Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, Herald είπε Το αν είναι καλύτερες οι rdna2 από τις ampere εξαρτάται - σε μεγάλο βαθμό -- από το αν αποδέχεσαι τα αποτελέσματα του hwunboxed που DLSS > native στο 40% των παιχνιδιών, και DLSS = native στο 15% των παιχνιδιών. Αν το αποδεχτείς αυτό, τότε μιλάμε για τεράστιο πλεονέκτημα των nvidia καρτών μιας και όχι απλά το DLSS τους δίνει image quality αλλά αυξάνει κατακόρυφα και το framerate. Όση vram και raster performance και να δώσει το rdna2 το να κάνεις render σε χαμηλότερη ανάλυση δεν ξεπερνιέται εύκολα Οι αριθμοί (fps κλπ), δεν αμφισβητούνται. Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα σε recon κλπ, όσο προχωρά η ιστορία ειδικά, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, απλά εκεί δεν θα δεχτώ κανενός τα video γιατί είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό (βλ. τη δική σου απέχθεια στο sharpen του FSR). Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση εγώ, δεν έχω άποψη. Εδώ πόσοι δεν ενοχλούνται καν από το recon στις κονσόλες, με πολύ-πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δεν μιλάω για 4Κ Ultra αλλά για 4Κ custom , Ultra Textures και μερικά άλλα settings. Η 3070 θα παίζει με σαφώς χαμηλότερο Image Quality Καλα άμα βάλουμε συγκριτικά χαμπάρι δε θα πάρεις τι να λέμε τώρα …ultra με high το απόλυτο marketing trick για να πουλάνε νέες κάρτες … 28 λεπτά πριν, Herald είπε Όλα τα παραπάνω φυσικά σύμφωνα με το hwunboxed Πολύ επικαλείσαι τον hardwareανμπόξιο τώρα τελευταία έχεις μπει στο σωστό δρόμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Οι αριθμοί (fps κλπ), δεν αμφισβητούνται. Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα σε recon κλπ, όσο προχωρά η ιστορία ειδικά, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, απλά εκεί δεν θα δεχτώ κανενός τα video γιατί είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό (βλ. τη δική σου απέχθεια στο sharpen του FSR). Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση εγώ, δεν έχω άποψη. Εδώ πόσοι δεν ενοχλούνται καν από το recon στις κονσόλες, με πολύ-πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Ψιλο συμφωνώ σε όλα - αλλά γιαυτό οδηγούμε στο συμπεράσμα ότι το στείρο 1440 Ultra + RT = stuttering στην 3070 αρα 3070 = doa είναι λίγο χαζομάρα. Είναι αρκετά πιο πολύπλοκο το θέμα μιας και μιλάμε για PC gaming, έχεις την επιλογή του να κάνεις fine tune τα πάντα. Από την εμπειρία μου με την 3060ti μια χαρά άψογα πάει η κάρτα στα πάντα. Σε αυτά τα πάνβαρα σε vram παιχνίδια οι amd τρέχουν με καλύτερα textures μεν, αλλά και με αρκετά χαμηλότερο framerate είτε λόγω χειρότερης RT απόδοσης (πχ. hogwarts) είτε λόγω DLSS. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Ε? Ποιά 7000 και ποιά 4000? Για την "γνωστή" ιστορία με 3070 "vs" 6800 λέμε. Όσο για το longevity, φυσικά και μας ενδιαφέρει, κάπου το 85% των χρηστών που δεν αλλάζουν κάθε γενιά, ούτε κάθε 2η μη σου πω. Επίσης το 85 τοις εκατό των χρηστών παίζει με 6600 3060 βία 6700 και αν. Δεν τον απασχολούν τα θέματα που συζητάμε εδώ για κάρτες των 500, 600, 1000 η 2000 ευρώ. Θα πάμε μα βάση αυτούς τη συζήτηση η όπως πρέπει να την κάνουμε; Άρα όταν