και η ασύμμετρη διαφορά στις επιδόσεις. Κατάλαβες γιατί αρπαζόμαστε συνήθως οι 2 μας, ενώ γενικά σε σέβομαι σαν συνομιλητή? Γιατί εκεί που γράφεις 2-3-5 ορθά πράγματα, το τραβάς και του απαυτώνεις τα πέταλα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, kkatzos είπε Εσύ και ο BluRay.x265.1080p Κλαίω με το όνομα ρε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Have you heard of a little trick called "infinity cache"? Μια χαρά τα άκουσε η ΑΜΔ από πριν ακόμα την κυκλοφορία των 6χχχ για το δίαυλο, μια χαρά τα άκουσε και κατά την κυκλοφορία, αφού το κολπάκι έπιανε μέχρι και 1440P, αλλά σε 4Κ ξέμενε από το πραγματικό b/w για αυτό και η ασύμμετρη διαφορά στις επιδόσεις. Κατάλαβες γιατί αρπαζόμαστε συνήθως οι 2 μας, ενώ γενικά σε σέβομαι σαν συνομιλητή? Γιατί εκεί που γράφεις 2-3-5 ορθά πράγματα, το τραβάς και του απαυτώνεις τα πέταλα. Στις ada δεν είδες την cache? 800% μεγαλύτερη cache έχει η 4070ti από την 3090!!! Ασχολήθηκε κανείς? Όχι βέβαια, doa / έπρεπε να λέγεται 4050. Εγώ αυτά θυμάμαι στο νήμα των 4xxx πάντως να γράφονται. Μάλλον έπρεπε να βαφτίσει την cache με κανά πιασάρικο όνομα και η nvidia για να πουλήσει φούμαρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Herald είπε Στις ada δεν είδες την cache? 800% μεγαλύτερη cache έχει η 4070ti από την 3090!!! Ασχολήθηκε κανείς? Όχι βέβαια, doa / έπρεπε να λέγεται 4050. Εγώ αυτά θυμάμαι στο νήμα των 4xxx πάντως να γράφονται. Μάλλον έπρεπε να βαφτίσει την cache με κανά πιασάρικο όνομα και η nvidia για να πουλήσει φούμαρα Τελικά, τα άκουσε η ΑΜΔ όπως γράφω εγώ ή όχι, όπως γράφεις εσύ? Μου πετάς την cache της πράσινης ως απάντηση σε κάτι που έγραψες και αφορούσε την κόκκινη επειδή? Παρκούρ μόνο και μόνο για να πάει η μπάλα κάπου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aki Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, Herald είπε Στις ada δεν είδες την cache? 800% μεγαλύτερη cache έχει η 4070ti από την 3090! Σωστά το λες, γι' αυτό τα σπάνε οι 4000 κάρτες στο path tracing! Κάθε γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη επειδή αυξάνουν την cache στις CUDA, αλλά στο video που παρουσιάζουν το Neural Radiance Cashing επισήμαναν ότι είναι απαραίτητο κομμάτι του Performance/ποιότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Τελικά, τα άκουσε η ΑΜΔ όπως γράφω εγώ ή όχι, όπως γράφεις εσύ? Μου πετάς την cache της πράσινης ως απάντηση σε κάτι που έγραψες και αφορούσε την κόκκινη επειδή? Παρκούρ μόνο και μόνο για να πάει η μπάλα κάπου. Όχι, δεν θυμάμαι να τα ακούσε, δεν θυμάμαι 60 σελίδες γκρίνια και ότι η 6950xt είναι αντικατάστασης της 5700xt όπως διαβάζαμε για την 4070ti και την 4080. Πήγαινε λίγο ρε συ στο νήμα των 4000 και θες τι γραφόταν στο launch της 4070ti. Για 4050ti και 4060 διαβάζαμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 28 λεπτά πριν, Herald είπε Και 16gb vram να έβαζε κάποιος κάτι θα έβρισκε να παραπονεθεί. Αν είχε φτιάξει τη Ραμ σωστά θα είχε dodgάρει το 90% των παραπόνων… τώρα ναι πάντα κάποιοι θα παραπονεθούν για το παραμικρό είναι σημείο κιόλας των καιρών που διανύουμε… 11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κατάλαβες γιατί αρπαζόμαστε συνήθως οι 2 μας, ενώ γενικά σε σέβομαι σαν συνομιλητή? Γιατί εκεί που γράφεις 2-3-5 ορθά πράγματα, το τραβάς και του απαυτώνεις τα πέταλα. Ο herald μιλάει σωστά συνήθως και με αριθμούς γι αυτό κερδίζει τον σεβασμό… απλά κάποιες φορές του μαμαει τη μάνα… παλιότερα με τσαντίζαι πολύ …όταν τον διάβασα μερικές φορές και καταλαβα τον τρόπο που γράφει το συμπάθησα το παλιόπαιδο 😛 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris-leme Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Τι συζητάτε ακριβώς?? Απλά τα πράγματα. Είναι τα 8GB λίγα για 1440π είναι, τα 12 οριακά. Αν με δίναν στα 250-300 την 3070 την έπαιρνα με κλειστά μάτια ακόμη και για αναβάθμιση της 6600ΧΤ που έχω. Όλα είναι θέμα τιμής απόδοσης και το κυριότερο τι παιχνίδια παίζεις. Καμία από τις καινούργιες κάρτες δεν είναι κακή αλλά έχουν κακές τιμές και δεν καταλαβαίνω τον λόγο υπεράσπισης τους 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα