Προς το περιεχόμενο

GPU Vram και οι επιπτώσεις στα Games.

Od1sseas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε συ το θέμα είναι ότι άμα δεν έχεις ο ίδιος μια 3070 ας πούμε, θα δεις τα συγκριτικά που κάνει ο hwunboxed και θα νομίζεις ότι η κάρτα τέλος, απλά δεν παίζει παιχνίδια. Καλύτερα να κάτσεις με την igpu. Το οποίο όχι απλά είναι ψέμα, είναι έκτρωμα. Ακόμα και τα πολύ βαριά παιχνίδια τα παίζει σε Native 1440p με υψηλά settings. 

Eol κάρτα ούτε 50 ευρώ δεν θα πηγαίνει σε λίγο. Ξεχνάμε dlss ξεχνάμε τα πάντα μόνο Ultra textures με ultra rt δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Προσπαθεί να τα έχει καλά και με τις 2 εταιρίες αλλά δε κρύβετε με πια είναι εραστής της μιας βραδιάς και με πια παντρεμένος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Είπαμε η 3ετιας 3070 των 499 msrp

Μισό, αν μιλάμε για τα κακώς κείμενα του HWU ας μη λέμε ό,τι να' ναι.

[ Edit ] Η 3070 είναι του Ιουνίου 2021, 22 μήνες τη στιγμή που μιλάμε, ούτε 2 χρόνια, όχι 3..

Η 3070 είναι του Σεπ 2020, ~32 μήνες τη στιγμή που μιλάμε και τα 499 πόσο αληθινό ήταν στην αγορά, που στα πρόσφατα black fridays με ~650 λέγαμε αν είναι καλή αγορά ή όχι για τα χρήματα... 

1 ώρα πριν, Herald είπε

άμα δεν έχεις ο ίδιος μια 3070 ας πούμε, θα δεις τα συγκριτικά που κάνει ο hwunboxed και θα νομίζεις ότι η κάρτα τέλος

Έχω την 2070 super, πιο αργή από την 3070 και τα 8gb είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τις χαμηλότερες επιδόσεις. Είναι περιοριστικά με παραπάνω από 1 τρόπους.

Για παράδειγμα στο Witcher 3 RT με DLSS η κάρτα είναι πολύ ταχύτερη και αποδοτική σε σχέση με την native, υπερδιπλάσιες επιδόσεις. Στον αντίποδα το FSR2 δεν καταφέρνει να αυξήσει τις επιδόσεις διότι δεν μειώνει τις VRAM απαιτήσεις αρκετά. Άρα δεν περιμένω το FSR3 να με βγάλει και από το Freesync bottleneck.

Στο W3 RT έχω τα textures στο High με mixed settings, συμφωνώ μαζί σου ότι είναι ΟΚ να ρίχνεις 1-2 κλικ στην ποιότητα. Στο High δεν έχω παράπονο, στο Medium η ποιότητα πάει βόλτα. Εάν πάρει κάποιος κάρτα με 8gb πλεόν, και τα reviews προορίζονται για καινούριες αγορές, είναι λάθος κίνηση. Οι HWU, LTT, GN λένε τα ίδια μέσα στις άκρες που είναι ένδειξη ότι μάλλον είναι πρόβλημα.

Επεξ/σία από aki
  • Like 2

2 λεπτά πριν, aki είπε

Η 3070 είναι του Ιουνίου 2021, 22 μήνες τη στιγμή που μιλάμε, ούτε 2 χρόνια, όχι 3..
Το διαβάζω τακτικά τελευταία και όσο για την τιμή, καλά, αυτό το '99 μετά το 4 μου αρέσει, και πόσο αληθινό ήταν στην αγορά, που στα πρόσφατα black fridays με ~650 λέγαμε αν είναι καλή αγορά ή όχι για τα χρήματα... 

Έχω την 2070 super, πιο αργή από την 3070 και τα 8gb είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τις χαμηλότερες επιδόσεις. Είναι περιοριστικά με παραπάνω από 1 τρόπους.

Για παράδειγμα στο Witcher 3 RT με DLSS η κάρτα είναι πολύ ταχύτερη και αποδοτική σε σχέση με την native, υπερδιπλάσιες επιδόσεις. Στον αντίποδα το FSR2 δεν καταφέρνει να αυξήσει τις επιδόσεις διότι δεν μειώνει τις VRAM απαιτήσεις αρκετά. Άρα δεν περιμένω το FSR3 να με βγάλει και από το Freesync bottleneck.

Στο W3 RT έχω τα textures στο High με mixed settings, συμφωνώ μαζί σου ότι είναι ΟΚ να ρίχνεις 1-2 κλικ στην ποιότητα. Στο High δεν έχω παράπονο, στο Medium η ποιότητα πάει βόλτα. Εάν πάρει κάποιος κάρτα με 8gb πλεόν, και τα reviews προορίζονται για καινούριες αγορές, είναι λάθος κίνηση. Οι HWU, LTT, GN λένε τα ίδια μέσα στις άκρες που είναι ένδειξη ότι μάλλον είναι πρόβλημα.

Κατσε καποιο λαθος εχει γινει η 3070 παρουσιαστηκε Σεπτεμβριο 2020 και βγηκε στην αγορα Οκτωβριο του 2020 οχι 2021. Κλεινει 3ετια δηλαδη σε 4 μηνες ειναι στους 32 μηνες δηλαδη οχι 22. 

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3070.c3674

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κατσε καποιο λαθος εχει γινει η 3070 παρουσιαστηκε Σεπτεμβριο 2020 και βγηκε στην αγορα Οκτωβριο του 2020 οχι 2021. Κλεινει 3ετια δηλαδη σε 4 μηνες ειναι στους 32 μηνες δηλαδη οχι 22. 

My bad, σκεφτόμουν την 3070 LHR που πραγματικά κυκλοφόρησε στην αγορά. 

20 λεπτά πριν, aki είπε

Η 3070 είναι του Ιουνίου 2021, 22 μήνες τη στιγμή που μιλάμε, ούτε 2 χρόνια, όχι 3..
Το διαβάζω τακτικά τελευταία και όσο για την τιμή, καλά, αυτό το '99 μετά το 4 μου αρέσει, και πόσο αληθινό ήταν στην αγορά, που στα πρόσφατα black fridays με ~650 λέγαμε αν είναι καλή αγορά ή όχι για τα χρήματα... 

Ρε συ τώρα έχεις πιάσει κάρτα 8ετιας ξέρω γω στο 2ο βαρύτερο παιχνίδι μετά το PT Cyberpunk. Αν θες να μάθεις πως γέρασε δοκίμασε την στο ίδιο παιχνίδι δίπλα στην 5700xt, στην 1080ti, η και στην Vega με τα 16gb vram και πες μου πως τα πάνε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

19 λεπτά πριν, Arkin είπε

Είχαμε συνηθίσει παλιά οι midrange κάρτες 3ετιας να τα παίζουν όλα maxed out και τώρα στραβωσαμε που λόγω τσιγκουνιάς του πέτσινου δεν μπορεί η 3070. Παράλληλο σύμπαν μιλάμε 😁

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε συ τώρα έχεις πιάσει κάρτα 8ετιας ξέρω γω στο 2ο βαρύτερο παιχνίδι μετά το PT Cyberpunk. Αν θες να μάθεις πως γέρασε δοκίμασε την στο ίδιο παιχνίδι δίπλα στην 5700xt, στην 1080ti, η και στην Vega με τα 16gb vram και πες μου πως τα πάνε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Το ξέρω ότι το πιέζω με την 5.5 ετών κάρτα (οκτ. 2018) :)
Γι' αυτό κοιτάζω για 4000. Κάθε 2 gens κάνω upgrade έχω παρατηρήσει.

Συμφωνώ, δεν θα αγόραζα κάτι άλλο, οι HWU ήταν ο ορισμός του Unhelpful, αλλά πρέπει να βλέπεις και μπροστά. Η 2000 ήταν Feature-rich hardware και είναι ο λόγος που πήρα και κοίτα να δεις, με κρατάει ακόμα σε όλα τα άλλα, και στο 2ο βαρύτερο παιχνίδι τα καταφέρνει με DLSS πολύ καλύτερα από τις κονσόλες (που είναι νεότερες με 2.5 χρόνια Νοέ. 2020).

Όμως 8gb vram είχαμε από 1070 (Ιού 2016) και τα 12gb vran είναι, Sidegrade...

Επεξ/σία από aki
  • Like 2

22 λεπτά πριν, Herald είπε

Είχαμε συνηθίσει παλιά οι midrange κάρτες 3ετιας να τα παίζουν όλα maxed out και τώρα στραβωσαμε που λόγω τσιγκουνιάς του πέτσινου δεν μπορεί η 3070. Παράλληλο σύμπαν μιλάμε 😁

Ναι οποιαδηποτε γενια αν πιασουμε στα 3 χρονια της η καρτα αρχιζει να τα δειχνει στα πιο νεα βαρια παιχνιδια. Εδω τωρα βαλε και το ray tracing βαλε και τα τερμα unoptimized παιχνιδια και εδεσε το γλυκο βρηκαν καποια καναλια να βγαλουν χολη. Που και παλι για 1440p ενα σωστο παιχνιδι τρεχει μια χαρα με 8 αλλα τελος παντων. Ξεχναμε και το dlss και ολα εκει πρεπει να τρεξει με το ζορι max out 1440p με ray tracing ultra για να παει η vram πανω απο 8 και να πεσουν τα frames. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ναι οποιαδηποτε γενια αν πιασουμε στα 3 χρονια της η καρτα αρχιζει να τα δειχνει στα πιο νεα βαρια παιχνιδια. Εδω τωρα βαλε και το ray tracing βαλε και τα τερμα unoptimized παιχνιδια και εδεσε το γλυκο βρηκαν καποια καναλια να βγαλουν χολη. Που και παλι για 1440p ενα σωστο παιχνιδι τρεχει μια χαρα με 8 αλλα τελος παντων. Ξεχναμε και το dlss και ολα εκει πρεπει να τρεξει με το ζορι max out 1440p με ray tracing ultra για να παει η vram πανω απο 8 και να πεσουν τα frames. 

Το πρόβλημα, μας αρέσει ή όχι, είναι ότι ο αντίπαλος τα καταφέρνει και μάλιστα σε σημείο όπου με μια γενιά rt πίσω να έχει (πολύ, σε κάποιες περιπτώσεις) καλύτερες επιδόσεις.

Αυτό, χωρίς εξειδικευμένο hw ή περίεργες λύσεις, απλά με τη μνήμη (το πιο φτηνό κομμάτι της εξίσωσης).

Μπορούμε να τα ρίχνουμε στο hwu ή στην αμδ που τα σκάει, να πετάμε υπερβολές ότι απαιτούμε 3 χρόνων κάρτα να τα έχει όλα τέρμα σε 4Κ/1400fps (οι κόκκινες, 3 χρόνων δεν είναι κι αυτές?) ή να απαιτούμε ολοκληρωμένα (στην κατηγορία τους) προϊόντα.

• Like 7

31 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το πρόβλημα, μας αρέσει ή όχι, είναι ότι ο αντίπαλος τα καταφέρνει και μάλιστα σε σημείο όπου με μια γενιά rt πίσω να έχει (πολύ, σε κάποιες περιπτώσεις) καλύτερες επιδόσεις.

Αυτό, χωρίς εξειδικευμένο hw ή περίεργες λύσεις, απλά με τη μνήμη (το πιο φτηνό κομμάτι της εξίσωσης).

Μπορούμε να τα ρίχνουμε στο hwu ή στην αμδ που τα σκάει, να πετάμε υπερβολές ότι απαιτούμε 3 χρόνων κάρτα να τα έχει όλα τέρμα σε 4Κ/1400fps (οι κόκκινες, 3 χρόνων δεν είναι κι αυτές?) ή να απαιτούμε ολοκληρωμένα (στην κατηγορία τους) προϊόντα.

Το τα καταφερνει ναι μεχρι ενα σημειο ειχα και απο amd 3 καρτες σερι και εχω πιο σφαιρικη αποψη στο ποσο καλα τα καταφερνει και που.

Δεν ειχα θεμα κανενα ουτε με τα 16gb vram με 6800xt ουτε τωρα με τα 12gb vram στα 3440x1440 ολα τρεχουν αψογα ειτε με 12 ειτε με 16

Τι δεν ετρεχε αψογα με 6800xt? Βαρια παιχνιδια με RT ειτε με FSR ειτε χωρις δεν ετρεχαν οτι και να εκανα επρεπε να πεσω σε medium low με rt για να τρεξουν. Μονο το guardians of the galaxy ετρεχε καλα με high ray tracing ολα ultra ηταν αψογο. 

Επισης η τεραστια βοηθεια που βρηκα στο dlss 3 δεν θα την ειχα γλιτωσα 3-4 κατοσταρικα σκεψου για νεα πλατφορμα και με το dlss 3 μπορω και παιζω spiderman hogwarts witcher 2077 κτλ βαρια παιχνιδια σε cpu με RT στα 100fps σε αντιθετη περιπτωση και ο 8700κ θα γονατιζε αλλα και ο 5700x θα ημουν στα 60-70 ηταν κατι που δεν περιμενα να δω και μπραβο. 

Δηλαδη βοηθαει απειρα και στο cpu κομματι που βλεπουμε τα χαλια των νεων παιχνιδιων ηθελα 800αρι για νεα πλατφορμα την εβγαλα με 435 ομως και σε αυτα τα παιχνιδια που γονατιζει η cpu εχω παλι 100fps λογο dlss 3. 

Δεν γραφω για καταναλωση που undervolt 6800xt undervolt και 4070ti ειναι μιση καταναλωση ακριβως απο πριζα μετρημενα. 

Εννοειται οτι παω οπου παει η τσεπη μου δεν φανατιζομαι με καμια εταιρια και οτι εγραψα ειναι απο αυτα που ειδα και παιζω πολλα παιχνιδια γραφω αυτο που περνω απο καθε καρτα. 

• Like 4

5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το τα καταφερνει ναι μεχρι ενα σημειο ειχα και απο amd 3 καρτες σερι και εχω πιο σφαιρικη αποψη στο ποσο καλα τα καταφερνει και που.

Δεν ειχα θεμα κανενα ουτε με τα 16gb vram με 6800xt ουτε τωρα με τα 12gb vram στα 3440x1440 ολα τρεχουν αψογα ειτε με 12 ειτε με 16

Τι δεν ετρεχε αψογα με 6800xt? Βαρια παιχνιδια με RT ειτε με FSR ειτε χωρις δεν ετρεχαν οτι και να εκανα επρεπε να πεσω σε medium low με rt για να τρεξουν. Μονο το guardians of the galaxy ετρεχε καλα με high ray tracing ολα ultra ηταν αψογο. 

Επισης η τεραστια βοηθεια που βρηκα στο dlss 3 δεν θα την ειχα γλιτωσα 3-4 κατοσταρικα σκεψου για νεα πλατφορμα και με το dlss 3 μπορω και παιζω spiderman hogwarts witcher 2077 κτλ βαρια παιχνιδια σε cpu με RT στα 100fps σε αντιθετη περιπτωση και ο 8700κ θα γονατιζε αλλα και ο 5700x θα ημουν στα 60-70 ηταν κατι που δεν περιμενα να δω και μπραβο. 

Δηλαδη βοηθαει απειρα και στο cpu κομματι που βλεπουμε τα χαλια των νεων παιχνιδιων ηθελα 800αρι για νεα πλατφορμα την εβγαλα με 435 ομως και σε αυτα τα παιχνιδια που γονατιζει η cpu εχω παλι 100fps λογο dlss 3. 

Δεν γραφω για καταναλωση που undervolt 6800xt undervolt και 4070ti ειναι μιση καταναλωση ακριβως απο πριζα μετρημενα. 

Εννοειται οτι παω οπου παει η τσεπη μου δεν φανατιζομαι με καμια εταιρια και οτι εγραψα ειναι απο αυτα που ειδα και παιζω πολλα παιχνιδια γραφω αυτο που περνω απο καθε καρτα. 

Μη συγκρίνεις διαφορετικές γενιές, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μη συγκρίνεις διαφορετικές γενιές, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.

Με αυτα που εχουμε κανουμε συγκριση σωστη. Η 7900xt ειναι 30% μπροστα απο 6800xt αρα και με τη νεα γενια να πηγαινα παλι θα εχασα dlss 3 efficiency dlss 2 rt κτλ δεν ειναι οτι θα αλλαζε κατι αν εκανα συγκριση νεα γενια με γενια και απο τις 2 εταιριες η vram αχρηστη θα μου ηταν στα 3440x1440 μεχρι στιγμης παντου βαζω dlss μιας και ειναι δωρεαν performance οποτε ειμαι στα 10-11gb vram το πολυ στα πιο βαρια παιχνιδια με RT. 

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Με αυτα που εχουμε κανουμε συγκριση σωστη. Η 7900xt ειναι 30% μπροστα απο 6800xt αρα και με τη νεα γενια να πηγαινα παλι θα εχασα dlss 3 efficiency dlss 2 rt κτλ δεν ειναι οτι θα αλλαζε κατι αν εκανα συγκριση νεα γενια με γενια και απο τις 2 εταιριες η vram αχρηστη θα μου ηταν στα 3440x1440 μεχρι στιγμης παντου βαζω dlss μιας και ειναι δωρεαν performance οποτε ειμαι στα 10-11gb vram το πολυ στα πιο βαρια παιχνιδια με RT. 

Σε εσένα σαφώς και θα ήταν άχρηστη. Μακάρι να σου είναι εξίσου άχρηστη και στον ωφέλιμο χρόνο ζωής της κάρτας.

Στις 3χχχ όμως, είναι ξεκάθαρο ότι όχι απλά δεν είναι άχρηστη, αλλά δεν επαρκεί. Εκεί, DLSS3 δεν έχεις για να σε σώσει.

Οι 7χχχ είναι αυτό που είναι και σαφώς τα "ακούνε" για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις τους. Η ΧΤ στο RT από όσο βλέπω ίσα βάρκα/πανιά είναι με την 4070Ti, εκτός φυσικά από ΡΤ ή/και recon, όπου φυσικά αλλάζει εντελώς το νόημα.

Ξαναγράφω, μήπως να απαιτούμε ολοκληρωμένα προϊόντα?

• Like 2

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Το μια γενιά πίσω RT είναι αδιάφορο. Αλλιώς ας τις δώσει και σε τιμές 1 γενιάς πίσω τις κάρτες. 

Ο αντίπαλος τα καταφέρνει μόνο σε γραφήματα. Στην πράξη - δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι με RT που θα το παίξει καλύτερα ο κάτοχος amd από κάτοχο nvidia (μιλάμε προφανώς για ίδιας κατηγορίας κάρτα). Δεν ισχύει λοιπόν ότι τα καταφέρνει - είναι τελείως λανθασμένο να γράφουμε κάτι τέτοιο - και όλη αυτη η φουμαρολογία βασίζεται στα τεστ του hwunboxed. Δεν υπάρχει ούτε μισό παιχνίδι με RT που η amd κάρτα θα δώσει είτε καλύτερο image quality με παρόμοιο framerate, είτε παρόμοιο image quality με καλύτερο framerate είτε και τα 2 ταυτόχρονα. 

10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ολοκληρωμένα προϊόντα έχουμε να δουμε απο τη  γενιά 10xx της Nvidia. 

2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Σε εσένα σαφώς και θα ήταν άχρηστη. Μακάρι να σου είναι εξίσου άχρηστη και στον ωφέλιμο χρόνο ζωής της κάρτας.

Στις 3χχχ όμως, είναι ξεκάθαρο ότι όχι απλά δεν είναι άχρηστη, αλλά δεν επαρκεί. Εκεί, DLSS3 δεν έχεις για να σε σώσει.

Οι 7χχχ είναι αυτό που είναι και σαφώς τα "ακούνε" για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις τους. Η ΧΤ στο RT από όσο βλέπω ίσα βάρκα/πανιά είναι με την 4070Ti, εκτός φυσικά από ΡΤ ή/και recon, όπου φυσικά αλλάζει εντελώς το νόημα.

Οπως το βλεπω με τα dlss κτλ αχρηστη θα ειναι στην αναλυση τελος 2024 παμε για 5070ti η κατι αντιστοιχο απο amd αναλογως πια θα δωσει το καλυτερο προιον τοτε στα χρηματα που θελω να δωσω. 

Στην 3000 σειρα ηταν λαθος τα 8 για 3070 ηθελε 12 για 3080 και 10 για 3070 αλλα και παλι περα απο τα αρχικα release των παιχνιδιων πχ last of us που δεν ξερουν τι ζητανε και το jedi με λιγα patch ερχονται στα ισια τους οποτε θα ηθελα να ξανα τεσταρονται με τα νεα patch η 3070 την εχει το HU 10fps low στο last of us οταν τωρα ειναι στα 40-50 μετα τα 8 patch που πηρε. Η 7xxx ειναι στα ιδια σε παιχνιδια οπως spiderman guardians που δεν εχουν ολο το πακετο του RT αλλα οπως λες το dlss 3 ειναι αυτο που με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο. Στο hogwarts χωρις FG παει το cpu γονατιζε και στο spiderman witcher rt τα ιδια παλι το fg με εσωσε αλλιως θα επρεπε να παω σε 13600K το λιγοτερο η 7700x γλιτωσα αρκετα χρηματα δηλαδη για φετος. 

Απαιτουμε ολοκληρωμενη προΪοντα αλλα δεν γινεται να περιμενουμε παρα πολυ ειδικα αν θελουμε να παιζουμε αυτα που παιζουμε και οπως τα παιζουμε. Δηλαδη δεν μπορω να πω nvidia ριξε την 4090 στα 1000 ευρω να την παρω το μονο που μπορω ειναι να μην της τα σταξω οπως και δεν το εκανα ουτε την καρτα θα την επερνα στα 900+ ουτε καν στα 800+ θα την επερνα. Με τον τεραστιο πληθωρισμο εχουν παρει μια αυξηση οχι μονο οι καρτα τα παντα και πολυ περισσοτερα ειδη πρωτης αναγκης που οι καρτες ειναι το τελευταιο που με καιει προσωπικα εμενα εχουμε καταντησει να δινουμε 40-50% πανω ρευματα βενζικες λιπασματα και τα παντα στο σουπερ που τα 200 ευρω που ανεβηκαν οι καρτες ειναι το λιγοτερο πραγματικα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...