προτείναμε 6600 με βάση την απόδοση του τσιπ κάναμε λάθος γιατί τελικά η 3060 με τα 12 gb είναι η σωστή επιλογή. Τι, όχι; Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από Armoral Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Armoral είπε Επίσης το 85 τοις εκατό των χρηστών παίζει με 6600 3060 βία 6700. Άρα όταν προτείναμε 6600 με βάση την απόδοση του τσιπ κάναμε λάθος γιατί τελικά η 3060 με τα 12 gb είναι η σωστή επιλογή. Τι, όχι; Δεν ξέρω. Πόσο πάνω είναι το τσιπ της 6600 σε σχέση με της 3060? Από τί ξεμένει πρώτα η κάθε κάρτα, στις αναλύσεις που προορίζεται? Είπαμε...3060/12, 3070-Τι/8. Τις 12ρες 3080 και τις 3090, γιατί τις πήραν όσοι τις πήραν? Για το 10-15% πάνω σε τσιπ σε σχέση με την 10ρα 3080? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aki Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Herald είπε το στείρο 1440 Ultra + RT = stuttering στην 3070 αρα 3070 = doa είναι λίγο χαζομάρα Μα ήταν πάντα χαζομάρα και πάντα γελούσα όταν το έβλεπα. (έχει μια γερή δόση αλήθειας όμως) Το συγκριτικό 3070 vs A4000, είναι ουσιαστικά: 3070 8gb vs 3070 16gb underclocked! Είναι απόλυτα ταιριαστό με τον τίτλο του thread και τι είδαμε ξεκάθαρα; Στη γενική εμπειρία, η VRAM παίζει μεγαλύτερη σημασία από το performance advantage. Την εποχή του DLSS, ακόμα και το ~33% της 3070 vs 2070 super, είναι ψιλά γράμματα. Ούτε 1 κλικ DLSS διαφορά δεν είναι. Όταν χρειάζεται να μπει DLSS είναι σχεδόν όλα ικανά. 2000 vs 3000: Παρόμοιες σε VRAM, ίδιο Feature Set, ίδιο Performance/$$ = skip it Το πρόβλημα που έχουμε οι κάτοχοι 2000 είναι πως η 4000 μοιάζει με sidegrade. (Δεν είναι, αλλά φαντάζει...) 12 λεπτά πριν, Armoral είπε Άρα όταν προτείναμε 6600 με βάση την απόδοση του τσιπ κάναμε λάθος γιατί τελικά η 3060 με τα 12 gb είναι η σωστή επιλογή. Τι, όχι; Για εμένα προσωπικά ήταν λάθος, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες / θέλω. Προσωπικά θέλω RT, είμαι ΟΚ σε 1 κλικ κάτω ρυθμίσεις (αν δεν χαλάει η ποιότητα) όμως οι AMD είχαν καλύτερο Raster, το RT performance τους τελευταία βελτιώθηκε αφάνταστα και οι πιθανότητες να έχεις CPU bottleneck με AMD ήταν επίσης μικρότερες. Με τις καινούριες 4000 σειρά όμως νομίζω είναι μεγαλύτερο λάθος να προτείνεις AMD. Καλή η VRAM μέχρι που να έχει και νόημα. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από aki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν ξέρω. Πόσο πάνω είναι το τσιπ της 6600 σε σχέση με της 3060? Από τί ξεμένει πρώτα η κάθε κάρτα, στις αναλύσεις που προορίζεται? Είπαμε...3060/12, 3070-Τι/8. Τις 12ρες 3080 και τις 3090, γιατί τις πήραν όσοι τις πήραν? Για το 10-15% πάνω σε τσιπ σε σχέση με την 10ρα 3080? Ναι κυρίως για αυτο. Δε νομίζω κανείς να χρειαζόταν 24gb vram τότε. Απλά ήθελε το καλύτερο τσιπ με τις καλύτερες επιδόσεις άσχετα αν η διαφορά ήταν σχετικά μικρή για τη διαφορά τιμής. Άσε που πούλησαν ελάχιστες 12αρες 3080. Υπήρχαν πχ υλοποιήσεις 3080 όπως οι ακριβές GIgabyte που άγγιζαν η είχαν ίδιες επιδόσεις με τις φθηνότερες 3090. Έπαιρνες τότε μια τέτοια και καθαριζες. Θα μου πεις μπορούσες να πάρεις 6800xt και να έχεις καλύτερο raster, αλλά στο raster τι 100 τι 130 fps, αλλά πράγματα τραβούν τον αγοραστή είτε τα θεωρείς ανούσια ως προϊόν marketing είτε όχι. Όποιος αγγραζε κάρτες στη κατηγορία αυτή ήξερε το κέρδιζε και τι έχανε, επιλογές είναι όλα και από ότι φάνηκε και από τις πωλήσεις η διαφορά ήταν συντριπτικά υπέρ της Nvidia και επειδή η Amd δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το momentum με διαθεσιμότητα και τιμολογιακή πολιτική. Αλλά να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν παίζει. Από vram δε μένει καμία, κατεβάσεις settings και είσαι οκ. Εντάξει δεν είσαι σαν την Amd που τα έχεις όλα δεξιά πάντα αλλά θα ζήσεις.:D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Armoral είπε Από vram δε μένει καμία, κατεβάσεις settings και είσαι οκ. Από πυρήνα δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... Από RT δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... 7 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Από πυρήνα δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... Από RT δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... Τι θες να πεις Βίρνα; ότι άμα βάλεις rt από psycho σε high μπορείς να παίξεις και με AMD? μίλα ξεκάθαρα 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Tambas91 είπε Τι θες να πεις Βίρνα; ότι άμα βάλεις rt από psycho σε high μπορείς να παίξεις και με AMD? μίλα ξεκάθαρα 😛 Νομίζω ότι αυτό ισχύει μόνο στα textures ως επιχείρημα. Στο RT είναι είτε ΡΤ είτε gtfo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Από πυρήνα δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... Από RT δεν μένει καμία, κατεβάζεις settings... Αν δεν αγοράσεις 4090 η 4080 ναι κατεβάζεις settings. Εκτός αν έπαιζα με 5700xt , 3070 η 3070 ti με όλα ultra και δεν το είχα καταλάβει. Η υποκρισία του ότι η Amd παραδίδει ξαφνικά κάρτες για όλα δεξιά. Χαζομάρα κάναμε και αναβαθμίσαμε σε 4000 η 7000 σειρά τελικά. Αφού 6000 σειρά και όλα ultra λ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Armoral είπε Η υποκρισία του ότι η Amd παραδίδει ξαφνικά κάρτες για όλα δεξιά. Αφού 6000 σειρά και όλα ultra λ. Ρε συ, πότε τα είπε κάποιος αυτά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Νομίζω ότι αυτό ισχύει μόνο στα textures ως επιχείρημα. Στο RT είναι είτε ΡΤ είτε gtfo. Ότι δε μπορείς να παίξεις το ίδιο με Rt σε σειρά 6000. Εσύ ακόμη παλεύεις με το 1 δευτερόλεπτο lag στο fg η το έλυσες; Πουλά τη 4090 άμεσα. Σειρά 6000. Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Ρε συ, πότε τα είπε κάποιος αυτά? Ε τι λέμε τόση ώρα κοροϊδεύουμε το ότι ανέφερα ότι ρίχνεις settings αν δεν πάει η κάρτα. Λες και είναι άγνωστη αυτή η κατάσταση στο 85 τοις εκατό των χρηστών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, Armoral είπε Ε τι λέμε τόση ώρα κοροϊδεύουμε το ότι ανέφερα ότι ρίχνεις settings αν δεν πάει η κάρτα. Λες και είναι άγνωστη αυτή η κατάσταση στο 85 τοις εκατό των χρηστών. Ναι, ρίχνεις. Αυτή την κουβέντα κάνουμε, για το ποια/πόσο επηρεάζουν το συνολικό τελικό αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Εγώ τα λέω όπως τα βλέπω και τα στραβά και τα καλά … δε κάνω το άσπρο μαύρο ούτε πουλάω κάρτες αυτά σε άλλους … ούτε κάνω πιρουέτες ανάλογα με το τι αγοράζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα